19. G R U P A |
||||||||
GRAUDAUGU, MILTU, CIETES VAI PIENA IZSTRĀDĀJUMI; MILTU KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMI |
||||||||
Piezīmes: |
||||||||
1. Šajā grupā nav ietverti: |
||||||||
a) pārtikas produkti, kas satur vairāk nekā 20% desu, gaļas, gaļas subproduktu, asiņu, zivju, vēžveidīgo, molusku vai pārējo ūdens bezmugurkaulnieku vai jebkurus to maisījumus (16. grupa), izņemot produktus, kas minēti 1902. preču pozīcijā; |
||||||||
b) cepumi vai pārējie izstrādājumi no miltiem vai no cietes, speciāli sagatavoti dzīvnieku barībai (2309. preču pozīcija), vai |
||||||||
c) medikamenti vai pārējie produkti, kas minēti 30. grupā. |
||||||||
2. 1901. preču pozīcijā termins "milti" un "rupja maluma milti" nozīmē: |
||||||||
a) graudaugu kultūru miltus un rupja maluma miltus, kas minēti 11. grupā, un |
||||||||
b) jebkuras grupas augu izcelsmes miltus, rupja maluma miltus un pulverus, izņemot kaltēto dārzeņu (0712. preču pozīcija), kartupeļu (1105. preču pozīcija) vai kaltēto pākšaugu dārzeņu (1106. preču pozīcija) miltus, rupja maluma miltus un pulverus. |
||||||||
3. 1904. preču pozīcijā nav ietverti izstrādājumi, kas, pārrēķinot uz pilnīgi attaukotu pamatu, satur vairāk nekā 6% kakao vai ir glazēti ar šokolādi, vai pārējie pārtikas produkti ar kakao piedevu (1806. preču pozīcija). |
||||||||
4. 1904. preču pozīcijā jēdziens "sagatavoti ar citu paņēmienu" nozīmē izstrādājumus, kas sagatavoti vai pārstrādāti citādi, nekā paredzēts 10. vai 11. grupas preču pozīcijā vai piezīmēs. |
||||||||
Papildpiezīmes: |
||||||||
1. 1905 30., 1905 40. un 1905 90. subpozīcijā preces sortimenta veidā ir pakļautas lauksaimniecības kompetencei (EA) saskaņā ar pilna sortimenta piena tauku, piena proteīnu, saharozes, izoglikozes, glikozes un cietes vidējo saturu. |
||||||||
2. 1905 30. subpozīcijā jēdziens "saldie cepumi" nozīmē tikai produktus ar ūdens saturu ne lielāku kā 12% un tauku saturu ne lielāku kā 35% (nosakot to saturu, pildījumus un glazējumus neņem vērā). |
||||||||
3. 1905 30.subpozīcijā nav ietvertas vafeles un vafeles ar ūdens saturu lielāku nekā 10% (1905 90 400.subpozīcija). |
||||||||
Papild- |
Pamat- |
MFN |
||||||
Kods |
Apraksts |
mērvie- |
likme |
likme |
||||
nība |
% |
% |
||||||
1901 |
Iesala ekstrakts; pārtikas izstrādājumi no miltiem, rupja maluma miltiem, cietes vai iesala ekstrakta, kas nesatur vai satur mazāk nekā 40% kakao, pārrēķinot uz pilnīgi attaukotu pamatu, un citur nav minēti; |
|||||||
pārtikas izstrādājumi no izejvielām, kas minētas 0401.-0404. preču pozīcijā, kas nesatur vai satur mazāk nekā 5% kakao, pārrēķinot uz pilnīgi attaukotu pamatu, un citur nav minēti: |
||||||||
1901 |
10 |
00 |
0 |
-izstrādājumi mazbērnu uzturam, safasēti pārdošanai mazumtirdzniecībā |
- |
0 |
0 |
|
1901 |
20 |
00 |
0 |
-maisījumi un mīkla 1905. preču pozīcijā minēto maizes izstrādājumu un konditorejas izstrādājumu ražošanai |
- |
20 |
15 |
|
1901 |
90 |
-pārējie: |
||||||
--iesala ekstrakts: |
||||||||
1901 |
90 |
11 |
0 |
---ar sausnas saturu 90% vai lielāku |
- |
20 |
15 |
|
1901 |
90 |
19 |
0 |
---pārējie |
- |
20 |
15 |
|
--pārējie: |
||||||||
1901 |
90 |
91 |
0 |
