Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.105

Rīgā 2005.gada 8.februārī (prot. Nr.8 21.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 6.janvāra noteikumos Nr.21 "Valsts noslēpuma, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas, Eiropas Savienības un ārvalstu institūciju klasificētās informācijas aizsardzības noteikumi"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts noslēpumu" 6.panta trešo daļu,
7.panta otro, ceturto un astoto daļu, 11.panta ceturto daļu un 15.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 6.janvāra noteikumos Nr.21 "Valsts noslēpuma, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas, Eiropas Savienības un ārvalstu institūciju klasificētās informācijas aizsardzības noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 17.nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot 1.punkta otro teikumu.

2. Papildināt noteikumus ar 8.1punktu šādā redakcijā:

"8.1 Latvijas Republikas pilsonis, kam saistībā ar darbu NATO vai Eiropas Savienības institūcijās ir nepieciešama pieeja NATO vai Eiropas Savienības klasificētajai informācijai, pirms darba uzsākšanas personīgi iesniedz Nacionālās drošības iestādē attiecīgās NATO vai Eiropas Savienības institūcijas vadītāja parakstītu iesniegumu par sertifikāta izsniegšanu minētajai personai, kā arī šo noteikumu 11.punktā minēto informāciju (pārbaudes veikšanai). Iesniegumā norāda sertifikāta izsniegšanas pamatojumu, termiņu, uz kādu izsniedzams sertifikāts, un informācijas klasifikācijas pakāpi."

3. Izteikt 11.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.1. pašrocīgi aizpilda aptaujas lapu (2.pielikums);".

4. Papildināt noteikumus ar 11.1punktu šādā redakcijā:

"11.1 Valsts drošības iestāde pārbaudes ietvaros veic pārrunas ar personām, kas pretendē uz pieeju sevišķi slepeniem valsts noslēpuma objektiem, Eiropas Savienības sevišķi slepenai klasificētajai informācijai, NATO konfiden­ciālai, slepenai un sevišķi slepenai klasificētajai informācijai. Ar personām, kas pretendē uz pieeju slepeniem un konfidenciāliem valsts noslēpuma objektiem, Eiropas Savienības slepenai un konfidenciālai informācijai, pārrunas var tikt veiktas, ja jāprecizē atbildes uz aptaujas lapā minētajiem jautājumiem vai jāizvērtē pārbaudes laikā atklāta svarīga informācija. Pārrunu gaitu dokumentē rakstiski vai audioierakstā, vai videoierakstā."

5. Izteikt 17.punktu šādā redakcijā:

"17. Ja atklājas likuma "Par valsts noslēpumu" 9.panta trešajā daļā minētie apstākļi vai tiek konstatēts, ka persona apzināti par sevi sniegusi nepatiesas ziņas, Nacionālās drošības iestāde anulē sertifikātu un informē par to institūcijas vadītāju."

6. Izteikt 18.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.4. izveido struktūrvienību vai norīko atsevišķu darbinieku, kas ir atbildīgs par NATO un/vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas apriti;".

7. Izteikt 22. un 23.punktu šādā redakcijā:

"22. Informāciju, kas satur valsts noslēpumu, NATO un Eiropas Savienī­bas klasificēto informāciju, var apstrādāt un glabāt elektroniskajos informācijas nesējos. Minēto informāciju apstrādā un glabā tikai lokālos datoru tīklos vai atsevišķā datorā (turpmāk — informācijas sistēma), kurš ir aizsargāts pret nepiederošu personu piekļūšanu. Telpai, kurā uzstādīta informācijas sistēma, jāatbilst drošības prasībām, kādas tiek izvirzītas telpām, kurās glabā valsts noslēpuma objektus, NATO un Eiropas Savienības klasificēto informāciju. Informācijas sistēmu nedrīkst savienot ar publiskiem tīkliem, ieskaitot internetu. Pirms darba uzsākšanas informācijas sistēmas jāreģistrē Nacionālās drošības iestādē un jāsaņem tajā akreditācijas sertifikāts par informācijas sistēmas atbilstību drošības prasībām.

