Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.686

Rīgā 2014.gada 3.novembrī (prot. Nr.59 20.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 17.februāra noteikumos Nr.83 "Āfrikas cūku mēra likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma
26.panta pirmo daļu un 27.panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2004. gada 17. februāra noteikumos Nr. 83 "Āfrikas cūku mēra likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 28. nr.; 2009, 57., 157. nr.; 2013, 158., 223. nr.; 2014, 167. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā:

1.1. vārdu "nošauts" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "nomedīts" (attiecīgā locījumā);

1.2. vārdu "nošaušana" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "nomedīšana" (attiecīgā locījumā);

1.3. vārdu "mežacūka" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "savvaļas cūka" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka:

1.1. Āfrikas cūku mēra uzliesmojuma likvidēšanas un draudu novēršanas pasākumus novietnē, kurā tiek turēti cūku sugas dzīvnieki, kā arī kautuvē, transportlīdzeklī un savvaļas cūku populācijā;

1.2. valsts pārvaldes iestāžu kompetenci, kā arī rīkojumu izziņošanas un izpildes kārtību;

1.3. kārtību, kādā tiek medītas savvaļas cūkas."

3. Aizstāt 4.2. un 6.2. apakšpunktā vārdu "kautķermenis" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "liemenis, tā iekšējie orgāni" (attiecīgā locījumā).

4. Aizstāt 9. punktā vārdu "dienests" ar vārdiem "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR" (turpmāk - institūts "BIOR")".

5. Svītrot 14.1 1. apakšpunktu.

6. Izteikt 23. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"23. Dzīvnieku īpašnieks vai turētājs vai jebkura cita persona, kuras rīcībā ir attiecīgā informācija, nekavējoties vienas dienas laikā, izmantojot jebkuru saziņas veidu, ziņo praktizējošam veterinārārstam vai pilnvarotajam veterinārārstam kautuvē, ja ir aizdomas par cūku saslimšanu ar cūku mēri. Praktizējošs veterinārārsts vai pilnvarots veterinārārsts kautuvē, ja tam ir radušās aizdomas par dzīvnieku saslimšanu ar cūku mēri, vai gadījumā, ja saņemta attiecīgā informācija, kas norāda, ka cūkas ir slimas ar cūku mēri, nekavējoties ziņo dienestam. Dzīvnieku īpašnieks vai turētājs, vai jebkura cita persona, kā arī praktizējošs veterinārārsts un pilnvarots veterinārārsts kautuvē ziņo saskaņā ar normatīvajiem aktiem par ziņojamām, reģistrējamām un valsts uzraudzībā esošām dzīvnieku infekcijas slimībām un kārtību, kādā par tām sniedzama informācija Pārtikas un veterinārajam dienestam, kā arī šādos gadījumos:".

7. Izteikt 23.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"23.3. ja pēcnāves patologanatomiskajā izmeklēšanā cūkas liemenim, tā iekšējiem orgāniem vai līķim ir konstatēti cūku mērim raksturīgi audu bojājumi."

8. Aizstāt 24.2. apakšpunktā vārdu "kautķermenis" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "liemenis, tā iekšējie orgāni" (attiecīgā locījumā).

9. Izteikt 25.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.2. veic vizītes uz šīm novietnēm un pārbaudes protokolā norāda informāciju par novietnē esošām cūkām pa kategorijām - nobeigušās, slimās, ir aizdomas par to saslimšanu, dzimušie sivēni;".

10. Izteikt 25.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.5. kontrolē, lai bez amatpersonas izsniegtas rakstiskas atļaujas blakusproduktus neizved no novietnes teritorijas;".

11. Izteikt 25.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.6. kontrolē, lai no novietnes neizved cūkgaļu, cūkgaļu saturošus produktus, cūku spermu, olšūnas, embrijus, cūkām paredzētu barību, kā arī materiālus, instrumentus vai priekšmetus, kas var veicināt slimības tālāku izplatību. Minētos produktus un instrumentus atļauts izvest pēc amatpersonas izsniegtas rakstiskas atļaujas saņemšanas;".

12. Izteikt 29.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"29.2. noskaidro iespējamos slimības izplatīšanās iemeslus un izcelsmi, kā arī iespējamo slimības ierosinātāja uzturēšanās laiku novietnē līdz brīdim, kad paziņo, ka radušās aizdomas par cūku saslimšanu;".

13. Izteikt 29.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"29.8. ievērojot slimības diagnostikas rokasgrāmatā noteikto kārtību, nodrošina paraugu ņemšanu un nosūtīšanu uz institūtu "BIOR" vīrusa ģenētiskai tipizācijai gadījumā, kad valstī pirmo reizi tiek konstatēts primārs cūku mēra uzliesmojums;".

14. Izteikt 41.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"41.1. amatpersona nekavējoties uzskaita visas novietnes, kurās tiek turēti uzņēmīgie dzīvnieki. Amatpersona vai pilnvarots veterinārārsts septiņu dienu laikā pēc aizsardzības zonas noteikšanas apmeklē attiecīgās novietnes, vizītes laikā veicot uzņēmīgo dzīvnieku klīnisko izmeklēšanu, veselības kontroli, kā arī cūku identifikācijas un reģistrācijas pārbaudi;".

15. Izteikt 41.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"41.4. bez amatpersonas izsniegtas atļaujas uz citu novietnes teritoriju vai ārpus tās aizliegts pārvietot citu lauksaimniecības sugu dzīvniekus;".

16. Svītrot 41.6.1. apakšpunktā vārdu "tūlītējai".

17. Izteikt 41.6.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"41.6.2. pēc nogalināšanas uz dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu pārstrādes uzņēmumu vai citu dienesta noteiktu vietu, kurā cūku līķi tiek nekavējoties pārstrādāti vai likvidēti, ievērojot šo noteikumu 6.1 un 6.2 punktā minētās prasības;".

18. Izteikt 41.9. apakšpunktu šādā redakcijā:

"41.9. aizliegts rīkot uzņēmīgo dzīvnieku izstādes, skates un pārdošanu."

19. Aizstāt 42.3. apakšpunktā vārdu "aizzīmogošanu" ar vārdu "noplombēšanu".

20. Izteikt 43. punktu šādā redakcijā:

"43. Transportlīdzekļus un ekipējumu, ko izmanto cūku pārvietošanai, pēc izmantošanas nekavējoties mazgā un dezinficē un par šīm darbībām izdara ierakstu žurnālā saskaņā ar šo noteikumu 74.1 punktā minētajām prasībām."

