Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.56

Rīgā 2007.gada 16.janvārī (prot. Nr.4 30.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 6.janvāra noteikumos Nr.21 "Valsts noslēpuma, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas, Eiropas Savienības un ārvalstu institūciju klasificētās informācijas aizsardzības noteikumi"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts noslēpumu" 6.panta trešo daļu,
7.panta otro, ceturto un astoto daļu, 11.panta ceturto daļu un 15.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 6.janvāra noteikumos Nr.21 "Valsts noslēpuma, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas, Eiropas Savienības un ārvalstu institūciju klasificētās informācijas aizsardzības noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 17.nr.; 2005, 24.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 15.punkta pirmo teikumu aiz vārda "vadītājs" ar vārdiem "vai viņa pilnvarotais attiecīgās institūcijas teritoriālās struktūrvienības vadītājs".

2. Izteikt 18.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.1. izveido slepenības režīma nodrošināšanas struktūrvienību, kas organizē slepenības režīma nodrošināšanu institūcijā un ir atbildīga par to, un, ja nepieciešams, pilnvaro institūcijas teritoriālās struktūrvienības vadītāju organizēt slepenības režīma nodrošināšanu attiecīgajā teritoriālajā struktūrvienībā;".

3. Izteikt 18.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.3. izveido nodaļu vai ar rakstisku rīkojumu norīko atsevišķu darbinieku, kas ir atbildīgs par sevišķās lietvedības kārtošanu institūcijā, un, ja nepieciešams, pilnvaro institūcijas teritoriālās struktūrvienības vadītāju izveidot nodaļu vai ar rakstisku rīkojumu norīkot darbinieku, kas ir atbildīgs par sevišķās lietvedības kārtošanu šajā teritoriālajā struktūrvienībā;".

4. Papildināt 18.4.apakšpunktu aiz vārdiem "struktūrvienību vai" ar vārdiem "ar rakstisku rīkojumu".

5. Papildināt noteikumus ar 18.1punktu šādā redakcijā:

"18.1 Institūcijas vadītāja pilnvarotais institūcijas teritoriālās struktūr­vienības vadītājs:

18.11. pats organizē slepenības režīma nodrošināšanu vai ar rakstisku rīkojumu norīko darbinieku, kas organizē slepenības režīma nodrošināšanu attiecīgajā struktūrvienībā;

18.12. nosaka valsts noslēpuma objektu turētāju (turētājus) attiecīgajā struktūrvienībā, kas atbild par konkrēto valsts noslēpuma objektu aizsardzības pasākumu izpildi;

18.13. ir atbildīgs par valsts noslēpuma objektu turētāju apmācību un nodrošināšanu ar attiecīgu telpu, darba vietu, nepieciešamajiem piederumiem un inventāru;

18.14. pēc attiecīga rakstiska iesnieguma saņemšanas izlemj jautājumu par citu institūciju darbinieku pieeju valsts noslēpuma objektam savā teritoriālajā struktūrvienībā vai izsniegšanu citu institūciju darbiniekiem. Ja institūcijas teritoriālās struktūrvienības vadītājam ir pamats uzskatīt, ka citas institūcijas darbinieka iesniegums nav saistīts ar viņa amata (dienesta) pienākumiem vai konkrētu darba (dienesta) uzdevumu, institūcijas teritoriālās struktūrvienības vadītājs pirms valsts noslēpuma objekta izsniegšanas pieprasa attiecīgā darbinieka institūcijas vadītājam papildu informāciju un apstiprinājumu iesnieguma pamatotībai. Pieprasītājs institūcijas teritoriālās struktūrvienības vadītāja lēmumu par atteikumu izsniegt valsts noslēpuma objektu var apstrīdēt attiecīgajā institūcijā. Pieprasītājs institūcijas vadītāja lēmumu par atteikumu izsniegt valsts noslēpuma objektu var apstrīdēt attiecīgajā valsts drošības iestādē."

6. Izteikt 19.punktu šādā redakcijā:

"19. Slepenības režīma nodrošināšanas struktūrvienība vai darbinieks, kas atbild par slepenības režīma nodrošināšanu, ir tieši pakļauts institūcijas vadītājam vai - attiecīgajā teritoriālajā struktūrvienībā - institūcijas vadītāja pilnvarotajam attiecīgās struktūrvienības vadītājam. Ja slepenības režīmu institūcijā nodrošina viens darbinieks, uz viņu attiecas visas šajos noteikumos noteiktās slepenības režīma nodrošināšanas struktūrvienības tiesības un pienākumi."