---kas nesatur piena taukus, saharozi, izoglikozi, glikozi vai cieti vai satur mazāk nekā 1,5% piena tauku, 5% saharozes (ieskaitot invertcukuru) vai izoglikozes, 5% glikozes vai cietes, izņemot pārtikas izstrādājumus pulvera veidā, |
- |
20 |
15 |
|
kas minēti 0401.- 0404. preču pozīcijā |
||||||||
1901 |
90 |
99 |
0 |
---pārējie |
- |
20 |
15 |
|
1902 |
Makaronu izstrādājumi, vārīti vai nevārīti, ar pildījumu (ar gaļu vai citiem produktiem) vai bez tā, vai sagatavoti ar citu paņēmienu kā spageti, makaroni, nūdeles, lazanja, gnoči, ravioli, kanneloni; kuskusmakaroni, sagatavoti vai nesagatavoti: |
|||||||
-nevārīti makaronu izstrādājumi, bez pildījuma vai sagatavoti ar citu paņēmienu: |
||||||||
1902 |
11 |
00 |
0 |
--ar olu piedevu |
- |
20 |
12 |
|
1902 |
19 |
--pārējie: |
||||||
1902 |
19 |
10 |
0 |
---bez kviešu miltu vai rupja maluma miltu piedevas |
- |
20 |
12 |
|
1902 |
19 |
90 |
0 |
---pārējie |
- |
20 |
12 |
|
1902 |
20 |
-makaronu izstrādājumi ar pildījumu, vārīti vai nevārīti, vai sagatavoti ar citu paņēmienu: |
||||||
1902 |
20 |
10 |
0 |
--kas satur vairāk nekā 20% zivju, vēžveidīgo, molusku vai citu ūdens bezmugurkaulnieku |
- |
20 |
12 |
|
1902 |
20 |
30 |
0 |
--kas satur vairāk nekā 20% desu un līdzīgu produktu, gaļas un jebkura veida gaļas subproduktu, ieskaitot jebkura veida taukus |
- |
20 |
12 |
|
--pārējie: |
||||||||
1902 |
20 |
91 |
0 |
---vārīti |
- |
20 |
12 |
|
1902 |
20 |
99 |
0 |
---pārējie |
- |
20 |
12 |
|
1902 |
30 |
-pārējie makaronu izstrādājumi: |
||||||
1902 |
30 |
10 |
0 |
--kaltēti |
- |
20 |
12 |
|
1902 |
30 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
20 |
12 |
|
1902 |
40 |
-kuskusmakaroni: |
||||||
1902 |
40 |
10 |
0 |
--nesagatavoti |
- |
20 |
12 |
|
1902 |
40 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
20 |
12 |
|
1903 |
00 |
00 |
0 |
Tapioka un tās aizstājēji, kas pagatavoti no cietes pārslu, graudu, putraimu vai kliju formā vai līdzīgā formā |
- |
20 |
15 |
|
1904 |
Gatavi pārtikas produkti, kas iegūti, uzpūšot vai apgrauzdējot graudus vai graudu produktus (piemēram, kukurūzas pārslas); graudaugi (izņemot kukurūzu) graudu vai pārslu veidā vai citā veidā apstrādāti graudi (izņemot miltus un rupja maluma |
|||||||
miltus), pirms tam vārīti vai sagatavoti ar citu paņēmienu, kas citur nav minēti: |
||||||||
1904 |
10 |
-gatavi pārtikas produkti, kas iegūti, uzpūšot vai apgrauzdējot graudus vai graudu produktus: |
||||||
1904 |
10 |
10 |
0 |
--kas iegūti no kukurūzas |
- |
20 |
15 |
|
1904 |
10 |
30 |
0 |
--kas iegūti no rīsiem |
- |
20 |
15 |
|
1904 |
10 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
20 |
15 |
|
1904 |
20 |
-gatavi pārtikas produkti, kas iegūti no neapgrauzdētām graudu granulām vai no neapgrauzdēto graudu pārslu un grauzdēto graudu pārslu maisījumiem vai no uzpūstiem graudiem |
||||||
1904 |
20 |
10 |
0 |
--samaisījumu (Musli) veida izstrādājumi uz neapgrauzdēto graudu granulu pamata |
- |
20 |
15 |
|
--pārējie: |
||||||||
1904 |
20 |
91 |
0 |
---kas iegūti no kukurūzas |
- |
20 |
15 |
|
1904 |
20 |
95 |
0 |
---kas iegūti no rīsiem |
- |
20 |
15 |
|
1904 |
20 |
99 |
0 |
---pārējie |
- |
20 |
15 |
|
1904 |
90 |
-pārējie: |
||||||
1904 |
90 |
10 |
0 |
--rīsi |
- |
20 |
15 |
|
1904 |
