Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 607

Rīgā 2023. gada 24. oktobrī (prot. Nr. 53 30. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 28. marta noteikumos Nr. 187 "Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkuma procedūru un metu konkursu norises kārtība"

Izdoti saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma
13. panta otro un trešo daļu, 56. panta ceturto daļu,
62. pantu un 72. panta septīto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2017. gada 28. marta noteikumos Nr. 187 "Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkuma procedūru un metu konkursu norises kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 67. nr.; 2022, 220. nr.; 2023, 153. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Piedāvājumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 35 dienas pēc paziņojuma par līgumu nosūtīšanas Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

2. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs ir publicējis periodisko informatīvo paziņojumu, ko izmanto, lai saīsinātu piedāvājumu minimālo iesniegšanas termiņu, termiņu var saīsināt līdz 15 dienām, ja ir ievēroti šādi nosacījumi:

4.1. periodiskajā informatīvajā paziņojumā ir iekļauta visa informācija, kuru ir nepieciešams norādīt paziņojumā par līgumu, ciktāl minētā informācija bija pieejama periodiskā informatīvā paziņojuma publicēšanas brīdī;

4.2. periodiskais informatīvais paziņojums ir publicēts laikposmā no 35 dienām līdz 12 mēnešiem pirms dienas, kad publicēts paziņojums par līgumu."

3. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Ja steidzamības dēļ nav iespējams piemērot šo noteikumu 3. punktā minēto termiņu, var noteikt samazinātu piedāvājumu iesniegšanas termiņu, bet ne īsāku par 15 dienām pēc paziņojuma par līgumu nosūtīšanas Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

4. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Pēc tam kad iepirkuma komisija ir apstiprinājusi nolikumu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs atklāta konkursa izsludināšanai sagatavo un nosūta paziņojumu par līgumu Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

5. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Ja iepirkuma komisija pagarina piedāvājumu iesniegšanas termiņu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo un atkārtoti nosūta paziņojumu par līgumu Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī. Minimālais termiņš, par kuru sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs pagarināt piedāvājumu iesniegšanas termiņu, ir septiņas dienas. Šāda piedāvājumu iesniegšanas termiņa pagarināšana nav uzskatāma par grozījumiem iepirkuma procedūras dokumentos."

6. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Ja iepirkuma komisija izdara grozījumus iepirkuma procedūras dokumentos, piedāvājumu iesniegšanas minimālais termiņš pēc dienas, kad paziņojums par līgumu atkārtoti nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ir vismaz puse no sākotnēji noteiktā piedāvājumu iesniegšanas termiņa, bet ne īsāks par septiņām dienām."

7. Izteikt 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Ja piedāvājumu saņemšanai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt piedāvājumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu, bet sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

8. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs atver iesniegtos piedāvājumus ne ātrāk kā četras stundas pēc piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām iepirkuma procedūras dokumentos norādītajā vietā un laikā, izņemot Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 72. panta septītajā daļā minēto gadījumu. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 72. panta septītajā daļā minētajā gadījumā sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs pircēja profilā publicē informāciju par piedāvājumu atvēršanas sanāksmes atcelšanu un neatver iesniegtos piedāvājumus. Ja iesniegumu izskatīšanas komisija pieņem Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 75. panta otrās daļas 1. punktā minēto lēmumu vai administratīvā lieta tiek izbeigta, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs pircēja profilā publicē informāciju par piedāvājumu atvēršanas sanāksmes vietu un laiku, kā arī informē par to pretendentus vismaz trīs darbdienas iepriekš. Ja iesniegumu izskatīšanas komisija pieņem Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 75. panta otrās daļas 3. punktā vai trešajā daļā minēto lēmumu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs neatver iesniegtos piedāvājumus un izsniedz vai nosūta tos atpakaļ pretendentiem."

9. Izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Ja pretendents, kuram iepirkuma procedūrā būtu piešķiramas iepirkuma līguma slēgšanas tiesības, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām pretendentu atlases prasībām, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu pieprasa iesniegt dokumentus, kas apliecina pretendenta atbilstību pretendentu atlases prasībām."

10. Izteikt 25. punktu šādā redakcijā:

"25. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs pēc tam, kad noslēgts iepirkuma līgums vai vispārīgā vienošanās vai pieņemts lēmums par iepirkuma procedūras izbeigšanu vai pārtraukšanu, sagatavo un nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 38. pantu un, ja attiecināms, ievieto pircēja profilā iepirkuma līguma vai vispārīgās vienošanās pamattekstu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 65. panta desmito daļu. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu var nosūtīt publicēšanai par katru daļu atsevišķi."