23. Informācijas sistēmas, kurās tiek apstrādāti un glabāti valsts noslē­puma objekti, NATO un Eiropas Savienības klasificētā informācija, var savstar­pēji savienot, ja Nacionālās drošības iestādē ir saņemta atsevišķa akreditācija. Nacionālās drošības iestāde nosaka šifrēšanas sistēmas, kuras drīkst izmantot valsts noslēpuma objektu, NATO un Eiropas Savienības klasificētās informācijas aizsardzībai, kā arī veic visu šifrēšanas materiālu uzskaiti, iepirkumu un adminis­trāciju. Visiem šifrēšanas materiāliem norāda speciālo marķējumu "KRIPTO". Pieeju šifrēšanas materiāliem var iegūt tikai pēc šifrēšanas atļaujas saņemšanas."

8. Papildināt noteikumus ar 23.1punktu šādā redakcijā:

"23.1 Ministru kabinets izdod instrukciju par kārtību, kādā veicama informācijas sistēmu drošības pārbaude, reģistrācija un akreditācija, šifrēšanas atļauju izsniegšana, šifrēšanas materiālu izplatīšana, glabāšana un uzskaite, kā arī par drošības prasībām, kādas tiek izvirzītas informācijas sistēmām, lai nodro­šinātu valsts noslēpuma, NATO un Eiropas Savienības klasificētās informācijas apstrādi, glabāšanu un pārsūtīšanu."

9. Izteikt 24.punktu šādā redakcijā:

"24. Par informācijas sistēmas darbību, kurā tiek apstrādāti un glabāti valsts noslēpuma objekti, NATO un Eiropas Savienības klasificētā informācija, ir atbildīgs ar institūcijas vadītāja rakstisku rīkojumu (pavēli) norīkots informāci­jas sistēmas drošības pārzinis. Informācijas sistēmu apkalpojošiem darbiniekiem ir nepieciešama attiecīgas pakāpes speciālā atļauja, kas atbilst informācijas sistēmā apstrādātā un uzkrātā valsts noslēpuma slepenības pakāpei. Ja informā­cijas sistēmā apstrādā un glabā NATO un Eiropas Savienības konfi­denciālo vai slepeno klasificēto informāciju, informācijas sistēmu apkalpojošiem darbinie­kiem ir nepieciešams arī sertifikāts, kas ir par vienu slepenības pakāpi augstāks par informācijas sistēmā apstrādātās un uzkrātās NATO un Eiropas Savienības klasificētās informācijas slepenības pakāpi. Ja informācijas sistēmā apstrādā un glabā NATO un Eiropas Savienības sevišķi slepeno klasificēto informāciju, informācijas sistēmu apkalpojošiem darbiniekiem ir nepieciešams sertifikāts, kas apliecina to pieejas tiesības NATO un Eiropas Savienības sevišķi slepenai klasificētajai informācijai."

10. Izteikt 29.punktu šādā redakcijā:

"29. Valsts noslēpuma objektu, NATO un Eiropas Savienības klasificētās informācijas glabāšanas seifa kodu kombinācijas, seifa un telpu atslēgu viens eksemplārs kopā ar informāciju par seifa uzskaites numuru, atrašanās vietu un darbinieku (uzvārds un amats), kas ir atbildīgs par seifu, glabājas slepenības režīma nodrošināšanas struktūrvienības vai institūcijas vadītāja seifā ievietotā penālī vai aploksnē. Uz penāļa vai aploksnes aizdares vietas ir par seifu atbildīgā darbinieka zīmoga (spiedoga) nospiedums vai paraksts. Zīmogojumu vai parak­stu nosedz ar caurspīdīgu līmlenti vai citu iepakojumam piemērotu materiālu."

11. Papildināt 33.punktu ar piekto teikumu šādā redakcijā:

"Attiecīgajai valsts drošības iestādei ir tiesības bez brīdinājuma veikt pārbaudes par valsts noslēpuma objektu esību institūcijā un aizsardzības prasību ievērošanu."

