Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.288

Rīgā 2005.gada 26.aprīlī (prot. Nr.23 21.§)
Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes vai atvasinātās publiskās personas saskaņo normatīvo aktu projektus ar Eiropas Centrālo banku
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiešās pārvaldes iestādes vai atvasi­nātās publiskās personas saskaņo normatīvo aktu projektus ar Eiropas Centrālo banku. Minētā kārtība ietver informācijas apmaiņu starp tiešās pārvaldes iestādēm, atvasinātajām publiskajām personām un Finanšu ministriju, kā arī starp Finanšu ministriju un Eiropas Centrālo banku par sagatavošanas vai izskatīšanas procesā esošajiem normatīvo aktu projektiem.

2. Eiropas Centrālajai bankai atzinuma sniegšanai šajos noteikumos noteiktajā kārtībā nosūta normatīvā akta projektu, kas regulē šādus jautājumus:

2.1. monetārās politikas instrumenti;

2.2. maksāšanas līdzekļi;

2.3. naudas jautājumi;

2.4. Latvijas Bankas darbība;

2.5. monetāro, finanšu, banku, maksājumu sistēmu un maksājumu bilan­ces statistikas datu vākšana, salīdzināšana un izplatīšana;

2.6. maksājumu un norēķinu sistēma;

2.7. tiesiskais regulējums, kas attiecas uz finanšu institūcijām, ciktāl tas būtiski ietekmē finanšu institūciju un tirgus stabilitāti.

3. Eiropas Centrālajai bankai atzinuma sniegšanai nav jāsūta normatīvā akta projekts, kurš regulē kādu šo noteikumu 2.punktā minēto jautājumu, bet ar kuru tiek pārņemta Eiropas Savienības direktīva.

4. Ja šo noteikumu 3.punktā minētais normatīvā akta projekts skar Eirosistēmas operācijas, to var nosūtīt Eiropas Centrālajai bankai atzinuma sniegšanai.

5. Tiešās pārvaldes iestādes un atvasinātās publiskās personas ir atbildīgas par to kompetencē esošo normatīvo aktu projektu un ar tiem saistītās informācijas iesniegšanu Finanšu ministrijā. Finanšu ministrija normatīvo aktu projektus un ar tiem saistīto informāciju nosūta Eiropas Centrālajai bankai.

6. Finanšu ministrija veic uzraudzību, lai nodrošinātu normatīvo aktu pro­jektu un ar tiem saistītās informācijas sniegšanu saskaņā ar šiem noteikumiem.

7. Tiešās pārvaldes iestāde vai atvasinātā publiskā persona iesniedz Finanšu ministrijā šādus dokumentus:

7.1. pavadvēstuli, kurā ir norādīta šāda informācija:

7.1.1. laikposms (ne īsāks par mēnesi), kura laikā tiešās pārvaldes iestāde vai atvasinātā publiskā persona vēlas saņemt Eiropas Centrālās bankas atzinumu;

7.1.2. normatīvā akta projekta izskatīšanas stadija;

7.1.3. atbildīgās amatpersonas vārds, uzvārds, tālruņa un faksa numurs, elektroniskā pasta adrese;

7.2. normatīvā akta projektu un anotāciju vai paskaidrojuma rakstu latviešu valodā un, ja ir, — angļu valodā;

7.3. saistītos tiesību aktus, ja tie nepieciešami normatīvā akta projekta novērtēšanai.

8. Sniedzot informāciju par šo noteikumu 7.1.1.apakšpunktā minēto laikposmu, jāņem vērā normatīvā akta projekta apjoms un sarežģītība.

9. Ministru kabinetā izskatāmu normatīvā akta projektu tiešās pārvaldes iestāde iesniedz Finanšu ministrijā tādā redakcijā, kādā tas sagatavots iesnieg­šanai Ministru kabinetā pēc saskaņošanas ar iesaistītajām ministrijām un citām institūcijām vai pēc atbalstīšanas Valsts sekretāru sanāksmē vai Ministru kabineta komitejas sēdē saskaņā ar Ministru kabineta kārtības rulli.

10. Tiešās pārvaldes iestāde vai atvasinātā publiskā persona atkārtoti iesniedz Finanšu ministrijā normatīvā akta projektu saskaņā ar šiem noteiku­miem, ja tiešās pārvaldes iestāde vai atvasinātā publiskā persona normatīvā akta projektā izdara grozījumus, kas būtiski maina normas, kuru regulējumu joma atbilst šo noteikumu 2.punktā minētajiem jautājumiem.