21. Izteikt 45.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"45.4. kontrolē no šīm cūkām iegūstamās svaigās gaļas ražošanas procesu. Mājas cūku liemeņus marķē atbilstoši šo noteikumu 45.1 punktā minētajām prasībām. Šīs darbības atļautas kautuvēs, kas ir atzītas saskaņā ar šo noteikumu 71.25 punktu."

22. Izteikt 45.2 punktu šādā redakcijā:

"45.2 Iepakotu mājas cūku un savvaļas cūku svaigo gaļu, subproduktus, gaļas izstrādājumus, gaļas produktus un produktus, kas satur cūkgaļu, marķē ar rombveida identifikācijas marķējumu saskaņā ar šo noteikumu 45.1 punktā minētajām prasībām. Rombveida identifikācijas marķējumam atļauts nepiemērot šo noteikumu 45.1 punktā noteiktās prasības attiecībā uz marķējuma lielumu."

23. Papildināt noteikumus ar 45.3 punktu šādā redakcijā:

"45.3 Šo noteikumu 45. punktā minēto nokauto cūku liemeņus un subproduktus pārstrādā, apstrādā un izplata saskaņā ar šo noteikumu 71.9 3. apakšpunktā minētajām prasībām."

24. Svītrot 46.1. apakšpunktā vārdu "tūlītējai".

25. Aizstāt 49.4. apakšpunktā vārdu "mājdzīvnieku" ar vārdiem "citu lauksaimniecības sugu dzīvnieku".

26. Izteikt 49.6.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"49.6.2. pēc nogalināšanas uz dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu pārstrādes uzņēmumu vai citu dienesta noteiktu vietu, kurā cūku līķi tiek nekavējoties pārstrādāti vai likvidēti, ievērojot šo noteikumu 6.1 un 6.2 punktā minētās prasības;".

27. Izteikt 49.9. apakšpunktu šādā redakcijā:

"49.9. aizliegts rīkot uzņēmīgo dzīvnieku izstādes, skates un pārdošanu. Citu lauksaimniecības sugu dzīvniekus atļauts pārvietot vai pārdot pēc tam, kad ir pagājušas septiņas dienas kopš uzraudzības zonas noteikšanas."

28. Aizstāt 50.3. apakšpunktā vārdu "aizzīmogošanu" ar vārdu "noplombēšanu".

29. Izteikt 51. punktu šādā redakcijā:

"51. Transportlīdzekļus un ekipējumu, ko izmanto cūku pārvietošanai, pēc izmantošanas nekavējoties mazgā un dezinficē un par šīm darbībām izdara ierakstu žurnālā saskaņā ar šo noteikumu 74.1 punktā minētajām prasībām."

30. Izteikt 53.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"53.4. kontrolē no šīm cūkām iegūstamās svaigās gaļas ražošanas procesu. Mājas cūku liemeņus un neiepakotus subproduktus marķē atbilstoši šo noteikumu 45.1 punktā minētajām prasībām. Šīs darbības atļautas kautuvēs, kas ir atzītas saskaņā ar šo noteikumu 71.25 punktu."

31. Izteikt 54.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"54.2. pēc nogalināšanas uz dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu pārstrādes uzņēmumu vai citu dienesta noteiktu vietu, kurā cūku līķi tiek nekavējoties pārstrādāti vai likvidēti, ievērojot šo noteikumu 6.1 un 6.2 punktā minētās prasības;".

32. Aizstāt 62.6. apakšpunktā vārdu "dzīvniekus" ar vārdiem "uzņēmīgos dzīvniekus".

33. Izteikt 63. punktu šādā redakcijā:

"63. Ja ir aizdomas par savvaļas cūku saslimšanu ar cūku mēri, praktizējošs veterinārārsts, mednieks vai jebkura cita persona nekavējoties vienas dienas laikā, izmantojot jebkuru saziņas veidu, par to ziņo dienestam. Dienests veic nepieciešamos pasākumus, lai noskaidrotu savvaļas cūku saslimšanas cēloņus, kā arī nodrošina, ka visos aizdomīgajos gadījumos cūku mēra noteikšanai tiek veikti izmeklējumi, tostarp laboratoriskie izmeklējumi."

34. Izteikt 68.2.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"68.2.1. uzskaita visus uzņēmīgos dzīvniekus. Amatpersona regulāri apseko šīs novietnes un veic uzņēmīgo dzīvnieku klīnisko izmeklēšanu;".

35. Izteikt 68.2.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"68.2.8. nav atļauts izvest uz citu Latvijas teritoriju, kas nav karantīnas teritorija, kā arī citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un trešajām valstīm dzīvas cūkas, to spermu, embrijus un olšūnas, kā arī cūku izcelsmes blakusproduktus, cūkgaļu, cūkgaļas produktus vai citus produktus, kas satur cūkgaļu, ja vien izvešana nenotiek šo noteikumu 71.9 punktā noteiktajā kārtībā;".

36. Papildināt noteikumus ar 68.2.9. apakšpunktu šādā redakcijā:

"68.2.9. blakusproduktu savākšanas un uzglabāšanas tvertnes, konteinerus vai citus šim nolūkam paredzētus priekšmetus ar blakusproduktiem pirms to savākšanas pārstrādei novieto novietnes teritorijas perifērijā, lai nodrošinātu, ka blakusproduktu savākšanas transports to savākšanas laikā neiebrauc novietnes teritorijā;".

37. Izteikt 68.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"68.3. karantīnas teritorijā organizē nomedīto un atrasto mirušo savvaļas cūku laboratorisko izmeklēšanu. Līķus un medījumus, kuru laboratorisko izmeklējumu rezultāti ir pozitīvi, kā arī citus dzīvnieku izcelsmes blakusproduktus pārstrādā, apstrādā vai likvidē saskaņā ar šo noteikumu 6.1 un 6.2 punktā minētajām prasībām. Medījumus, kuru laboratorisko izmeklējumu rezultāti ir negatīvi, atļauts izmantot cilvēku uzturā paredzētu produktu iegūšanai un izplatīt saskaņā ar šo noteikumu 71.28 punktā minētajām prasībām;".

38. Izteikt 68.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"68.4. ja valstī pirmo reizi tiek konstatēts primārs slimības uzliesmojuma gadījums, paraugus nosūta vīrusa ģenētiskai tipizācijai."