12. Izteikt 36. un 37.punktu šādā redakcijā:

"36. Valsts noslēpuma objektus, NATO un Eiropas Savienības klasificēto informāciju adresātiem Latvijā var nogādāt institūciju kurjeri (konfidenciālus, slepenus un sevišķi slepenus valsts noslēpuma objektus, NATO un Eiropas Savienības konfidenciālu, slepenu un sevišķi slepenu klasificēto informāciju), institūcijas vadītāja norīkots darbinieks (konfidenciālus un slepenus valsts noslēpuma objektus, NATO un Eiropas Savienības konfidenciālu klasificēto informāciju) vai valsts akciju sabiedrības "Latvijas Pasts" kurjerpasts (konfiden­ciālus, slepenus un sevišķi slepenus valsts noslēpuma objektus), izmantojot dienesta autotransportu, gaisa transportu vai pārnēsājot (aizliegts pārnēsāt slepenus un sevišķi slepenus valsts noslēpuma objektus, NATO un Eiropas Savienības slepenu un sevišķi slepenu klasificēto informāciju). NATO vai Eiropas Savienības slepenu un sevišķi slepenu klasificēto informāciju adresātiem Latvijā drīkst nogādāt tikai Nacionālās drošības iestādes apstiprināti kurjeri. Valsts noslēpuma objektu, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas nogādāšanai aizliegts izmantot sabiedrisko transportu. Valsts akciju sabiedrības "Latvijas Pasts" kurjerpasts valsts noslēpuma objektus adresātiem var nogādāt ar vilcienu.

37. Valsts noslēpuma objektus, NATO un Eiropas Savienības klasificēto informāciju uz ārvalstīm un no ārvalstīm var nogādāt ar diplomātisko pastu (konfidenciālus un slepenus valsts noslēpuma objektus, NATO un Eiropas Savienības konfidenciālu un slepenu klasificēto informāciju), institūciju kurjeri (konfidenciālus, slepenus un sevišķi slepenus valsts noslēpuma objektus, NATO un Eiropas Savienības konfidenciālu, slepenu un sevišķi slepenu klasificēto informāciju) un institūcijas vadītāja norīkots darbinieks (konfidenciālus un slepenus valsts noslēpuma objektus, NATO un Eiropas Savienības konfidenciālu klasificēto informāciju), izmantojot dienesta transportu vai gaisa transportu. Darbiniekam vai kurjeram ir nepieciešama atbilstošas pakāpes speciālā atļauja un, nogādājot NATO vai Eiropas Savienības klasificēto informāciju, sertifikāts. NATO vai Eiropas Savienības slepenu un sevišķi slepenu klasificēto informāciju uz ārvalstīm un no ārvalstīm drīkst nogādāt tikai Nacionālās drošības iestādes apstiprināti kurjeri. NATO vai Eiropas Savienības sevišķi slepenas klasificētās informācijas nosūtīšanas veids un maršruts uz ārvalstīm un no ārvalstīm jāsaskaņo ar Nacionālās drošības iestādi."

13. Svītrot 38.punktā vārdus "bezpeļņas organizācijas".

14. Svītrot 40.punkta ievaddaļā vārdus "un slepenu".

15. Papildināt noteikumus ar 40.1punktu šādā redakcijā:

"40.1 Institūcijas vadītājs var atļaut darbiniekam saņemt institūcijai pare­dzēto NATO vai Eiropas Savienības slepeno klasificēto informāciju vai nogādāt adresātam, vai ņemt līdzi komandējumā (arī uz ārvalstīm) darbam nepieciešamo NATO vai Eiropas Savienības slepeno klasificēto informāciju, ja katru reizi ir iepriekš saņemta Nacionālās drošības iestādes rakstiska atļauja. Izsniedzot atļauju, Nacionālās drošības iestāde izvērtē nepieciešamību saņemt, nogādāt vai ņemt līdzi komandējumā NATO vai Eiropas Savienības slepeno klasificēto informāciju, varbūtējos draudus, ko var radīt tās nogādāšana, kā arī iespējas nodrošināt šo noteikumu 39.1., 39.2., 39.3. un 40.1.apakšpunktā noteikto prasību izpildi."

16. Papildināt 45.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Ja informācija saskaņā ar objektu sarakstu atbilst valsts noslēpuma objekta statusam, bet tās nozaudēšana vai nelikumīga izpaušana nevar nodarīt kaitējumu valsts drošībai, ekonomiskajām vai politiskajām interesēm, informācijas statuss tiek noteikts, ievērojot Informācijas atklātības likumu."

17. Papildināt noteikumus ar 56.1punktu šādā redakcijā:

"56.1 No privāto tiesību subjektiem saņemtai neklasificētai informācijai valsts noslēpuma statuss tiek piešķirts, ja saskaņā ar likuma "Par valsts noslēpu­mu" 2.panta pirmo daļu tā satur valsts noslēpumu. Valsts noslēpuma statusu informācijai piešķir darbinieks, kam privāto tiesību subjekts to ir adresējis, ja tam ir attiecīgas kategorijas speciālā atļauja. Darbinieks uz saņemtā objekta izdara norādi par noteiktas slepenības pakāpes piešķiršanu, lieto citus speciālos apzīmējumus, kā arī informē privāto tiesību subjektu par saņemtajam objektam piešķirto valsts noslēpuma statusu."