11. Izteikt 26. punktu šādā redakcijā:

"26. Pirms tiek publicēts paziņojums par kvalifikācijas sistēmu kā dalības uzaicinājums vai paziņojums par līgumu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs attiecīgi sagatavo kandidātu atlases nolikumu slēgtam konkursam. Ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs kā dalības uzaicinājumu izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, ko paredz iepirkuma izsludināšanai, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo kandidātu atlases nolikumu slēgtam konkursam, pirms piegādātājiem tiek nosūtīts uzaicinājums apstiprināt ieinteresētību. Nolikumā ietver:

26.1. iepirkuma identifikācijas numuru;

26.2. sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja nosaukumu, adresi un citus rekvizītus, ja nepieciešams;

26.3. iepirkuma priekšmeta aprakstu tādā apjomā, lai ieinteresētie piegādātāji varētu izlemt par dalību iepirkuma procedūrā, atbilstošāko iepirkuma nomenklatūras CPV kodu vai kodus;

26.4. iepirkuma priekšmeta daļas un to apjomu, ja tādas tiek noteiktas, un pieteikumu un piedāvājumu iesniegšanas noteikumus iepirkuma priekšmeta daļās atbilstoši šo noteikumu 2.8. apakšnodaļai;

26.5. ja attiecināms, noteikumus attiecībā uz vispārīgo vienošanos;

26.6. ja attiecināms, norādi uz dinamisko iepirkumu sistēmu un tās aprakstu;

26.7. pieteikumu iesniegšanas vietu, datumu un laiku;

26.8. prasības attiecībā uz pieteikuma noformējumu un iesniegšanu;

26.9. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 48. panta otrās daļas 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 10., 11., 12., 13., 14. punktā noteiktos kandidātu izslēgšanas iemeslus un to pārbaudes kārtību vai atsauci uz Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 48. panta otrās daļas 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 10., 11., 12., 13., 14. punktu un norādi, ka minētie kandidātu izslēgšanas iemesli tiks pārbaudīti Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 48. pantā noteiktajā kārtībā;

26.10. ja attiecināms, piemērojamo Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 48. panta otrās daļas 8. un 9. punktā noteikto kandidātu izslēgšanas iemeslu un tā pārbaudes kārtību vai atsauci uz piemērojamo Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 48. panta otrās daļas 8. un 9. punktu un norādi, ka attiecīgi piemērojamais kandidātu izslēgšanas iemesls tiks pārbaudīts Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 48. pantā noteiktajā kārtībā;

26.11. prasības attiecībā uz kandidāta iespējām veikt profesionālo darbību, kandidāta saimniecisko un finansiālo stāvokli un tehniskajām un profesionālajām spējām, kā arī iesniedzamo informāciju, kas nepieciešama, lai kandidātu novērtētu saskaņā ar minētajām prasībām;

26.12. noteikumus, kā piegādātāju apvienībām ir jāizpilda prasības attiecībā uz saimniecisko un finansiālo stāvokli vai tehniskajām un profesionālajām spējām;

26.13. Eiropas vienotā iepirkuma procedūras dokumenta veidlapu vai norādi uz tīmekļvietni, kur ir pieejama Eiropas vienotā iepirkuma procedūras dokumenta veidlapa, prasības tās aizpildīšanai un iesniegšanai;

26.14. kandidātu vērtēšanas metodiku, ja tiek piemērota kandidātu skaita samazināšana;

26.15. citu informāciju par kandidātu atlasi."

12. Izteikt 27. punktu šādā redakcijā:

"27. Pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 30 dienas pēc paziņojuma par līgumu nosūtīšanas Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī vai pēc tam, kad sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs nosūtījis uzaicinājumu apstiprināt ieinteresētību, ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs kandidātu atlasei izmanto periodisko informatīvo paziņojumu."

13. Izteikt 28. punktu šādā redakcijā:

"28. Ja steidzamības dēļ nav iespējams piemērot šo noteikumu 27. punktā minēto termiņu, var noteikt saīsinātu pieteikumu iesniegšanas termiņu, bet ne īsāku par 15 dienām pēc paziņojuma par līgumu nosūtīšanas Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī vai pēc tam, kad sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs nosūtījis uzaicinājumu apstiprināt ieinteresētību, ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs kandidātu atlasei izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, kas paredzēts iepirkuma izsludināšanai. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs šādā gadījumā steidzamības pamatojumu norāda attiecīgā iepirkuma procedūras paziņojumā, kā arī iepirkuma procedūras ziņojumā."

14. Izteikt 29. punktu šādā redakcijā:

"29. Iepirkuma komisija var iepriekš paredzēt kandidātu skaitu, kas tiks uzaicināti iesniegt piedāvājumus, ja vien pietiekams atbilstošu kandidātu skaits ir pieejams. Paziņojumā par līgumu un kandidātu atlases nolikumā norāda objektīvus un nediskriminējošus kritērijus vai noteikumus, kas tiks piemēroti kandidātu skaita samazināšanai, kā arī minimālo un, ja nepieciešams, maksimālo kandidātu skaitu, kādu paredzēts uzaicināt. Iepirkuma komisija uzaicina vismaz piecus kandidātus, bet to skaits nedrīkst būt mazāks par to kandidātu skaitu, kāds paredzēts paziņojumā par līgumu un kandidātu atlases nolikumā. Kandidātu skaitu izvēlas pietiekami lielu, lai nodrošinātu konkurenci. Ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs kā dalības uzaicinājumu izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, ko paredz iepirkuma izsludināšanai, kandidātu skaita samazināšanas kritērijus norāda uzaicinājumā apstiprināt ieinteresētību un kandidātu atlases nolikumā."

