Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.536

Rīgā 2006.gada 27.jūnijā (prot. Nr.34 10.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 20.decembra noteikumos Nr.995 "Noteikumi par tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu, darbinieku un amatpersonu un Centrālās vēlēšanu komisijas darbinieku darba samaksas sistēmu un kvalifikācijas pakāpēm, kā arī ierēdņu pabalstiem un kompensāciju"
Izdoti saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 23.panta pirmo un otro daļu, 24.panta otro daļu, 36.panta otro daļu, 37.panta sesto daļu, Darba likuma 62.panta piekto daļu, Publisko aģentūru likuma 11.panta pirmo daļu, Diplomātiskā un konsulārā dienesta likuma 19.panta pirmo daļu, Ieslodzījuma vietu pārvaldes likuma 27.panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 20.decembra noteikumos Nr.995 "Noteikumi par tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu, darbinieku un amatpersonu un Centrālās vēlēšanu komisijas darbinieku darba samaksas sistēmu un kvalifikācijas pakāpēm, kā arī ierēdņu pabalstiem un kompensāciju" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 210.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumu nosaukumu un 1.punktu aiz vārdiem "Centrālās vēlēšanu komisijas" ar vārdiem "un Centrālās zemes komisijas".

2. Svītrot norādē, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, vārdus un skaitļus "likuma "Par policiju" 26.panta otro daļu, Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likuma 45.panta pirmo daļu, Robežsardzes likuma 42.panta pirmo un otro daļu".

3. Izteikt 8. un 9.punktu šādā redakcijā:

"8. Ierēdnim, darbiniekam un amatpersonai piešķir vienu no sešām kvalifikācijas pakāpēm, kuru noteikšanai piemēro šādus individuālā vērtējuma kritērijus (3.pielikums):

8.1. amata pienākumu vai darba izpilde, kuru nosaka atbilstoši ierēdņa, darbinieka un amatpersonas darbības un tās rezultātu ikgadējam novērtējumam saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra instrukciju Nr.2 "Ierēdņa darbības un tās rezultātu novērtēšanas kārtība" (turpmāk - instrukcija). Profesiju grupām (piemēram, ārstniecības personām, sociālā darba speciālistiem, pedagogiem), kurām darba specifikas dēļ instrukciju nav iespējams lietot pilnībā, nozares ministrija vai tiešās pārvaldes iestāde, saskaņojot ar nozares ministriju, pamatojoties uz instrukcijā ietvertajiem pamatprincipiem un saglabājot instrukcijas 13.punktā noteiktos ierēdņa darbības un tās rezultātu novērtējumus (A, B, C, D, E), var izstrādāt atbilstošu novērtēšanas kārtību. Fiziskā darba veicēju darba izpildi novērtē pārrunās, kurās piedalās darbinieks un viņa tiešais vadītājs. Darba novērtējumu atspoguļo novērtēšanas protokolā, kuru paraksta darbinieks un viņa tiešais vadītājs un apstiprina iestādes vadītājs. Ja rodas problēmsituācija, jautājumu risina, pieaicinot iestādes personāla vadības speciālistu;

8.2. valsts dienestā (tiešās pārvaldes iestādes, tiesas, prokuratūra, Valsts kontrole, valsts uzņēmumi un bezpeļņas statūtsabiedrības un citas valsts vai pašvaldību institūcijas, kuras reorganizētas par tiešās pārvaldes iestādēm, Centrālā vēlēšanu komisija, Centrālā zemes komisija, Saeima, Nacionālie bruņotie spēki (algots darbs, dienests, izņemot obligāto militāro dienestu)) nostrādātais laiks.

9. Ierēdņa, darbinieka un amatpersonas kvalifikācijas pakāpi nosaka atbilstoši individuālā vērtējuma koeficientam saskaņā ar 4.pielikumu."

4. Papildināt noteikumus ar 9.1 un 9.2 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Ja ierēdnim, amatpersonai un darbiniekam ir darba pieredze valsts dienestā un viņu ieceļ vai pārceļ citā amatā tajā pašā vai citā tiešās pārvaldes iestādē, un viņam:

9.1 1. ir noteikts pārbaudes laiks, tad pārbaudes laikā viņam piemēro 4.pielikuma tabulas 1.rindā noteikto kvalifikācijas pakāpi atbilstoši valsts dienestā nostrādātajam laikam. Beidzoties pārbaudes laikam, kvalifikācijas pakāpi nosaka atbilstoši viņa darbības un tās rezultātu novērtējumam un valsts dienestā nostrādātajam laikam;

