Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.156

Rīgā 2009.gada 17.februārī (prot. Nr.13 25.§)
Noteikumi par ārvalstu elektrisko un elektronisko iekārtu ražotāju reģistrācijas kārtību un pienākumiem
Izdoti saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma 20.2panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka ārvalstu elektrisko un elektronisko iekārtu ražotāju reģistrācijas kārtību un pienākumus attiecībā uz informācijas sniegšanu par Latvijas tirgū laisto elektrisko un elektronisko iekārtu daudzumu un kategorijām, kā arī par savākto, atkārtoti izmantoto, pārstrādāto, reģenerēto un eksportēto elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu daudzumu un kategorijām.

2. Noteikumi attiecas uz ārvalstu elektrisko un elektronisko iekārtu ražotājiem (turpmāk – ārvalstu ražotājs), kuri veic Atkritumu apsaimniekošanas likumā noteiktās darbības ar 5.kategorijas elektriskajām un elektroniskajām iekārtām (apgaismes iekārtām) atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektrisko un elektronisko iekārtu kategorijām.

3. Ārvalstu ražotājus reģistrē elektrisko un elektronisko iekārtu ražotāju reģistrā (turpmāk – reģistrs) atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektrisko un elektronisko iekārtu ražotāju reģistrācijas kārtību.

4. Lai reģistrētu ārvalstu ražotāju, Uzņēmumu reģistrā reģistrēts elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaim­niekotājs, kas noslēdzis ar Vides ministriju līgumu par elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanas sistēmas piemērošanu un nodrošina elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu pieņemšanu atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likumam (turpmāk – apsaimniekotājs), iesniedz reģistrā iesniegumu, ja ārvalstu ražotājs atbilst šādām prasībām:

4.1. ārvalstu ražotāja izgatavotās elektriskās un elektroniskās iekārtas ieved un pārdod elektrisko un elektronisko iekārtu izplatītājiem vai gala patērētājiem Latvijas Republikas teritorijā;

4.2. ārvalstu ražotājs ir noslēdzis ar apsaimniekotāju līgumu par ārvalstu ražotāja izgatavoto un Latvijas tirgū laisto elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanu;

4.3. ārvalstu ražotājs apsaimniekotājam ir izdevis notariāli apstiprinātu speciālpilnvaru rīkoties ārvalstu ražotāja vārdā, lai izpildītu visus šajos noteikumos paredzētos ārvalstu ražotāja pienākumus.

5. Šo noteikumu 4.punktā minēto iesniegumu aizpilda atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektrisko un elektronisko iekārtu ražotāju reģistrāciju. Papildus pievieno šādu informāciju un dokumentus:

5.1. informāciju par ārvalstu ražotāju (firma, reģistrācijas numurs, reģistrs, kurā ārvalstu ražotājs ir ierakstīts, juridiskā adrese);

5.2. pilnvaru reģistrācijas iesnieguma iesniedzējam, ja reģistrācijas iesniegumu iesniedz persona, kura nav tiesīga pārstāvēt komersantu;

5.3. šo noteikumu 4.3.apakšpunktā minēto pilnvaru;

5.4. elektrisko un elektronisko iekārtu ražotāju sarakstu, kuri ar ārvalstu ražotāja elektriskajām un elektroniskajām iekārtām veic Atkritumu apsaimniekošanas likumā minētās darbības (norāda komersanta firmu, reģistrācijas numuru Uzņēmumu reģistrā, juridisko adresi);

5.5. apsaimniekotāja parakstītu apliecinājumu par to, ka:

5.5.1. attiecīgais ārvalstu ražotājs ir noslēdzis ar apsaimniekotāju šo noteikumu 4.2.apakšpunktā minēto līgumu;

5.5.2. iesniegumā un pievienotajos dokumentos norādītā informācija ir pilnīga un patiesa un visi iesniegtie dokumentu atvasinājumi atbilst dokumentu oriģināliem.

6. Apsaimniekotājs atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektrisko un elekt­ronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanu iesniedz iekļaušanai reģistrā nepieciešamo informāciju par ārvalstu ražotāja Latvijas tirgū piedāvāto elektrisko un elektronisko iekārtu daudzumu (svaru un skaitu) un kategoriju, kā arī informāciju par savākto, atkārtoti izmantoto, pārstrādāto, reģenerēto un eksportēto elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu daudzumu (svaru un skaitu) un kategoriju.