39. Svītrot 69. punkta pirmo teikumu.

40. Svītrot 70. punktu.

41. Izteikt X2 nodaļu šādā redakcijā:

"X2. Cūku sugas dzīvnieku, dzīvnieku produktu, dzīvnieku izcelsmes produktu un
blakusproduktu iegūšanas un izplatīšanas kārtība

71.8 Pēc Āfrikas cūku mēra uzliesmojuma Latvijā tiek noteikta karantīnas teritorija ar trijām riska zonām (3. pielikums):

71.8 1.  III riska zona tiek noteikta pēc cūku mēra gadījumu konstatēšanas mājas cūku novietnēs un savvaļas cūku populācijā;

71.8 2.  II riska zona tiek noteikta pēc cūku mēra gadījumu konstatēšanas tikai savvaļas cūku populācijā;

71.8 3.  I riska zona tiek noteikta kā aizsardzības zona ap III vai II riska zonu.

71.9 Aizliegts pārvietot:

71.9 1. dzīvas cūkas - no II un III riska zonas (3. pielikums), ja vien cūkas nepārvieto atbilstoši šo noteikumu 71.10 vai 71.11 punktā minētajām prasībām;

71.9 2. cūku spermu, olšūnas un embrijus - no III riska zonas (3. pielikums);

71.9 3. svaigas cūkgaļas, cūkgaļas izstrādājumu, cūkgaļas produktu vai cūkgaļu saturošu produktu kravas - no III riska zonas (3. pielikums), ja vien tās nepārvieto atbilstoši šo noteikumu 71.12 punktā minētajām prasībām;

71.9 4. mājas cūku un savvaļas cūku izcelsmes blakusproduktu kravas - no III riska zonas (3. pielikums), ja vien blakusproduktus nepārvieto atbilstoši šo noteikumu 71.13, 71.14 vai 71.20 punktā minētajām prasībām.

71.10 Dzīvu cūku pārvietošana no novietnes II riska zonā (3. pielikums) uz jebkuru citu vietu Latvijas teritorijā atļauta vienā no šādiem gadījumiem:

71.10 1. pārvietojamās cūkas:

71.10 1.1. izcelsmes novietnē atrodas kopš dzimšanas vai ne mazāk kā 30 dienas līdz pārvietošanai un 30 dienu laikā pirms plānotās pārvietošanas novietnē nav ievesta neviena cūka no II, III vai IV riska zonas (3. un 4. pielikums);

71.10 1.2.  15 dienu laikā pirms plānotās pārvietošanas amatpersona vai pilnvarots veterinārārsts ir paņēmis paraugus laboratoriskajiem izmeklējumiem un pārvietošanas dienā veicis cūku klīnisko izmeklēšanu attiecībā uz cūku mēri atbilstoši šo noteikumu 21.9. apakšpunktā minētajai uzraudzības programmai, kā arī klīniskajos un laboratoriskajos izmeklējumos nav konstatēta cūku saslimšana ar cūku mēri;

71.10 2. pārvietojamās cūkas izcelsmes novietnē:

71.10 2.1. atrodas kopš dzimšanas vai ne mazāk kā 30 dienas līdz pārvietošanai un 30 dienu laikā pirms plānotās pārvietošanas novietnē nav ievesta neviena cūka no II, III vai IV riska zonas (3. un 4. pielikums);

71.10 2.2. amatpersona vismaz divas reizes gadā ar vismaz četru mēnešu intervālu ir pārbaudījusi atbilstoši šo noteikumu 21.9. apakšpunktā minētajai uzraudzības programmai. Vizīšu laikā cūkām, kas vecākas par 60 dienām, klīniski izmeklējot, nav atklātas cūku mēra pazīmes un laboratoriskajos izmeklējumos nav atklāts cūku mēra ierosinātājs vai pierādījumi tā klātbūtnei;

71.10 2.3. ir turētas apstākļos, kas nodrošina šo noteikumu 68.2.2., 68.2.4. un 68.2.7. apakšpunktā minēto pasākumu atbilstošu ieviešanu un īstenošanu;

71.10 2.4. ir turētas apstākļos, kuros dzīvnieku īpašnieks ir ieviesis biodrošības pasākumus saskaņā ar normatīvajiem aktiem par biodrošības pasākumu kopumu dzīvnieku turēšanas vietām.

71.11 Dzīvas cūkas no III riska zonas (3. pielikums) uz jebkuru kautuvi Latvijas teritorijā tūlītējai nokaušanai atļauts pārvietot ar amatpersonas izsniegtu atļauju, ja III riska zonas kautuvēs nav pietiekamas kapacitātes šo cūku nokaušanai un:

71.11 1. cūkas novietnē atrodas kopš dzimšanas vai ne mazāk kā 30 dienas un 30 dienu laikā pirms plānotās izvešanas novietnē nav ievesta neviena dzīva cūka no II, III vai IV riska zonas (3. un 4. pielikums);

71.11 2. cūkas atbilst šo noteikumu 71.10 punktā minētajām prasībām;

71.11 3. cūkas no novietnes bez transportlīdzekļa apstāšanās un dzīvnieku pārkraušanas nosūta tieši uz kautuvi, kas ir atzīta saskaņā ar šo noteikumu 71.25 punktā minētajām prasībām;

71.11 4. amatpersonas, kas iesaistītas cūku nosūtīšanā un kautuves uzraudzībā, ir informētas par cūku pārvietošanu un informāciju par cūku nosūtīšanu un saņemšanu iegūst kautuvju elektroniskās paziņošanas sistēmā Lauksaimniecības datu centra datubāzē;

71.11 5. cūkas, kas kautuvē ievestas no III riska zonas, tur un kauj atsevišķi no citām cūkām, un attiecīgajā dienā kauj tikai cūkas no novietnes, kas atrodas III riska zonā;

71.11 6. cūkas uz kautuvi transportē pa maršrutu, kas saskaņots ar amatpersonu, transportlīdzeklis pēc cūku izkraušanas un pirms izbraukšanas no kautuves teritorijas tiek mazgāts un dezinficēts, kā arī, ja nepieciešams, veikta tā dezinsekcija;

71.11 7. svaigu cūkgaļu, cūkgaļas produktus, cūkgaļas izstrādājumus, kā arī produktus, kas satur cūkgaļu, iegūtu no cūkām, kuru izcelsmes novietne atrodas III riska zonā:

