Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2007. gada 24. aprīļa noteikumus Nr. 272 "Kārtība, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību apvienošanās projektu sagatavošanai".

Ministru kabineta noteikumi Nr.255

Rīgā 2006.gada 4.aprīlī (prot. Nr.19 25.§)

Kārtība, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību apvienošanās projektu sagatavošanai

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts budžetu 2006.gadam" 3.panta 7.punktu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību apvienošanās projektu sagatavošanai (turpmāk - valsts mērķdotācija).

2. Maksimālais piešķiramās valsts mērķdotācijas apmērs ir 4000 latu.

3.  Par projekta sagatavošanu atbildīgajai pašvaldībai valsts mērķdotāciju piešķir un izmaksā, pamatojoties uz reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra (turpmāk - ministrs) rīkojumu.

4. Lai saņemtu valsts mērķdotāciju, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā (turpmāk - ministrija) iesniedzami šādi dokumenti:

4.1. pašvaldību grupas pieteikums apvienošanās projekta sagatavošanai (turpmāk - pieteikums);

4.2. attiecīgajā pašvaldību grupā ietilpstošo pašvaldību domju (padomju) lēmumi par apņemšanos sagatavot apvienošanās projektu saskaņā ar Administratīvi teritoriālās reformas likuma 8.pantu un apvienošanās projekta sagatavošanas uzdošanu vienai no pašvaldībām;

4.3. apvienošanās projekta izstrādes izdevumu tāme (izdevumi pasākumiem un aktivitātēm) un priekšlikumi par projekta izpildes termiņu. Minētais termiņš nedrīkst būt garāks par sešiem mēnešiem no mērķdotācijas piešķiršanas brīža.

5. Valsts mērķdotāciju piešķir par projekta sagatavošanu atbildīgajai pašvaldībai, ja par valsts mērķdotācijas piešķiršanu saņemts Administratīvi teritoriālās reformas padomes (turpmāk - padome) pozitīvs atzinums un ministrijā saņemti šo noteikumu 4.punktā minētie dokumenti.

6. Ministrija izvērtē šo noteikumu 4.punktā minētos dokumentus un vismaz desmit darbdienas pirms padomes sēdes iesniedz tos padomei. Padome izvērtē pieteikuma atbilstību Administratīvi teritoriālās reformas likuma 2.pantā noteiktajam reformas mērķim.

7. Ja padome atzīst, ka pieteikums atbilst Administratīvi teritoriālās reformas likuma 2.pantā noteiktajam reformas mērķim, ministrija divu nedēļu laikā pēc padomes atzinuma saņemšanas sagatavo ministra rīkojuma projektu par valsts mērķdotācijas piešķiršanu saskaņā ar valsts pamatbudžeta programmas 06.00.00 "Mērķdotācijas pašvaldību apvienošanās (sadarbības) projektu sagatavošanai un administratīvo teritoriju izpētei" finansēšanas plānu.

8. Ja padome atzīst, ka pieteikums neatbilst Administratīvi teritoriālās reformas likuma 2.pantā noteiktajam reformas mērķim, ministrs nosūta attiecīgajām pašvaldībām pamatotu atteikumu piešķirt valsts mērķdotāciju.

9. Ja valsts budžetā apvienošanās projekta sagatavošanai paredzētie finanšu līdzekļi ir izlietoti, iesniegtos dokumentus izvērtē šajos noteikumos paredzētajā kārtībā, bet ministrs  rīkojumu par valsts mērķdotācijas piešķiršanu paraksta pēc attiecīgā finansējuma piešķiršanas budžeta programmā.

10. Ministra parakstīto rīkojumu par valsts mērķdotācijas piešķiršanu ministrija piecu darbdienu laikā nosūta attiecīgajām pašvaldībām.

11. Pamatojoties uz ministra rīkojumu par valsts mērķdotācijas piešķiršanu, ministrija divu nedēļu laikā pārskaita piešķirto valsts mērķdotāciju attiecīgās pašvaldības budžetā.

12. Valsts mērķdotācijas saņēmējs reizi divos mēnešos (līdz piecpadsmitajam datumam) iesniedz ministrijā pārskatu par projekta izstrādes gaitu un valsts mērķdotācijas izlietojumu (pielikums).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs M.Kučinskis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 8.aprīli.

Pielikums

Ministru kabineta

2006.gada 4.aprīļa noteikumiem Nr.255

01.JPG (41466 bytes)

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs M.Kučinskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību apvienošanās projektu sagatavošanai Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 255Pieņemts: 04.04.2006.Stājas spēkā: 08.04.2006.Zaudē spēku: 01.01.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 57, 07.04.2006.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
132348
08.04.2006
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"