Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. RD-22-168-sn

Rīgā 2022. gada 9. novembrī (prot. Nr. 74, 1. §)

Grozījumi Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas valstspilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

1. Izdarīt Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas valstspilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1.1. papildināt 10. punktu ar 10.15. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.15. Rīgas domes Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde.";

1.2. papildināt 20. punktu aiz vārdiem "publisko iepirkumu" ar vārdiem ", civilās aizsardzības, katastrofu pārvaldīšanas, viedpilsētu infrastruktūras uzraudzības";

1.3. papildināt 21. punktu ar 21.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"21.10. Rīgas domes Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde - civilās aizsardzības, katastrofu pārvaldīšanas un viedpilsētu infrastruktūras uzraudzības jomā.";

1.4. papildināt VIII nodaļu ar 88.2 punktu šādā redakcijā:

"88.2 Ja ir saņemts priekšlikums par izmaiņām Domes sēdes darba kārtībā, tad pirms balsošanas, lai izteiktos par iesniegto priekšlikumu, vārdu dod tikai diviem deputātiem: vienam - par, otram - pret priekšlikumu un ne ilgāk kā piecas minūtes katram.";

1.5. izdarīt atbilstošus labojumus 2. pielikumā "Rīgas valstspilsētas pašvaldības pārvaldes struktūra".

2. Saistošo noteikumu 1.1.-1.3., 1.5. apakšpunkts stājas spēkā 2023. gada 1. janvārī.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2022. gada 9. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. RD-22-168-sn "Grozījumi Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas valstspilsētas pašvaldības nolikums""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Sakarā ar jaunas Rīgas valstspilsētas pašvaldības centrālās administrācijas struktūrvienības - Rīgas domes Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes - izveidošanu 2023. gada 1. janvārī ar šiem saistošajiem noteikumiem tiek veikti attiecīgi grozījumi Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošo noteikumu Nr. 114 "Rīgas valstspilsētas pašvaldības nolikums" (turpmāk - Pašvaldības nolikums) 10., 20. un 21. punktā un tiek precizēts 2. pielikums. Saistošie noteikumi papildus nosaka jaunu kārtību, kā Rīgas domes deputāti var izteikties pirms balsošanas, ja ir saņemts priekšlikums par domes sēdes darba kārtības papildināšanu.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Izpildot Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumus komitejas 2022. gada 17. augusta lēmumu, ir sagatavoti grozījumi Pašvaldības nolikumā, ar kuriem tiek izveidota jauna Rīgas valstspilsētas pašvaldības centrālās administrācijas struktūrvienība - Rīgas domes Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde (turpmāk - pārvalde), kura uzsāks darbu ar 2023. gada 1. janvāri. Pārvalde nodrošinās vienotas sistēmas metodisko vadību civilās aizsardzības, katastrofu pārvaldīšanas un viedpilsētu infrastruktūras uzraudzības jomā.

Plānots, ka, izveidojot pārvaldi, tajā būs 12 amata vietas. Pārvaldē būs trīs nodaļas - Civilās aizsardzības nodaļa, Operatīvās informācijas un kritiskās infrastruktūras uzraudzības nodaļa un Procesu un risku uzraudzības nodaļa. Ņemot vērā, ka daļa no pārvaldes funkcijām tiks pārņemtas no Rīgas pašvaldības policijas, budžeta finansējums amata vietu izveidošanai tiks gan pieprasīts kā papildus piešķiramais finansējums, gan pārcelts no Rīgas pašvaldības policijas budžeta līdzekļiem. Precīzs budžeta līdzekļu pieprasījums tiks iesniegts 2023. gada budžeta projekta sagatavošanas laikā. 2022. gadā saistībā ar pārvaldes izveidošanu papildu līdzekļi nav nepieciešami.

Savukārt, tā kā līdz šim Pašvaldības nolikumā nav noteikta procedūra attiecībā uz iesniegtā priekšlikuma par darba kārtību apspriešanu, lai nodrošinātu deputātiem iespēju izteikties par savu iesniegto priekšlikumu attiecībā uz domes sēdes darba kārtību, kā arī izteikties kādam no deputātiem, kuram ir pretējs viedoklis, bet tajā pašā laikā neuzsākot debates par darba kārtībā vēl neiekļautu vai izslēdzamu jautājumu, Pašvaldības nolikums pēc analoģijas ar Saeimas praksi tiek papildināts ar jaunu punktu, nosakot kārtību, kā Rīgas domes deputāti pirms balsošanas var izteikties par priekšlikumu attiecībā uz sēdes darba kārtību.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Būtiski neietekmē.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Neietekmē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav veiktas.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas valstspilsētas pašvaldības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: RD-22-168-snPieņemts: 09.11.2022.Stājas spēkā: 11.11.2022.Zaudē spēku: 01.09.2023.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
337149
11.11.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"