18. Svītrot 58.punktā vārdus "(izņemot NATO un Eiropas Savienības klasificēto informāciju)".

19. Papildināt noteikumus ar 58.1punktu šādā redakcijā:

"58.1 Norādes lapas un norādes uzlīmes pievieno arī NATO un Eiropas Savienības klasificētajai informācijai."

20. Svītrot 59.punkta ievaddaļā vārdus "Valsts noslēpuma objekta".

21. Aizstāt 59.1.apakšpunktā vārdu "objekta" ar vārdiem "valsts noslēpu­ma objekta, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas".

22. Izteikt 60.punktu šādā redakcijā:

"60. Attiecīgas krāsas norādes uzlīmes līmē uz elektroniskajiem informā­cijas nesējiem (piemēram, disketēm, kompaktdiskiem (CD-R)), tabulām, kartēm, zīmējumiem un fotogrāfijām. Norādes uzlīmē ietver:

60.1. valsts noslēpuma objekta, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas slepenības pakāpi;

60.2. institūcijas nosaukumu;

60.3. valsts noslēpuma objekta, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas reģistrācijas numuru un datumu."

23. Papildināt noteikumus ar 60.1punktu šādā redakcijā:

"60.1 Valsts noslēpuma objekta pirmās lappuses pirmsteksta zonas labajā pusē norāda valsts noslēpuma objekta kopējo slepenības pakāpi ("SEVIŠĶI SLEPENI", "SLEPENI", "KONFIDENCIĀLI") un eksemplāra numuru."

24. Izteikt 62.punktu šādā redakcijā:

"62. Katras valsts noslēpuma objekta lappuses augšējās malas un apakšējās malas vidū izdara atzīmi par attiecīgā objekta konkrētajā lapā ietvertās informācijas slepenības pakāpi ("SEVIŠĶI SLEPENI", "SLEPENI", "KONFIDENCIĀLI"). Ja valsts noslēpuma objekta konkrētajā lappusē nav informācijas, kura satur valsts noslēpumu, šīs lappuses augšējās malas un apakšējās malas vidū izdara atzīmi "NAV KLASIFICĒTS", "DIENESTA VAJADZĪBĀM" vai "IEROBEŽOTA PIEEJAMĪBA"."

25. Izteikt 63.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Uz deklasificētajiem valsts noslēpuma objektiem izdara atzīmi "NAV KLASIFICĒTS", "DIENESTA VAJADZĪBĀM" vai "IEROBEŽOTA PIEEJAMĪBA"."

26. Izteikt 64.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Tādā gadījumā valsts noslēpuma objekta tekstā pirms šīm daļām tajās ietvertās informācijas slepenības pakāpes apzīmēšanai lieto speciālus saīsinātus apzīmējumus: "Sevišķi slepeni" — (SS), "Slepeni"— (S), "Konfidenciāli"— (K), bet valsts noslēpuma sastāvdaļās, kuras nesatur valsts noslēpumu, — (N), "Dienesta vajadzībām"— (DV) vai "Ierobežota pieejamība"— (IP)."

27. Papildināt noteikumus ar 64.1punktu šādā redakcijā:

"64.1 Valsts noslēpuma objekta, NATO vai Eiropas Savienības klasificē­tās informācijas pavadvēstule nav valsts noslēpuma objekts, NATO vai Eiropas Savienības klasificētā informācija, ja tas tikai norāda par pievienoto valsts noslēpuma objektu, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas nosūtīšanu."

28. Papildināt 65.punktu aiz skaitļa un vārda "(5.pielikums)" ar vārdiem "un attiecīgos apzīmējumus latviešu valodā".

29. Izteikt 69.punktu šādā redakcijā:

"69. NATO un Eiropas Savienības klasificētās informācijas aprite institū­cijā notiek atsevišķi no valsts noslēpuma objektu aprites, un tās sevišķo lietvedī­bu kārto apakšreģistra birojs vai kontrolpunkta birojs (turpmāk — apakšreģistrs) — speciāla institūcijā vai institūcijai pakļautā struktūrvienībā izveidotā daļa vai ar institūcijas vadītāja rīkojumu (pavēli) norīkots darbinieks, vai sevišķās lietvedī­bas apakšstruktūra, kas organizē un kontrolē NATO un Eiropas Savienības klasificētās informācijas apriti un aizsardzību. Apakšreģistrs ir tieši pakļauts institūcijas vadītājam."

