Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2010. gada 12. janvāra noteikumus Nr. 24 "Noteikumi par uztura, higiēnas un pirmās nepieciešamības preču iegādes izdevumu apmēru patvēruma meklētājam un šo izdevumu segšanas kārtību".
Ministru kabineta noteikumi Nr.119

Rīgā 2005.gada 8.februārī (prot. Nr.8 41.§)
Noteikumi par uztura, higiēnas un pirmās nepieciešamības preču iegādes izdevumu apmēru patvēruma meklētājam un šo izdevumu segšanas kārtību
Izdoti saskaņā ar Patvēruma likuma 20.panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka uztura, higiēnas un pirmās nepieciešamības preču iegādes izdevumu apmēru un šo izdevumu segšanas kārtību patvēruma meklētājam.

2. Patvēruma meklētājam ir noteikts šāds uztura, higiēnas un pirmās nepieciešamības preču iegādes izdevumu apmērs:

2.1. 1,50 latu, ja patvēruma meklētājs uzturas patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā;

2.2. 1,80 latu, ja patvēruma meklētājs uzturas Valsts robežsardzes teritoriālajā struktūrvienībā vai robežkontroles punktā.

3. Patvēruma meklētāju nodrošina ar uzturu, higiēnas un pirmās nepieciešamības precēm atbilstoši šo noteikumu 2.punktā noteiktajam izdevumu apmēram, ja patvēruma meklētājs:

3.1. uzturas Valsts robežsardzes teritoriālajā struktūrvienībā vai robežkontroles punktā šim nolūkam paredzētajās telpās;

3.2. ierodas patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā laikposmā starp uztura, higiēnas un pirmās nepieciešamības preču iegādei paredzēto naudas līdzekļu izmaksas reizēm;

3.3. nav sasniedzis 18 gadu vecumu un Latvijas Republikā ieradies bez vecākiem.

4. Naudas līdzekļus uztura, higiēnas un pirmās nepieciešamības preču iegādei patvēruma meklētājam, kurš uzturas patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā, izmaksā reizi nedēļā priekšapmaksas veidā (septiņām dienām). Naudas līdzekļu saņemšanai patvēruma meklētājs uzrāda derīgu patvēruma meklētāja personas dokumentu.

5. Ja patvēruma meklētājs nav sasniedzis 18 gadu vecumu un patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā uzturas kopā ar ģimenes locekļiem, naudas līdzekļus viņa uztura, higiēnas un pirmās nepieciešamības preču iegādei saņem pilngadīgais ģimenes loceklis.

6. Ja patvēruma meklētājs bez patvēruma meklētāju izmitināšanas centra vadītāja atļaujas atstājis centru uz laiku, ilgāku par 48 stundām, patvēruma meklētāju izmitināšanas centra vadītājam ir tiesības pieņemt lēmumu neizmaksāt uztura, higiēnas un pirmās nepieciešamības preču iegādei paredzētos naudas līdzekļus par patvēruma meklētāja prombūtnes laiku.

7. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2002.gada 27.augusta noteikumus Nr.390 “Patvēruma meklētāja uztura izdevumu apmērs un to segšanas kārtība” (Latvijas Vēstnesis, 2002, 121.nr.).

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Padomes 2003.gada 27.janvāra Direktīvas 2003/9/EK, ar ko nosaka obligātos standartus patvēruma meklētāju uzņemšanai.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Iekšlietu ministra vietā — satiksmes ministrs A.Šlesers
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par uztura, higiēnas un pirmās nepieciešamības preču iegādes izdevumu apmēru patvēruma .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 119Pieņemts: 08.02.2005.Stājas spēkā: 18.02.2005.Zaudē spēku: 14.01.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 27, 17.02.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
101763
18.02.2005
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"