21. G R U P A |
|||||||
JAUKTI PĀRTIKAS PRODUKTI |
|||||||
Piezīmes: |
|||||||
1. Šajā grupā nav ietverti: |
|||||||
a) dārzeņu maisījumi, kas minēti 0712. preču pozīcijā; |
|||||||
b) grauzdētās kafijas aizstājēji, kas satur kafiju jebkurā proporcijā (0901. preču pozīcija); |
|||||||
c) aromatizētā tēja (0902. preču pozīcija); |
|||||||
d) garšvielas vai citi produkti, kas minēti 0904.- 0910. preču pozīcijā; |
|||||||
e) pārtikas produkti, izņemot 2103. vai 2104. preču pozīcijā minētos, kas satur vairāk nekā 20% desu, gaļas, gaļas subproduktu, asiņu, zivju vai vēžveidīgo, molusku vai pārējo ūdens bezmugurkaulnieku vai jebkurus to maisījumus (16. grupa); |
|||||||
f) raugs, ko izmanto kā medicīnas līdzekli, vai pārējie produkti, kas minēti 3003. vai 3004. preču pozīcijā, vai |
|||||||
g) gatavi fermenti, kas minēti 3507. preču pozīcijā. |
|||||||
2. Aizstājēju ekstrakti, kas minēti 1."b" piezīmē, jāklasificē 2101. preču pozīcijā. |
|||||||
3. 2104. preču pozīcijā jēdziens "homogenizēti jaukti pārtikas produkti" nozīmē izstrādājumus, kas satur sīku homogenizētu maisījumu no divām vai vairākām pamatsastāvdaļām - tādām kā gaļa, zivis, dārzeņi vai augļi un ir safasēti pārdošanai mazumtirdzniecībā kā mazu bērnu barība vai diētiskā barība, iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 250 g. Šā jēdziena definīcijā neietilpst dažādas sastāvdaļas, kuras pievieno maisījumam nelielos daudzumos garšas uzlabošanai, konservēšanai vai citiem mērķiem. Šie produkti var saturēt nelielos daudzumos acīm redzamus sastāvdaļu gabalus. |
|||||||
Papildpiezīmes: |
|||||||
1. 2103 20 000. un 2103 90 900. subpozīcijā jēdziens ''mērces'' neietver produktus no dārzeņu, augļu vai citu ēdamu augu daļām, ja šo sastāvdaļu procentuālā attiecība ir tāda, ka, izlaižot tos caur metāla sietu ar acu lielumu 5 mm un izskalojot ar ūdeni 20o C temperatūrā, paliek mazāk par 80% no sākotnējā produkta svara. |
|||||||
2. 2106 10 200. un 2106 90 920. subpozīcijā termins "ciete" nozīmē arī cieti no sadalītiem produktiem. |
|||||||
3. 2106 90 100. subpozīcijā jēdziens "fondī siers" nozīmē izstrādājumu, kas satur 12% un vairāk, bet mazāk nekā 18% piena tauku un kas ir izgatavots no kausēta siera (tikai Emmentaler un Gruyere) ar baltvīna, ķiršu liķiera, cietes un garšvielu piedevu, iesaiņojumā ar neto masu 1 kg vai mazāk. |
|||||||
Iepriekš minētā subpozīcija turklāt ir pakļauta produkcijas sertifikācijai saskaņā ar nosacījumiem, kurus nosaka attiecīgi Asociācijas nolikumi. |
|||||||
4. 2106 90 200. subpozīcijā ar "alkoholisko preparātu maisījumiem, kam pamatā nav aromātiskās substances un kas paredzēti izmantošanai rūpniecībā", jāsaprot preparāti ar spirta tilpumkoncentrāciju, kas pārsniedz 0,5%. |
|||||||
5. 2106 90 300. subpozīcijā jēdziens "izoglikoze" nozīmē produktu, kas iegūts no glikozes vai tās polimēriem un satur sausnā vismaz 10% fruktozes. |