30. Aizstāt 76.punkta ievaddaļā vārdu "ārējā" ar vārdu "iekšējā".

31. Papildināt 76.4.apakšpunktu aiz vārda "objektam" ar vārdiem "NATO vai Eiropas Savienības klasificētajai informācijai".

32. Izteikt 79.punktu šādā redakcijā:

"79. Saņemtos reģistrētos valsts noslēpuma objektus, NATO vai Eiropas Savienības klasificēto informāciju pret parakstu attiecīgajā reģistrācijas sistēmā nodod izskatīšanai adresātam vai institūcijas vadītājam, kas savus norādījumus un uzdevumus izpildei var noteikt rezolūcijā."

33. Svītrot 80.punktā vārdu "izstrādātājs".

34. Papildināt 82.punkta ievaddaļu aiz vārda "Savienības" ar vārdu "konfidenciālo".

35. Izteikt 82.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"82.1. attiecīgā valsts noslēpuma objekta, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas turētājs, ja to veic, nodrošinot darba vai dienesta intereses, un kopijas atrodas iekšējā apritē institūcijā. Institūcijas vadītājs, apstiprinot valsts noslēpuma, NATO un/vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas aizsardzības pasākumus institūcijā, nosaka vietu un kārtību, kādā turētāji izgatavo konfidenciālo valsts noslēpuma objektu, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas kopijas. Izgatavotās darba kopijas nereģistrē. Pavairotājs var nodot izgatavoto kopiju cita darbinieka rīcībā pēc tam, kad ir pārliecinājies, ka viņam ir atbilstošas pakāpes speciālā atļauja vai sertifikāts un iespējas nodrošināt kopijas glabāšanu atbilstoši noteiktajām prasībām;".

36. Papildināt 83.punkta pirmo teikumu aiz vārda "Savienības" ar vārdu "slepenu".

37. Papildināt 84.punkta ceturto teikumu aiz vārda "sagatavojusi" ar vārdiem "sevišķi slepenu".

38. Papildināt 85.punkta otro teikumu aiz vārda "Savienības" ar vārdu "drošības".

39. Izteikt 87.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"No konfidenciāla un slepena valsts noslēpuma objekta, NATO vai Eiropas Savienības konfidenciālas un slepenas klasificētās informācijas, kas saņemta no citām institūcijām, var izdarīt izrakstus un iekļaut citos valsts noslēpuma objektos, saglabājot oriģinālā valsts noslēpuma objekta, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas slepenības pakāpi un piešķirot tiem reģistrācijas numurus."

40. Papildināt noteikumus ar 87.1punktu šādā redakcijā:

"87.1 Ārvalstu klasificētās informācijas tulkojumiem saglabā attiecīgās oriģināliem noteiktās slepenības pakāpes un piešķir reģistrācijas numurus."

41. Svītrot 92.punktā vārdus "bezpeļņas organizācijas".

42. Papildināt 92.punkta otro teikumu aiz vārda "nodaļas" ar vārdu "(apakšreģistra)".

43. Izteikt 97. un 98.punktu šādā redakcijā:

"97. Pēc institūcijas vadītāja rakstiska rīkojuma saņemšanas par valsts noslēpuma objektu iznīcināšanu to veic nodaļas darbinieks, kurš atbild par attiecīgo valsts noslēpuma objektu glabāšanu, reģistrāciju un apriti institūcijā. Sevišķi slepenu un slepenu valsts noslēpuma objektu iznīcināšanas procesā piedalās liecinieks — attiecīgās valsts drošības iestādes darbinieks. Iznīcināšanas aktā abas amatpersonas ar parakstiem apliecina iznīcināšanu. Iznīcināšanas aktu sastāda divos eksemplāros. Iznīcinot nodaļā reģistrētos konfidenciālos valsts noslēpuma objektus un to kopijas, iznīcināšanas aktu nesastāda, bet iznīcināša­nas procesā piedalās liecinieks — institūcijas vadītājs vai tā norīkots darbinieks. Nereģistrētās kopijas, kas izgatavotas no konfidenciāliem valsts noslēpuma objektiem, pēc institūcijas darba vajadzību nodrošināšanas iznīcina dokumenta turētāji. Šo kopiju iznīcināšanu nedokumentē.