9.1 2. nav noteikts pārbaudes laiks un iepriekšējā amatā ir piešķirta kvalifikācijas pakāpe, piemēro pēdējo piešķirto kvalifikācijas pakāpi, ko ierēdnis, darbinieks vai amatpersona apliecina ar izziņu no iepriekšējās darba vietas, ja tā ir mainīta;

9.1 3. nav noteikts pārbaudes laiks un iepriekšējā amatā nav piešķirta kvalifikācijas pakāpe, piemēro 4.pielikuma tabulas 1.rindā noteikto kvalifikācijas pakāpi atbilstoši valsts dienestā nostrādātajam laikam un ne vēlāk kā pēc 6 mēnešiem novērtē viņa darbību un tās rezultātus, kā arī nosaka atbilstošo kvalifikācijas pakāpi.

9.2 Ja ierēdnis, amatpersona vai darbinieks atgriežas no ilgstošas attaisnojošas prombūtnes (piemēram, bērna kopšanas atvaļinājums, mācības, slimība), viņam:

9.2 1. piemēro pēdējo piešķirto kvalifikācijas pakāpi (ja tā ir bijusi piešķirta);

9.2 2. piemēro 4.pielikuma tabulas 1.rindā noteikto kvalifikācijas pakāpi atbilstoši valsts dienestā nostrādātajam laikam, ja tā nav bijusi piešķirta, un ne vēlāk kā pēc 6 mēnešiem novērtē viņa darbību un tās rezultātus, kā arī nosaka atbilstošo kvalifikācijas pakāpi."

5. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Ja ierēdnim, amatpersonai un darbiniekam nav darba pieredzes valsts dienestā un, uzsākot darbu tiešās pārvaldes iestādē, viņam:

10.1. ir noteikts pārbaudes laiks, tad pārbaudes laikā viņam piemēro 1.kvalifikācijas pakāpi. Beidzoties pārbaudes laikam, novērtē viņa darbību un tās rezultātus un nosaka atbilstošo kvalifikācijas pakāpi;

10.2. nav noteikts pārbaudes laiks (attiecas tikai uz darbinieku), tad sākotnēji viņam piemēro 1.kvalifikācijas pakāpi un ne vēlāk kā pēc 6 mēnešiem novērtē viņa darbību un tās rezultātus, kā arī nosaka atbilstošo kvalifikācijas pakāpi."

6. Izteikt 13.punktu šādā redakcijā:

"13. Ierēdņa, darbinieka un amatpersonas kvalifikācijas pakāpi pārskata ne retāk kā reizi gadā, ņemot vērā ierēdņa, darbinieka un amatpersonas amata pienākumu vai darba izpildes ikgadējo novērtējumu. Iestādes vadītājs katru gadu nosaka termiņu, kurā veic ikgadējo ierēdņu, darbinieku un amatpersonu darbības un tās rezultātu novērtēšanu un pārskata viņu kvalifikācijas pakāpes. Ja ikgadējais novērtējums ir:

13.1. tāds pats vai augstāks nekā iepriekšējā gadā, kvalifikācijas pakāpi pārskata saskaņā ar šo noteikumu 8. un 9.punktu, ņemot vērā nosacījumu, ka kvalifikācijas pakāpes paaugstināšanas solis nedrīkst būt lielāks par vienu;

13.2. zemāks nekā iepriekšējā gadā, kvalifikācijas pakāpi nepārskata."

7. Svītrot 15.punktā vārdus "Iekšlietu ministrijas sistēmas un" un vārdus "vai darbiniekam ar speciālo dienesta pakāpi".

8. Svītrot 17.punktā vārdus "Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes specializētā valsts civildienesta ierēdnis un darbinieks ar speciālo dienesta pakāpi, kā arī".

9. Svītrot 18.punktā vārdus "Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes specializētā valsts civildienesta ierēdnis un darbinieks ar speciālo dienesta pakāpi".

10. Papildināt 18.punktu aiz vārdiem "Valsts meža dienesta" ar vārdiem "Autotransporta inspekcijas, Valsts ieņēmumu dienesta".

11. Aizstāt 21.punktā vārdus "dažādiem papildus veicamajiem darbiem" ar vārdiem "prombūtnē esošu ierēdņu un darbinieku vai vakantu amatu (darbu) pienākumu pildīšanu papildus tiešajiem darba pienākumiem".

12. Izteikt 23.punktu šādā redakcijā:

"23. Ierēdnis un darbinieks, kurš ieņem diplomāta amatu vai kurš valsts interesēs uz noteiktu laiku pārcelts citā amatā citā iestādē, saglabājot diplomātisko rangu, saņem piemaksu par diplomātisko rangu 20 % apmērā no diplomāta amatam atbilstošās mēnešalgas."

