Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 1998. gada 14. jūlija noteikumus Nr. 250 "Recepšu vei dlapu izgatavošanas un uzglabāšanas un recepšu izrakstīšanas noteikumi".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 427

Rīgā 1996.gada 5.novembrī (prot. nr.53, 11.§)

Noteikumi par narkotisko zāļu un tām pielīdzināto psihotropo zāļu receptēm

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
iekārtas likuma
14.panta 3.punktu

1. Šie noteikumi nosaka narkotisko zāļu un tām pielīdzināto psihotropo zāļu recepšu veidlapas (turpmāk tekstā - "recepšu veidlapa") paraugu (pielikums) un tipogrāfiskās iespiešanas kārtību, kā arī minēto recepšu centralizētās glabāšanas, izsniegšanas un uzskaites kārtību.

2. Recepšu veidlapa ir stingrās uzskaites dokuments.

3. Recepšu veidlapu tipogrāfisko iespiešanu konkursa kārtībā, to centralizēto glabāšanu, izsniegšanu, uzskaiti un no aprites izņemto recepšu veidlapu iznīcināšanu nodrošina Valsts slimokase.

4. Valsts slimokases direktors norīko amatpersonu, kas ir atbildīga par recepšu veidlapu glabāšanu, izsniegšanu, uzskaiti un no aprites izņemto recepšu veidlapu iznīcināšanu.

5. Recepšu veidlapas centralizēti tiek glabātas Valsts slimokasē. Recepšu veidlapas un to tipogrāfiskajai iespiešanai izmantoto fotomateriālu oriģināli jāglabā ar signalizāciju aprīkotā seifā telpā, kas ir nodrošināta pret nepiederošu personu iekļūšanu un ir aprīkota ar signalizāciju.

6. Valsts slimokase izsniedz recepšu veidlapas attiecīgās pašvaldības veselības pārvaldes vai nodaļas pilnvarotai personai, kas veselības pārvaldes vai nodaļas priekšnieka noteiktajā kārtībā nodrošina ar tām pašvaldības teritorijā esošās ārstniecības iestādes.

7. No aprites izņemtās recepšu veidlapas reģistrē žurnālā, kura paraugu nosaka veselības valsts ministrs, un līdz to iznīcināšanai glabā šo noteikumu 5.punktā noteiktajā kārtībā. Minēto recepšu veidlapu iznīcināšanas kārtību nosaka veselības valsts ministrs.

8. Līdz 1997.gada 31.decembrim atļauts lietot arī veselības valsts ministra apstiprinātās recepšu veidlapas - sērija AA Nr.000001-050000, kurām augšējā labajā stūrī ir uzraksts "Labklājības ministrijas Veselības departamenta medicīniskā dokumentācija veidlapa nr.148-11/u-96n".

Ministru prezidents A.Šķēle

Labklājības ministra vietā -
izglītības un zinātnes ministrs, Ministru prezidenta biedrs M.Grīnblats

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par narkotisko zāļu un tām pielīdzināto psihotropo zāļu receptēm Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 427Pieņemts: 05.11.1996.Stājas spēkā: 13.11.1996.Zaudē spēku: 18.07.1998.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 190/191, 12.11.1996.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
41225
13.11.1996
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"