|||||||
Papild- |
Pamat- |
MFN |
|||||
Kods |
Apraksts |
mērvie- |
likme |
likme |
|||
nība |
% |
% |
|||||
2101 |
Kafijas, tējas vai mate ekstrakti, esences un koncentrāti un izstrādājumi uz šo produktu pamata vai uz kafijas, tējas vai mate pamata; apgrauzdēti cigoriņi un apgrauzdēti pārējie kafijas aizstājēji un ekstrakti, esences un koncentrāti no tiem: |
||||||
-kafijas ekstrakti, esences un koncentrāti; izstrādājumi uz šo ekstraktu, esenču vai koncentrātu pamata vai uz kafijas pamata: |
|||||||
2101 |
11 |
--ekstrakti, esences un koncentrāti: |
|||||
2101 |
11 |
11 |
0 |
---ar kafijas pamata saturu sausnā 95% vai vairāk |
- |
1 |
0 |
2101 |
11 |
19 |
0 |
---pārējie |
- |
1 |
0 |
2101 |
12 |
--izstrādājumi uz šo ekstraktu, esenču vai koncentrātu pamata vai uz kafijas pamata: |
|||||
2101 |
12 |
92 |
0 |
---izstrādājumi uz šo ekstraktu, esenču vai kafijas koncentrātu pamata |
- |
1 |
0 |
2101 |
12 |
98 |
0 |
---pārējie |
- |
1 |
0 |
2101 |
20 |
-tējas vai mate ekstrakti, esences un koncentrāti; izstrādājumi uz šo ekstraktu, esenču vai koncentrātu pamata vai uz tējas vai mate pamata: |
|||||
2101 |
20 |
20 |
0 |
--ekstrakti, esences vai koncentrāti |
- |
20 |
15 |
--izstrādājumi: |
|||||||
2101 |
20 |
92 |
0 |
---uz tējas vai mate ekstraktu, esenču vai koncentrātu pamata |
- |
20 |
15 |
2101 |
20 |
98 |
0 |
---pārējie |
- |
20 |
15 |
2101 |
30 |
-apgrauzdēti cigoriņi un pārējie apgrauzdēti kafijas aizstājēji un to ekstrakti, esences un koncentrāti: |
|||||
--apgrauzdēti cigoriņi un pārējie apgrauzdēti kafijas aizstājēji: |
|||||||
2101 |
30 |
11 |
0 |
---apgrauzdēti cigoriņi |
- |
20 |
15 |
2101 |
30 |
19 |
0 |
---pārējie |
- |
20 |
15 |
--apgrauzdētu cigoriņu un pārējo apgrauzdētu kafijas aizstājēju ekstrakti, esences un koncentrāti: |
|||||||
2101 |
30 |
91 |
0 |
---apgrauzdētu cigoriņu |
- |
20 |
15 |
2101 |
30 |
99 |
0 |
---pārējie |
- |
20 |
15 |
2102 |
Raugs (aktīvais vai neaktīvais); pārējie neaktīvie vienšūnas mikroorganismi (izņemot vakcīnas, kas minētas 3002. preču pozīcijā); cepamie pulveri: |
||||||
2102 |
10 |
-aktīvais raugs: |
|||||
2102 |
10 |
10 |
0 |
--kultūrraugs |
- |
20 |
15 |
--maizes raugs: |
|||||||
2102 |
10 |
31 |
0 |
---sausais raugs |
- |
20 |
15 |
2102 |
10 |
39 |
0 |
---pārējais |
- |
20 |
15 |
2102 |
10 |
90 |
0 |
--pārējais |
- |
20 |
15 |
2102 |
20 |
-neaktīvais raugs; pārējie neaktīvie vienšūnas mikroorganismi: |
|||||
--neaktīvais raugs: |
|||||||
2102 |
20 |
11 |
0 |
---tablešu, kubiņu vai līdzīgā veidā vai iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 1 kg |
- |
20 |
15 |
2102 |
20 |
19 |
---pārējie: |
||||
2102 |
20 |
19 |
1 |
----neaktīvais lopbarības raugs (izņemot no naftas produktiem ražoto) |
- |
1 |
0 |
2102 |
20 |
19 |
9 |
----pārējie |
- |
20 |
15 |
2102 |
20 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
20 |
15 |
2102 |
30 |
00 |
0 |