13. Izteikt 24.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"24. Ierēdnis, darbinieks un amatpersona par nakts darbu saņem piemaksu šādā apmērā:".

14. Papildināt noteikumus ar 24.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.5. valsts civildienesta ierēdņi, kuru kontrolējamās jomas darba specifika kvalitatīvai kontroles funkciju nodrošināšanai paredz amata pienākumu pildīšanu arī nakts laikā, - ne mazāk kā 50 % apmērā no ierēdnim noteiktās stundas algas likmes."

15. Papildināt noteikumus ar 31.1 punktu šādā redakcijā:

"31.1 Ja otrs bērna vecāks nestrādā valsts institūcijā, kuras darbību regulējošajos normatīvajos aktos ir paredzētas tiesības uz bērna piedzimšanas pabalstu, to apliecina iesniegumā."

16. Izteikt 32.punktu šādā redakcijā:

"32. Ja abi bērna vecāki ir ierēdņi vai ja arī otrs bērna vecāks strādā valsts institūcijā, kuras darbību regulējošajos normatīvajos aktos ir paredzētas tiesības uz bērna piedzimšanas pabalstu, iesniegumā par bērna pabalsta piešķiršanu ierēdnis norāda iestādi (un tās adresi), kurā strādā otrs bērna vecāks, kā arī apliecina, ka otrs bērna vecāks nav iesniedzis dokumentus bērna piedzimšanas pabalsta saņemšanai."

17. Svītrot 39.punktu.

18. Aizstāt 40.punktā vārdus un skaitļus "2006.gada 1.jūliju" ar vārdiem un skaitļiem "2007.gada 1.janvāri".

19. Svītrot 41.punktu.

20. Svītrot 43.2.apakšpunktu.

21. Papildināt 46.punktu aiz vārdiem "bezpeļņas statūtsabiedrības" ar vārdiem "un citas institūcijas (valsts vai pašvaldību)" un aiz vārdiem "tiešās pārvaldes iestādēm" ar vārdiem "Centrālā vēlēšanu komisija, Saeima, Nacionālie bruņotie spēki".

22. Papildināt noteikumus ar 46.1 punktu šādā redakcijā:

"46.1 Iestādes vadītājs ar 2006.gada 1.jūliju var piemērot šo noteikumu 2.pielikuma visas kvalifikācijas pakāpes iestādei piešķirtā atalgojuma fonda ietvaros."

23. Aizstāt 47.punktā vārdus "Satversmes atjaunošanas brīža" ar vārdiem "faktiskās neatkarības atjaunošanas dienas (1991.gada 21.augusta)".

24. Svītrot 48.punkta otro teikumu.

25. Aizstāt 49.punktā vārdus un skaitļus "2006.gada 31.decembrim" ar vārdiem un skaitļiem "2007.gada 1.janvārim".

26. Papildināt 52.punktu aiz vārdiem "ir mazāka par mēnešalgu" ar vārdiem iekavās "(kopā ar piemaksu par izdienu, ja tāda ir noteikta saskaņā ar normatīvajiem aktiem)".

27. Izteikt 55.punktu šādā redakcijā:

"55. Valsts policijas kārtības policijas apvienības "Apsardze" darbinieku darba samaksu finansē no ieņēmumiem par sniegtajiem maksas pakalpojumiem un citiem pašu ieņēmumiem. Latvijas Policijas akadēmijas darbinieku darba samaksu var daļēji finansēt no līdzekļiem, kas iegūti no studējošo mācību maksas."

28. Izteikt 1.pielikumu šādā redakcijā:

"1.pielikums

Ministru kabineta

2005.gada 20.decembra noteikumiem Nr.995

Ierēdņu, darbinieku un amatpersonu amatu saimēm un līmeņiem atbilstošās mēnešalgu grupas

Nr.p.k.

Amatu saimes nosaukums

Saime

Līmenis

Mēnešalgu grupa

1.

Fiziskais darbs

13

IA

1

2.

Apsaimniekošana

3

I

3.

Fiziskais darbs

13

IB

2

4.

Fiziskais darbs

13

II

5.

Informācijas apkopošana un analīze. Fondu glabāšana

18.4

I

3

6.

Sekretariāta funkcija

38

I

7.

Sociālais darbs

39

I

8.

Apsardze un uzraudzība

4

IA

4

9.

Apsardze un uzraudzība

4

IB

10.

Ārstniecība. Farmācija

5.3

I

11.

Finanšu administrēšana. Valsts budžeta norēķini

11.4

I

12.