15. Izteikt 30. punktu šādā redakcijā:

"30. Pēc tam kad iepirkuma komisija ir apstiprinājusi kandidātu atlases nolikumu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs slēgta konkursa izsludināšanai sagatavo paziņojumu par līgumu vai arī paziņojumu par kvalifikācijas sistēmu, kas sagatavots kā dalības uzaicinājums, un nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

16. Izteikt 31. punktu šādā redakcijā:

"31. Ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs kā dalības uzaicinājumu izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, ko paredz iepirkuma izsludināšanai, piegādātājs savu ieinteresētību izsaka minētajā periodiskajā informatīvajā paziņojumā norādītajā termiņā un veidā. Apliecinājumā, kurā piegādātāji apliecina savu ieinteresētību, piegādātāji norāda vismaz kontaktpersonu, iepirkuma procedūras nosaukumu, identifikācijas numuru un elektroniskā pasta adresi, uz kuru sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam nosūtīt uzaicinājumu apstiprināt ieinteresētību."

17. Izteikt 32. punktu šādā redakcijā:

"32. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs reģistrē visus kandidātus, kas izteikuši savu ieinteresētību, ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs slēgtā konkursā kā dalības uzaicinājumu izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, ko paredz iepirkuma izsludināšanai. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs pirms kandidātu atlases uzaicina vienlaikus visus kandidātus apstiprināt ieinteresētību un iesniegt pieteikumu iepirkuma procedūrā. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs uz piegādātāja elektroniskā pasta adresi nosūta uzaicinājumu apstiprināt ieinteresētību, kuram pievieno slēgta konkursa kandidātu atlases nolikumu, kas sagatavots atbilstoši šo noteikumu 26. punktā minētajām prasībām, vai arī norādi uz tīmekļvietni, kurā ir pieejami šie dokumenti."

18. Izteikt 34. punktu šādā redakcijā:

"34. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs nodrošina piekļuvi iepirkuma procedūras dokumentiem, to izsniegšanu un papildu informācijas sniegšanu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 42. pantu, sākot ar dienu, kad paziņojums par līgumu vai paziņojums par kvalifikācijas sistēmu, kas sagatavots kā dalības uzaicinājums, ir publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē. Ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs kā dalības uzaicinājumu izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, ko paredz iepirkuma izsludināšanai, tas nodrošina piekļuvi iepirkuma procedūras dokumentiem, to izsniegšanu un papildu informācijas sniegšanu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 42. pantu, sākot ar dienu, kad piegādātājiem nosūtīts uzaicinājums apstiprināt ieinteresētību."

19. Izteikt 35. punktu šādā redakcijā:

"35. Ja iepirkuma komisija pagarina pieteikumu iesniegšanas termiņu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo un atkārtoti nosūta paziņojumu, ar kuru izsludināta iepirkuma procedūra, Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī. Minimālais termiņš, par kuru sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs pagarināt pieteikumu iesniegšanas termiņu, ir septiņas dienas. Šāda pieteikumu iesniegšanas termiņa pagarināšana nav uzskatāma par grozījumiem iepirkuma procedūras dokumentos."

20. Izteikt 36. punktu šādā redakcijā:

"36. Ja iepirkuma komisija izdara grozījumus iepirkuma procedūras dokumentos, pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš pēc dienas, kad paziņojums ar kuru izsludināta iepirkuma procedūra, atkārtoti nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ir vismaz puse no sākotnēji noteiktā pieteikumu iesniegšanas termiņa, bet ne īsāks par septiņām dienām."

21. Izteikt 37. punktu šādā redakcijā:

"37. Ja pieteikumu saņemšanai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt pieteikumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu, bet sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

22. Izteikt 38. punktu šādā redakcijā:

"38. Iesniegtos pieteikumus atver ne ātrāk kā četras stundas pēc to iesniegšanas termiņa beigām. Iepirkuma komisija pēc pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām atlasa kandidātus saskaņā ar iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām kandidātu atlases prasībām, kā arī saskaņā ar kandidātu vērtēšanas metodiku, ja tiek piemērota kandidātu skaita samazināšana. Pieteikumus iepirkuma komisija izvērtē slēgtās sēdēs."

23. Izteikt 40. punktu šādā redakcijā:

"40. Ja kandidāts, kurš būtu uzaicināms iesniegt piedāvājumu, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām kandidātu atlases prasībām, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par kandidātu atlases rezultātiem pieprasa iesniegt dokumentus, kas apliecina kandidāta atbilstību kandidātu atlases prasībām."

24. Izteikt 42. punktu šādā redakcijā:

"42. Ja tikai viens kandidāts atbilst visām iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām kandidātu atlases prasībām, iepirkuma komisija pieņem lēmumu pārtraukt iepirkuma procedūru, izņemot Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 47. panta četrpadsmitajā daļā noteiktos gadījumus."

25. Izteikt 50. punktu šādā redakcijā:

"50. Ja piedāvājumu saņemšanai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt piedāvājumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu, bet sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

26. Izteikt 54. punktu šādā redakcijā:

"54. Ja pretendents, kuram iepirkuma procedūrā būtu piešķiramas iepirkuma līguma slēgšanas tiesības, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām pretendentu atlases prasībām, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu pieprasa iesniegt tos dokumentus, kas nav pieprasīti iepriekš, un apliecina, ka uz pretendentu nav attiecināmi noteiktie izslēgšanas iemesli."