71.11 7.1. ražo, uzglabā un pārstrādā uzņēmumos, kas ir atzīti saskaņā ar šo noteikumu 71.25 punktā minētajām prasībām;

71.11 7.2. marķē saskaņā ar šo noteikumu 45.1 vai 45.2 punktā minētajām prasībām;

71.11 7.3. izplata tikai Latvijas teritorijā;

71.11 8. blakusproduktus, iegūtus no cūkām, kuru izcelsmes vieta ir III riska zona, atbilstoši identificē un nošķir, lai nepieļautu to sajaukšanos ar citiem blakusproduktiem, un likvidē saskaņā ar šo noteikumu 6.1 punktā minētajām prasībām vai pakļauj apstrādei iekārtā, kas ir atzīta saskaņā ar Regulas Nr. 1069/2009 24. pantā minētajiem nosacījumiem, un garantē iegūto atvasināto produktu drošumu tā, ka cūku mēra ierosinātājs ir iznīcināts un iegūtie atvasinātie produkti ir droši;

71.11 9. dienests nekavējoties informē Eiropas Komisiju par šo noteikumu 71.11 1., 71.11 2., 71.11 3., 71.11 4., 71.11 5. un 71.11 6. apakšpunkta piemērošanu, kā arī sagatavo un nosūta kautuvju nosaukumus un adreses.

71.12 Cūkgaļu, cūkgaļas produktus, cūkgaļas izstrādājumus, kā arī produktus, kas satur cūkgaļu, no III riska zonas (3. pielikums) atļauts nosūtīt, ja minētie produkti ir iegūti, pārstrādāti un uzglabāti uzņēmumos, kas ir atzīti saskaņā ar šo noteikumu 71.25 punktu, un ir ievērota viena no šādām prasībām:

71.12 1. cūkgaļa, cūkgaļas produkti, cūkgaļas izstrādājumi, kā arī produkti, kas satur cūkgaļu, ir iegūti no cūkām, kuru izcelsmes novietne neatrodas II, III un IV riska zonā (3. un 4. pielikums);

71.12 2. cūkgaļa, cūkgaļas produkti, cūkgaļas izstrādājumi, kā arī produkti, kas satur cūkgaļu, ir iegūti no cūkām, kas atbilst šo noteikumu 71.10 punktā minētajām prasībām;

71.12 3. cūkgaļa, cūkgaļas produkti, cūkgaļas izstrādājumi, kā arī produkti, kas satur cūkgaļu, ir ražoti un pārstrādāti atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā izsniedz dzīvnieku un dzīvnieku izcelsmes produktu veterināros (veselības) sertifikātus, kā arī vispārīgajām veterinārajām prasībām, kas noteiktas dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu apritei.

71.13 Ārpus šo noteikumu III riska zonas (3. pielikums) atļauts izvest atvasinātus mājas cūku un savvaļas cūku izcelsmes blakusproduktus, kas minēti Regulas Nr. 1069/2009 3. panta 2. punktā, ja šie blakusprodukti saskaņā ar šo noteikumu 6.1 1. apakšpunktā noteikto apstrādes kārtību ir apstrādāti tādā veidā, ka iegūtie atvasinātie produkti nerada cūku mēra izplatīšanās risku.

71.14 Ārpus šo noteikumu III riska zonas (3. pielikums) uz Latvijas teritorijā esošu blakusproduktu pārstrādes sadedzināšanas vai līdzsadedzināšanas uzņēmumu atļauts izvest nepārstrādātus mājas cūku līķus un kautuvēs iegūtus cūku izcelsmes blakusproduktus, ievērojot šādus nosacījumus:

71.14 1. blakusprodukti ir iegūti III riska zonas (3. pielikums) novietnēs vai kautuvēs, kurās vismaz 40 dienu līdz blakusproduktu savākšanai nav konstatēts cūku mēra uzliesmojums;

71.14 2. uzņēmums, kas saskaņā Regulas Nr. 1069/2009 23. panta prasībām ir reģistrēts blakusproduktu pārvadāšanai, dienestā ir reģistrējis katru transportlīdzekli, un transportlīdzeklis atbilst šādām prasībām:

71.14 2.1. transportlīdzekļa kravas hermētiskā daļa ir konstruēta tā, lai nodrošinātu tās efektīvu mazgāšanu un dezinfekciju, bet grīda ar drenāžas palīdzību nodrošina šķidrumu savākšanu;

71.14 2.2. transportlīdzekļa īpašnieks apliecina, ka transportlīdzeklim (tai skaitā kravas nodalījumam) regulāri tiek veikta tehniskā stāvokļa pārbaude, kuras laikā tiek izvērtēts transportlīdzekļa kravas nodalījuma hermētiskums;

71.14 2.3. ir aprīkots ar satelīta navigācijas sistēmu, kas transportlīdzekļa lokalizāciju ļauj noteikt reālā laika periodā. Transportlīdzekļa operators nodrošina amatpersonai piekļuvi informācijai satelīta navigācijas sistēmā, kas reģistrē transportlīdzekļa veiktos maršrutus, un šo informāciju elektroniskā veidā saglabā vismaz divus mēnešus;

71.14 3. transportlīdzekļa kravas nodalījumu pēc blakusproduktu iekraušanas amatpersona noplombē. Plombu pēc tās uzlikšanas var noņemt un aizvietot ar citu tikai amatpersona. Katru blakusproduktu iekraušanu vai plombas aizvietošanu paziņo dienesta teritoriālai struktūrvienībai;

71.14 4. blakusproduktu savākšanas laikā blakusproduktu savākšanas transportlīdzeklis neiebrauc novietnes teritorijā;

71.14 5. transportlīdzekļu kravas nodalījuma ārējo daļu un riteņus pēc blakusproduktu iekraušanas un kravas nodalījuma noplombēšanas amatpersonas uzraudzībā uzņēmuma teritorijā dezinficē pirms III riska zonas (3. pielikums) atstāšanas. Pēc izbraukšanas no III riska zonas transportlīdzekļa vadītājs ceļu līdz galamērķim veic bez apstāšanās pa noteiktu maršrutu, kas saskaņots ar amatpersonu;

71.14 6. katrai blakusproduktu kravai saskaņā ar Regulas Nr. 142/2011 VIII pielikuma III nodaļas prasībām aizpilda komerciālo dokumentu. Amatpersona, kas ir atbildīga par blakusproduktu uzņēmuma uzraudzību, apstiprina katras kravas saņemšanu un informē par to amatpersonu, kas ir atbildīga par kravas nosūtīšanu;