Fiziskais darbs

13

III

13.

Grāmatvedība

14

I

14.

Informācijas apkopošana un analīze. Dokumentu pārvaldība

18.3

I

15.

Klientu apkalpošana

23

I

16.

Restaurācijas darbi

34

I

17.

Sekretariāta funkcija

38

II

18.

Apgāde (iepirkšana)

2

I

5

19.

Ārstniecība. Aprūpe

5.2

I

20.

Darba aizsardzība

6

I

21.

Dispečeru pakalpojumi

8

I

22.

Ekspertīze

10

I

23.

Fiziskais darbs

13

IV

24.

Iekšējais audits

15

I

25.

Informācijas apkopošana un analīze. Bibliotēku pakalpojumi

18.2

I

26.

Informācijas apkopošana un analīze. Muzeju pakalpojumi

18.5

I

27.

Informācijas apkopošana un analīze. Statistika

18.6

I

28.

Jūras un gaisa transports. Transportlīdzekļu tehniskā apkope

22.2

I

29.

Komunikācija un sabiedriskās attiecības

24

I

30.

Kontrole un uzraudzība. Iestāžu un amatpersonu kontrole

26.1

I

31.

Kontrole un uzraudzība. Privātpersonu kontrole

26.3

I

32.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Operatīvā darbība

28.2

I

33.

Personāla vadība

30

I

34.

Radošie darbi

33

I

35.

Restaurācijas darbi

34

II

36.

Sociālais darbs

39

II

37.

Transportlīdzekļa vadīšana

41

I

38.

Apsaimniekošana

3

II

6

39.

Apsardze un uzraudzība

4

IIA

40.

Apsardze un uzraudzība

4

IIB

41.

Ārstniecība. Aprūpe

5.2

II

42.

Ārstniecība. Farmācija

5.3

II

43.

Dokumentu rediģēšana

9

IA

44.

Informācijas apkopošana un analīze. Dokumentu pārvaldība

18.3

II

45.

Informācijas apkopošana un analīze. Fondu glabāšana

18.4

II

46.

Iestāžu procedūras

17

I

47.

Informācijas tehnoloģijas. Sistēmu administrēšana un uzturēšana

19.5

I

48.

Juridiskā analīze, izpildes kontrole un pakalpojumi

21

I

49.

Klientu apkalpošana

23

II

50.

Kontrole un uzraudzība. Muita un muitas kontrole

26.2

I

51.

Kvalitātes vadība

27

I

52.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Policija

28.3

I

53.

Rīcībpolitikas ieviešana

35

I

54.

Rīcībpolitikas plānošana

36

I

55.

Robežapsardzība un robežkontrole

37

I

56.

Transportlīdzekļa vadīšana

41

II

57.

Ugunsdzēsība un glābšana

43

I

58.

Apsardze un uzraudzība

4

III

7

59.

Apgāde (iepirkšana)

2

II

60.

Ārstniecība. Aprūpe

5.2

III

61.

Darba aizsardzība

6

II

62.

Dokumentu rediģēšana

9

IB

63.

Finanšu administrēšana. Kreditēšana

11.2

I

64.

Finanšu administrēšana. Valsts budžeta norēķini

11.4

II

65.

Finanšu analīze un vadība

12

I

66.

Fiziskais darbs

13

V

67.

Grāmatvedība

14

II

68.

Informācijas apkopošana un analīze. Arhīvu pakalpojumi

18.1

I

69.

Informācijas apkopošana un analīze. Statistika

18.6

II

70.

Inženiertehniskie darbi

20

I

71.

Informācijas tehnoloģijas. Datorgrafika un WEB dizains

19.1

I

72.

Informācijas tehnoloģijas. Datu atbalsts

19.2

I

73.

Informācijas tehnoloģijas. Programmatūras attīstība

19.4

I

74.

Jūras un gaisa transports. Transportlīdzekļu tehniskā apkope

22.2

II

75.

Jūras un gaisa transports. Transportlīdzekļu vadīšana

22.1

I

76.

Konsultēšana

25

I

77.

Kontrole un uzraudzība. Privātpersonu kontrole

26.3

II

78.

Restaurācijas darbi

34

III

79.

Sekretariāta funkcija

38

III

80.

Starptautiskie sakari

40

I

81.

Transportlīdzekļa vadīšana

41

III

82.

Tulkošana. Tulkošana rakstos

42.1

I

83.

Apgāde (iepirkšana)

2

III

8

84.

Ārstniecība. Aprūpe

5.2

IV

85.

Ārstniecība. Ārstniecības pakalpojumi

5.1

IA

86.

