Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 552

Rīgā 2023. gada 3. oktobrī (prot. Nr. 48 5. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 3. decembra noteikumos Nr. 1376 "Kārtība, kādā izveido paziņošanas komisiju, kā arī kārtība, kādā komisija pieņem lēmumu un paziņo Eiropas Komisijai par atbilstības novērtēšanas institūcijām, kas veic atbilstības novērtēšanu reglamentētajā sfērā"

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par atbilstības novērtēšanu"
8. panta otro un trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2013. gada 3. decembra noteikumos Nr. 1376 "Kārtība, kādā izveido paziņošanas komisiju, kā arī kārtība, kādā komisija pieņem lēmumu un paziņo Eiropas Komisijai par atbilstības novērtēšanas institūcijām, kas veic atbilstības novērtēšanu reglamentētajā sfērā" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 239. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt tiesību akta izdošanas pamatojuma norādi šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 8. panta otro un trešo daļu".

2. Izteikt 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izveido paziņošanas komisiju (turpmāk - komisija), un kārtību, kādā komisija pieņem lēmumu un paziņo Eiropas Komisijai par atbilstības novērtēšanas institūcijām, kas veic atbilstības novērtēšanu reglamentētajā sfērā, kā arī šo atbilstības novērtēšanas institūciju profesionālās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālo limitu un atlīdzināmo zaudējumu veidus."

3. Svītrot 3. punktu.

4. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Komisijas sastāvā ir vismaz trīs locekļi, no kuriem divi ir atbildīgās ministrijas pārstāvji un viens ir Nacionālās akreditācijas institūcijas pārstāvis. Komisijas sastāvā var iekļaut pārstāvjus no citas nozares ministrijas vai attiecīgajā jomā kompetentas institūcijas."

5. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Komisiju izveido Ekonomikas ministrija un tās personālsastāvu apstiprina ekonomikas ministrs. Ja Eiropas Komisijai nepieciešams paziņot par atbilstības novērtēšanas institūciju, kas veic atbilstības novērtēšanu medicīnisko ierīču un in vitro diagnostikas medicīnisko ierīču jomā, komisiju izveido Veselības ministrija un tās personālsastāvu apstiprina veselības ministrs."

6. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Ekonomikas ministrija vai Veselības ministrija nodrošina šo noteikumu 5. punktā minētās komisijas sekretariāta funkcijas. Sekretariāts veic šādus uzdevumus:
9.1. sagatavo iesniegumus izskatīšanai komisijas sēdē;
9.2. informē komisijas locekļus par sēdes norises laiku un vietu;
9.3. uzaicina šo noteikumu 7. punktā minētās personas uz komisijas sēdi;
9.4. uzaicina nacionālās akreditācijas institūcijas kompetento ekspertu ziņot komisijas sēdē par tās institūcijas akreditācijas procesu, kura iesniegusi iesniegumu paziņotās institūcijas statusa iegūšanai;
9.5. nodrošina komisijas sēžu norisi, reģistrē komisijas sēdes dalībniekus (komisijas locekļus un pieaicinātos ekspertus), kā arī protokolē komisijas sēžu gaitu;
9.6. triju darbdienu laikā pēc komisijas sēdes sagatavo un elektroniski nosūta sēdes dalībniekiem komisijas sēdes protokolu."

7. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Ekonomikas ministrija vai Veselības ministrija triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 10. punktā minētā lēmuma pieņemšanas informē par to Eiropas Komisiju un citas Eiropas Savienības dalībvalstis."

8. Izteikt 23. punktu šādā redakcijā:

"23. Ekonomikas ministrija vai Veselības ministrija triju darbdienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas iesniedz Eiropas Komisijā attiecīgu informāciju, izmantojot Eiropas Komisijas pārvaldīto elektronisko iekšējās informācijas apmaiņas sistēmu (NANDO-Input)."

9. Papildināt ar VI nodaļu šādā redakcijā:

"VI. Profesionālās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālais limits, kā arī atlīdzināmo zaudējumu veidi
25. Eiropas Komisijai paziņotajām atbilstības novērtēšanas institūcijām visā to darbības laikā, kad tiek veikta atbilstības novērtēšana reglamentētajā sfērā, minimālais profesionālās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas limits apdrošināšanas periodā ir 115 Latvijā noteikto minimālo mēneša darba algu apmērā.
26. Profesionālās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumā paredz šādus obligāti atlīdzināmos zaudējumus, kurus apdrošina atbilstības novērtēšanas institūcija:
26.1. tiešie finansiālie zaudējumi, kas radušies atbilstības novērtēšanas institūcijas profesionālas kļūdas vai nolaidības dēļ, sniedzot atbilstības novērtēšanas pakalpojumus paziņotajā reglamentētajā sfērā;
26.2. trešās personas dzīvībai, veselībai un mantai nodarītais kaitējums, kas radies atbilstības novērtēšanas institūcijas profesionālas kļūdas vai nolaidības dēļ, sniedzot atbilstības novērtēšanas pakalpojumus paziņotajā reglamentētajā sfērā;
26.3. videi nodarītais kaitējums, kas radies atbilstības novērtēšanas institūcijas profesionālas kļūdas vai nolaidības dēļ, sniedzot atbilstības novērtēšanas pakalpojumus paziņotajā reglamentētajā sfērā.
27. Papildus šo noteikumu 26. punktā minētajiem obligāti atlīdzināmajiem zaudējumiem profesionālās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumā var paredzēt arī citus atlīdzināmo zaudējumu veidus, kurus apdrošina atbilstības novērtēšanas institūcija.
28. Pēc apdrošināšanas atlīdzības izmaksas atbilstības novērtēšanas institūcijas pienākums ir nekavējoties, bet ne vēlāk kā piecu darbdienu laikā atjaunot profesionālās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līguma minimālo atbildības limitu iepriekšējā apmērā."

Ministru prezidente E. Siliņa

Ekonomikas ministrs V. Valainis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 3. decembra noteikumos Nr. 1376 "Kārtība, kādā izveido paziņošanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 552Pieņemts: 03.10.2023.Stājas spēkā: 11.10.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 196, 10.10.2023. OP numurs: 2023/196.2
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
346241
11.10.2023
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"