71.14 7. pēc blakusproduktu izkraušanas transportlīdzekli un tā aprīkojumu, kas izmantots blakusproduktu pārvadāšanai, amatpersonas uzraudzībā blakusproduktu uzņēmuma teritorijā mazgā un dezinficē un, ja nepieciešams, veic tā dezinsekciju. Transportlīdzekli mazgā un dezinficē saskaņā ar šo noteikumu XI nodaļas prasībām, un pēc tam izdara ierakstu dezinfekcijas žurnālā atbilstoši šo noteikumu 74.1 punktā minētajām prasībām;

71.14 8. pēc izkraušanas blakusproduktus nekavējoties pārstrādā, tos neuzkrājot. Glabāt blakusproduktus uzņēmumā ir aizliegts;

71.14 9. blakusproduktu pārstrādi nodrošina tā, lai blakusproduktu pārstrādes uzņēmumā nenokļūst vairāk blakusproduktu, nekā uzņēmums spēj pārstrādāt vienas dienas laikā;

71.14 10. pirms transportlīdzeklis ar blakusproduktiem pirmo reizi atstāj III riska zonu (3. pielikums), dienests izstrādā rīcības plānu. Rīcības plānā iekļauj veicamās darbības un informācijas apmaiņas kārtību starp iestādēm gadījumā, ja blakusproduktu pārvadāšanas transportlīdzeklis cieš ceļu satiksmes negadījumā vai notiek kādi citi neparedzami apstākļi, kuru dēļ kravas nodalījums tiek atvērts vai daļēji bojāts, izraisot blakusproduktu nonākšanu apkārtējā vidē. Transportēšanas uzņēmums par negadījumu nekavējoties informē dienestu.

71.15 No Latvijas uz citu Eiropas Savienības dalībvalsti vai trešo valsti atļauts nosūtīt cūkas, ja izpildīti šādi nosacījumi:

71.15 1. cūku izcelsmes novietne atrodas ārpus I, II un III riska zonas (3. un 4. pielikums);

71.15 2. cūku izcelsmes novietnē pēdējo 30 dienu laikā pirms izvešanas nav ievietotas cūkas, kuru izcelsmes novietne atrodas I, II, III vai IV riska zonā (3. un 4. pielikums).

71.16 No Latvijas uz citu Eiropas Savienības dalībvalsti vai trešo valsti atļauts nosūtīt cūkas, kuru izcelsmes novietne atrodas I riska zonā, ja tās atbilst vienam no šādiem nosacījumiem:

71.16 1. pārvietojamās cūkas:

71.16 1.1. to izcelsmes novietnē atrodas kopš dzimšanas vai bez pārtraukuma atrodas tajā ne mazāk kā 30 dienas pirms plānotās nosūtīšanas un 30 dienu laikā novietnē nav ievesta neviena cūka no I, II, III vai IV riska zonas (3. un 4. pielikums);

71.16 1.2. ir turētas apstākļos, kuros dzīvnieku īpašnieks ir ieviesis biodrošības pasākumus saskaņā ar normatīvajiem aktiem par biodrošības pasākumu kopumu dzīvnieku turēšanas vietām;

71.16 1.3.  15 dienu laikā pirms plānotās pārvietošanas amatpersona vai pilnvarots veterinārārsts ir paņēmis paraugus laboratoriskiem izmeklējumiem un pārvietošanas dienā veicis cūku klīnisko izmeklēšanu attiecībā uz cūku mēri atbilstoši šo noteikumu 21.9. apakšpunktā minētajai uzraudzības programmai, kā arī klīniskajos un laboratoriskajos izmeklējumos nav konstatēta cūku saslimšana ar cūku mēri;

71.16 2. pārvietojamās cūkas:

71.16 2.1. to izcelsmes novietnē atrodas kopš dzimšanas vai bez pārtraukuma atrodas tajā ne mazāk kā 30 dienas pirms plānotās nosūtīšanas un 30 dienu laikā novietnē nav ievesta neviena cūka no I, II, III vai IV riska zonas (3. un 4. pielikums);

71.16 2.2. ir turētas apstākļos, kuros dzīvnieku īpašnieks ir ieviesis biodrošības pasākumus saskaņā ar normatīvajiem aktiem par biodrošības pasākumu kopumu dzīvnieku turēšanas vietām;

71.16 2.3. izcelsmes novietnē vismaz divas reizes gadā ar vismaz četru mēnešu intervālu bijušas pakļautas amatpersonas inspicēšanai, kuras laikā cūkas izmeklētas saskaņā ar šo noteikumu 8. punktā noteikto kārtību, un, klīniski izmeklējot cūkas, kas vecākas par 60 dienām, kā arī paņemot paraugus laboratoriskiem izmeklējumiem, nav atklāts, ka cūkas ir slimas ar cūku mēri;

71.16 2.4. turētas apstākļos, kas nodrošina šo noteikumu 68.2.2., 68.2.4. un 68.2.7. apakšpunktā minēto pasākumu atbilstošu ieviešanu un īstenošanu.

71.17 Šo noteikumu 71.16 punktā minēto cūku kravām, kas tiek nosūtītas uz citu Eiropas Savienības dalībvalsti vai trešo valsti, izsniedz veterināro (veselības) sertifikātu, kurā papildus pamattekstam iekļauj norādi "Cūku krava atbilst Komisijas 2014. gada 9. oktobra Īstenošanas lēmuma Nr. 2014/709/ES par dzīvnieku veselības kontroles pasākumiem saistībā ar Āfrikas cūku mēri dažās dalībvalstīs un ar ko atceļ Īstenošanas lēmumu 2014/178/ES, 8. panta 2. punkta prasībām".

71.18 No Latvijas uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un trešajām valstīm atļauts izvest cūku spermu, olšūnas un embrijus, ja:

71.18 1. vaislas kuiļi ir turēti atzītā spermas savākšanas centrā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par veterinārajām prasībām cūku sugas dzīvnieku spermas tirdzniecībai ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un tās ievešanai no trešajām valstīm, kā arī mājas cūku sugas dzīvnieku spermas sagatavošanas centra reģistrācijas kārtību un novietne neatrodas šo noteikumu II un III riska zonā (3. pielikums);

71.18 2. donorsivēnmātes ir turētas novietnēs atbilstoši šo noteikumu 71.16 punktā minētajiem nosacījumiem un novietnes atrodas ārpus šo noteikumu II un III riska zonas (3. pielikums), bet embriji ir iegūti no spermas, kas atbilst šo noteikumu 71.18 1. apakšpunktā minētajiem nosacījumiem.