Ārstniecība. Ārstniecības pakalpojumi

5.1

IB

87.

Ārstniecība. Ārstniecības pakalpojumi

5.1

IC

88.

Darba aizsardzība

6

III

89.

Diplomātiskā un konsulārā darbība

7

I

90.

Dispečeru pakalpojumi

8

II

91.

Finanšu administrēšana. Finanšu tirgi. Finanšu resursu vadība

11.1

I

92.

Finanšu administrēšana. Kreditēšana

11.2

II

93.

Finanšu administrēšana. Riska vadība

11.3

I

94.

Finanšu administrēšana. Valsts budžeta norēķini

11.4

III

95.

Finanšu analīze un vadība

12

IIA

96.

Finanšu analīze un vadība

12

IIB

97.

Informācijas apkopošana un analīze. Bibliotēku pakalpojumi

18.2

II

98.

Informācijas apkopošana un analīze. Dokumentu pārvaldība

18.3

III

99.

Informācijas apkopošana un analīze. Muzeju pakalpojumi

18.5

II

100.

Informācijas tehnoloģijas. Sistēmu administrēšana un uzturēšana

19.5

II

101.

Iekšējais audits

15

II

102.

Juridiskā analīze, izpildes kontrole un pakalpojumi

21

II

103.

Kontrole un uzraudzība. Iestāžu un amatpersonu kontrole

26.1

II

104.

Kontrole un uzraudzība. Muita un muitas kontrole

26.2

II

105.

Kvalitātes vadība

27

II

106.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Policija

28.3

II

107.

Pedagoģija. Akadēmiskā un profesionālā izglītošana

29.1

I

108.

Pedagoģija. Pedagoģijas metodikas vadība

29.3

I

109.

Personāla vadība

30

II

110.

Pētniecība

31

I

111.

Projektu vadība

32

I

112.

Radošie darbi

33

II

113.

Robežapsardzība un robežkontrole

37

II

114.

Sociālais darbs

39

III

115.

Starptautiskie sakari

40

II

116.

Tulkošana. Tulkošana mutvārdos.

42.2.

I

117.

Tulkošana. Tulkošana rakstos.

42.1

II

118.

Ugunsdzēsība un glābšana

43

II

119.

Ārstniecība. Ārstniecības pakalpojumi

5.1

IIA

9

120.

Ārstniecība. Ārstniecības pakalpojumi

5.1

IIB

121.

Ārstniecība. Farmācija

5.3

IIIA

122.

Ārstniecība. Farmācija

5.3

IIIB

123.

Diplomātiskā  un konsulārā darbība

7

II

124.

Dispečeru pakalpojumi

8

III

125.

Ekspertīze

10

II

126.

Finanšu analīze un vadība

12

IIC

127.

Grāmatvedība

14

III

128.

Informācijas apkopošana un analīze. Arhīvu pakalpojumi

18.1

II

129.

Informācijas apkopošana un analīze. Fondu glabāšana

18.4

III

130.

Informācijas apkopošana un analīze. Muzeju pakalpojumi

18.5

III

131.

Informācijas apkopošana un analīze. Statistika

18.6

III

132.

Iestāžu drošība

16

I

133.

Iestāžu procedūras

17

II

134.

Inženiertehniskie darbi

20

II

135.

Informācijas tehnoloģijas. Datorgrafika un WEB dizains

19.1

II

136.

Informācijas tehnoloģijas. IT un IS vadība

19.3

I

137.

Informācijas tehnoloģijas. Programmatūras attīstība

19.4

II

138.

Jūras un gaisa transports. Transportlīdzekļu vadīšana

22.1

II

139.

Juridiskā analīze, izpildes kontrole un pakalpojumi

21

III

140.

Klientu apkalpošana

23

III

141.

Komunikācija un sabiedriskās attiecības

24

II

142.

Kontrole un uzraudzība. Iestāžu un amatpersonu kontrole

26.1

III

143.

Kontrole un uzraudzība. Privātpersonu  kontrole

26.3

III

144.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Izmeklēšanas darbība

28.1

I

145.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Operatīvā darbība

28.2

II

146.

Personāla vadība

30

III

147.

Projektu vadība

32

IIA

148.

Radošie darbi

33

III

149.

Rīcībpolitikas ieviešana

35

II

150.

Rīcībpolitikas plānošana

36

II

151.

Sociālais darbs

39

IV

152.

Tulkošana. Tulkošana mutvārdos

42.2

II

153.

Apsaimniekošana

3

III

10

154.

Apsardze un uzraudzība

4

IV

155.

