23. G R U P A |
|||||||
PĀRTIKAS RŪPNIECĪBAS ATLIEKAS UN ATKRITUMI; GATAVĀ DZĪVNIEKU BARĪBA |
|||||||
Piezīme: |
|||||||
2309. preču pozīcijā ir ietverti produkti, kurus izmanto dzīvnieku barībai, kuri citur nav minēti, iegūti, apstrādājot augu vai dzīvnieku izejvielas, un zaudējuši galvenās sākotnējās produkta īpašības, izņemot augu atkritumus, atliekas un šādas apstrādes blakusproduktus. |
|||||||
Papildpiezīmes: |
|||||||
1. 2303 10 110. un 2303 10 190. subpozīcijā ir ietverti tikai kukurūzas cietes ražošanas atlikumi un nav ietverti šādu atlikumu maisījumi ar produktiem, kurus iegūst no pārējiem augiem vai produktiem, ko iegūst no kukurūzas citādā veidā nekā cietes ražošana ar mitro paņēmienu. Cietes saturs tajos sausnā nevar pārsniegt 28% no masas, nosakot šo saturu ar metodi, kas ietverta Komisijas norādījumu 72/199/EEC 1.pielikumā, un tauku saturs sausnā nevar pārsniegt 4,5% no masas, nosakot šo saturu ar metodi A, kas ietverta Komisijas norādījumu 84/4/EEC 1. pielikumā. |
|||||||
2. 2306 70 000. subpozīcija ietver tikai kukurūzas dīgļu ekstrahēšanas atlikumus un satur šādas sastāvdaļas uzrādītajos daudzumos, pārrēķinot sausnā: |
|||||||
a) produkti ar eļļas saturu mazāku par 3%: |
|||||||
- cietes saturu mazāku par 45%, |
|||||||
- proteīnu saturu (slāpekļa saturs x 6,25) ne mazāku par 11,5%; |
|||||||
b) produkti ar eļļas saturu ne mazāku par 3% un ne lielāku par 8%: |
|||||||
- cietes saturu mazāku par 45%, |
|||||||
- proteīnu saturu (slāpekļa saturs x 6,25) ne mazāku par 13%; |
|||||||
Turklāt, šādi atlikumi nedrīst saturēt sastāvdaļas, kas nav iegūtas no kukurūzas graudiem. Cietes un proteīnu satura noteikšanai piemērojamas metodes, kuras izklāstītas Komisijas norādījumu 72/199/EEC 1. pielikumā. |
|||||||
Eļļas un mitruma satura noteikšanai ir piemērojamas metodes, kas izklāstītas Komisijas norādījumu 71/393/EEC pielikumā: attiecīgi 4.nodaļā (A metode) un 1.nodaļā. Subpozīcija neietver produktus, kas satur sastāvdaļas no kukurūzas graudu daļām, kuras pievienotas pēc pārstrādes un nav tikušas pakļautas eļļas ekstrahēšanas procesam. |
|||||||
3. 2307 00 110., 2307 00 190., 2308 90 110. un 2308 90 190. subpozīcijā: |
|||||||
- jēdziens "faktiskais spirta stiprums" nozīmē tīra spirta kilogramu daudzumu 100 kg produkta, |
|||||||
- jēdziens "potenciālais spirta stiprums" nozīmē cukura pilnīgas rūgšanas procesā iegūstamā tīrā spirta kilogramu daudzumu 100 kg produkta, |
|||||||
- jēdziens "kopējais spirta stiprums" nozīmē faktiskā un potenciālā spirta stiprumu summu, |
|||||||
- apzīmējums "% masas" nozīmē spirta masas stiprumu. |
|||||||
4. 2309 10 110.- 2309 10 700. un 2309 90 310.- 2309 90 700. subpozīcijā jēdziens "piena produkti" nozīmē produktus, kas minēti 0401., 0402., 0404., 0405. un 0406. preču pozīcijā un 0403 10 110.- 0403 10 390., 0403 90 110.- 0403 90 690., 1702 11 000., 1702 19 000. un 2106 90 510. subpozīcijā. |