71.19 No Latvijas uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un trešajām valstīm atļauts izvest mājas cūku izcelsmes blakusproduktus, ja to izcelsmes novietne atrodas ārpus šo noteikumu II un III riska zonas (3. pielikums).

71.20 No Latvijas uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un trešajām valstīm atļauts izvest atvasinātus produktus, kas iegūti no mājas cūku un savvaļas cūku izcelsmes blakusproduktiem, kuru izcelsme ir II vai III riska zonā (3. pielikums), ja:

71.20 1. blakusprodukti tikuši pakļauti apstrādei, kas nodrošina, ka iegūtie atvasinātie produkti ir droši un nerada cūku mēra izplatīšanās risku;

71.20 2. atvasināto produktu kravai ir izsniegts komerciālais dokuments saskaņā ar Regulas Nr. 142/2011 VIII pielikuma III nodaļas prasībām.

71.21 No Latvijas uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un trešajām valstīm nav atļauts izvest:

71.21 1. svaigu cūkgaļu, ja tā iegūta no cūkām, kuru novietne atrodas I, II un III riska zonā (3. pielikums);

71.21 2. cūkgaļas produktus un cūkgaļas izstrādājumus, kā arī produktus, kuru sastāvā ir cūkgaļa, ja tie iegūti no cūkām, kuru izcelsmes novietne atrodas II vai III riska zonā (3. pielikums).

71.22 Atkāpjoties no šo noteikumu 71.21 punktā noteiktā aizlieguma, no Latvijas uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm atļauts izvest svaigu cūkgaļu, cūkgaļas izstrādājumus, cūkgaļas produktus, kā arī produktus, kas satur cūkgaļu, ja:

71.22 1. tie iegūti no cūkām, kuras to izcelsmes novietnē ir turētas kopš dzimšanas, un šī novietne atrodas ārpus II un III riska zonas (3. pielikums);

71.22 2. tie iegūti uzņēmumos, kas ir atzīti saskaņā ar šo noteikumu 71.25 punktā minētajām prasībām.

71.23 Atkāpjoties no šo noteikumu 71.21 punktā noteiktā aizlieguma, no Latvijas uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm atļauts izvest svaigu cūkgaļu, cūkgaļas izstrādājumus un cūkgaļas produktus, kā arī produktus, kas satur cūkgaļu, ja:

71.23 1. cūku izcelsmes novietne atrodas šo noteikumu II riska zonā (3. pielikums);

71.23 2. cūkas atbilst šo noteikumu 71.10 punktā minētajām prasībām.

71.24 Atkāpjoties no šo noteikumu 71.21 punktā noteiktā aizlieguma, no Latvijas uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un trešajām valstīm atļauts izvest cūkgaļas izstrādājumus, cūkgaļas produktus, kā arī produktus, kas satur cūkgaļu, ja tie iegūti no cūkām, kuru izcelsmes novietne atrodas II vai III riska zonā (3. pielikums) un:

71.24 1. šie gaļas produkti ir ražoti, pārstrādāti un tikuši pakļauti veterinārajai sertifikācijai saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā izsniedz dzīvnieku un dzīvnieku izcelsmes produktu veterināros (veselības) sertifikātus, un vispārīgajām veterinārajām prasībām, kas noteiktas dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu apritei;

71.24 2. šo gaļas produktu kravai ir izsniegts veterinārais veselības sertifikāts atbilstoši Komisijas Regulas (EK) Nr. 599/2004 pielikumam un šī sertifikāta otrajā daļā ir norāde "Produkti atbilst Komisijas 2014. gada 9. oktobra Īstenošanas lēmumam Nr. 2014/709/ES par dzīvnieku veselības kontroles pasākumiem saistībā ar Āfrikas cūku mēri dažās dalībvalstīs un ar ko atceļ Īstenošanas lēmumu 2014/178/ES".

71.25 Dienests atzīst kautuves, sadalīšanas uzņēmumus un gaļas pārstrādes uzņēmumus, kuros svaigā cūkgaļa, cūkgaļas produkti, cūkgaļas izstrādājumi, kā arī produkti, kas satur cūkgaļu, tiek iegūti saskaņā ar šo noteikumu 45.4. apakšpunktā, 71.11, 71.12, 71.22 punktā minētajām prasībām sūtīšanai uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un trešajām valstīm, kā arī izplatīšanai Latvijas teritorijā. Šajos uzņēmumos nodrošina, ka svaiga cūkgaļa, cūkgaļas produkti un cūkgaļas izstrādājumi, kā arī cūkgaļu saturoši produkti iegūti no cūkām, kuru izcelsmes novietne atrodas I, II vai III riska zonā (3. pielikums), tiek ražoti, pārstrādi un uzglabāti atsevišķi no tādas svaigas gaļas un gaļas produktiem, kas iegūti no dzīvniekiem, kuru izcelsmes novietne atrodas ārpus I, II vai III riska zonas (3. pielikums).

71.26 Dienests ik pēc sešiem mēnešiem informē Eiropas Komisiju un citas Eiropas Savienības dalībvalstis:

71.26 1. par uzņēmumiem, kas ir atzīti saskaņā ar šo noteikumu 71.25 punktā minētajām prasībām;

71.26 2. sniedzot jebkuru svarīgu informāciju saistībā ar šo noteikumu 71.21, 71.22, 71.23 un 71.24 punktā minēto prasību piemērošanu.

71.27 No I, II un III riska zonas (3. pielikums) uz citu Latvijas teritoriju vai citu Eiropas Savienības dalībvalsti aizliegts izvest dzīvas savvaļas cūkas, svaigu savvaļas cūku gaļu, gaļas produktus, gaļas izstrādājumus vai produktus, kas satur savvaļas cūku gaļu.

71.28 No I riska zonas (3. pielikums) uz citu Latvijas teritoriju atļauts izvest svaigu savvaļas cūku gaļu, gaļas produktus, gaļas izstrādājumus vai produktus, kas satur savvaļas cūku gaļu, ja nomedītās savvaļas cūkas ir laboratoriski izmeklētas un iegūtie rezultāti ir negatīvi.

