Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.151

Rīgā 1995.gada 13.jūnijā (prot. Nr.32 7§)
Noteikumi par Totalitārisma seku dokumentēšanas centra rīcībā esošo Valsts drošības komitejas dokumentu izmantošanas kārtību

1. Totalitārisma seku dokumentēšanas centra (tālāk tekstā — "Centrs") rīcībā esošie dokumenti izmantojami likumā "Par bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu saglabāšanu, izmantošanu un personu sadarbības fakta ar VDK konstatēšanu" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 65.nr.) un citos tiesību aktos noteiktajos gadījumos, kā arī zinātniskiem un publicistiskiem mērķiem.

2. Valsts drošības komitejas dokumenti un dokumenti, kuri netieši saistīti ar Valsts drošības komitejas darbību, ja tajos nav informācijas par konkrētām fiziskajām personām, ir izmantojami bez ierobežojumiem.

3. Valsts drošības komitejas dokumenti, kuros ir informācija par tiem Valsts drošības komitejas štata un ārštata darbiniekiem vai informatoriem, kuru darbību minētajā iestādē tiesa atzinusi par noziedzīgu, ir publicējami pēc attiecīgā tiesas sprieduma spēkā stāšanās.

4. Fiziskai personai ir tiesības pieprasīt Centram informāciju par sevi, kā arī iepazīties ar minēto informāciju un saņemt ar to saistītās izziņas, dokumentu norakstus, izrakstus vai kopijas. Fiziskai personai sniegtā informācija nedrīkst attiekties uz citām fiziskām personām, kurām ir tiesības uz informācijas neizpaušanu.

5. Pēc fiziskas personas pieprasījuma izdarītā dokumentu par iespējamo sadarbību ar Valsts drošības komiteju meklēšana un to sagatavošana izsniegšanai ir maksas pakalpojums.

6. Valsts drošības komitejas dokumentus, kuros ir informācija par Valsts drošības komitejas štata un ārštata darbiniekiem vai informatoriem, kuru darbību Valsts drošības komitejā tiesa nav atzinusi par noziedzīgu (izņemot šo noteikumu 9.punktā minētos dokumentus), Centrs sāk izsniegt izmantošanai zinātniskiem un publicistiskiem mērķiem 20 gadus pēc dokumenta oriģināla uzrakstīšanas vai piecus gadus pēc tās personas nāves, par kuru ir attiecīgā informācija.

Minētos dokumentus iespējams izmantot bez termiņa ierobežojuma, ja saņemta attiecīgās personas rakstiska atļauja.

7. Valsts drošības komitejas aģentūras kartotēkas dokumentus Centrs sāk izsniegt zinātniskiem un publicistiskiem mērķiem 20 gadus pēc Valsts drošības komitejas likvidēšanas.

8. Informāciju par fiziskas personas privāto dzīvi Centrs sāk izsniegt 75 gadus pēc dokumentu oriģināla uzrakstīšanas.

9. Dokumentus, kurus paredzēts izmantot zinātniskajā darbā, Centrs izsniedz pēc attiecīgās zinātniskās iestādes vadītāja rakstiska pieprasījuma, kurā norādīta zinātniskā darba tēma un darba izpildītāja kvalifikācija.

10. Dokumentus, kurus paredzēts izmantot publicistikā, izsniedz ar Centra direktora atļauju pēc masu informācijas līdzekļa vadības rakstiska pieprasījuma.

11. Informācijas pieprasītājs — fiziskā vai juridiskā persona — saskaņā ar tiesību aktiem ir atbildīgs par iegūtās informācijas izmantošanu.

12. Šajos noteikumos neparedzētos gadījumos lēmumu par dokumentu izsniegšanu pieņem Centra vadītājs.

13. Šo noteikumu 6., 7., 8., 9. un 10.punktā noteiktie ierobežojumi neattiecas uz prokuratūru, valsts drošības iestādēm un tiesām, kuras ir tiesīgas pieprasīt un saņemt informāciju savas kompetences ietvaros.

14. Informāciju par Valsts drošības komitejas dokumentiem, to norakstus vai satura izklāstu aizliegts nosūtīt ar automātisko telesakaru (telefona, telefaksa un citu telesakaru iekārtu) palīdzību.

Ministru prezidents M.Gailis

Tieslietu ministrs R.Apsītis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par Totalitārisma seku dokumentēšanas centra rīcībā esošo Valsts drošības komitejas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 151Pieņemts: 13.06.1995.Stājas spēkā: 21.06.1995.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 94, 20.06.1995.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
35456
21.06.1995
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"