Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 317

Rīgā 2023. gada 20. jūnijā (prot. Nr. 33 25. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 3. maija noteikumos Nr. 233 "Maksātnespējas procesa administratoru un tiesiskās aizsardzības procesa uzraugošo personu disciplinārlietu noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Maksātnespējas likuma
31.1 panta trešo daļu, 31.4 panta sesto daļu
un 31.6 panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2017. gada 3. maija noteikumos Nr. 233 "Maksātnespējas procesa administratoru un tiesiskās aizsardzības procesa uzraugošo personu disciplinārlietu noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 89. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Ar disciplinārlietas ierosināšanu un izskatīšanu saistītās informācijas un dokumentu aprite starp Maksātnespējas kontroles dienestu, komisiju, administratoru vai uzraugošo personu un citām uzaicinātajām personām notiek elektroniski saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

2. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Disciplinārlietas materiālus reģistrē un glabā Maksātnespējas kontroles dienests."

3. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors pirms disciplinārlietas ierosināšanas pieprasa no administratora vai uzraugošās personas rakstveida paskaidrojumus, vienlaikus informējot administratoru vai uzraugošo personu par apstākļiem, kas ir par pamatu iespējamai disciplinārlietas ierosināšanai."

4. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Administrators vai uzraugošā persona pēc šo noteikumu 4. punktā minētā pieprasījuma saņemšanas sniedz rakstveida paskaidrojumus. Paskaidrojumu nesniegšana nav šķērslis disciplinārlietas ierosināšanai."

5. Izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors divu mēnešu laikā pēc tam, kad iestāde saņēmusi informāciju par faktiem vai pati ir konstatējusi faktus, kas liecina par iespējamā disciplinārpārkāpuma izdarīšanu, pieņem lēmumu par disciplinārlietas ierosināšanu pret administratoru vai uzraugošo personu vai par atteikumu ierosināt disciplinārlietu."

6. Izteikt 8.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.3. Maksātnespējas kontroles dienestam pieejamos materiālus par administratoru vai uzraugošo personu, ja tādi ir (informācija par administratora vai uzraugošās personas iepriekšējo darbību, iesniegtās sūdzības par administratoru vai uzraugošo personu, Maksātnespējas kontroles dienesta pieņemtie lēmumi attiecībā uz administratoru vai uzraugošo personu un to spēkā esība)."

7. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Maksātnespējas kontroles dienests ne vēlāk kā nākamajā darbdienā pēc lēmuma pieņemšanas lēmumu par disciplinārlietas ierosināšanu nosūta tam administratoram vai uzraugošajai personai, pret kuru ir ierosināta disciplinārlieta, vienlaikus izskaidrojot attiecīgās personas tiesības pieteikt lūgumus komisijai."

8. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors ne vēlāk kā nākamajā darbdienā pēc lēmuma pieņemšanas lēmumu par disciplinārlietas ierosināšanu kopā ar disciplinārlietas materiāliem nosūta izskatīšanai komisijā."

9. Svītrot 12. punktu.

10. Izteikt 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Komisijas sēdes tiek protokolētas. Protokolu paraksta komisijas priekšsēdētājs un komisijas sēdes protokolētājs."

11. Svītrot 21. punktu.

12. Izteikt 22. punktu šādā redakcijā:

"22. Komisija pēc komisijas locekļa ierosinājuma izskata priekšlikumus par grozījumiem ētikas kodeksā. Komisijas locekļi priekšlikumus iesniedz komisijas priekšsēdētājam, un viņš sasauc komisijas sēdi priekšlikumu izskatīšanai."

13. Izteikt 25. punktu šādā redakcijā:

"25. Ja disciplinārlietas izskatīšanas laikā Maksātnespējas kontroles dienests ir ieguvis informāciju par administratoru vai uzraugošo personu, pret kuru ierosināta disciplinārlieta, Maksātnespējas kontroles dienests par to nekavējoties informē komisiju. Komisija izvērtē, vai Maksātnespējas kontroles dienesta iesniegtā informācija ir pievienojama disciplinārlietas materiāliem."

14. Izteikt 35. punktu šādā redakcijā:

"35. Lēmumu komisija paziņo Maksātnespējas kontroles dienestam ne vēlāk kā nākamajā darbdienā pēc tā parakstīšanas."

15. Izteikt 37. punktu šādā redakcijā:

"37. Administrators vai uzraugošā persona Maksātnespējas likuma 31.7 panta sestajā daļā minēto lūgumu adresē komisijai un iesniedz Maksātnespējas kontroles dienestā. Maksātnespējas kontroles dienests iesniegumu vienas darbdienas laikā nosūta komisijai. Komisija administratora vai uzraugošās personas lūgumu izskata divu nedēļu laikā pēc tā saņemšanas."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Tieslietu ministra pienākumu izpildītāja ‒
labklājības ministre E. Siliņa

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 3. maija noteikumos Nr. 233 "Maksātnespējas procesa administratoru .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 317Pieņemts: 20.06.2023.Stājas spēkā: 22.06.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 119, 21.06.2023. OP numurs: 2023/119.7
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
342919
22.06.2023
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"