71.29 Šo noteikumu 71.9 3. apakšpunktā, kā arī 71.21 un 71.27 punktā minēto gaļu un gaļas produktus, uz kuriem attiecas aizliegums vai izplatīšanas ierobežojumi, marķē ar speciālu veselības marķējumu vai identifikācijas marķējumu, kas nav ovāls:

71.29 1. saskaņā ar šo noteikumu 45.1 punktā minētajām prasībām, ja tie ir mājas cūku vai savvaļas cūku liemeņi;

71.29 2. saskaņā ar šo noteikumu 45.2 punktā minētajām prasībām, ja tā ir iepakota svaiga mājas cūku vai savvaļas cūku gaļa, subprodukti, cūkgaļas produkti, cūkgaļas izstrādājumi vai produkti, kas satur cūkgaļu.

71.30 Transportlīdzekļu īpašnieks, kas veic pārvadājumus I, II vai III riska zonā (3. pielikums) un nodarbojas ar dzīvu cūku un cūku izcelsmes blakusproduktu pārvadāšanu, nodrošina attiecīgo transportlīdzekļu atbilstošu tīrīšanu, mazgāšanu un dezinfekciju saskaņā ar šo noteikumu XI nodaļas prasībām. Transportlīdzekļus tīra, mazgā un dezinficē, pabeidzot katru darbību, pēc kuras vairs netiek iekrautas cūkas vai blakusprodukti. Dezinfekcijas pasākumus saskaņā ar šo noteikumu 74.1 punktā minētajām prasībām dokumentē dezinfekcijas žurnālā.

71.31 Dienests informē Eiropas Komisiju un citas Eiropas Savienības dalībvalstis par karantīnas teritorijā veiktajiem pasākumiem, kā arī uzraudzības programmas īstenošanas rezultātiem saskaņā ar šo noteikumu 22. punktā minētajām prasībām."

42. Izteikt 72.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"72.10. veiktos mazgāšanas, dezinfekcijas un dezinsekcijas pasākumus dokumentē novietņu vai transportlīdzekļu dezinfekcijas žurnālā. Dezinfekcijas žurnālu kontrolē amatpersona."

43. Aizstāt 73.2.1. apakšpunktā skaitli un vārdu "76. punktu" ar skaitli un vārdu "74. punktu".

44. Aizstāt 74. punkta ievaddaļā vārdu "laikā" ar vārdiem "kārtība ir šāda".

45. Papildināt XI nodaļu ar 74.1 punktu šādā redakcijā:

"74.1 Transportlīdzekļus tīra, mazgā un dezinficē dzīvnieku pārvadātājs, bet novietnes tīra, mazgā un dezinficē, kā arī pakaišus, mēslu un vircu dezinficē dzīvnieku īpašnieks vai turētājs. Transportlīdzekļu un novietņu tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas pasākumus reģistrē speciāli iekārtotā transportlīdzekļu vai novietņu dezinfekcijas reģistrācijas žurnālā, kurā norāda pasākumu veikšanas datumu, laiku un vietu, pasākumā izmantoto līdzekli, kā arī par veiktajiem pasākumiem atbildīgo personu."

46. Aizstāt 77. punktā skaitli un vārdu "2017. gada" ar skaitli un vārdu "2018. gada".

47. Izteikt 3. pielikumu šādā redakcijā:

"3.pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 17.februāra
noteikumiem Nr.83

Āfrikas cūku mēra riska zonas Latvijas Republikā

I riska zona

1. Novads

1.1. Aizkraukles novads

1.2. Alojas novads

1.3. Alūksnes novads

1.4. Amatas novads

1.5. Apes novads

1.6. Baltinavas novads

1.7. Balvu novads

1.8. Cēsu novads

1.9. Gulbenes novads

1.10. Ikšķiles novads

1.11. Inčukalna novads

1.12. Jaunjelgavas novads

1.13. Jaunpiebalgas novads

1.14. Ķeguma novads

1.15. Kocēnu novads

1.16. Krimuldas novads

1.17. Lielvārdes novads

1.18. Līgatnes novads

1.19. Limbažu novads

1.20. Mālpils novads

1.21. Mazsalacas novads

1.22. Neretas novads

1.23. Ogres novads

1.24. Pārgaujas novads

1.25. Priekuļu novads

1.26. Raunas novads

1.27. Ropažu novads

1.28. Rugāju novads

1.29. Salacgrīvas novads

1.30. Salas novads

1.31. Sējas novads

1.32. Siguldas novads

1.33. Skrīveru novads

1.34. Smiltenes novads

1.35. Vecpiebalgas novads

1.36. Vecumnieku novads

1.37. Viesītes novads

1.38. Viļakas novads

2. Pilsēta

Valmiera

II riska zona

3. Novads

3.1. Aknīstes novads

3.2. Cesvaines novads

3.3. Ērgļu novads

3.4. Ilūkstes novads

3.5. Jēkabpils novads

3.6. Kokneses novads

3.7. Krustpils novads

3.8. Līvānu novads

3.9. Lubānas novads

3.10. Madonas novads

3.11. Pļaviņu novads

3.12. Varakļānu novads

4. Pilsēta

Jēkabpils

III riska zona

5. Novads

5.1. Aglonas novads

5.2. Beverīnas novads

5.3. Burtnieku novads

5.4. Ciblas novads

5.5. Dagdas novads

5.6. Daugavpils novads

5.7. Kārsavas novads

5.8. Krāslavas novads

5.9. Ludzas novads

5.10. Naukšēnu novads

5.11. Preiļu novads

5.12. Rēzeknes novads

5.13. Riebiņu novads

5.14. Rūjienas novads

5.15. Strenču novads

5.16. Valkas novads

5.17. Vārkavas novads

5.18. Viļānu novads

5.19. Zilupes novads

6. Pilsēta

6.1. Daugavpils

6.2. Rēzekne"

48. Papildināt noteikumus ar 4. pielikumu šādā redakcijā:

"4.pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 17.februāra
noteikumiem Nr.83

Āfrikas cūku mēra riska zonas Igaunijas Republikā, Lietuvas Republikā,
Polijas Republikā un Itālijas Republikā

