Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.252

Rīgā 2005.gada 12.aprīlī (prot. Nr.19 7.§)
Kārtība, kādā tiek piešķirti valsts budžeta līdzekļi Eiropas Kopienas iniciatīvas INTERREG programmu finansējuma saņēmējiem no Latvijas Republikas
Izdoti saskaņā ar Reģionālās attīstības likuma 14.panta 2.punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek piešķirti valsts budžeta līdzekļi Eiropas Kopienas iniciatīvas INTERREG (turpmāk — INTERREG) programmu finansējuma saņēmējiem no Latvijas Republikas.

2. Valsts budžeta līdzekļus projektu īstenošanai var pieprasīt šādi INTERREG programmu finansējuma saņēmēji:

2.1. pašvaldības un to izveidotās iestādes;

2.2. institūcijas, kas izveidotas, lai pildītu Reģionālās attīstības likumā noteiktās plānošanas reģionu attīstības aģentūru funkcijas;

2.3. biedrības un nodibinājumi;

2.4. pašvaldību un valsts kapitālsabiedrības, ja plānotā valsts budžeta līdzekļu piešķiršana to projektu īstenošanai nav uzskatāma par komercdarbības atbalstu Komercdarbības atbalsta kontroles likuma izpratnē;

2.5. valsts iestādes.

3. Uz valsts budžeta finansējumu var pieteikties šādu INTERREG programmu ietvaros:

3.1. Baltijas jūras reģiona INTERREG III B Kaimiņattiecību programma;

3.2. Baltijas jūras reģiona INTERREG III B Kaimiņattiecību programmas INTERREG III A Ziemeļu un Dienvidu prioritāte;

3.3. INTERREG III C Ziemeļu zonas programma.

4. INTERREG projektus finansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (turpmāk — ERAF) līdzekļiem, valsts budžeta līdzekļiem, pašvaldību budžeta līdzekļiem un pārējo INTERREG programmu finansējuma saņēmēju līdzekļiem, ievērojot šādas projektu finansēšanas avotu proporcijas:

4.1. ERAF līdzfinansējums projekta daļai, kurā piedalās INTERREG programmu finansējuma saņēmējs no Latvijas,— 75%;

4.2. Latvijas puses finansējums projekta daļai, kurā piedalās INTERREG pro­grammu finansējuma saņēmējs no Latvijas,— 25%, tai skaitā:

4.2.1. Baltijas jūras reģiona INTERREG III BKaimiņattiecību program­mai:

4.2.1.1. valsts budžeta līdzekļi — 10%;

4.2.1.2. INTERREG programmu finansējuma saņēmēja līdzekļi — 15%;

4.2.2. Baltijas jūras reģiona INTERREG III BKaimiņattiecību program­mas INTERREG III A Ziemeļu un Dienvidu prioritātēm:

4.2.2.1. valsts budžeta līdzekļi — 10%;

4.2.2.2. INTERREG programmu finansējuma saņēmēja līdzekļi — 15%;

4.2.3. INTERREG III C Ziemeļu zonas programmai:

4.2.3.1. valsts budžeta līdzekļi — 5%;

4.2.3.2. INTERREG programmu finansējuma saņēmēja līdzekļi — 20%.

5. Valsts budžeta līdzekļi, kas šajos noteikumos noteiktajā kārtībā pārskaitīti INTERREG programmu finansējuma saņēmējam, ir valsts budžeta priekšfinansējums projektu īstenošanas nodrošināšanai.

6. Pirmā līmeņa finanšu kontrole (audits) INTERREG programmu ietvaros finansētajiem projektiem Latvijā šo noteikumu izpratnē ir projekta progresa pārskata pilnīga kontrole un kontrole projekta īstenošanas vietā (projektu īstenošanas gaitā iegādāto vai radīto materiālo un nemateriālo vērtību, organizēto pasākumu pārbaude dabā).

7. Pirmā līmeņa finanšu kontroli (auditu) veic Valsts reģionālās attīstības aģentūra.

8. Valsts budžeta līdzekļus nepiešķir šo noteikumu 2.1., 2.2., 2.3. un 2.4.apakšpunktā norādītajiem INTERREG programmu finansējuma saņēmējiem, ja to projekti ir apstiprināti projektu sagatavošanas konkursā.