27. Izteikt 61. punktu šādā redakcijā:

"61. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs pēc tam, kad noslēgts iepirkuma līgums vai vispārīgā vienošanās vai pieņemts lēmums par iepirkuma procedūras izbeigšanu vai pārtraukšanu, sagatavo un nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 38. pantu un, ja attiecināms, ievieto pircēja profilā iepirkuma līguma vai vispārīgās vienošanās pamattekstu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 65. panta desmito daļu. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu var publicēt par katru daļu atsevišķi."

28. Izteikt 62. punktu šādā redakcijā:

"62. Pirms tiek publicēts paziņojums par kvalifikācijas sistēmu kā dalības uzaicinājums vai paziņojums par līgumu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs attiecīgi sagatavo kandidātu atlases nolikumu sarunu procedūrai, publicējot dalības uzaicinājumu. Ja kā dalības uzaicinājumu izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, ko paredz iepirkuma izsludināšanai, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo kandidātu atlases nolikumu sarunu procedūrai, publicējot dalības uzaicinājumu, pirms piegādātājiem tiek nosūtīts uzaicinājums apstiprināt ieinteresētību. Nolikumā ietver:

62.1. iepirkuma identifikācijas numuru;

62.2. sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja nosaukumu, adresi un citus rekvizītus, ja nepieciešams;

62.3. iepirkuma priekšmeta aprakstu tādā apjomā, lai ieinteresētie piegādātāji varētu izlemt par dalību iepirkuma procedūrā, atbilstošāko iepirkuma nomenklatūras CPV kodu vai kodus;

62.4. iepirkuma priekšmeta daļas un to apjomu, ja tādas tiek noteiktas, un pieteikumu iesniegšanas noteikumus iepirkuma priekšmeta daļās atbilstoši šo noteikumu 2.8. apakšnodaļai;

62.5. ja attiecināms, noteikumus attiecībā uz vispārīgo vienošanos;

62.6. pieteikumu iesniegšanas vietu, datumu un laiku;

62.7. prasības attiecībā uz pieteikuma noformējumu un iesniegšanu;

62.8. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 48. panta otrās daļas 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 10., 11., 12., 13., 14. punktā noteiktos kandidātu izslēgšanas iemeslus un to pārbaudes kārtību vai atsauci uz Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 48. panta otrās daļas 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 10., 11., 12., 13., 14. punktu un norādi, ka minētie kandidātu izslēgšanas iemesli tiks pārbaudīti Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 48. pantā noteiktajā kārtībā;

62.9. ja attiecināms, piemērojamo Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 48. panta otrās daļas 8. un 9. punktā noteikto kandidātu izslēgšanas iemeslu un tā pārbaudes kārtību vai atsauci uz piemērojamo Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 48. panta otrās daļas 8. un 9. punktu un norādi, ka attiecīgi piemērojamais kandidātu izslēgšanas iemesls tiks pārbaudīts Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 48. pantā noteiktajā kārtībā;

62.10. prasības attiecībā uz kandidāta iespējām veikt profesionālo darbību, kandidāta saimniecisko un finansiālo stāvokli un tehniskajām un profesionālajām spējām, kā arī iesniedzamo informāciju, kas nepieciešama, lai kandidātu novērtētu saskaņā ar minētajām prasībām;

62.11. noteikumus, kā piegādātāju apvienībām ir jāizpilda prasības attiecībā uz saimniecisko un finansiālo stāvokli vai tehniskajām un profesionālajām spējām;

62.12. Eiropas vienotā iepirkuma procedūras dokumenta veidlapu vai norādi uz tīmekļvietni, kur ir pieejama Eiropas vienotā iepirkuma procedūras dokumenta veidlapa, prasības tās aizpildīšanai un iesniegšanai;

62.13. kandidātu vērtēšanas metodiku, ja tiek piemērota kandidātu skaita samazināšana;

62.14. citu informāciju par kandidātu atlasi."

29. Izteikt 63. punktu šādā redakcijā:

"63. Pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 30 dienas pēc paziņojuma par līgumu nosūtīšanas Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī vai pēc tam, kad sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs nosūtījis uzaicinājumu apstiprināt ieinteresētību, ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs kandidātu atlasei izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, ko paredz iepirkuma izsludināšanai."

30. Izteikt 64. punktu šādā redakcijā:

"64. Ja steidzamības dēļ nav iespējams piemērot šo noteikumu 63. punktā minēto termiņu, var noteikt saīsinātu pieteikumu iesniegšanas termiņu, bet ne īsāku par 15 dienām pēc paziņojuma par līgumu nosūtīšanas Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī vai pēc tam, kad sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs nosūtījis uzaicinājumu apstiprināt ieinteresētību, ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs kandidātu atlasei izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, ko paredz iepirkuma izsludināšanai. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs šādā gadījumā steidzamības pamatojumu norāda attiecīgā iepirkuma procedūras paziņojumā, kā arī iepirkuma procedūras ziņojumā."