|||||||
5. 2309 90 200.subpozīcijā ietverti tikai tādi atlikumi, kas rodas, ražojot cieti no kukurūzas, bet nav ietverti tādi maisījumu atlikumi kopā ar citiem augiem vai produktiem, kas iegūti no kukurūzas citādā veidā, nevis cietes ražošana, izmantojot slapjo pārstrādes procesu, kas satur: |
|||||||
- slapjā pārstrādes procesā izmantotās kukurūzas atsijas ne vairāk kā 15%, un/vai |
|||||||
- atūdeņu atlikumus, kas rodas kukurūzas slapjā pārstrādes procesā, ieskaitot atūdeņu atlikumus no alkohola vai kāda cita no cietes iegūstama produkta ražošanas procesā. |
|||||||
Šie produkti var arī saturēt atlikumus, kas rodas, izdalot kukurūzas dīgļu eļļu slapjās malšanas procesā. |
|||||||
To cietes saturs sausā produktā nedrīkst pārsniegt 28%, nosakot šo saturu saskaņā ar metodi, kas minēta Komisijasnorādījumu 7284/199/EEC 1.1.pielikumā; to tauku saturs, kas noteikts ar A metodi, kura minēta Komisijas norādījumu 84/4/EEC 1.pielikumā, sausā produktā nedrīkst pārsniegt 4,5%, un to proteīna saturs, kas noteikts ar metodi, kura minēta Komisijas norādījumu 72/199/EEC 1.2.pielikumā, sausā produktā nedrīkst pārsniegt 40%. |
|||||||
Papild- |
Pamat- |
MFN |
|||||
Kods |
Apraksts |
mērvie- |
likme |
likme |
|||
nība |
% |
% |
|||||
2301 |
Milti, rupja maluma milti un granulas no gaļas vai gaļas subproduktiem, zivīm vai vēžveidīgajiem, moluskiem vai pārējiem ūdens bezmugurkaulniekiem, kas nav lietojami uzturā; dradži: |
||||||
2301 |
10 |
00 |
0 |
-milti, rupja maluma milti un granulas no gaļas vai gaļas subproduktiem; dradži |
- |
1 |
0 |
2301 |
20 |
00 |
0 |
-milti, rupja maluma milti un granulas no zivīm vai vēžveidīgajiem, moluskiem vai pārējiem ūdens bezmugurkaulniekiem |
- |
1 |
0 |
2302 |
Klijas, atsijas un pārējie atkritumi, granulēti vai negranulēti, iegūti pēc graudaugu vai pākšaugu dārzeņu sijāšanas, malšanas vai pārējās apstrādes: |
||||||
2302 |
10 |
-kukurūzas: |
|||||
2302 |
10 |
10 |
0 |
--ar cietes saturu ne vairāk kā 35% |
- |
75 |
50 |
2302 |
10 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
75 |
50 |
2302 |
20 |
-rīsu: |
|||||
2302 |
20 |
10 |
0 |
--ar cietes saturu ne vairāk kā 35% |
- |
75 |
50 |
2302 |
20 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
75 |
50 |
2302 |
30 |
-kviešu: |
|||||
2302 |
30 |
10 |
0 |
--ar cietes saturu ne vairāk kā 28%, kuros tā daļa, kas izbirusi caur sietu ar acu lielumu 0,2 mm, nepārsniedz 10% vai alternatīvi tā daļa, kas izbirusi caur sietu, satur 1,5% vai vairāk pelnu, pārrēķinot tīrajā produktā |
- |
1 |
0 |
2302 |
30 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
1 |
0 |
2302 |
40 |
-pārējo graudaugu: |
|||||
2302 |