Ārstniecība. Ārstniecības pakalpojumi

5.1

III

156.

Diplomātiskā  un konsulārā darbība

7

III

157.

Dokumentu rediģēšana

9

II

158.

Ekspertīze

10

III

159.

Finanšu administrēšana. Finanšu tirgi. Finanšu resursu vadība

11.1

II

160.

Finanšu administrēšana. Riska vadība

11.3

II

161.

Finanšu analīze un vadība

12

IIIA

162.

Informācijas apkopošana un analīze. Arhīvu pakalpojumi

18.1

III

163.

Informācijas apkopošana un analīze. Bibliotēku pakalpojumi

18.2

III

164.

Informācijas apkopošana un analīze. Dokumentu pārvaldība

18.3

IV

165.

Informācijas apkopošana un analīze. Muzeju pakalpojumi

18.5

IV

166.

Iekšējais audits

15

III

167.

Iestāžu drošība

16

II

168.

Iestāžu procedūras

17

III

169.

Inženiertehniskie darbi

20

III

170.

Informācijas tehnoloģijas. Datu atbalsts

19.2

II

171.

Informācijas tehnoloģijas. Programmatūras attīstība

19.4

III

172.

Informācijas tehnoloģijas. Sistēmu administrēšana un uzturēšana

19.5

III

173.

Jūras un gaisa transports. Transportlīdzekļu tehniskā apkope

22.2

III

174.

Klientu apkalpošana

23

IV

175.

Komunikācija un sabiedriskās attiecības

24

III

176.

Kvalitātes vadība

27

III

177.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Izmeklēšanas darbība

28.1

II

178.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Operatīvā darbība

28.2

III

179.

Pedagoģija. Akadēmiskā un profesionālā izglītošana

29.1

II

180.

Personāla vadība

30

IVA

181.

Projektu vadība

32

IIB

182.

Rīcībpolitikas ieviešana

35

III

183.

Starptautiskie sakari

40

III

184.

Ugunsdzēsība un glābšana

43

III

185.

Administratīvā vadība

1

I

11

186.

Apgāde (iepirkšana)

2

IV

187.

Apsardze un uzraudzība

4

V

188.

Ārstniecība. Aprūpe

5.2

V

189.

Ārstniecība. Farmācija

5.3

IVA

190.

Diplomātiskā un konsulārā darbība

7

IV

191.

Dokumentu rediģēšana

9

III

192.

Finanšu administrēšana. Finanšu tirgi. Finanšu resursu vadība

11.1

III

193.

Finanšu administrēšana. Kreditēšana

11.2

III

194.

Finanšu administrēšana. Riska vadība

11.3

III

195.

Finanšu administrēšana. Valsts budžeta norēķini

11.4

IV

196.

Finanšu analīze un vadība

12

IIIB

197.

Grāmatvedība

14

IV

198.

Iekšējais audits

15

IV

199.

Informācijas apkopošana un analīze. Arhīvu pakalpojumi

18.1

IVA

200.

Informācijas apkalpošana un analīze. Bibliotēku pakalpojumi

18.2

IV

201.

Informācijas apkopošana un analīze. Statistika

18.6

IV

202.

Informācijas tehnoloģijas. IT un IS vadība

19.3

IIA

203.

Informācijas tehnoloģijas. IT un IS vadība

19.3

II B

204.

Jūras un gaisa transports. Transportlīdzekļu vadīšana

22.1

III

205.

Juridiskā analīze, izpildes kontrole un pakalpojumi

21

IV

206.

Konsultēšana

25

II

207.

Kontrole un uzraudzība. Iestāžu un amatpersonu kontrole

26.1

IV

208.

Kontrole un uzraudzība. Muita un muitas kontrole

26.2

III

209.

Kontrole un uzraudzība. Privātpersonu kontrole

26.3

IV

210.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Policija

28.3

III

211.

Pedagoģija. Pedagoģijas metodikas vadība

29.3

II

212.

Personāla vadība

30

IVB

213.

Personāla vadība

30

IVC

214.

Pētniecība

31

II

215.

Projektu vadība

32

IIIA

216.

Restaurācijas darbi

34

IV

217.

Rīcībpolitikas ieviešana

35

IV

218.

Rīcībpolitikas plānošana

36

III

219.

Robežapsardzība  un robežkontrole

37

III

220.

Ugunsdzēsība un glābšana

43

IV

221.

Administratīvā vadība

1

IIB

12

222.

Ārstniecība. Aprūpe

5.2

VI

223.

Apsardze un uzraudzība

4

VI

224.

Ārstniecība. Ārstniecības pakalpojumi

5.1

IVA

225.

