Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr. 1/17

Rīgā 2016.gada 1.septembrī (prot. Nr.33, 1.p.)
Noteikumi par kritērijiem, saskaņā ar kuriem dabasgāzes uzglabāšanas sistēmas operators un sašķidrinātās dabasgāzes sistēmas operators nosaka piekļuves režīmu dabasgāzes krātuvei
Izdoti saskaņā ar Enerģētikas likuma 44.panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka kritērijus, saskaņā ar kuriem dabasgāzes uzglabāšanas sistēmas operators un sašķidrinātās dabasgāzes sistēmas operators (turpmāk abi kopā – sistēmas operators) nosaka, kāds piekļuves režīms – pārrunu procedūra vai regulēta procedūra – dabasgāzes krātuvei tiek piemērots.

2. Sistēmas operators piekļuvi dabasgāzes krātuvei saskaņā ar šajos noteikumos noteiktajiem kritērijiem noteic, ja kopš dabasgāzes krātuves darbības uzsākšanas brīža ir pagājis pilns kalendārais gads. Dabasgāzes krātuves darbības uzsākšanas brīdis šo noteikumu izpratnē ir datums, kurā sistēmas operators ir uzsācis sniegt dabasgāzes uzglabāšanas vai sašķidrinātās dabasgāzes pakalpojumus.

3. Sistēmas operators piekļuves režīmu dabasgāzes krātuvei nosaka līdz katra gada 1.aprīlim un:

3.1. ja iepriekšējā kalendārā gadā kopējais dabasgāzes krātuvē uzglabātais dabasgāzes vai sašķidrinātās dabasgāzes apjoms normālkubikmetros bija lielāks nekā 25% no Latvijas teritorijā uzglabātās dabasgāzes vidējā apjoma trīs iepriekšējos kalendārajos gados, nosakot piekļuvi dabasgāzes krātuvei, no attiecīgā gada 1.oktobra piemēro regulētu procedūru;

3.2. ja iepriekšējā kalendārā gadā kopējais dabasgāzes krātuvē uzglabātais dabasgāzes vai sašķidrinātās dabasgāzes apjoms normālkubikmetros bija mazāks vai vienāds ar 25% no Latvijas teritorijā uzglabātās dabasgāzes vidējā apjoma trīs iepriekšējos kalendārajos gados, nosakot piekļuvi dabasgāzes krātuvei, piemēro sarunu procedūru.

4. Kopējo kalendārā gadā dabasgāzes krātuvē uzglabāto dabasgāzes vai sašķidrinātās dabasgāzes apjomu nosaka, summējot dabasgāzes vai sašķidrinātas dabasgāzes apjomu dabasgāzes krātuvē kalendārā gada sākumā ar kalendārā gada laikā dabasgāzes krātuvē iepildīto dabasgāzes vai sašķidrinātas dabasgāzes apjomu.

5. Sistēmas operators līdz katra gada 20.aprīlim informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (turpmāk – regulators) par noteikto piekļuves režīmu dabasgāzes krātuvei.

6. Regulators līdz katra gada 1.martam publicē savā mājaslapā internetā informāciju par Latvijā uzglabātās dabasgāzes vidējo apjomu trīs iepriekšējos kalendārajos gados.

7. Pirmo informāciju, kas minēta šo noteikumu 6.punktā, regulators publicē divu mēnešu laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās.

8. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētājs R.Irklis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par kritērijiem, saskaņā ar kuriem dabasgāzes uzglabāšanas sistēmas operators un sašķidrinātās .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija Veids: lēmums Numurs: 1/17Pieņemts: 01.09.2016.Stājas spēkā: 08.09.2016.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 173, 07.09.2016. OP numurs: 2016/173.3
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
284574
08.09.2016
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"