II. INTERREG programmām, tehniskās palīdzības prioritātēm un projektiem paredzēto valsts budžeta līdzekļu plānošana

9. Lai piešķirtu valsts budžeta līdzekļus šo noteikumu 2.1., 2.2., 2.3. un 2.4.apakšpunktā minētajiem INTERREG programmu finansējuma saņēmējiem, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija plāno līdzekļus ministrijas budžetā kā valsts budžeta dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem atsevišķā valsts budžeta programmā:

9.1. INTERREG tehniskās palīdzības prioritātēm (kā Latvijas iemaksas attiecīgajos INTERREG programmu sekretariātos) — tehniskā atbalsta nodroši­nāšanai;

9.2. ministrijas un tās padotības iestāžu attiecīgās INTERREG program­mas vadošās iestādes apstiprinātiem projektiem — ERAF līdzfinansējuma un valsts budžeta finansējuma (atbilstoši Latvijas nacionālā finansējuma apmēram) nodrošināšanai.

10. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija plāno valsts budžeta ilgtermiņa saistības:

10.1. šo noteikumu 2.1., 2.2., 2.3. un 2.4.apakšpunktā minētajiem INTERREG programmu finansējuma saņēmējiem — valsts budžeta līdzekļu nodrošināšanai šo noteikumu 4.punktā minētajās valsts budžeta finansējuma proporcijās atbilstoši INTERREG programmu finanšu plāniem;

10.2. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas un tās padotības iestāžu projektiem — attiecīgā gada ERAF līdzfinansējuma un valsts budžeta finansējuma nodrošināšanai.

11. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija plāno ERAF līdzfinansējuma atmaksu par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas un tās padotības iestāžu īstenotiem projektiem kā ārvalstu finanšu palīdzību.

12. Nozaru ministrijas un citas centrālās valsts iestādes (turpmāk— nozaru ministrijas) plāno līdzekļus attiecīgās nozaru ministrijas budžetā atsevišķā valsts budžeta programmā vai apakšprogrammā kā valsts budžeta dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem ERAF līdzfinansējuma un valsts budžeta finansējuma (atbilstoši Latvijas nacionālā finansējuma apmēram) nodrošināšanai nozaru ministriju un to padotībā esošo iestāžu attiecīgās INTERREG programmas vadošās iestādes apstiprinātiem projektiem.

13. Nozaru ministrijas plāno valsts budžeta ilgtermiņa saistības nozaru ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu attiecīgās INTERREG programmas vadošās iestādes apstiprinātiem projektiem.

14. Nozaru ministrijas plāno ERAF līdzfinansējuma atmaksu par ministrijas un tās padotības iestādes īstenotajiem INTERREG programmas projektiem kā ārvalstu finanšu palīdzību.

15. Šo noteikumu 2.punktā minētie INTERREG programmas finansējuma saņēmēji var finansēt projektus no saviem līdzekļiem un nepieprasīt valsts budžeta līdzekļus.

16. INTERREG programmas finansējuma saņēmēji, kas nav minēti šo noteikumu 2.punktā, finansē projektu no saviem līdzekļiem.

III. Valsts budžeta līdzekļu pieprasījuma sagatavošana INTERREG programmām, tehniskās palīdzības prioritātēm un projektiem

17. Lai valsts budžetā tiktu iekļauts attiecīgs finansējums, Valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts budžeta līdzekļu pieprasīšanu sagatavo:

17.1. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija:

17.1.1. INTERREG programmām;

17.1.2. tehniskās palīdzības prioritātēm;

17.1.3. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas un tās padotības iestāžu projektiem;

17.2. nozaru ministrijas — attiecīgās nozaru ministrijas un tās padotības iestāžu projektiem.

18. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija un nozaru ministrijas iesniedz Finanšu ministrijā valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu.

19. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija izstrādā valsts budžeta līdzekļu pieprasījumu atbilstoši INTERREG programmās un program­mu papildinājumos paredzētajām prioritātēm, programmu starptautiskajiem līgumiem, kā arī finansējuma sadalījumam pa gadiem.

20. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija valsts budžeta līdzekļu pieprasījumā iekļauj šādu informāciju:

20.1. INTERREG programmai iedalītā finansējuma apjoms attiecīgajā gadā;

20.2. valsts budžeta ilgtermiņa saistību apjoms;

20.3. esošais un papildus nepieciešamais finansējums šo noteikumu 2.1., 2.2., 2.3. un 2.4.apakšpunktā minēto INTERREG programmu finansējuma saņē­mēju projektu īstenošanai, tehniskās palīdzības prioritātēm un Reģionālās attīstības un paš­valdību lietu ministrijas un tās padotības iestāžu projektu īstenošanai;

20.4. esošais un papildus nepieciešamais finansējums nozaru ministriju un to padotības iestāžu projektu īstenošanai;

20.5. visi INTERREG programmas finansēšanas avoti — ERAF līdz­finansējums, valsts budžeta līdzekļi, pašvaldību budžeta līdzekļi un privātie līdzekļi;

20.6. valsts budžeta ieņēmumu prognoze par finansējuma atmaksu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, nozaru ministriju un to padotības iestāžu projektiem no ERAF līdzekļiem.