90 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
20 |
15 |
|
1905 |
Maizes, miltu izstrādājumi, kūkas, cepumi un pārējie konditorejas izstrādājumi ar vai bez kakao piedevas; vafeļu diski, tukšas kapsulas, kuras izmanto farmācijā, pildītas vafeles, rīspapīrs un līdzīgi produkti: |
|||||||
1905 |
10 |
00 |
0 |
-kraukšķīga maize |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
20 |
-ingvermaize un līdzīgi produkti: |
||||||
1905 |
20 |
10 |
0 |
--kas satur mazāk nekā 30% saharozes (ieskaitot invertcukuru, kas izteikts kā saharoze) |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
20 |
30 |
0 |
--kas satur 30% un vairāk, bet mazāk nekā 50% saharozes (ieskaitot invertcukuru, kas izteikts kā saharoze) |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
20 |
90 |
0 |
--kas satur 50% vai vairāk saharozes (ieskaitot invertcukuru, kas izteikts kā saharoze) |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
30 |
-saldie cepumi; vafeles: |
||||||
--pilnīgi vai daļēji pārlieti ar šokolādi vai ar citiem izstrādājumiem, ar šokolādes piedevu: |
||||||||
1905 |
30 |
11 |
0 |
---iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 85 g |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
30 |
19 |
0 |
---pārējie |
- |
35 |
35 |
|
--pārējie: |
||||||||
---saldie cepumi: |
||||||||
1905 |
30 |
30 |
0 |
----kas satur 8% vai vairāk piena tauku |
- |
35 |
35 |
|
----pārējie: |
||||||||
1905 |
30 |
51 |
0 |
-----cepumi sendviču veidā |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
30 |
59 |
0 |
-----pārējie |
- |
35 |
35 |
|
---vafeles: |
||||||||
1905 |
30 |
91 |
0 |
----sāļās, ar vai bez pildījuma |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
30 |
99 |
1 |
-----vafeļu konuss saldējuma masas iepildīšanai ar svaru no 10 līdz 15 g, kas satur cukuru ne mazāk kā 15% |
- |
0 |
0 |
|
1905 |
30 |
99 |
9 |
-----pārējie |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
40 |
-sausiņi, grauzdiņi un līdzīgi apcepti produkti: |
||||||
1905 |
40 |
10 |
0 |
--sausiņi |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
40 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
90 |
-pārējie: |
||||||
1905 |
90 |
10 |
0 |
--macas |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
90 |
20 |
0 |
--vafeļu diski, tukšas kapsulas, kuras izmanto farmācijā, vafeles, rīspapīrs un līdzīgi produkti |
- |
35 |
35 |
|
--pārējie: |
||||||||
1905 |
90 |
30 |
0 |
---maizes izstrādājumi bez medus, olu, siera vai augļu piedevas, kuri satur sausā veidā ne vairāk kā 5% cukura un ne vairāk kā 5% tauku |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
90 |
40 |
0 |
---vafeles un vafeļu plātnes, kas satur vairāk nekā 10% ūdens |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
90 |
45 |
0 |
---cepumi |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
90 |
55 |
0 |
---izspiesti vai uzpūsti produkti, vircoti vai sālīti |
- |
35 |
35 |
|
---pārējie: |
||||||||
1905 |
90 |
60 |
0 |
----ar saldinātājvielām |
- |
35 |
35 |
|
1905 |
90 |
90 |
0 |
----pārējie |
- |
35 |
35 |
|
ex |
1905 |
90 |
90 |
0 |
----Kukurūzas čipsi, kraukšķīgi uzkožamie, kas veidoti no kukurūzas (graudu) mīkstuma mīklas ar aramatizatoriem, gatavi lietošanai |
- |
20 |