Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.365

Rīgā 2009.gada 28.aprīlī (prot. Nr.27 47.§)
Noteikumi par pasta, radio, televīzijas un citu plašsaziņas līdzekļu darba nodrošināšanu valsts apdraudējuma gadījumā
Izdoti saskaņā ar Mobilizācijas likuma 9.panta 12.punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka pasta, radio, televīzijas un citu plašsaziņas līdzekļu nepārtraukta darba nodrošināšanas kārtību valsts apdraudējuma gadījumā.

2. Pasta, radio, televīzijas un citu plašsaziņas līdzekļu nepārtrauktu dar­bību valsts apdraudējuma gadījumā nodrošina, lai atbalstītu sakaru pieejamību, sabiedrības informēšanu un apziņošanu atbilstoši civilās aizsardzības plānos noteiktajām prasībām.

II. Rīcības plāna izstrāde

3. Valsts akciju sabiedrība ‘’Latvijas Pasts’’ (turpmāk – Latvijas Pasts), valsts bezpeļņas sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Latvijas Radio” (turpmāk – Latvijas Radio), valsts bezpeļņas sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Latvijas Televīzija” (turpmāk – Latvijas Televīzija) un valsts akciju sabiedrība “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (turpmāk – Televīzijas centrs) izstrādā rīcības plānus darbības nodrošināšanai valsts apdraudējuma gadījumā (turpmāk – rīcī­bas plāns). Rīcības plānā ietver šādas sadaļas:

3.1. darbības tehnoloģijas un darbības plūsmas apraksts, kā arī procesu shē­mas valsts apdraudējuma gadījumā;

3.2. atbildīgās amatpersonas, to tiesības un pienākumi;

3.3. iesaistīto darbinieku tiesības un pienākumi;

3.4. darbības nodrošināšanai nepieciešamie iestāžu vai komersantu piegā­dātie resursi – tehniskie, materiālie vai cilvēkresursi;

3.5. pasākumi, kuriem nepieciešams finansējums, un finansējuma avoti;

3.6. rīcības plāna darbības termiņš un rīcības plāna satura pārskatīšanas nosacījumi.

4. Satiksmes ministrs apstiprina izstrādātos rīcības plānus un iesniedz tos Krīzes vadības padomē.

III. Pasta nepārtraukta darba nodrošināšana

5. Vispārējos pasta pakalpojumus valsts apdraudējuma gadījumā nodro­šina Latvijas Pasts, paredzot, ka pasta pakalpojumi prioritāri sniedzami tām valsts pārvaldes iestādēm, kuras ir atbildīgas par konkrētas apdraudējuma situ­ācijas pārva­rēšanu.

6. Lai nodrošinātu pasta pakalpojumu sniegšanu pēc iespējas plašākā valsts teritorijā, Latvijas Pasts saskaņā ar rīcības plānu nodrošina:

6.1. pamatfunkciju veikšanai nepieciešamo darbinieku skaitu;

6.2. darbam nepieciešamos materiāltehniskos līdzekļus;

6.3. papīra formā izdotu informatīvu ziņojumu operatīvu izplatīšanu.

IV. Radio, televīzijas un citu plašsaziņas līdzekļu nepārtraukta darba nodrošināšana

7. Radio apraidi valsts apdraudējuma gadījumā nodrošina Latvijas Radio, radio apraides prioritāti piešķirot tām valsts pārvaldes iestādēm, ku­ras ir atbil­dīgas par konkrētas apdraudējuma situācijas pārvarēšanu.

8. Televīzijas apraidi valsts apdraudējuma gadījumā nodrošina Latvijas Tele­vīzija, televīzijas apraides prioritāti piešķirot tām valsts pārvaldes iestādēm, kuras ir atbildīgas par konkrētas apdraudējuma situācijas pārvarēšanu.

9. Radio un televīzijas programmu izplatīšanu zemes raidošajos elektro­nisko sakaru tīklos valsts apdraudējuma gadījumā nodrošina Televīzijas centrs, programmu izplatīšanas prioritāti piešķirot tām valsts pārvaldes iestādēm, kuras ir atbildīgas par konkrētas apdraudējuma situācijas pārva­rēšanu.

10. Latvijas Radio un Latvijas Televīzija valsts apdraudējuma gadījumā saskaņā ar rīcības plānu nodrošina:

10.1. pamatfunkciju veikšanai nepieciešamo darbinieku skaitu;

10.2. programmu apraidi atbilstoši valsts apdraudējuma līmenim.

11. Televīzijas centrs valsts apdraudējuma gadījumā saskaņā ar rīcības plānu nodrošina:

11.1. pamatfunkciju veikšanai nepieciešamo darbinieku skaitu;

11.2. vismaz Latvijas Radio pirmās programmas un Latvijas Televīzijas pirmās programmas izplatīšanu;

11.3. valsts un pašvaldību institūciju vajadzībām nomāto līniju nepār­trauktu darbību tādā apjomā, kāds tika sniegts līdz valsts apdraudējuma brīdim.

12. Citi plašsaziņas līdzekļi šo noteikumu izpratnē ir periodiskie izdevumi (avīzes, žurnāli), biļeteni un elektroniskie sabiedrības saziņas līdzekļi.

13. Atkarībā no valsts apdraudējuma veida un intensitātes Ministru ka­binets pieņem lēmumu par valsts un pašvaldību institūciju uzdevumiem un pienākumiem citu plašsaziņas līdzekļu darbības nodrošināšanā.

14. Komersanti, kuri atbildīgi par elektroenerģijas, transporta un sakaru sis­tēmu, saskaņā ar noslēgtajiem atliktās piegādes līgumiem valsts apdrau­dē­juma gadī­jumā nodrošina:

14.1. nepārtrauktu elektroapgādi Latvijas Pasta, Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un Televīzijas centra objektiem, kas ir iekļauti nacionālajai drošībai svarīgu objektu kopumā;

14.2. Latvijas Pasta, Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas, Televīzijas cen­tra un citu plašsaziņas līdzekļu darbinieku un transportlīdzekļu brīvu pārvietošanos pa saskaņotiem maršrutiem, lai piekļūtu objektiem, kas atrodas ārpus Latvijas Pasta, Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas, Televīzijas centra un citu plašsaziņas līdzekļu administrācijas ēku robežām;

14.3. elektronisko sakaru tīkla darbību un informācijas apmaiņu starp attie­cīgo administrācijas ēku un Latvijas Pasta, Latvijas Radio, Latvijas Tele­vīzijas, Televīzijas centra un citu plašsaziņas līdzekļu objektiem.

15. Komersanti, kuri atbildīgi par elektroenerģijas, transporta un sakaru sistēmu, ir tiesīgi lūgt elektroenerģijas, transporta un sakaru piegādei nepie­ciešamo tehnisko atbalstu no valsts un pašvaldību institūcijām, Latvijas Repub­likā reģistrētajām juridiskajām un fiziskajām personām.

V. Noslēguma jautājums

16. Latvijas Pasts, Latvijas Radio, Latvijas Televīzija un Televīzijas centrs rīcības plānus līdz 2010.gada 1.aprīlim iesniedz noteiktā kārtībā satiksmes ministram.

Ministru prezidents, bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrs V.Dombrovskis

Satiksmes ministrs K.Gerhards
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par pasta, radio, televīzijas un citu plašsaziņas līdzekļu darba nodrošināšanu valsts .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 365Pieņemts: 28.04.2009.Stājas spēkā: 08.05.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 70, 07.05.2009.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
191500
08.05.2009
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"