40 |
10 |
0 |
--ar cietes saturu ne vairāk kā 28%, kuros tā daļa, kas izbirusi caur sietu ar acu lielumu 0,2 mm, nepārsniedz 10% vai alternatīvi tā daļa, kas izbirusi caur sietu, satur 1,5% vai vairāk pelnu, pārrēķinot tīrajā produktā |
- |
75 |
50 |
2302 |
40 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
75 |
50 |
2302 |
50 |
00 |
0 |
-pākšaugu |
- |
75 |
50 |
2303 |
Cietes ražošanas atlikumi un līdzīgi atlikumi, (cukur)biešu izspaidas, (cukur)niedru rauši un pārējie cukura, alus vai spirta rūpniecības atlikumi un atkritumi, granulēti vai negranulēti: |
||||||
2303 |
10 |
-cietes ražošanas atlikumi un līdzīgi atlikumi: |
|||||
--cietes ražošanas atlikumi no kukurūzas (izņemot koncentrētus graudu mērcēšanas šķidrumus) ar olbaltumvielu saturu, pārrēķinot sausnā: |
|||||||
2303 |
10 |
11 |
0 |
---vairāk nekā 40% |
- |
20 |
12 |
2303 |
10 |
19 |
0 |
---ne vairāk kā 40% |
- |
20 |
12 |
2303 |
10 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
20 |
12 |
2303 |
20 |
-(cukur)biešu izspaidas, (cukur)niedru rauši un pārējie cukura ražošanas atlikumi: |
|||||
--(cukur)biešu izspaidas ar sausnas saturu: |
|||||||
2303 |
20 |
11 |
0 |
---ne mazāk kā 87% |
- |
20 |
15 |
2303 |
20 |
18 |
0 |
---mazāk nekā 87% |
- |
20 |
15 |
2303 |
20 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
20 |
15 |
2303 |
30 |
00 |
0 |
-alus vai spirta rūpniecības atlikumi un atkritumi |
- |
20 |
15 |
2304 |
00 |
00 |
0 |
Rauši un pārējie cietie atkritumi, kas iegūti sojas eļļas ekstrakcijas rezultātā, sasmalcināti vai nesasmalcināti, granulēti vai negranulēti |
- |
1 |
0 |
2305 |
00 |
00 |
0 |
Rauši un pārējie cietie atlikumi, kas iegūti zemesriekstu ekstrakcijas rezultātā, sasmalcināti vai nesasmalcināti, granulēti vai negranulēti |
- |
20 |
15 |
2306 |
Rauši un pārējie cietie atlikumi, kas iegūti augu tauku vai eļļu ekstrakcijas rezultātā, izņemot 2304. vai 2305.pozīcijā minētos, sasmalcināti vai nesasmalcināti, granulēti vai negranulēti: |
||||||
2306 |
10 |
00 |
0 |
-no kokvilnas sēklām |
- |
1 |
0 |
2306 |
20 |
00 |
0 |
-no linsēklām |
- |
20 |
15 |
2306 |
30 |
00 |
0 |
-no saulespuķu sēklām |
- |
1 |
0 |
2306 |
40 |
00 |
0 |
-no ripšu un rapšu sēklām |
- |
20 |
10 |
2306 |
50 |
00 |
0 |
-no kokosriekstiem vai kopras |
- |
20 |
15 |
2306 |
60 |
00 |
0 |
-no palmu riekstiem vai kodoliem |
- |
20 |
15 |
2306 |
70 |
00 |
0 |
-no kukurūzas vālītēm |
- |
20 |
15 |
2306 |
90 |
-pārējie: |
|||||
--eļļas rauši un pārējie olīveļļas ekstrakcijas atlikumi: |
|||||||
2306 |
90 |
11 |
0 |
---kas satur 3% vai mazāk olīveļļas |
- |
20 |
15 |
2306 |
90 |
19 |
0 |
---kas satur vairāk nekā 3% olīveļļas |
- |
20 |
15 |
2306 |
90 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
20 |
15 |
2307 |
00 |
Vīna nogulsnes; vīnakmens: |
