Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.622

Rīgā 2007.gada 11.septembrī (prot. Nr.50 31.§)
Kārtība, kādā pieprasa un izsniedz informāciju par datu subjektu, kura glabājas Šengenas informācijas sistēmā un SIRENE informācijas sistēmā

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā persona - datu subjekts (turpmāk - datu subjekts) par sevi un par savu personas datu saņēmējiem pieprasa informāciju, kura glabājas Šengenas informācijas sistēmā un SIRENE informācijas sistēmā, un šīs informācijas izsniegšanas kārtību.

2. Lai saņemtu Šengenas informācijas sistēmā un SIRENE informācijas sistēmā esošo informāciju par sevi un par savu personas datu saņēmējiem, datu subjekts (vai tā pilnvarota persona) iesniedz Valsts policijā vai Latvijas Republikas diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā (turpmāk - pārstāvniecība) rakstisku iesniegumu. Iesniegumā norāda:

2.1. ziņas par datu subjektu:

2.1.1. vārds (vārdi);

2.1.2. uzvārds;

2.1.3. dzimšanas datums;

2.1.4. personas kods (ja tāds ir);

2.1.5. dzimšanas vieta;

2.1.6. valstiskā piederība;

2.1.7. personu apliecinošā dokumenta (ja tāds ir) tips, numurs, izdevējiestādes nosaukums, izsniegšanas datums un derīguma termiņš;

2.2. pieprasāmās informācijas apjomu (informācija par datu subjektu, informācija par datu subjekta personas datu saņēmējiem);

2.3. informācijas saņemšanas veidu (personīgi ierodoties Valsts policijas iestādē vai pārstāvniecībā vai nosūtot informāciju uz norādīto adresi);

2.4. pilnvarotās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu (ja tāds ir) un dzimšanas datumu, ja informāciju pieprasa pilnvarota persona.

3. Datu subjekts, iesniedzot iesniegumu, savu identitāti apliecina, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Pilnvarotā persona uzrāda notariāli apliecinātu pilnvarojumu, kas apliecina tiesības saņemt informāciju par datu subjektu, vai uzrāda dokumentu, kas apliecina vecāku, adoptētāju, aizbildņu vai aizgādņu tiesības. Ja iesniegumu iesniedz elektroniski, datu subjekta identitāti apliecina drošs elektroniskais paraksts.

4. Datu subjekts vai viņa pilnvarota persona iesniegumā norādītās informācijas patiesumu apliecina ar parakstu. Ja iesniegumu iesniedz elektroniski, tajā norādītās informācijas patiesumu apliecina ar drošu elektronisko parakstu.

5. Valsts policijas vai pārstāvniecības amatpersona, saņemot iesniegumu, pārliecinās, vai to ir iesniedzis datu subjekts vai datu subjekta pilnvarota persona, un nosūta iesniegumu Valsts policijas struktūrvienībai - SIRENE Latvijas birojam.

6. SIRENE Latvijas birojs izskata iesniegumu un mēneša laikā pēc tā saņemšanas sniedz pieprasīto informāciju vai atsaka sniegt informāciju, nosūtot vēstuli uz norādīto adresi vai izsniedzot to pret parakstu. Ja datu subjekts ir norādījis, ka atbildi vēlas saņemt personīgi, ierodoties Valsts policijas iestādē vai pārstāvniecībā, SIRENE Latvijas birojs pieprasīto informāciju nosūta attiecīgajai Valsts policijas iestādei vai pārstāvniecībai.

7. Pieprasīto informāciju atsaka sniegt (norādot atteikuma iemeslu), ja:

7.1. iesniegumā nav norādīta visa šo noteikumu 2.1.apakšpunktā minētā informācija vai tā ir neprecīza, tāpēc traucē identificēt datu subjektu;

7.2. pieprasītās informācijas sniegšana nav pieļaujama saskaņā ar Šengenas informācijas sistēmas darbības likumu.

8. Ja pieprasītās informācijas sniegšana nav pieļaujama saskaņā ar Šengenas informācijas sistēmas darbības likumu vai tā netiek glabāta Šengenas informācijas sistēmā vai SIRENE informācijas sistēmā, informācijas pieprasītājam tiek sniegta šāda satura atbilde: "Šengenas informācijas sistēmā un SIRENE informācijas sistēmā nav tādas informācijas par Jums, kas būtu sniedzama, pamatojoties uz Šengenas informācijas sistēmas darbības likumā noteikto pienākumu sniegt informāciju".

9. Ja datu subjektam vai tā pilnvarotajai personai atsaka sniegt pieprasīto informāciju vai sniedz atbildi saskaņā ar šo noteikumu 8.punktu, datu subjektam vai tā pilnvarotajai personai ir tiesības Datu valsts inspekcijā iesniegt iesniegumu par nepieciešamību veikt pārbaudi par likumā noteikto datu subjekta tiesību ievērošanu.

Ministru prezidenta vietā - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs A.Štokenbergs

Iekšlietu ministrs I.Godmanis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā pieprasa un izsniedz informāciju par datu subjektu, kura glabājas Šengenas informācijas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 622Pieņemts: 11.09.2007.Stājas spēkā: 05.10.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 160, 04.10.2007.
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
164148
05.10.2007
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"