21. Nozaru ministrijas valsts budžeta līdzekļu pieprasījumā iekļauj šādu informāciju:

21.1. INTERREG programmai iedalītā finansējuma apjoms attiecīgajā gadā;

21.2. valsts budžeta ilgtermiņa saistību apjoms;

21.3. esošais un papildus nepieciešamais finansējums nozaru ministriju un to padotības iestāžu projektu īstenošanai;

21.4. visi INTERREG programmas finansēšanas avoti — ERAF līdz­finansējums un valsts budžeta līdzekļi (atbilstoši Latvijas nacionālā finansējuma apmēram);

21.5. plānotā finansējuma atmaksa nozaru ministriju un to padotības iestāžu projektiem no ERAF līdzekļiem.

22. Lai sagatavotu šo noteikumu 20.6. apakšpunktā minēto valsts budžeta ieņēmumu prognozi, nozaru ministrijas par katru projektu iesniedz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā šādu informāciju:

22.1. iestāde, kas saņem finansējumu par projekta īstenošanu;

22.2. projekta uzsākšanas gads un mēnesis;

22.3. projekta saistību apjoms;

22.4. ERAF atmaksāto finanšu līdzekļu plānotais saņemšanas gads, mēnesis un summa;

22.5. projekta apstiprināšanas datums attiecīgajā INTERREG vadības komitejā.

23. Pieprasījumus par projektu īstenošanai nepieciešamo valsts budžeta papildu finansējumu izskata Ministru kabinets, lemjot par valsts budžeta likuma projektu kārtējam gadam vai attiecīgā valsts budžeta likuma grozījumu projektu.

24. Valsts iestādes nodrošina, lai no INTERREG maksājumu iestādes vai no vadošā partnera saņemtais ERAF līdzfinansējums tiktu ieskaitīts valsts budžetā 10darbdienu laikā.

IV. Valsts budžeta finansējuma piešķiršana un līguma slēgšana par valsts budžeta finansējuma piešķiršanu

25. Šo noteikumu 2.1., 2.2., 2.3. un 2.4.apakš­punktā minētie INTERREG programmu finansējuma saņēmēji ne vēlāk kā triju mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas ar pro­grammas vadošo iestādi rakstiski iesniedz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā iesniegumu par valsts budžeta finansējuma pieprasījumu Eiropas Kopienas iniciatīvas INTERREG programmu projektam (turpmāk — iesniegums) (pielikums) un dokumentus, kas pamato ERAF līdzfinansējuma piešķiršanu attiecīgajam projektam (vai apliecinātas dokumentu kopijas).

26. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija izveido un uztur valsts budžeta finansējuma piešķiršanas un izlietošanas informatīvo datu bāzi (turpmāk — datu bāze). Datu bāzē iekļauj šo noteikumu 33.punktā minēto informāciju.

27. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija reģistrē iesniegu­mus datu bāzē to iesniegšanas secībā, piešķirot tiem attiecīgu reģistrācijas numuru.

28. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija izskata iesniegu­mus to reģistrācijas secībā, ņemot vērā šādus valsts budžeta finansējuma piešķiršanas nosacījumus:

28.1. atbilstība šo noteikumu 3.punktā norādītajām INTERREG program­mām;

28.2. atbilstība šo noteikumu 2.1., 2.2., 2.3. un 2.4.apakšpunktā norādīta­jiem finansējuma saņēmējiem;

28.3. iesnieguma veidlapas satura atbilstība iesnieguma veidlapas formai;

28.4. vai ir pievienoti dokumenti, kas pamato ERAF līdzfinansējuma piešķiršanu.

29. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija mēneša laikā pēc INTERREG programmu finansējuma saņēmēja iesnieguma un tam pievienoto dokumentu saņemšanas tos izskata, ņemot vērā šo noteikumu 28.punktā minētos valsts budžeta finansējuma piešķiršanas nosacījumus, un pieņem lēmumu par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu vai atteikumu piešķirt valsts budžeta līdzekļus.

30. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija 10 darbdienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas rakstiski informē INTERREG programmu finansē­juma saņēmēju par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu vai atteikumu piešķirt valsts budžeta līdzekļus, norādot atteikuma iemeslus.

31. Ja atteikuma iemesls ir šo noteikumu 28.3. un/vai 28.4.apakšpunktā minētie nosacījumi, INTERREG programmu finansējuma saņēmējs iesniegumu var iesniegt atkārtoti, attiecīgi izpildot minētajos apakšpunktos noteiktās prasības.

32. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija mēneša laikā pēc lēmuma pieņemšanas slēdz līgumu ar INTERREG programmu finansējuma saņēmēju par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu atbilstoši šo noteikumu 4.2.1., 4.2.2. un 4.2.3.apakš­punktā noteiktajai projektu finansēšanas avotu proporcijai.

33. Lai nodrošinātu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanas atklātumu, datu bāzē iekļauj šādu informāciju:

33.1. šo noteikumu pielikumā minētā informācija, ko sniedz valsts budže­ta finansējuma pieprasītājs;

33.2. datums, kad pieņemts lēmums par ERAF līdzfinansējuma piešķir­šanu, datums, kad nosūtīts paziņojums par lēmuma pieņemšanu, un paziņojuma numurs;

33.3. datums, kad noslēgts līgums par valsts budžeta finansējuma piešķir­šanu, un līguma numurs;

33.4. maksājumu dzēšanas grafiks, kas norādīts līgumā par valsts budžeta finansējuma piešķiršanu;

33.5. pārskaitītā valsts budžeta finansējuma summa, pārskaitīšanas datums, maksājuma uzdevuma numurs;

33.6. pirmā līmeņa finanšu kontroles (audita) atzinuma datums, auditējamā vērtība;

33.7. akceptētā valsts budžeta finansējuma summa;

33.8. šo noteikumu 40.4.apakšpunktā minētie dati;

33.9. informācija par to saistību izpildi, kas noteiktas līgumā par valsts budžeta finansējuma piešķiršanu;

33.10. cita nepieciešamā informācija.

V. Valsts budžeta finansējuma izmaksāšanas un atmaksāšanas kārtība

34. Valsts budžeta finansējumu piešķir, ņemot vērā INTERREG program­mu finansējuma saņēmēja projekta attiecināmās izmaksas un šo noteikumu 4.punktā minēto projektu finansēšanas avotu proporciju, un akceptē, ņemot vērā projekta auditēto vērtību un šo noteikumu 4.punktā minēto projektu finansēšanas avotu proporciju.

35. Valsts budžeta finansējumu piešķir latos, konvertējot eirās pēc Latvijas Bankas noteiktā kursa.

36. Valsts budžeta finansējumu pārskaita uz latu kontu Valsts kasē, kas norādīts INTERREG programmu finansējuma saņēmēja līgumā par valsts budžeta finansējuma piešķiršanu.

37. Piecu darbdienu laikā pēc līguma noslēgšanas par valsts budžeta finansējuma piešķiršanu projektam Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija pārskaita avansā uz INTERREG programmu finansējuma saņēmēja kontu valsts budžeta līdzekļus 90% apmērā no piešķirtās summas.

38. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija mēneša laikā pēc projekta īstenošanas beigu termiņa un pēc pirmā līmeņa audita atzinuma saņemšanas precizē valsts budžeta finansējuma summu un rakstiski iesniedz INTERREG programmu finansējuma saņēmējam paziņojumu par atlikušā valsts budžeta finansējuma maksāšanas kārtību.

39. Atlikušo valsts budžeta finansējumu 10% apmērā no piešķirtās summas pārskaita uz INTERREG programmu finansējuma saņēmēja kontu šo noteikumu 40.4.apakšpunktā noteiktajā kārtībā pēc tam, kad saņemts pirmā līmeņa audita pozitīvs atzinums par projektam piešķirto līdzekļu izlietojumu.

