Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 20-22

Jelgavā 2020. gada 30. aprīlī (prot. Nr. 7, 16. p.)

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 12-4 "Kārtība, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība publiskās vietās"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 3. punktu,
Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440
"Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami
ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību"
9. punktu

1. Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 12-4 "Kārtība, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība publiskās vietās" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 26. nr., 2013, 200. nr., 2018, 1. nr.) (turpmāk - noteikumi) šādus grozījumus:

1.1. Svītrot 33. punktu.

1.2. Izteikt 34. punktu šādā redakcijā:

"34. Kontroli par noteikumu izpildi veic Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija"."

1.3. Svītrot 35. punktu.

1.4. Izteikt 36. punktu šādā redakcijā:

"36. Par noteikumu prasību neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskām personām no 2 līdz 30 naudas soda vienībām, juridiskām personām no 15 līdz 150 naudas soda vienībām."

1.5. Svītrot 37. punktu.

1.6. Izteikt 38. punktu šādā redakcijā:

"38. Administratīvā pārkāpuma procesu par noteikumu pārkāpumiem pilngadīgām fiziskām personām un juridiskām personām veic Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija". Administratīvā pārkāpuma procesu nepilngadīgām fiziskām personām līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija", bet administratīvā pārkāpuma lietu izskata Jelgavas pilsētas domes Administratīvās komisijas Bērnu lietu apakškomisija."

2. Noteikumi stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2020. gada 30. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 20-22 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 12-4 "Kārtība, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība publiskās vietās""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2020. gada 1. jūlijā stāsies spēkā Administratīvās atbildības likums, kas paredz būtiskas izmaiņas administratīvo sodu sistēmā un administratīvo sodu piemērošanas procesā. Tā kā saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 2. pantu pašvaldību saistošie noteikumi, kas paredz administratīvo atbildību, ir daļa no administratīvās atbildības sistēmas, tad pašvaldībai ir jāveic saistošo noteikumu regulējuma saskaņošana ar Administratīvās atbildības likumā ietvertajām normām.

Ņemot vērā minēto, nepieciešams grozīt saistošo noteikumu 10. nodaļas normas.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu grozījumi nodrošina Saistošo noteikumu atbilstību Administratīvās atbildības likumam, precizējot normas par kompetentajām institūcijām, kas veic administratīvā pārkāpuma procesu un pieņem lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā, izsakot Saistošajos noteikumos piemērojamos naudas sodus naudas soda vienībās un svītrojot normas, kas vairs neatbilst Administratīvās atbildības likumam, tostarp, protokola sastādīšana.

Grozījumi Saistošajos noteikumos paredz izmaiņas, nosakot, ka pašvaldības policija veic administratīvo pārkāpuma procesu pilngadīgām fiziskām personām un juridiskām personām, savukārt attiecībā par nepilngadīgām fiziskām personām pašvaldības policija veiks administratīvā pārkāpuma procesu līdz lietas izskatīšanai, bet administratīvā pārkāpuma lietu izskatīs Jelgavas pilsētas domes Administratīvās komisijas Bērnu lietu apakškomisija.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas finansiālā ietekme uz pašvaldības budžetu netiek prognozēta.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Grozījumi Saistošajos noteikumos uzņēmējdarbības vidi neietekmē.
5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām Grozījumi saistošajos noteikumos administratīvās procedūras pēc būtības neietekmē, tās notiek saskaņā ar Administratīvās atbildības likumu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav veiktas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 12-4 .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 20-22Pieņemts: 30.04.2020.Stājas spēkā: 01.07.2020.Tēma:  Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 95, 19.05.2020. OP numurs: 2020/95.6
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
314784
01.07.2020
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"