31. Izteikt 65. punktu šādā redakcijā:

"65. Iepirkuma komisija var iepriekš paredzēt kandidātu skaitu, kas tiks uzaicināti iesniegt piedāvājumus, ja vien pietiekams atbilstošu kandidātu skaits ir pieejams. Paziņojumā par līgumu un kandidātu atlases nolikumā norāda objektīvus un nediskriminējošus kritērijus vai noteikumus, kas tiks piemēroti kandidātu skaita samazināšanai, kā arī minimālo un, ja nepieciešams, maksimālo kandidātu skaitu, kādu paredzēts uzaicināt. Iepirkuma komisija uzaicina vismaz trīs kandidātus, bet to skaits nedrīkst būt mazāks par to kandidātu skaitu, kāds paredzēts paziņojumā par līgumu un kandidātu atlases nolikumā. Kandidātu skaitu izvēlas pietiekami lielu, lai nodrošinātu konkurenci. Ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs kā dalības uzaicinājumu izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, ko paredz iepirkuma izsludināšanai, kandidātu skaita samazināšanas kritērijus norāda uzaicinājumā apstiprināt ieinteresētību un kandidātu atlases nolikumā."

32. Izteikt 66. punktu šādā redakcijā:

"66. Pēc tam kad iepirkuma komisija ir apstiprinājusi kandidātu atlases nolikumu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sarunu procedūras izsludināšanai, publicējot dalības uzaicinājumu, sagatavo paziņojumu par līgumu vai paziņojumu par kvalifikācijas sistēmu, kas sagatavots kā dalības uzaicinājums, un nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

33. Izteikt 67. punktu šādā redakcijā:

"67. Ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs kā dalības uzaicinājumu izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, ko paredz iepirkuma izsludināšanai, piegādātājs savu ieinteresētību izsaka periodiskajā informatīvajā paziņojumā norādītajā termiņā un veidā. Apliecinājumā, kurā piegādātāji apliecina savu ieinteresētību, piegādātāji norāda vismaz kontaktpersonu, iepirkuma procedūras nosaukumu, identifikācijas numuru un elektroniskā pasta adresi, uz kuru sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam nosūtīt uzaicinājumu apstiprināt ieinteresētību."

34. Izteikt 68. punktu šādā redakcijā:

"68. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs reģistrē visus kandidātus, kas izteikuši savu ieinteresētību, ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sarunu procedūrā kā dalības uzaicinājumu izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, ko paredz iepirkuma izsludināšanai. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs pirms kandidātu atlases uzaicina vienlaikus visus kandidātus apstiprināt ieinteresētību un iesniegt pieteikumu iepirkuma procedūrā. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs uz piegādātāja elektroniskā pasta adresi nosūta uzaicinājumu apstiprināt ieinteresētību un pievieno tam slēgta konkursa kandidātu atlases nolikumu, kas sagatavots atbilstoši šo noteikumu 62. punktā minētajām prasībām, vai arī norādi uz tīmekļvietni, kurā ir pieejami šie dokumenti."

35. Izteikt 70. punktu šādā redakcijā:

"70. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs nodrošina piekļuvi iepirkuma procedūras dokumentiem, to izsniegšanu un papildu informācijas sniegšanu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 42. pantu, sākot ar dienu, kad paziņojums par līgumu vai paziņojums par kvalifikācijas sistēmu, kas sagatavots kā dalības uzaicinājums, ir publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē. Ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs kā dalības uzaicinājumu izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, tas nodrošina piekļuvi iepirkuma procedūras dokumentiem, to izsniegšanu un papildu informācijas sniegšanu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 42. pantu, sākot ar dienu, kad piegādātājiem nosūtīts uzaicinājums apstiprināt ieinteresētību."

36. Izteikt 71. punktu šādā redakcijā:

"71. Ja iepirkuma komisija pagarina pieteikumu iesniegšanas termiņu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo un atkārtoti nosūta paziņojumu, ar kuru ir izsludināta iepirkuma procedūra, Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī. Minimālais termiņš, par kuru sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs pagarināt pieteikumu iesniegšanas termiņu, ir septiņas dienas. Šāda pieteikumu iesniegšanas termiņa pagarināšana nav uzskatāma par grozījumiem iepirkuma procedūras dokumentos."

37. Izteikt 72. punktu šādā redakcijā:

"72. Ja iepirkuma komisija izdara grozījumus iepirkuma procedūras dokumentos, pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš pēc dienas, kad paziņojums, ar kuru izsludināta iepirkuma procedūra, atkārtoti nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ir vismaz puse no sākotnēji noteiktā pieteikumu iesniegšanas termiņa, bet ne īsāks par septiņām dienām."

38. Izteikt 73. punktu šādā redakcijā:

"73. Ja pieteikumu saņemšanai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt pieteikumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu, bet sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

39. Izteikt 76. punktu šādā redakcijā:

"76. Ja kandidāts, kurš būtu uzaicināms iesniegt sākotnējo piedāvājumu, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām kandidātu atlases prasībām, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par kandidātu atlases rezultātiem pieprasa iesniegt dokumentus, kas apliecina kandidāta atbilstību kandidātu atlases prasībām."

