Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 756

Rīgā 2022. gada 6. decembrī (prot. Nr. 62 17. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 21. jūnija noteikumos Nr. 552 "Ielūgumu apstiprināšanas un uzaicinājumu noformēšanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Imigrācijas likuma
3. panta trešo daļu un 13. panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 21. jūnija noteikumos Nr. 552 "Ielūgumu apstiprināšanas un uzaicinājumu noformēšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 100. nr.; 2011, 19. nr.; 2012, 70. nr.; 2016, 149. nr.; 2019, 258. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Pieprasījumu iesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (turpmāk - pārvalde), izmantojot portālā www.latvija.lv pieejamo pakalpojumu "Ielūguma vai izsaukuma apstiprināšana vīzas vai uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai Latvijas Republikā". Ja ārzemnieka uzaicinātājs ir juridiskā persona vai uzaicināšanas iemesls ir saistīts ar nodarbinātību, dokumentus ielūguma apstiprināšanai var iesniegt elektroniski, pieteikumu un pievienotos dokumentus apstiprinot ar drošu elektronisko parakstu. Izņēmuma gadījumā, ja tiek konstatēti apstākļi, kuru dēļ darba devējs nevar iesniegt pieteikumu darbinieka uzaicināšanai elektroniski, pārvaldes priekšnieks vai viņa pilnvarota amatpersona var atļaut izsaukuma pieteikumu un tam pievienotos dokumentus atsūtīt pa pastu vai iesniegt personīgi."

2. Svītrot 6.1. apakšpunktu.

3. Izteikt 6.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.2. norāda tālruņa numuru un e-pasta adresi, kas nodrošina saziņas iespējas;".

4. Izteikt 6.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.5. samaksā valsts nodevu."

5. Izteikt 7.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.3. samaksā valsts nodevu."

6. Izteikt 9.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.1. iesniedz pilnvaru;".

7. Izteikt 9.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.4. iesniedz darba līguma vai tā projekta kopiju vai uzņēmuma līguma vai tā projekta kopiju. Ja ielūgumu noformē ārzemniekam, kuram jau bijusi izsniegta vīza nodarbināšanai pie tā paša darba devēja, ielūguma pieteikumam pievieno informāciju par šajos dokumentos veiktajām izmaiņām;".

8. Izteikt 9.4.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.4.1 ja paredzēts fizisku personu nodarbināt uz uzņēmuma līguma pamata, iesniedz ārvalstu nodokļu administrācijas apstiprinātu dokumentu, kas apliecina, ka fiziskā persona ir reģistrējusies kā nodokļu maksātāja un veikusi nodokļu, nodevu un citu obligāto maksājumu iemaksu budžetā vai attiecīgo maksājumu termiņi ir pagarināti (atlikti, sadalīti) nodokļu jomu reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un persona veic maksājumus saskaņā ar nodokļu administrācijas lēmumu (samaksas grafiku), izņemot gadījumu, ja nodokļu administrācijas lēmuma izpilde ir apturēta uz pirmstiesas izskatīšanas laiku. Ja fiziskā persona kā nodokļu maksātāja reģistrējusies Latvijas Republikā, iesniedz brīvas formas iesniegumu, kurā viņa apliecina šajā apakšpunktā minēto informāciju;".

9. Svītrot 19. punktu.

10. Izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Iesniedzot ielūguma pieteikumu, uzaicinātājs (vai viņa pilnvarotā persona):
20.1. apliecina, ka sniegtā informācija ir patiesa;
20.2. ja uzaicinātājs ir fiziska persona, parakstot pieprasījuma veidlapu, papildus apliecina, ka uzņemas atbildību par uzaicinātā ārzemnieka ieceļošanas un uzturēšanās mērķa atbilstību vīzas pieprasīšanai iesniegtajos dokumentos norādītajam mērķim, par viņa izbraukšanu no valsts noteiktajā laikā, kā arī, ja nepieciešams, nodrošina ar ārzemnieka veselības aprūpi, uzturēšanos Latvijas Republikā un atgriešanos mītnes zemē saistīto izdevumu segšanu;
20.3. apliecina, ka ir informēts un piekrīt, ka personas datus, kas iekļauti pieprasījumā un ielūgumā, iekļaus ielūgumu reģistrā. Ja nepieciešams, minētie dati tiks apstrādāti, lai pieņemtu lēmumu par uzaicinātā ārzemnieka vīzas pieprasījumu. Uzaicinātājs (vai viņa pilnvarota persona) var norādīt, ka piekrīt saziņai ar pārvaldi par ielūguma pieprasījuma izskatīšanas gaitu, informāciju un pārvaldes pieņemtos lēmumus saņemot uz elektronisko pastu, izmantojot drošu elektronisko parakstu."

11. Svītrot 36. punktu.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Iekšlietu ministrs K. Eklons

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 21. jūnija noteikumos Nr. 552 "Ielūgumu apstiprināšanas un .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 756Pieņemts: 06.12.2022.Stājas spēkā: 09.12.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 238, 08.12.2022. OP numurs: 2022/238.6
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
337750
09.12.2022
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"