Ārstniecība. Ārstniecības pakalpojumi

5.1

IVB

226.

Ārstniecība. Farmācija

5.3

IVB

227.

Ekspertīze

10

IV

228.

Finanšu administrēšana. Finanšu tirgi. Finanšu resursu vadība

11.1

IV

229.

Finanšu administrēšana. Valsts budžeta norēķini

11.4

V

230.

Finanšu analīze un vadība

12

IIIC

231.

Finanšu analīze un vadība

12

IVA

232.

Finanšu analīze un vadība

12

IVB

233.

Grāmatvedība

14

V

234.

Informācijas apkopošana un analīze. Arhīvu pakalpojumi

18.1

IVB

235.

Informācijas apkopošana un analīze. Bibliotēku pakalpojumi

18.2

V

236.

Informācijas apkopošana un analīze. Muzeju pakalpojumi

18.5

V

237.

Informācijas apkopošana un analīze. Statistika

18.6

V

238.

Informācijas tehnoloģijas. Programmatūras attīstība

19.4

IV

239.

Informācijas tehnoloģijas. Sistēmu administrēšana un uzturēšana

19.5

IV

240.

Inženiertehniskie darbi

20

IV

241.

Jūras un gaisa transports. Transportlīdzekļu vadīšana

22.1

IV

242.

Juridiskā analīze, izpildes kontrole un pakalpojumi

21

V A

243.

Klientu apkalpošana

23

V

244.

Kontrole un uzraudzība. Iestāžu un amatpersonu kontrole

26.1

V

245.

Kontrole un uzraudzība. Privātpersonu kontrole

26.3

V

246.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Izmeklēšanas darbība

28.1

III

247.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Operatīvā darbība

28.2

IV

248.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Policija

28.3

IV

249.

Pedagoģija. Akadēmiskā un profesionālā izglītošana

29.1

III

250.

Pedagoģija. Mācību iestāžu struktūrvienību vadība

29.2

I

251.

Personāla vadība

30

V

252.

Projektu vadība

32

III B

253.

Rīcībpolitikas plānošana

36

IV

254.

Robežapsardzība  un robežkontrole

37

IV

255.

Ugunsdzēsība un glābšana

43

V

256.

Administratīvā vadība

1

IIA

13

257.

Administratīvā vadība

1

III

258.

Administratīvā vadība

1

IVA

259.

Diplomātiskā un konsulārā darbība

7

V

260.

Ekspertīze

10

V

261.

Finanšu analīze un vadība

12

IVC

262.

Iekšējais audits

15

V

263.

Informācijas tehnoloģijas. IT un IS vadība

19.3

III

264.

Inženiertehniskie darbi

20

V

265.

Juridiskā analīze, izpildes kontrole un pakalpojumi

21

V B

266.

Jūras un gaisa transports. Transportlīdzekļu vadīšana

22.1

V

267.

Kontrole un uzraudzība. Iestāžu un amatpersonu kontrole

26.1

VI

268.

Kontrole un uzraudzība. Privātpersonu kontrole

26.3

VI A

269.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Izmeklēšanas darbība

28.1

IV

270.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Operatīvā darbība

28.2

V

271.

Pedagoģija. Akadēmiskā un profesionālā izglītošana

29.1

IV

272.

Pedagoģija. Akadēmiskā un profesionālā izglītošana

29.1

V

273.

Pedagoģija. Mācību iestāžu struktūrvienību vadība

29.2

II

274.

Pētniecība

31

III

275.

Rīcībpolitikas ieviešana

35

V

276.

Rīcībpolitikas plānošana

36

V

277.

Robežapsardzība  un robežkontrole

37

V

278.

Ugunsdzēsība un glābšana

43

VI

279.

Administratīvā vadība

1

IVB

14

280.

Ārstniecība. Ārstniecības pakalpojumi

5.1

V

281.

Diplomātiskā un konsulārā darbība

7

VI

282.

Juridiskā analīze, izpildes kontrole un pakalpojumi

21

VI

283.

Kontrole un uzraudzība. Privātpersonu kontrole

26.3

VI B

284.

Noziedzības novēršana un apkarošana. Policija

28.3

V

285.

Rīcībpolitikas plānošana

36

VI

286.

Administratīvā vadība

1

IV C

15

287.

Ārstniecība. Ārstniecības pakalpojumi

5.1

VI

288.

Administratīvā vadība

1

V

16"

289.