|||||
-vīna nogulsnes: |
|||||||
2307 |
00 |
11 |
0 |
--ar kopējo spirta tilpumkoncentrāciju ne vairāk kā 7,9% un ar sausnas saturu ne mazāk kā 25% |
- |
20 |
15 |
2307 |
00 |
19 |
0 |
--pārējie |
- |
20 |
15 |
2307 |
00 |
90 |
0 |
-vīnakmens |
- |
20 |
15 |
2308 |
Augu izcelsmes materiāli un augu atlikumi, atkritumi un blakusprodukti, granulēti vai negranulēti, izmantojami lopbarībai, kas citur nav minēti: |
||||||
2308 |
10 |
00 |
0 |
-ozolzīles un zirgkastaņi |
- |
20 |
15 |
2308 |
90 |
-pārējie: |
|||||
--vīnogu čagas: |
|||||||
2308 |
90 |
11 |
0 |
---ar kopējo spirta tilpumkoncentrāciju ne vairāk kā 4,3% un ar sausnas saturu ne mazāk kā 40% |
- |
20 |
15 |
2308 |
90 |
19 |
0 |
---pārējie |
- |
20 |
15 |
2308 |
90 |
30 |
0 |
--augļu spiedpalikas vai čagas, izņemot vīnogu |
- |
20 |
15 |
2308 |
90 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
20 |
15 |
2309 |
Produkti, kurus izmanto dzīvnieku barībai: |
||||||
2309 |
10 |
-suņu un kaķu barība, kas iesaiņota pārdošanai mazumtirdzniecībā: |
|||||
--kas satur cieti, glikozi, glikozes sīrupu, maltodekstrīnu vai maltodekstrīna sīrupu, kurš minēts 1702 30 510.- 1702 30 990., 1702 40 900., 1702 90 500. un 2106 90 550. subpozīcijā, vai piena produktus: |
|||||||
---kas satur cieti, glikozi, glikozes sīrupu, maltodekstrīnu vai maltodekstrīna sīrupu: |
|||||||
----kas nesatur cieti vai satur 10% vai mazāk cietes: |
|||||||
2309 |
10 |
11 |
0 |
-----kas nesatur piena produktus vai satur tos mazāk nekā 10% |
- |
20 |
5 |
2309 |
10 |
13 |
0 |
-----kas satur ne mazāk kā 10%, bet mazāk nekā 50% piena produktu |
- |
20 |
5 |
2309 |
10 |
15 |
0 |
-----kas satur ne mazāk kā 50%, bet mazāk nekā 75% piena produktu |
- |
20 |
5 |
2309 |
10 |
19 |
0 |
-----kas satur ne mazāk kā 75% piena produktu |
- |
20 |
5 |
----kas satur vairāk nekā 10%, bet ne vairāk kā 30% cietes: |
|||||||
2309 |
10 |
31 |
0 |
-----kas nesatur piena produktus vai satur tos mazāk nekā 10% |
- |
20 |
5 |
2309 |
10 |
33 |
0 |
-----kas satur ne mazāk kā 10%, bet mazāk nekā 50% piena produktu |
- |
20 |
5 |
2309 |
10 |
39 |
0 |
-----kas satur ne mazāk kā 50% piena produktu |
- |
20 |
5 |
----kas satur vairāk nekā 30% cietes: |
|||||||
2309 |
10 |
51 |
0 |
-----kas nesatur piena produktus vai satur tos mazāk nekā 10% |
- |
20 |
5 |
2309 |
10 |
53 |
0 |
-----kas satur ne mazāk kā 10%, bet mazāk nekā 50% piena produktu |
- |
20 |
5 |
2309 |
10 |
59 |
0 |
-----kas satur ne mazāk kā 50% piena produktu |
- |
20 |
5 |
2309 |
10 |
70 |
0 |
---kas nesatur cieti, glikozi, glikozes sīrupu, maltodekstrīnu, maltodekstrīna sīrupu, bet satur piena produktus |
- |
20 |
5 |
2309 |
10 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
20 |
5 |
2309 |
90 |
-pārējie: |
|||||
2309 |
90 |
10 |
0 |