7. Papildināt 24.punkta pirmo teikumu aiz vārda "vadītāja" ar vārdiem "vai attiecīgās institūcijas teritoriālās struktūrvienības vadītāja".

8. Papildināt 29.punkta pirmo teikumu aiz vārda "vadītāja" ar vārdiem "vai attiecīgās institūcijas teritoriālās struktūrvienības vadītāja, vai viņa norīkotā darbinieka, kas atbild par slepenības režīma nodrošināšanu attiecīgajā struktūrvienībā".

9. Izteikt 33.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Slepenības režīma nodrošināšanas struktūrvienība vai speciāli norīkots darbinieks ne retāk kā reizi ceturksnī, bet ar institūcijas vadītāja vai attiecīgās institūcijas teritoriālās struktūrvienības vadītāja rīkojumu (pavēli) izveidota komisija reizi gadā pārbauda valsts noslēpuma objektu, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas esību institūcijā vai attiecīgajā institūcijas struktūrvienībā."

10. Papildināt 67.punktu aiz vārda "Institūcijā" ar vārdiem "vai attiecīgajā institūcijas teritoriālajā struktūrvienībā".

11. Papildināt noteikumus ar 68.1punktu šādā redakcijā:

"68.1 Sevišķo lietvedību institūcijas attiecīgajā teritoriālajā struktūrvienībā kārto atsevišķi no pārējās lietvedības. Nodaļa vai attiecīgais sevišķās lietvedības darbinieks ir tieši pakļauts institūcijas teritoriālās struktūrvienības vadītājam. Valsts noslēpuma objektus attiecīgā institūcijas teritoriālā struktūrvienība saņem un nosūta tikai ar nodaļas vai attiecīgā sevišķās lietvedības darbinieka starpniecību."

12. Izteikt 83.punktu šādā redakcijā:

"83. Slepenu valsts noslēpuma objektu, NATO vai Eiropas Savienības slepenu klasificētu informāciju pavairo institūcijas nodaļa (apakšreģistrs) saskaņā ar institūcijas vadītāja atļauju. Slepenu valsts noslēpuma objektu institūcijas teritoriālajā struktūrvienībā pavairo nodaļa vai attiecīgais sevišķās lietvedības darbinieks saskaņā ar attiecīgās teritoriālās struktūrvienības vadītāja atļauju. Kopijas numurē. Par NATO vai Eiropas Savienības slepenas klasificētās informācijas pavairošanu piecu darbdienu laikā informē Nacionālās drošības iestādi."

13. Papildināt 96.punkta otro teikumu aiz vārda "vadītājs" ar vārdiem "vai attiecīgās institūcijas teritoriālās struktūrvienības vadītājs".

14. Izteikt 97.punktu šādā redakcijā:

"97. Pēc institūcijas vadītāja vai attiecīgās institūcijas teritoriālās struktūrvienības vadītāja rakstiska rīkojuma saņemšanas par valsts noslēpuma objektu iznīcināšanu to veic nodaļas darbinieks, kurš atbild par attiecīgo valsts noslēpuma objektu glabāšanu, reģistrāciju un apriti institūcijā. Sevišķi slepenu un slepenu valsts noslēpuma objektu iznīcināšanas procesā piedalās liecinieks - attiecīgās valsts drošības iestādes darbinieks. Iznīcināšanas aktā abas amatpersonas ar parakstu apliecina iznīcināšanu. Iznīcināšanas aktu sastāda divos eksemplāros. Iznīcinot nodaļā reģistrētos konfidenciālos valsts noslēpuma objektus un to kopijas, iznīcināšanas aktu nesastāda, bet iznīcināšanas procesā piedalās liecinieks - institūcijas vadītājs vai tā norīkots darbinieks, institūcijas attiecīgās teritoriālās struktūrvienības vadītājs vai tā norīkots darbinieks. Konfidenciālu valsts noslēpuma objektu nereģistrētās kopijas pēc institūcijas darba vajadzību nodrošināšanas iznīcina dokumenta turētāji. Šo kopiju iznīcināšanu nedokumentē."

Ministru prezidents A.Kalvītis

Aizsardzības ministrs A.Slakteris
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 6.janvāra noteikumos Nr.21 "Valsts noslēpuma, Ziemeļatlantijas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 56Pieņemts: 16.01.2007.Stājas spēkā: 19.01.2007.Zaudē spēku: 01.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 11, 18.01.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
151641
19.01.2007
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"