Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.325

Rīgā 2005.gada 10.maijā (prot. Nr.28 8.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 20.februāra noteikumos Nr.74 "Prasības degvielas uzpildes staciju tehnoloģiskajām iekārtām un iekārtu tehniskās uzraudzības kārtība"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 7.panta pirmo daļu un
likuma "Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību" 3.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 20.februāra noteikumos Nr.74 "Prasības degvielas uzpildes staciju tehnoloģiskajām iekārtām un iekārtu tehniskās uzraudzības kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 31.nr.; 2003, 131.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 1.punktu aiz vārda "transportlīdzekļu" ar vārdiem "(arī maz­izmēra kuģošanas līdzekļu — motorlaivu, ūdens motociklu, kuteru un jahtu)".

2. Svītrot 3.punktu.

3. Izteikt 4., 5. un 6.punktu šādā redakcijā:

"4. Degvielas uzpildes staciju (turpmāk — stacija) tehnoloģisko iekārtu tehniskās pārbaudes ir tiesīga veikt akreditēta institūcija, par kuru Ekonomikas ministrija ir publicējusi paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" (turpmāk— inspicēšanas institūcija), ja tā ir:

4.1. akreditēta Latvijas Nacionālajā akreditācijas birojā atbilstoši standartā LVS EN ISO/IEC 17020:2005 "Galvenie kritēriji dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju" noteiktajiem kritērijiem un šiem noteikumiem;

4.2. apdrošinājusi savu civiltiesisko atbildību tādā apjomā, lai segtu iespējamos zaudējumus, kas var rasties kļūdaina vai nepatiesa atzinuma dēļ un aprēķināti institūcijas darbības jomas risku novērtējumā sadarbībā ar institūcijas izvēlēto apdrošinātāju.

5. Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs novērtē un regulāri pārbauda institūcijas kompetences atbilstību šo noteikumu 4.punktā minētajām prasībām.

6. Ekonomikas ministrija sadarbībā ar attiecīgo standartu tehnisko komiteju iesaka sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts" saistībā ar šiem noteikumiem izstrādājamo, adaptējamo un piemērojamo standartu sarakstu."

4. Svītrot 7.punktā vārdus "Bezpeļņas organizācija valsts".

5. Izteikt 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Lai varētu lietot stacijas tehnoloģiskās iekārtas, kā arī veikt attiecīgu tehnisko apkopi, atbilstības novērtēšanu, remontu, periodiskās pārbaudes un pasākumus ārkārtas gadījumos (arī vides aizsardzības pasākumus), stacijas tehnoloģiskajām iekārtām nepieciešama šāda dokumentācija valsts valodā:

9.1. tehniskā pase. To noformē stacijas tehnoloģiskās iekārtas valdītājs, un tajā ietverama vismaz šāda informācija:

9.1.1. stacijas tehnoloģisko iekārtu shēmas, kurās norādīts tvertņu, cauruļ­vadu, degvielas uzpildes ierīču, to aprīkojuma un slēgarmatūras izvietojums, kā arī šo shēmu apraksti, kuros norādīti stacijas tvertņu un degvielas uzpildes iekārtu lietošanas termiņi un katras tvertnes nominālais tilpums;

9.1.2. elektriskās shēmas, kurās norādīti elektroenerģijas patērētāji, aparāti un elektrolīnijas izvietojums;

9.1.3. degvielas tvertņu lietošanas dokumentācija;

9.2. atbilstības deklarācija. To sastāda stacijas tehnoloģiskās iekārtas ražotājs;

9.3. stacijas ekspluatācijas žurnāls;

9.4. inspicēšanas institūcijas izsniegtie protokoli."

6. Svītrot 11.punktu.

7. Izteikt 16.punktu šādā redakcijā:

"16.Stacijas valdītājs aptur stacijas tehnoloģisko iekārtu darbību, ja inspicēšanas institūcija konstatē un apliecina, ka tehnoloģiskā iekārta neatbilst prasībām, kas noteiktas šajos noteikumos vai citos normatīvajos aktos par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību, un ja tehnoloģisko iekārtu lietošanas laikā konstatēti lūzumi, deformācija vai citi tehniski defekti, kas rada draudus cilvēku dzīvībai, veselībai un apkārtējai videi."

8. Svītrot 17.punktu.

9. Aizstāt 51.punktā vārdus "šahtas ir piepildītas ar smiltīm" ar vārdiem "šahtās nedrīkst būt tukšumi, kur var uzkrāties šķidrums vai gaisa un degvielas tvaiku maisījums".

10. Izteikt 60.punktu šādā redakcijā:

"60. Ja degvielas uzpildes iekārta ir bojāta, tās lietošana ir aizliegta un uz tās novieto paziņojumu "Nestrādā!"."

11. Papildināt noteikumus aiz 89.punkta ar VIII nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"VIII. Noslēguma jautājumi".

12. Papildināt noteikumus ar 91., 92. un 93.punktu šādā redakcijā:

"91. Šo noteikumu 4.1.apakšpunktā minētā prasība veikt akreditāciju saskaņā ar standartu LVSENISO/IEC17020:2005 "Galvenie kritēriji dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju" stājas spēkā ar 2005.gada 1.jūniju. Līdz 2005.gada 31.maijam akreditāciju veic saskaņā ar standartu LVSEN 45004:1995 "Galvenie kritēriji dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju".

92. Inspicēšanas institūcijas, kas akreditētas saskaņā ar standartu LVSEN 45004:1995 "Galvenie kritēriji dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju", ir tiesīgas veikt staciju tehnoloģisko iekārtu tehniskās pārbaudes līdz akreditācijas apliecībā norādītā termiņa beigām.

93. Šo noteikumu 9.2.apakšpunktā minētā atbilstības deklarācija attiecas uz jaunām staciju tehnoloģiskajām iekārtām, kas tiek reģistrētas Valsts darba inspekcijā pēc 2005.gada 15.maija."

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministra vietā — īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās J.Reirs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 20.februāra noteikumos Nr.74 "Prasības degvielas uzpildes staciju .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 325Pieņemts: 10.05.2005.Stājas spēkā: 14.05.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 76, 13.05.2005.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Latvijas standarti
108015
14.05.2005
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"