--zivju vai jūras zīdītāju izšķīdināti produkti |
- |
75 |
15 |
2309 |
90 |
20 |
0 |
--produkti, kas minēti šīs grupas 5.papildpiezīmē |
- |
75 |
15 |
--pārējie: |
|||||||
---kas satur cieti, glikozi, glikozes sīrupu, maltodekstrīnu, maltodekstrīna sīrupu, kurš minēts 1702 30 510.- 1702 30 990., 1702 40 900., 1702 90 500. un 2106 90 550. subpozīcijā, vai piena produktus: |
|||||||
----kas satur cieti, glikozi, glikozes sīrupu, maltodekstrīnu vai maltodekstrīna sīrupu: |
|||||||
-----kas nesatur cieti vai satur 10% vai mazāk cietes: |
|||||||
2309 |
90 |
31 |
------kas nesatur piena produktus vai satur tos mazāk nekā 10%: |
||||
2309 |
90 |
31 |
1 |
------ar enerģētisko vērtību 2000 kilokaloriju kilogramā vai vairāk un ar proteīna saturu ne mazāk kā 30% |
- |
1 |
00,5 |
2309 |
90 |
31 |
9 |
------pārējie |
- |
75 |
15 |
2309 |
90 |
33 |
0 |
------kas satur ne mazāk kā 10%, bet mazāk nekā 50% piena produktu |
- |
75 |
15 |
2309 |
90 |
35 |
0 |
------kas satur ne mazāk kā 50%, bet mazāk nekā 75% piena produktu |
- |
75 |
15 |
2309 |
90 |
39 |
0 |
------kas satur ne mazāk kā 75% piena produktu |
- |
75 |
15 |
-----kas satur vairāk nekā 10%, bet ne vairāk kā 30% cietes: |
|||||||
2309 |
90 |
41 |
0 |
------kas nesatur piena produktus vai satur tos mazāk nekā 10% |
- |
75 |
15 |
2309 |
90 |
43 |
0 |
------kas satur ne mazāk kā 10%, bet mazāk nekā 50% piena produktu |
- |
75 |
15 |
2309 |
90 |
49 |
0 |
------kas satur ne mazāk kā 50% piena produktu |
- |
75 |
15 |
-----kas satur vairāk nekā 30% cietes: |
|||||||
2309 |
90 |
51 |
------kas nesatur piena produktus vai satur tos mazāk nekā 10%: |
||||
2309 |
90 |
51 |
1 |
-------ar enerģētisko vērtību 2000 kilokaloriju kilogramā vai vairāk |
- |
1 |
0 |
2309 |
90 |
51 |
9 |
-------pārējie |
- |
75 |
15 |
2309 |
90 |
53 |
0 |
------kas satur ne mazāk kā 10%, bet mazāk nekā 50% piena produktu |
- |
75 |
15 |
2309 |
90 |
59 |
0 |
------kas satur ne mazāk kā 50% piena produktu |
- |
75 |
15 |
2309 |
90 |
70 |
----kas nesatur cieti, glikozi, glikozes sīrupu, maltodekstrīnu un maltodekstrīna sīrupu, bet satur piena produktus: |
||||
2309 |
90 |
70 |
1 |
-----kas satur 30% vai vairāk piena produktu |
- |
1 |
0 |
2309 |
90 |
70 |
9 |
-----pārējie |
- |
75 |
15 |
---pārējie: |
|||||||
2309 |
90 |
91 |
0 |
----cukurbiešu izspaidas ar pievienotu melasi |
- |
75 |
15 |
2309 |
90 |
93 |
0 |
----maisījumi |
- |
75 |
15 |
----pārējie: |
|||||||
2309 |
90 |
95 |
0 |
-----ar holīna hlorīda uz organiskām vai neorganiskām bāzēm saturu 49% vai vairāk |
kg C 5H14 ClNO |
75 |
15 |
2309 |
90 |
97 |
-----pārējie: |
||||
2309 |
90 |
97 |
1 |
------šķidrā lizīna lopbarības koncentrāts ar lizīna monohlorhidrāta saturu sausvielā ne mazāk kā 30% |
- |
0 |
0 |
2309 |
90 |
97 |
9 |
------pārējie |
- |
50 |
15 |