I riska zona

1. Igaunijas Republikas administratīvā teritorija

1.1. Pelvas apriņķis

1.2. Veru apriņķis

1.3. Hēdemēstes pagasts

1.4. Kambjas pagasts

1.5. Kazepē pagasts

1.6. Kolgajāni pagasts

1.7. Kongutas pagasts

1.8. Keo pagasts

1.9. Kepu pagasts

1.10. Laekveres pagasts

1.11. Neo pagasts

1.12. Paikuzes pagasts

1.13. Persti pagasts

1.14. Puhjas pagasts

1.15. Regaveres pagasts

1.16. Rannu pagasts

1.17. Rengu pagasts

1.18. Sārdes pagasts

1.19. Sāres pagasts

1.20. Sārepēdi pagasts

1.21. Semeru pagasts

1.22. Surju pagasts

1.23. Sūrejāni pagasts

1.24. Tahkurannas pagasts

1.25. Tormas pagasts

1.26. Vīratsi pagasts

1.27. Vinni pagasts

1.28. Viru-Nigulas pagasts

1.29. Kundas pilsēta

1.30. Viljandi pilsēta

2. Lietuvas Republikas administratīvā teritorija

2.1. Biržu rajona pašvaldības teritorija

2.2. Jonavas rajona pašvaldības teritorija

2.3. Kaišadores rajona pašvaldības teritorija

2.4. Kauņas rajona pašvaldības teritorija

2.5. Kēdaiņu rajona pašvaldības teritorija

2.6. Panevēžas rajona pašvaldības teritorija

2.7. Pasvales rajona pašvaldības teritorija

2.8. Prienu rajona pašvaldības teritorija

2.9. Birštonas pašvaldības teritorija

2.10. Kazlu Rūdas pašvaldības teritorija

2.11. Marijampoles pašvaldības teritorija

2.12. Kalvarijas pašvaldības teritorija

2.13. Kauņas pilsētas pašvaldības teritorija

2.14. Panevēžas pilsētas pašvaldības teritorija

2.15. Kupišķu rajona pašvaldības Alizavas, Kupišķu, Noriūnu un Subačus pagasts

3. Polijas Republikas administratīvā teritorija

3.1. Podlases vojevodistē:

3.1.1. Suvalku apriņķis

3.1.2. Bjalistokas apriņķis

3.1.3. Suvalku apriņķa Rutka-Tartakas, Šiplišku, Suvalku, Račku pašvaldības teritorija

3.1.4. Sejnu apriņķa Krasnopolas un Puņskas pašvaldības teritorija

3.1.5. Augustovas apriņķa Augustovas pašvaldības teritorija ar Augustovas, Novinkas, Štabinas un Barglovas Koscelnu pilsētu

3.1.6. Moņķu apriņķis

3.1.7. Sokulkas apriņķa Suhovolas un Koricinas pašvaldības teritorija

3.1.8. Bjalistokas apriņķa Horoščas, Juhnovecas Koscelni, Suražas, Turosņas Koscelnas, Tikocinas, Zabludovas, Lapu, Posventnes, Zavadu un Dobžiņevo Dužes pašvaldības teritorija

3.1.9. Belskas apriņķis

3.1.10. Hajnuvkas apriņķis

3.1.11. Semjatčes apriņķa Grodziskas, Dzjadkovices un Milejčices pašvaldības teritorija

3.1.12. Zambrovas apriņķa Rutku pašvaldības teritorija

3.1.13. Visoke Mazoveckes apriņķa Kobilin-Boržimu, Kuleše Koscelnes, Sokolu, Visoke Mazoveckes pašvaldības teritorija ar Visoke Mazoveckes, Nove Pekuti, Šepetovo, Klukovo un Cehanovecas pilsētu

II riska zona

4. Igaunijas Republikas administratīvā teritorija

4.1. Austrumviru apriņķis

4.2. Valgas apriņķis

4.3. Abjas pagasts

4.4. Hallistes pagasts

4.5. Karksi pagasts

4.6. Paistu pagasts

4.7. Tarvastu pagasts

5. Lietuvas Republikas administratīvā teritorija

5.1. Alītas apriņkis

5.2. Šaļčininku rajona pašvaldības teritorija

5.3. Širvintas rajona pašvaldības teritorija

5.4. Traķu rajona pašvaldības teritorija

5.5. Ukmerģes rajona pašvaldības teritorija

5.6. Viļņas rajona pašvaldības teritorija

5.7. Elektrēnu pašvaldības teritorija

5.8. Viļņas pilsētas pašvaldības teritorija

5.9. Anīkšču rajona pašvaldības Andrionišķu, Anīkšču, Debeiķu, Kavarsku, Kurkļu, Skiemoņu, Traupju, Troškūnu, Viešintu pašvaldības teritorija un Svedasu pašvaldības daļa, kas atrodas uz dienvidiem no ceļa Nr. 118

6. Polijas Republikas administratīvā teritorija

6.1. Podlases vojevodistē:

6.1.1. Sejnu apriņķa Gibi un Sejnu pašvaldība ar Sejnu pilsētu

6.1.2. Augustovas apriņķa Lipskas un Plaskas pašvaldība

6.1.3. Bjalistokas apriņķa Čarna Bjalostokas, Grodekas, Supraslas, Vasilkovas un Mihalovo pašvaldības teritorija

6.1.4. Sokulkas apriņķa Dombrova Bjalostokas, Janovas, Krinku, Kužnicas, Novi Dvoras, Sidras, Sokulkas un Šudzjalovo pašvaldības teritorija

III riska zona

7. Lietuvas Republikas administratīvā teritorija

7.1. Ignalinas rajona pašvaldība

7.2. Molētu rajona pašvaldības teritorija

7.3. Rokišķu rajona pašvaldības teritorija

7.4. Švenčoņu rajona pašvaldības teritorija

7.5. Utenas rajona pašvaldības teritorija

7.6. Zarasu rajona pašvaldības teritorija

7.7. Visaginas rajona pašvaldības teritorija

7.8. Kupišķu rajona pašvaldības Šimoņu un Skapišķu pagasts

7.9. Anīkšču rajona pašvaldības Svedasu pagasta daļa, kas atrodas uz ziemeļiem no ceļa Nr. 118

IV riska zona

8. Itālijas Republikas administratīvā teritorija

Sardīnija"

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 17.februāra noteikumos Nr.83 "Āfrikas cūku mēra likvidēšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 686Pieņemts: 03.11.2014.Stājas spēkā: 06.11.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 220, 05.11.2014. OP numurs: 2014/220.28
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
270003
06.11.2014
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"