7. Par reģistrā iesniegtās informācijas pareizību un patiesumu ir atbildīgs apsaim­niekotājs.

8. Apsaimniekotājs 14 dienu laikā informē reģistru par jebkurām izmaiņām reģistrā iekļautajās ziņās, iesniedzot attiecīgu iesniegumu. Reģistra turētājs nodrošina reģistrā iekļautās informācijas aktualizēšanu piecu darbdienu laikā pēc paziņojuma saņemšanas. Reģistra turētājs ir tiesīgs aktualizēt reģistrā iekļauto informāciju, pamatojoties uz publiski pieejamo no citām valsts informācijas sistēmām saņemto informāciju.

9. Reģistra turētājs triju darbdienu laikā pēc apsaimniekotāja iesnieguma saņemšanas izslēdz ārvalstu ražotāju no reģistra un nosūta par to informāciju apsaimniekotājam un ārvalstu ražotājam.

10. Reģistrā par ārvalstu ražotāju iekļauj šādu informāciju:

10.1. ārvalstu ražotāja firma, reģistrācijas numurs attiecīgās valsts uzņēmējsabiedrību reģistrā un juridiskā adrese;

10.2. ārvalstu ražotāja tirgū laisto elektrisko un elektronisko iekārtu kate­gorijas, veidi un numuri atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektrisko un elektronisko iekārtu kategorijām;

10.3. ārvalstu ražotāja Latvijas tirgū piedāvāto elektrisko un elektronisko iekārtu daudzums (svars vai skaits);

10.4. savāktais, atkārtoti izmantotais, pārstrādātais, reģenerētais un apstrādei ārpus Latvijas izvestais ārvalstu ražotāja elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu daudzums (svars vai skaits) un kategorijas atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanu;

10.5. apsaimniekotāja firma un reģistrācijas numurs;

10.6. to elektrisko un elektronisko iekārtu ražotāju un izplatītāju firmas un reģistrācijas numuri, ar kuriem ārvalstu ražotājs ir noslēdzis līgumus par elektrisko un elektronisko iekārtu laišanu tirgū (minēto informāciju norāda arī par attiecīgo ražotāju un izplatītāju filiālēm).

11. Šo noteikumu 10.1., 10.2. un 10.5.apakš­punktā minētā informācija ir vispārpieejama (www.elektroregistrs.lv). Šo noteikumu 10.3., 10.4. un 10.6.apakšpunktā minētā informācija ir uzskatāma par vispārpieejamu, ja apsaimniekotājs ir devis rakstisku piekrišanu tās publicēšanai. Reģistrā iekļautā informācija privātpersonām, valsts un pašvaldību iestādēm tiek sniegta bez maksas.

12. Ārvalstu ražotājam, kas noslēdzis ar apsaimniekotāju šo noteikumu 4.2.apakš­punktā minēto līgumu, ir šādi pienākumi:

12.1. savlaicīgi nodrošināt apsaimniekotāju ar visu tam nepieciešamo informāciju, lai apsaimniekotājs varētu pienācīgi izpildīt šajos noteikumos noteiktos pienākumus. Informācijas sniegšanas kārtību un atbildību puses nosaka līgumā;

12.2. iesniegt apsaimniekotājam pārskatu par Latvijas tirgū laisto elektrisko un elektronisko iekārtu daudzumu (svaru un skaitu) un kategorijām (turpmāk – pārskats). Pārskatu ir pārbaudījusi un par to sniegusi atzinumu persona, kas attiecīgajā dalībvalstī apstiprināta grāmatvedības dokumentu obligāto revīziju veikšanai.

13. Noteikumi stājas spēkā 2009.gada 1.aprīlī.

Ministru prezidents I.Godmanis

Vides ministrs R.Vējonis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par ārvalstu elektrisko un elektronisko iekārtu ražotāju reģistrācijas kārtību un pienākumiem Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 156Pieņemts: 17.02.2009.Stājas spēkā: 01.04.2009.Zaudē spēku: 01.12.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 30, 24.02.2009.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
188148
01.04.2009
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"