Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ādažu novada domes 2021. gada 22. decembra saistošos noteikumus "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Ādažu novadā".
Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr.SN/2015/5

Carnikavā 2015.gada 22.aprīlī
Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Carnikavas novadā
APSTIPRINĀTS
ar Carnikavas novada domes
2015.gada 22.aprīļa lēmumu
(prot. Nr.8, 20.§)

Izdoti saskaņā ar Ģenētiski modificēto
organismu aprites likuma
22.panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka, ka Carnikavas novada administratīvajā teritorijā ir aizliegts audzēt jebkādus ģenētiski modificētus kultūraugus.

2. Aizliegums Carnikavas novada administratīvajā teritorijā audzēt ģenētiski modificētus kultūraugus ir 10 (desmit) gadi.

3. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Carnikavas novada domes 2010.gada 21.aprīļa saistošie noteikumi Nr.2010/3 "Saistošie noteikumi par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Carnikavas novadā".

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica
Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr.SN/2015/5 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Carnikavas novadā"
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija

1. Projekta satura izklāsts

Ģenētiski modificēto organismu aprites likuma 22.panta otrā daļa noteic – pašvaldība, ievērojot sociālekonomiskos, klimatiskos vai vides apstākļus vai izvērtējot lauksaimnieciskās darbības metodes, pēc savas iniciatīvas vai uz personas priekšlikuma pamata ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem var noteikt aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai attiecīgajā administratīvajā teritorijā vai tās daļā. Līdz šim spēkā esošā aizlieguma termiņš beidzas 2015.gada 30.aprīlī.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums

Ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšana rada potenciālu negatīvo ietekmi uz Carnikavas novada pašvaldībā esošajām īpaši aizsargājamām teritorijām un biotopiem, kā arī vienlaikus var izplatīties kaimiņu pašvaldību teritorijās, kurās ir spēkā esoši aizliegumi jebkādu ģenētiski modificētu kultūraugu audzēšanai.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Projekts nerada ietekmi uz pašvaldības budžetu.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Saistošie noteikumi ierobežo saimniecisko darbību tādā mērā, ka nav atļauta ģenētiski modificētu kultūraugu audzēšana, bet vienlaikus rada pozitīvu efektu saimnieciskās darbības veicējiem, kas nodarbojas vai plāno nodarboties ar bioloģisko lauksaimniecību.

5. Informācijas par plānoto projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrāmProjekts nerada ietekmi uz administratīvajām procedūrām.

6. Konsultācijas ar privātpersonām

Sabiedrība tika informēta par nodomu noteikt aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai, tādēļ paziņojums tika publicēts Carnikavas novada pašvaldības informatīvā izdevuma "Carnikavas Novada Vēstis" 2015.gada februāra izdevumā un 25.02.2015. publicēts Carnikavas novada pašvaldības mājaslapā www.carnikava.lv. Paziņojums publicēšanai 23.02.2015. nosūtīts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un Zemkopības ministrijai. Priekšlikumi un viedokļi noteiktajā termiņā netika saņemti.

Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, izvērtējot lietderības apsvērumus, tie iekļauti saistošajos noteikumos.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Carnikavas novadā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Carnikavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN/2015/5Pieņemts: 22.04.2015.Stājas spēkā: 29.05.2015.Zaudē spēku: 20.01.2022.Publicēts: Carnikavas novada vēstis, 217, 28.05.2015.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
274388
29.05.2015
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"