Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.346

Rīgā 2000.gada 3.oktobrī (prot. Nr.47 10.§)
Autoceļu valsts reģistrācijas un uzskaites kārtība
Izdoti saskaņā ar likuma "Par autoceļiem" 8.panta otro daļu
I. Vispārīgais jautājums

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek veikta valsts un pašvaldību autoceļu, kā arī uzņēmumu un māju autoceļu valsts reģistrācija un uzskaite.

II. Valsts autoceļu reģistrācija un uzskaite

2. Valsts autoceļus reģistrē un uzskaita bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība "Latvijas Autoceļu direkcija" (turpmāk — Latvijas Autoceļu direkcija).

3. Valsts autoceļu reģistrācijai un uzskaitei nepieciešami šādi dokumenti:

3.1. Ministru kabineta 1999.gada 6.jūlija noteikumiem Nr.245 "Noteikumi par valsts autoceļu sarakstiem" un autoceļu nozīmei atbilstoši valsts autoceļu saraksti saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumu;

3.2. to apdzīvoto vietu shēmas, kurās ielas ir valsts autoceļa turpinājums un pieder attiecīgajai pašvaldībai (mērogs 1:50000).

4. Valsts autoceļu reģistru sastāda un glabā Latvijas Autoceļu direkcija.

5. Ja tiek būvēts jauns valsts autoceļš, likvidēts autoceļš, mainīti tā tehniskie parametri, nosaukums vai adrese, Latvijas Autoceļu direkcija izdara grozījumus valsts autoceļu reģistrā.

III. Pašvaldību autoceļu reģistrācija un uzskaite

6. Pašvaldību autoceļus reģistrē un uzskaita Latvijas Autoceļu direkcija.

7. Pašvaldību autoceļu reģistrācijai un uzskaitei pašvaldības iesniedz Latvijas Autoceļu direkcijā pieteikumu, kas saskaņots ar Valsts zemes dienesta reģionālo nodaļu, un šādus dokumentus:

7.1. pašvaldību autoceļu sarakstus saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumu;

7.2. pašvaldību autoceļu izvietojuma shēmas (mērogs 1:50000).

8. Latvijas Autoceļu direkcija mēneša laikā pēc pieteikuma saņemšanas pārbauda pašvaldību iesniegtos dokumentus un reģistrē tos.

9. Pašvaldību autoceļu reģistru sastāda divos eksemplāros. Vienu reģistra eksemplāru glabā Latvijas Autoceļu direkcija, otru reģistra eksemplāru — attiecīgā pašvaldība.

10. Ja tiek būvēts jauns pašvaldības autoceļš, likvidēts autoceļš, mainīti tā tehniskie parametri, nosaukums vai adrese, pašvaldība iesniedz priekšlikumus Latvijas Autoceļu direkcijā grozījumu izdarīšanai pašvaldību autoceļu reģistrā.

11. Ja Latvijas Autoceļu direkcija atsakās reģistrēt pašvaldības autoceļu, pašvaldība var iesniegt sūdzību Satiksmes ministrijā. Satiksmes ministrija mēneša laikā izskata pašvaldības sūdzību par reģistrācijas atteikumu un paziņo pašvaldībai galīgo lēmumu.

IV. Uzņēmumu un māju autoceļu reģistrācija un uzskaite

12. Uzņēmumu un māju autoceļus reģistrē un uzskaita Latvijas Autoceļu direkcija.

13. Uzņēmumu un māju autoceļu īpašnieki triju mēnešu laikā pēc Latvijas Autoceļu direkcijas uzaicinājuma saņemšanas sagatavo un iesniedz Latvijas Autoceļu direkcijā pieteikumu, kas saskaņots ar Valsts zemes dienesta reģionālo nodaļu, un šādus dokumentus:

13.1. uzņēmumu un māju autoceļu izvietojuma shēmas (mērogs 1:10000);

13.2. dokumentus, kas apliecina autoceļa īpašnieka īpašuma tiesības.

14. Latvijas Autoceļu direkcija mēneša laikā pēc pieteikuma saņemšanas pārbauda uzņēmumu un māju autoceļu īpašnieku iesniegtos dokumentus un reģistrē uzņēmumu un māju autoceļus saskaņā ar šo noteikumu 2.pielikumu.

15. Uzņēmumu autoceļu reģistru un māju autoceļu reģistru sastāda divos eksemplāros. Vienu reģistra eksemplāru glabā Latvijas Autoceļu direkcija, otru reģistra eksemplāru — attiecīgā pašvaldība.

16. Ja tiek būvēts jauns autoceļš, likvidēts autoceļš, mainīti tā tehniskie parametri, nosaukums vai adrese, autoceļa īpašnieks iesniedz Latvijas Autoceļu direkcijā priekšlikumus grozījumu izdarīšanai uzņēmumu autoceļu reģistrā vai māju autoceļu reģistrā.

V. Autoceļa reģistrācija īpašnieka maiņas gadījumā

17. Ja mainās autoceļa īpašnieks, jaunais autoceļa īpašnieks triju mēnešu laikā pēc darījuma stāšanās spēkā sagatavo un iesniedz dokumentus Latvijas Autoceļu direkcijā nepieciešamo grozījumu izdarīšanai attiecīgajā autoceļu reģistrā.

VI. Pārejas jautājumi

18. Pašvaldības sagatavo un līdz 2001.gada 1.martam iesniedz Latvijas Autoceļu direkcijā pieteikumu un dokumentus pašvaldību autoceļu reģistrācijai.

19. Latvijas Autoceļu direkcija līdz 2001.gada 1.decembrim apzina uzņēmumu un māju autoceļu īpašniekus un uzaicina viņus reģistrēt autoceļus.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs
1.pielikums
Ministru kabineta
2000.gada 3.oktobra noteikumiem Nr.346
Satiksmes ministrs A.Gorbunovs
2.pielikums
Ministru kabineta
2000.gada 3.oktobra noteikumiem Nr.346
Satiksmes ministrs A.Gorbunovs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Autoceļu valsts reģistrācijas un uzskaites kārtība Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 346Pieņemts: 03.10.2000.Stājas spēkā: 07.10.2000.Zaudē spēku: 01.07.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 350/352, 06.10.2000.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
11487
07.10.2000
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"