40. Izteikt 78. punktu šādā redakcijā:

"78. Ja tikai viens kandidāts atbilst visām iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām kandidātu atlases prasībām, iepirkuma komisija pieņem lēmumu pārtraukt iepirkuma procedūru, izņemot Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 47. panta četrpadsmitajā daļā noteiktos gadījumus."

41. Izteikt 87. punktu šādā redakcijā:

"87. Ja sākotnējo piedāvājumu saņemšanai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt sākotnējo piedāvājumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu, bet sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

42. Izteikt 89. punktu šādā redakcijā:

"89. Ja ir paredzēts samazināt apspriežamo piedāvājumu skaitu, iepirkuma komisija veic sarunas secīgos posmos, piemērojot iepirkuma procedūras dokumentos norādītos posmus un tiem piemērojamos piedāvājumu izvērtēšanas kritērijus."

43. Izteikt 95. punktu šādā redakcijā:

"95. Ja pretendents, kuram iepirkuma procedūrā būtu piešķiramas iepirkuma līguma slēgšanas tiesības, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām pretendentu atlases prasībām, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu pieprasa iesniegt tos dokumentus, kas nav pieprasīti iepriekš, un apliecina, ka uz pretendentu nav attiecināmi noteiktie izslēgšanas iemesli."

44. Izteikt 102. punktu šādā redakcijā:

"102. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs pēc tam, kad noslēgts iepirkuma līgums vai vispārīgā vienošanās vai pieņemts lēmums par iepirkuma procedūras izbeigšanu vai pārtraukšanu, sagatavo un nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 38. pantu un, ja attiecināms, ievieto pircēja profilā iepirkuma līguma vai vispārīgās vienošanās pamattekstu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 65. panta desmito daļu. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu var iesniegt publicēšanai par katru daļu atsevišķi."

45. Izteikt 105. punktu šādā redakcijā:

"105. Pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 30 dienas pēc paziņojuma par līgumu nosūtīšanas Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

46. Izteikt 106. punktu šādā redakcijā:

"106. Ja steidzamības dēļ nav iespējams piemērot šo noteikumu 105. punktā minēto termiņu, var noteikt saīsinātu pieteikumu iesniegšanas termiņu, bet ne īsāku par 15 dienām pēc paziņojuma par līgumu nosūtīšanas Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī vai pēc tam, kad sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs nosūtījis uzaicinājumu apstiprināt ieinteresētību, ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs kandidātu atlasei izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, ko paredz iepirkuma izsludināšanai. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs šādā gadījumā steidzamības pamatojumu sniedz iepirkuma procedūras ziņojumā."

47. Izteikt 110. punktu šādā redakcijā:

"110. Ja iepirkuma komisija pagarina pieteikumu iesniegšanas termiņu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo un atkārtoti nosūta paziņojumu, ar kuru izsludināta iepirkuma procedūra, Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī. Minimālais termiņš, par kuru sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs pagarināt pieteikumu iesniegšanas termiņu, ir septiņas dienas. Šāda pieteikumu iesniegšanas termiņa pagarināšana nav uzskatāma par grozījumiem iepirkuma procedūras dokumentos."

48. Izteikt 111. punktu šādā redakcijā:

"111. Ja iepirkuma komisija izdara grozījumus iepirkuma procedūras dokumentos, pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš pēc dienas, kad paziņojums, ar kuru izsludināta iepirkuma procedūra, atkārtoti nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ir vismaz puse no sākotnēji noteiktā pieteikumu iesniegšanas termiņa, bet ne īsāks par 10 dienām."

49. Izteikt 112. punktu šādā redakcijā:

"112. Ja pieteikumu saņemšanai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt pieteikumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu, bet sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

50. Izteikt 115. punktu šādā redakcijā:

"115. Ja kandidāts, kurš būtu uzaicināms piedalīties dialogā, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām kandidātu atlases prasībām, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par kandidātu atlases rezultātiem pieprasa iesniegt dokumentus, kas apliecina kandidāta atbilstību kandidātu atlases prasībām."

51. Izteikt 122. punktu šādā redakcijā:

"122. Ja ir paredzēts samazināt apspriežamo risinājumu skaitu, iepirkuma komisija veic dialogu secīgos posmos, piemērojot iepirkuma procedūras dokumentos norādītos posmus un tiem piemērojamos risinājumu izvērtēšanas kritērijus."

52. Izteikt 128. punktu šādā redakcijā:

"128. Ja galīgo piedāvājumu saņemšanai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt galīgo piedāvājumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu, bet sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

53. Izteikt 131. punktu šādā redakcijā:

"131. Ja pretendents, kuram iepirkuma procedūrā būtu piešķiramas iepirkuma līguma slēgšanas tiesības, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām kandidātu atlases prasībām, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu pieprasa iesniegt tos dokumentus, kas nav pieprasīti iepriekš, un apliecina, ka uz pretendentu nav attiecināmi noteiktie izslēgšanas iemesli."

54. Izteikt 139. punktu šādā redakcijā:

"139. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs pēc tam, kad noslēgts iepirkuma līgums vai vispārīgā vienošanās vai pieņemts lēmums par iepirkuma procedūras izbeigšanu vai pārtraukšanu, sagatavo un nosūta Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 38. pantu un, ja attiecināms, ievieto pircēja profilā iepirkuma līguma vai vispārīgās vienošanās pamattekstu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 65. panta desmito daļu. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu var iesniegt publicēšanai par katru daļu atsevišķi."