98. Pēc institūcijas vadītāja rakstiska rīkojuma saņemšanas par NATO un Eiropas Savienības klasificētās informācijas iznīcināšanu to veic apakšreģistra darbinieks, kurš atbild par attiecīgās NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas glabāšanu, reģistrāciju un apriti institūcijā. NATO un Eiropas Savienības slepenās un sevišķi slepenās klasificētās informācijas iznīcināšanas procesā piedalās Nacionālās drošības iestādes darbinieks. Par NATO un Eiropas Savienības slepenās un sevišķi slepenās klasificētās informācijas iznīcināšanu sastāda iznīcināšanas aktu divos eksemplāros. Iznīcināšanas aktā abas amatper­sonas ar parakstiem apliecina iznīcināšanu. Vienu iznīcināšanas akta eksemplāru nosūta Nacionālās drošības iestādei, bet otrs paliek glabāšanā apakšreģistrā. Iznīcinot NATO un Eiropas Savienības reģistrētu konfidenciālu klasificēto informāciju, iznīcināšanas aktu nesastāda, bet iznīcināšanā piedalās iestādes vadītājs vai tā norīkots darbinieks. Darbam pavairotās kopijas, ja tās nav reģistrētas, iznīcina dokumentu turētāji. Šo kopiju iznīcināšanu nedokumentē."

44. Izteikt 99.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Konfidenciāliem valsts noslēpuma objektiem, NATO vai Eiropas Savienības konfidenciālai klasificē­tajai informācijai sistēmā norāda iznīcināša­nas pamatojumu, datumu un personu, kas pie­dalījās iznīcināšanā (šo ierakstu attiecīgā persona apliecina ar parakstu), bet sevišķi slepeniem un slepeniem valsts noslēpuma objektiem un slepenai vai NATO vai Eiropas Savienības sevišķi slepenai klasificētajai informācijai — iznīcināšanas akta numuru un datumu."

45. Izteikt 109. un 110.punktu šādā redakcijā:

"109. Dienesta izmeklēšanas materiālus, kas saistīti ar konfidenciālu un slepenu valsts noslēpuma objektu, NATO vai Eiropas Savienības konfidenciālas un slepenas klasificētās informācijas izpaušanu vai nozaudēšanu, glabā piecus gadus, bet dienesta izmeklēšanas materiālus, kas saistīti ar sevišķi slepenu valsts noslēpuma objektu, NATO vai Eiropas Savienības sevišķi slepenas klasificētās informācijas izpaušanu vai nozaudēšanu, — 10 gadus.

110. Nacionālās drošības iestāde nekavējoties informē NATO drošības biroju vai Eiropas Savienības drošības biroju par NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas nesankcionētu izpaušanu un dienesta izmeklēšanas rezultātiem."

46. Izteikt 115.punktu šādā redakcijā:

"115. Līdz šo noteikumu 23.1punktā minētās Ministru kabineta instrukci­jas izdošanas dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2005.gada 1.jūlijam ir spēkā Nacionālās drošības iestādes akceptētā instrukcija."

47. Aizstāt 2.pielikuma 31.punktā vārdus "alkoholisma, toksikomānijas, narkomānijas" ar vārdiem "alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu atkarības".

48. Svītrot 2.pielikumā šādu tekstu:

"Sniegto ziņu pareizību apliecinu ar savu parakstu ___________________

20____.gada ____._____________".

49. Papildināt 2.pielikumu aiz teikuma "Par izmaiņām aptaujas lapā sniegtajos datos apņemos kalendāra mēneša laikā informēt valsts drošības struktūru, kura izsniegusi pieeju valsts noslēpumam" ar tekstu šādā redakcijā:

"Sniegto ziņu pareizību apliecinu ar savu parakstu ___________________

20____.gada ____._____________".

50. Izteikt 5.pielikuma 6.ailes nosaukumu šādā redakcijā:

"Informācija dienesta vajadzībām".

51. Izteikt 5.pielikuma 5.punktu šādā redakcijā:

52. Izteikt 5.pielikuma 19.punktu šādā redakcijā:

53. Svītrot 8.pielikumā vārdus "Bezpeļņas organizācijas".

Ministru prezidents A.Kalvītis

Aizsardzības ministrs E.Repše
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 6.janvāra noteikumos Nr.21 "Valsts noslēpuma, Ziemeļatlantijas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 105Pieņemts: 08.02.2005.Stājas spēkā: 12.02.2005.Zaudē spēku: 01.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 24, 11.02.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
101399
12.02.2005
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"