11. Šo noteikumu 7.punktā minētos dokumentus tiešās pārvaldes iestāde vai atvasināta publiskā persona iesniedz Finanšu ministrijā rakstiski, adresējot pie­prasījumu Eiropas Centrālās bankas prezidentam, un elektroniski (elektroniskā pasta adrese — jd.ecb@fm.gov.lv).

12. Dokumentus, kurus tiešās pārvaldes iestāde vai atvasinātā publiskā persona iesniegusi Finanšu ministrijā saskaņā ar šiem noteikumiem, Finanšu ministrija nosūta Eiropas Centrālajai bankai nedēļas laikā pēc attiecīgās informācijas saņemšanas.

13. Tiešās pārvaldes iestāde atliek normatīvā akta projekta pieņemšanu vai Minis­tru kabinetā izskatāma normatīvā akta projekta iesniegšanu Ministru kabinetā uz diviem mēnešiem, lai Finanšu ministrija attiecīgo normatīvā akta projektu saskaņotu ar Eiropas Centrālo banku.

14. Normatīvā akta projektu virzības apturēšanas periodu skaita no dienas, kad Eiropas Centrālās bankas prezidents ir saņēmis tiešās pārvaldes iestādes sagatavoto normatīvā akta projektu. Par datumu, kurā Eiropas Centrālās bankas prezidents ir saņēmis tiešās pārvaldes iestādes sagatavoto normatīvā akta projektu, Finanšu ministrija informē tiešās pārvaldes iestādi triju darbdienu laikā pēc attiecīgās informācijas saņemšanas.

15. Eiropas Centrālās bankas atzinumu par tiešās pārvaldes iestādes vai atvasinātās publiskās personas iesniegto normatīvā akta projektu Finanšu ministrija nosūta tiešās pārvaldes iestādei vai atvasinātajai publiskajai personai nedēļas laikā pēc tā saņemšanas.

16. Ja Eiropas Centrālā banka atzinumu par normatīvā akta projektu sniedz pēc atzinuma sniegšanai paredzētā termiņa, Finanšu ministrija to nosūta tiešās pārvaldes iestādei vai atvasinātajai publiskajai personai, kas izstrādāja normatīvā akta projektu, un citām ieinteresētajām institūcijām.

17. Ja nozīmīgu un neparedzamu apstākļu dēļ normatīvā akta projekts jāpieņem steidzami, tiešās pārvaldes iestāde vai atvasinātā publiskā persona var lūgt, lai Eiropas Centrālā banka sniedz savu atzinumu saīsinātā termiņā (agrāk par šo noteikumu 7.1.1.apakš­punktā minēto termiņu), norādot steidzamības pamatojumu. Finanšu ministrija tiešās pārvaldes iestādes vai atvasinātās publis­kās personas iesniegto normatīvā akta projektu un ar to saistīto informāciju nosūta Eiropas Centrālajai bankai triju darbdienu laikā pēc to saņemšanas.

18. Šo noteikumu 17.punktā minētajā gadījumā Finanšu ministrija sniedz palīdzību tiešās pārvaldes iestādei vai atvasinātajai publiskajai personai, lai iespējami ātrāk noskaidrotu Eiropas Centrālās bankas viedokli par attiecīgo steidzamo normatīvā akta projektu. Eiropas Centrālās bankas atzinumu Finanšu ministrija nosūta tiešās pārvaldes iestādei vai atvasinātajai publiskajai personai triju darbdienu laikā pēc tā saņemšanas.

19. Tiešās pārvaldes iestāde vai atvasinātā publiskā persona turpmākajā normatīvā akta projekta sagatavošanas procesā ņem vērā Eiropas Centrālās bankas sniegtos būtiskos iebildumus un komentārus.

20. Ja Ministru kabinetā izskatāma normatīvā akta projektā saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas atzinumu ir izdarīti grozījumi, tiešās pārvaldes iestāde to iesniedz atkārtotai izskatīšanai Ministru kabineta komitejas sēdē.

21. Ja Eiropas Centrālās bankas atzinumā sniegtie ierosinājumi nav ņemti vērā, normatīvā akta projektam pievienotajā anotācijā vai paskaidrojuma rakstā norāda šādas rīcības pamatojumu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes vai atvasinātās publiskās personas saskaņo normatīvo .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 288Pieņemts: 26.04.2005.Stājas spēkā: 30.04.2005.Zaudē spēku: 01.07.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 68, 29.04.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
107092
30.04.2005
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"