55. Izteikt 141. punktu šādā redakcijā:

"141. Pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš ir 30 dienas pēc paziņojuma par līgumu nosūtīšanas Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

56. Izteikt 142. punktu šādā redakcijā:

"142. Ja steidzamības dēļ nav iespējams piemērot šo noteikumu 141. punktā minēto termiņu, var noteikt saīsinātu pieteikumu iesniegšanas termiņu, bet ne īsāku par 15 dienām pēc paziņojuma par līgumu nosūtīšanas Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs šādā gadījumā steidzamības pamatojumu sniedz iepirkuma procedūras ziņojumā."

57. Izteikt 144. punktu šādā redakcijā:

"144. Pēc tam kad iepirkuma komisija ir apstiprinājusi kandidātu atlases nolikumu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs konkursa inovācijas partnerības procedūras izsludināšanai sagatavo paziņojumu par līgumu un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

58. Izteikt 147. punktu šādā redakcijā:

"147. Ja iepirkuma komisija pagarina pieteikumu iesniegšanas termiņu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo un atkārtoti nosūta paziņojumu, ar kuru izsludināta iepirkuma procedūra, Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī. Minimālais termiņš, par kuru sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs pagarināt pieteikumu iesniegšanas termiņu, ir septiņas dienas. Šāda pieteikumu iesniegšanas termiņa pagarināšana nav uzskatāma par grozījumiem iepirkuma procedūras dokumentos."

59. Izteikt 148. punktu šādā redakcijā:

"148. Ja iepirkuma komisija izdara grozījumus iepirkuma procedūras dokumentos, pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš pēc dienas, kad paziņojums, ar kuru izsludināta iepirkuma procedūra, atkārtoti nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ir vismaz puse no sākotnēji noteiktā pieteikumu iesniegšanas termiņa, bet ne īsāks par 10 dienām."

60. Izteikt 149. punktu šādā redakcijā:

"149. Ja pieteikumu saņemšanai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt pieteikumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu, bet sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

61. Izteikt 152. punktu šādā redakcijā:

"152. Ja kandidāts, kurš būtu uzaicināms piedalīties partnerības procedūrā, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām kandidātu atlases prasībām, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par kandidātu atlases rezultātiem pieprasa iesniegt dokumentus, kas apliecina kandidāta atbilstību kandidātu atlases prasībām."

62. Izteikt 158. punktu šādā redakcijā:

"158. Ja sākotnējo piedāvājumu saņemšanai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt sākotnējo piedāvājumu drošību, iepirkuma komisija pieņem lēmumu par iepirkuma procedūras pārtraukšanu, bet sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

63. Izteikt 160. punktu šādā redakcijā:

"160. Ja ir paredzēts samazināt apspriežamo piedāvājumu skaitu, iepirkuma komisija veic sarunas secīgos posmos, piemērojot iepirkuma procedūras dokumentos norādītos posmus un tiem piemērojamos piedāvājumu izvērtēšanas kritērijus. "

64. Izteikt 161. punktu šādā redakcijā:

"161. Ja ir paredzēts samazināt apspriežamo risinājumu skaitu, iepirkuma komisija veic sarunas secīgos posmos, piemērojot iepirkuma procedūras dokumentos norādītos posmus un tiem piemērojamos risinājumu izvērtēšanas kritērijus."

65. Izteikt 166. punktu šādā redakcijā:

"166. Ja pretendents, kuram iepirkuma procedūrā būtu piešķiramas inovācijas partnerības līguma slēgšanas tiesības, ir iesniedzis Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu kā sākotnējo pierādījumu atbilstībai iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām pretendentu atlases prasībām, iepirkuma komisija pirms lēmuma pieņemšanas par iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu pieprasa iesniegt tos dokumentus, kas nav pieprasīti iepriekš, un apliecina, ka uz pretendentu nav attiecināmi noteiktie izslēgšanas iemesli."

66. Izteikt 173. punktu šādā redakcijā:

"173. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs 10 darbdienu laikā pēc tam, kad noslēgts inovācijas partnerības līgums vai pieņemts lēmums par iepirkuma procedūras izbeigšanu vai pārtraukšanu, sagatavo paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 38. un 40. pantu un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

67. Izteikt 181. punktu šādā redakcijā:

"181. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs var publicēt brīvprātīgu paziņojumu par iepirkuma rezultātiem saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 39. pantu."

68. Izteikt 188. punktu šādā redakcijā:

"188. Pieteikumu iesniegšanas minimālais termiņš dalībai dinamiskajā iepirkumu sistēmā ir 30 dienas pēc paziņojuma par līgumu nosūtīšanas Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī vai pēc tam, kad sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs nosūtījis uzaicinājumu apstiprināt ieinteresētību, ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs kandidātu atlasei izmanto periodisko informatīvo paziņojumu, ko izmanto iepirkuma izsludināšanai. Kad sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs ir nosūtījis uzaicinājumu iesniegt piedāvājumu par pirmo konkrēto iepirkumu dinamiskās iepirkumu sistēmas ietvaros, pieteikumu iesniegšanas termiņš vairs netiek noteikts."