-gatavs cepamais pulveris |
- |
1 |
0 |
2103 |
Gatavas mērces un produkti mērču gatavošanai; jauktas piedevas un jauktas garšvielas; sinepju pulveris un gatavas sinepes: |
||||||
2103 |
10 |
00 |
0 |
-sojas mērce |
- |
20 |
15 |
2103 |
20 |
00 |
0 |
-tomātu kečups un pārējās tomātu mērces |
- |
20 |
15 |
2103 |
30 |
-sinepju pulveris un gatavas sinepes: |
|||||
2103 |
30 |
10 |
0 |
--sinepju pulveris |
- |
1 |
0 |
2103 |
30 |
90 |
0 |
--gatavas sinepes |
- |
20 |
15 |
2103 |
90 |
-pārējie: |
|||||
2103 |
90 |
10 |
0 |
--šķidra mango piedeva |
- |
20 |
15 |
2103 |
90 |
30 |
0 |
--aromātiskās rūgtvielas ar spirta tilpumkoncentrāciju 44,2 - 44,9 %, ar genciānu, garšvielu un dažādu sastāvdaļu saturu no 1,5% līdz 6% un ar cukura saturu no 4% līdz 10%, traukos ar tilpumu 0,5 l vai mazāk |
- |
20 |
15 |
2103 |
90 |
90 |
--pārējie: |
||||
2103 |
90 |
90 |
1 |
---majonēze |
- |
20 |
15 |
2103 |
90 |
90 |
9 |
---pārējie |
- |
20 |
15 |
2104 |
Gatavas zupas un buljoni, produkti to sagatavošanai; homogenizēti jaukti pārtikas produkti: |
||||||
2104 |
10 |
-gatavas zupas un buljoni, produkti to sagatavošanai: |
|||||
2104 |
10 |
10 |
0 |
--sausie |
- |
20 |
12 |
2104 |
10 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
20 |
12 |
2104 |
20 |
00 |
0 |
-homogenizēti jaukti pārtikas produkti |
- |
0 |
0 |
2105 |
00 |
Saldējums un pārējie pārtikas ledus veidi, ar vai bez kakao piedevas: |
|||||
2105 |
00 |
10 |
0 |
-kas nesatur piena taukus vai satur mazāk nekā 3% šādu tauku |
- |
20 |
15 |
-kas satur piena taukus: |
|||||||
2105 |
00 |
91 |
0 |
--3% vai vairāk, bet mazāk nekā 7% |
- |
20 |
15 |
2105 |
00 |
99 |
0 |
--7% vai vairāk |
- |
20 |
15 |
2106 |
Pārtikas izstrādājumi, kas citur nav minēti: |
||||||
2106 |
10 |
-olbaltumvielu koncentrāti un teksturētas olbaltumvielas: |
|||||
2106 |
10 |
20 |
0 |
--kas nesatur piena taukus, saharozi, izoglikozi, glikozi vai cieti vai kas satur mazāk nekā 1,5% piena tauku, 5% saharozes vai izoglikozes, 5% glikozes vai cietes |
- |
1 |
0,5 |
2106 |
10 |
80 |
0 |
--pārējie |
- |
1 |
0 |
2106 |
90 |
-pārējie: |
|||||
2106 |
90 |
10 |
0 |
--fondī sieri |
- |
1 |
0 |
2106 |
90 |
20 |
0 |
--alkoholisku produktu maisījumi, kam pamatā nav aromātiskās vielas un, kas paredzēti dzērienu ražošanai |
1alc 100% |
1 |
likme 3.pielikumā |
--aromatizēti vai iekrāsoti cukura sīrupi: |
|||||||
2106 |
90 |
30 |
0 |
---izoglikozes sīrupi |
- |
1 |
0 |
---pārējie: |
|||||||
2106 |
90 |
51 |
0 |
----laktozes sīrups |
- |
1 |
0 |
2106 |
90 |
55 |
0 |
----glikozes sīrups un maltodekstrīna sīrups |
- |
1 |
0 |
2106 |
90 |
59 |
0 |
----pārējie |
- |
1 |
0 |
--pārējie: |
|||||||
2106 |
90 |
92 |
0 |
---kas nesatur piena taukus, saharozi, izoglikozi, glikozi vai cieti vai kas satur mazāk nekā 1,5% piena tauku, 5% saharozes vai izoglikozes, 5% glikozes vai cietes |
- |
1 |
0 |
2106 |
90 |
98 |
0 |
---pārējie |
- |
1 |
0 |