40. Valsts budžeta līdzekļu izlietojumu akceptē šādā kārtībā:

40.1. piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojumu Reģionālās attīstības un paš­valdību lietu ministrija akceptē saskaņā ar finansējuma izlietojuma grafiku, kas norādīts līgumā par valsts budžeta finansējuma piešķiršanu, un izdara attiecīgus ierakstus datu bāzē;

40.2. valsts budžeta līdzekļu izlietojuma akceptēšanas pamatojums ir pirmā līmeņa audita atzinums;

40.3. valsts budžeta līdzekļu izlietojumu akceptē, ņemot vērā šo noteikumu 4.punktā minēto projektu finansēšanas avotu proporciju un auditēto vērtību, kas norādīta pirmā līmeņa audita atzinumā;

40.4. projektam piešķirto valsts budžeta finansējumu precizē, ņemot vērā šo noteikumu 4.punktā minēto projektu finansēšanas avotu proporciju un kopējo auditēto vērtību, kas norādīta pirmā līmeņa audita atzinumos (turpmāk— precizētais valsts budžeta finansējums):

40.4.1. ja starpība starp INTERREG programmu finansējuma saņēmēja kontā ieskaitīto valsts budžeta finansējuma summu un precizēto valsts budžeta finansējuma summu ir pozitīva, finansējuma saņēmējs piecu darbdienu laikā pēc Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas paziņojuma par atmaksu saņemšanas iemaksā šo starpību paziņojumā norādītajā kontā;

40.4.2. ja starpība starp INTERREG programmu finansējuma saņēmēja kontā ieskaitīto valsts budžeta finansējuma summu un precizēto valsts budžeta līdzfinansējuma summu ir negatīva, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija piecu darbdienu laikā pēc paziņojuma nosūtīšanas iemaksā šo starpību līgumā norādītajā finansējuma saņēmēja kontā.

VI. Noslēguma jautājumi

41. Valsts budžeta finansējumu piešķir tiem projektiem, par kuru īsteno­šanu līgums ar programmas vadošo iestādi parakstīts pēc 2005.gada 1.janvāra.

42. Šo noteikumu 2.1., 2.2., 2.3. un 2.4.apakšpunktā minētie INTERREG programmu finansējuma saņēmēji, kas līgumu ar INTERREG programmas vadošo iestādi noslēguši laikposmā no 2005.gada 1.janvāra līdz 2005.gada 1.septembrim, iesniegumu un dokumentus saskaņā ar šo noteikumu 25.punktu var iesniegt līdz 2005.gada 1.decembrim.

(MK 08.11.2005. noteikumu Nr.848 redakcijā)

Ministru prezidents A.Kalvītis

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs M.Kučinskis
Pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 12.aprīļa noteikumiem Nr.252
Iesniegums par valsts budžeta finansējuma pieprasījumu Eiropas Kopienas iniciatīvas INTERREG programmu projektam
Reģ. Nr.

1. Informācija par projekta partneri:

1.1. projekta partnera nosaukums (latv. val.)


1.2. projekta partnera nosaukums (angļu val.)


1.3. projekta partnera juridiskais statuss


1.4. projekta partnera nodokļu maksātāja reģistrācijas datums un numurs


1.5. darbības pamats (piemēram, rīkojums, nolikums, statūti)


1.6. juridiskā adrese


1.7. biroja adrese


1.8. kontaktpersona


1.9. tālruņa numurs


1.10. faksa numurs


1.11. e-pasta adrese


2. Informācija par projektu

2.1. projekta nosaukums (latviešu val.)


2.2. projekta nosaukums (angļu val.)


2.3. projekta nosaukuma saīsinājums


2.4. projekta mērķis


2.5. projekta atbilstība INTERREG apakšprogrammai


2.6. plānotais projekta ieviešanas laiks (mēnešos)


2.7. projekta partnera finansējums projektā (EUR):


2.7.1. ERAF līdzfinansējums (EUR)


2.7.2. nacionālais finansējums (EUR)


Pielikumā ir pievienots pretendenta parakstīts apliecinājums par tā maksātspēju, finanšu stabilitāti, nodokļu saistību izpildi un sniegtās informācijas patiesumu.

Iesniedzējs


Datums


(paraksts un tā atšifrējums)



Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs M.Kučinskis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā tiek piešķirti valsts budžeta līdzekļi Eiropas Kopienas iniciatīvas INTERREG .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 252Pieņemts: 12.04.2005.Stājas spēkā: 22.04.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 63, 21.04.2005.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
106380
{"selected":{"value":"11.11.2005","content":"<font class='s-1'>11.11.2005.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"11.11.2005","iso_value":"2005\/11\/11","content":"<font class='s-1'>11.11.2005.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"22.04.2005","iso_value":"2005\/04\/22","content":"<font class='s-1'>22.04.2005.-10.11.2005.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
11.11.2005
87
1
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"