69. Izteikt 193. punktu šādā redakcijā:

"193. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs dinamiskās iepirkumu sistēmas darbības laikā var prasīt, lai dinamiskās iepirkumu sistēmas dalībnieki iesniedz apliecinājumu par atbilstību noteiktajām kandidātu atlases prasībām vai atjauno Eiropas vienotajā iepirkuma procedūras dokumentā iekļauto informāciju. Dinamiskās iepirkumu sistēmas dalībnieki iesniedz apliecinājumu vai atjaunotu Eiropas vienoto iepirkuma procedūras dokumentu piecu darbdienu laikā no dienas, kad sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs ir nosūtījis attiecīgu prasību. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs jebkurā gadījumā dinamiskās iepirkumu sistēmas laikā ir tiesīgs prasīt dinamiskās iepirkumu sistēmas dalībniekiem, lai tie iesniedz visus vai daļu no dokumentiem, kas apliecina atbilstību iepirkuma procedūras dokumentos noteiktajām kandidātu atlases prasībām."

70. Izteikt 196. punktu šādā redakcijā:

"196. Ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs maina dinamiskās iepirkumu sistēmas spēkā esības laiku, bet nepārtrauc sistēmas darbību, tas atkārtoti publicē paziņojumu par līgumu, ja pārtrauc sistēmas darbību, tad - paziņojumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu."

71. Izteikt 199. punktu šādā redakcijā:

"199. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs iepirkuma procedūras dokumentos norāda, vai piedāvājumus var iesniegt par vienu vai vairākām, vai visām daļām. Ja piedāvājumu var iesniegt par vairākām vai visām daļām, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs ierobežot daļu skaitu, kurās iepirkuma līguma slēgšanas tiesības tiek piešķirtas vienam pretendentam, ja tas iepirkuma procedūras dokumentos ir norādījis maksimālo daļu skaitu vienam pretendentam. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs iepirkuma procedūras dokumentos norāda objektīvus un nediskriminējošus kritērijus vai noteikumus, ko piemēros, lai noteiktu, kuras daļas tiks piešķirtas pretendentam, ja tam saskaņā ar iepirkuma līguma slēgšanas tiesību piešķiršanas kritērijiem būtu piešķirams lielāks daļu skaits nekā maksimāli noteiktais."

72. Izteikt 201. punktu šādā redakcijā:

"201. Metu iesniegšanas termiņu nosaka, ņemot vērā projekta sarežģītības pakāpi un laiku, kāds nepieciešams meta sagatavošanai. Metu iesniegšanas minimālais termiņš ir 35 dienas pēc dienas, kad paziņojums par metu konkursu ir nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

73. Izteikt 202. punktu šādā redakcijā:

"202. Kad sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs ir apstiprinājis metu konkursa nolikumu, tas metu konkursa izsludināšanai sagatavo paziņojumu par metu konkursu un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

74. Papildināt ar 202.2 punktu šādā redakcijā:

"202.2 Ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs pagarina metu iesniegšanas termiņu, tas sagatavo un atkārtoti nosūta paziņojumu par metu konkursu Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī. Minimālais termiņš, par kuru pasūtītājs ir tiesīgs pagarināt metu iesniegšanas termiņu, ir septiņas dienas. Šāda metu iesniegšanas termiņa pagarināšana nav uzskatāma par grozījumiem metu konkursa dokumentācijā."

75. Papildināt ar 202.3 punktu šādā redakcijā:

"202.3 Ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs izdara grozījumus metu konkursa dokumentācijā, piedāvājumu iesniegšanas minimālais termiņš pēc dienas, kad paziņojums par metu konkursu ir atkārtoti nosūtīts Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī, ir vismaz puse no sākotnēji noteiktā metu iesniegšanas termiņa."

76. Izteikt 209. punktu šādā redakcijā:

"209. Ja metu un devīžu atšifrējumu saņemšanai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs izmanto elektronisko informācijas sistēmu un no sistēmas uzturētāja ir saņemts paziņojums par traucējumiem elektroniskās informācijas sistēmas darbībā, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt metu un devīžu atšifrējumu drošību, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs pieņem lēmumu par metu konkursa pārtraukšanu, sagatavo paziņojumu par metu konkursa rezultātiem un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

77. Izteikt 226. punktu šādā redakcijā:

"226. Ja metu konkursā nav iesniegti meti vai ja iesniegtie meti neatbilst metu konkursa nolikuma prasībām, vai ja dalībnieki neatbilst izvirzītajām profesionālās kvalifikācijas prasībām, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs pieņem lēmumu pārtraukt metu konkursu, nosūta Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 37. pantā minēto informāciju visiem dalībniekiem, sagatavo paziņojumu par metu konkursa rezultātiem un nosūta to Eiropas Savienības Publikāciju birojam publicēšanai Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī."

Ministru prezidente E. Siliņa

Finanšu ministrs A. Ašeradens

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 28. marta noteikumos Nr. 187 "Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 607Pieņemts: 24.10.2023.Stājas spēkā: 01.11.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 211, 31.10.2023. OP numurs: 2023/211.11
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
346820
01.11.2023
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"