Administratīvā vadība

1

VI

29. 3.pielikumā:

29.1. svītrot 1.tabulā vārdus un zīmes "neapmierinoša**", "daļēji apmierinoša**", "apmierinoša**", "laba**" un "teicama**";

29.2. papildināt 1.piezīmi aiz vārdiem ""Ierēdņa darbības un tās rezultātu novērtēšanas kārtība"" ar vārdiem "kā arī fiziskā darba veicēja darba izpildes novērtējums.";

29.3. svītrot 2.piezīmi;

29.4. svītrot 4.piezīmē vārdu "(teicama)";

29.5. svītrot 5.piezīmē vārdu "(laba)";

29.6. svītrot 6.piezīmē vārdu "(apmierinoša)";

29.7. svītrot 7.piezīmē vārdu "(daļēji apmierinoša)";

29.8. svītrot 8.piezīmē vārdu "(neapmierinoša)".

30. Izteikt 4.pielikumu šādā redakcijā:

"4.pielikums

Ministru kabineta

2005.gada 20.decembra noteikumiem Nr.995

Ierēdņu, darbinieku un amatpersonu kvalifikācijas pakāpju noteikšanas tabula

Nr.p.k.

Darba izpilde

Valsts dienestā nostrādātais laiks

līdz 2 gadiem

2-5 gadi

5-8 gadi

8-11 gadi

vairāk par 11 gadiem

pakāpe

koeficients*

pakāpe

koeficients*

pakāpe

koeficients*

pakāpe

koeficients*

pakāpe

koeficients*

1.

E

1

0,00

1

0,13

1

0,25

2

0,38

3

0,50

2.

D

1

0,10

1

0,23

2

0,35

3

0,48

4

0,60

3.

C

1

0,25

2

0,38

3

0,50

4

0,63

5

0,75

4.

B

2

0,38

3

0,50

4

0,63

5

0,75

6

0,88

5.

A

3

0,50

4

0,63

5

0,75

6

0,88

6

1,00

Piezīme. * Ierēdņa, darbinieka un amatpersonas kvalifikācijas pakāpi nosaka atbilstoši ierēdņa, darbinieka un amatpersonas individuālā vērtējuma koeficientam, kuru aprēķina, izmantojot šādu formulu:

K = 0,5 x K1 + 0,5 x K2, kur

K - ierēdņa, darbinieka vai amatpersonas individuālā vērtējuma koeficients;

K1 - individuālā vērtējuma kritērija "amata pienākumu vai darba izpilde" skaitliskais raksturojums, kas atbilst konkrētajam ierēdnim, darbiniekam un amatpersonai (3.pielikuma 1.tabula);

K2 - individuālā vērtējuma kritērija "valsts dienestā nostrādātais laiks" skaitliskais raksturojums, kas atbilst konkrētajam ierēdnim, darbiniekam un amatpersonai (3.pielikuma 2.tabula);

0,5 - attiecīgā individuālā vērtējuma kritērija īpatsvars."

31. Svītrot 5.pielikumā vārdus "Iekšlietu ministrijas sistēmas un".

32. 6.pielikumā:

32.1. svītrot 17.punktā vārdus "Valsts policijas, Valsts robežsardzes un";

32.2. svītrot 19., 20. un 21.punktu;

32.3. papildināt pielikumu ar 22. un 23.punktu šādā redakcijā:

"22.

Autotransporta inspekcijas ierēdņiem un darbiniekiem par darbu paaugstinātas bīstamības un veselībai kaitīgos apstākļos, kas saistīts ar autopārvadājumu kontroli uz ceļa, pārkāpumu konstatēšanu, kā arī pārkāpēju sodīšanu

23.

Valsts ieņēmumu dienesta specializētā valsts civildienesta ierēdņiem un darbiniekiem:

23.1.

par dienestu, kas tieši saistīts ar noziedzīgu nodarījumu atklāšanu un novēršanu valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu jomā

23.2.

par darbu, kas tieši saistīts ar Valsts ieņēmumu dienesta ierēdņu un darbinieku apsardzi sakarā ar viņu veicamajiem pienākumiem, Valsts ieņēmumu dienesta objektu apsardzi, sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu

23.3.

par dienestu, kas tieši saistīts ar muitas robežas kontroli

23.4.

par dienestu, kas tieši saistīts ar normatīvo aktu pārkāpumu atklāšanu, novēršanu un Valsts ieņēmumu dienesta uzdevumu īstenošanu valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu jomā".

33. Noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 1.jūliju.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 20.decembra noteikumos Nr.995 "Noteikumi par tiešās pārvaldes .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 536Pieņemts: 27.06.2006.Stājas spēkā: 01.07.2006.Zaudē spēku: 30.06.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 101, 30.06.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
138788
01.07.2006
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"