11.GRUPA |
||||||||||||
MILTRŪPNIECĪBAS PRODUKCIJA; IESALS, CIETE, INULĪNS, KVIEŠU LIPEKLIS |
||||||||||||
Piezīmes: |
||||||||||||
1. Šajā grupā nav ietverti: |
||||||||||||
a) grauzdēts iesals, kuru izmanto kā kafijas aizvietotāju (0901. vai 2101. preču pozīcija); |
||||||||||||
b) milti, rupja maluma milti vai ciete pēc apstrādes, kas minēti 1901. preču pozīcijā; |
||||||||||||
c) kukurūzas pārslas un pārējie produkti, kas minēti 1904.preču pozīcijā; |
||||||||||||
d) sagatavoti vai konservēti dārzeņi, kas minēti 2001., 2004. vai 2005. preču pozīcijā; |
||||||||||||
e) farmācijas produkti (30.grupa); |
||||||||||||
f) cietes, kas ir līdzīgas parfimērijas, kosmētikas un tualetes preparātiem (33. grupa). |
||||||||||||
2. A. Miltrūpniecības produkcija, kas minēta tālāk dotajā tabulā, tiek ietverta šajā grupā tajā gadījumā, ja pēc masas sausajā vielā: |
||||||||||||
a) cietes saturs (noteikts pēc Eversa modificētās polarimetriskās metodes) pārsniedz 2. ailē minēto un |
||||||||||||
b) pelnu saturs (pēc pievienoto minerālvielu atdalīšanas) nepārsniedz 3. ailē minēto. |
||||||||||||
Pretējā gadījumā to ietver 2302. pozīcijā. |
||||||||||||
Taču graudaugu dīgļi, veseli, saspiesti, pārstrādāti granulās vai samalti, vienmēr klasificēti 1104. pozīcijā. |
||||||||||||
B. Produkti, kas ietverami šajā grupā atbilstoši prasībām, jākvalificē 1101. vai 1102. preču pozīcijā, ja miltu iznākums, sijājot caur metāla sietu ar acīm, kuru lielums minēts tabulas 4. vai 5. ailē, pēc masas nav mazāks par to, kas paredzēts katram graudaugam. Pretējā gadījumā tos ietver 1103. vai 1104. pozīcijā. |
||||||||||||
|
||||||||||||
Graudaugi |
Cietes saturs |
Pelnu saturs |
Caur sietu izgājušā produkta daudzums |
|||||||||
315 |
500 |
|||||||||||
mikrometri |
mikrometri |
|||||||||||
(mikroni) |
(mikroni) |
|||||||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
||||||||
Kvieši un rudzi |
45% |
2,5 % |
80% |
- |
||||||||
Mieži |
45% |
3% |
80% |
- |
||||||||
Auzas |
45% |
5% |
80% |
- |
||||||||
Kukurūza un sorgo |
45% |
2% |
- |
90% |
||||||||
Rīsi |
45% |
1,6 % |
80% |
- |
||||||||
Griķi |
45% |
4% |
80% |
- |
||||||||
Pārējie |
45% |
2% |
50% |
- |
||||||||
3. 1103. preču pozīcijā termini "putraimi" un "milti" nozīmē graudu sasmalcināšanas produktus, kuriem: |
||||||||||||
a) kukurūzas gadījumā vismaz 95 % masas iet cauri pītam metāla sietam ar 2 mm lielām acīm; |
||||||||||||
b) citu graudaugu gadījumā vismaz 95 % iet cauri pītam metāla sietam ar 1,25 mm lielām acīm. |
||||||||||||
Papildpiezīmes: |
||||||||||||
1. Ievedmuitas nodokļa likme maisījumiem, kuri ietverti šajā grupā, jārēķina šādi: |
||||||||||||
a) maisījumiem, kuros viena no sastāvdaļām ir vismaz 90%, piemērojama šai sastāvdaļai noteiktā likme; |
||||||||||||
b) pārējiem maisījumiem piemērojama tās sastāvdaļas likme, kurai ir visaugstākā ievedmuita. |
||||||||||||
2. 1106. preču pozīcijā termini "milti", "rupja maluma milti" un "pulveri" nozīmē tādus produktus kā sasmalcināti kaltēti kokosrieksti vai produktus, kas iegūti, samaļot vai citādi sasmalcinot žāvētus pākšaugu dārzeņus no 0713.preču pozīcijas, sāgo, saknes vai bumbuļus, kas minēti 0714.preču pozīcijā, un 8. grupas produktus, no kuriem: |
||||||||||||
a) žāvēto pākšaugu dārzeņiem, sāgo, saknēm, bumbuļiem un 8. grupas produktiem (izņemot 0801. un 0802.preču pozīcijas riekstus), ja vismaz 95% to masas iet cauri pītam metāla sietam ar 2 mm lielām acīm; |
||||||||||||
b) riekstiem (0801. un 0802. preču pozīcija), ja vismaz 50% to masas iet cauri pītam metāla sietam ar 2,5 mm lielām acīm. |
||||||||||||
Papild- |
Pamat- |
MFN |
||||||||||
Kods |
Apraksts |
mērvie- |
likme |
likme |
||||||||
nība |
% |
% |
||||||||||
1101 |
00 |
Kviešu vai kviešu un rudzu maisījuma milti: |
||||||||||
-kviešu milti: |
||||||||||||
1101 |
00 |
11 |
0 |
--no cietajiem kviešiem |
- |
1 |
0 |
|||||
1101 |
00 |
15 |
0 |
--no mīkstajiem un plēkšņu kviešiem |
- |
75 |
55 |
|||||
1101 |
00 |
90 |
0 |
-kviešu un rudzu maisījuma milti |
- |
75 |
55 |
|||||
1102 |
Graudaugu milti, izņemot kviešu vai kviešu un rudzu maisījuma miltus: |
|||||||||||
1102 |
10 |
00 |
0 |
-rudzu milti |
- |
75 |
50 |
|||||
1102 |
20 |
-kukurūzas milti: |
||||||||||
1102 |
20 |
10 |
0 |
--ar tauku saturu ne vairāk kā 1,5% |
- |
1 |
0 |
|||||
1102 |
20 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
1 |
0 |
|||||
1102 |
30 |
00 |
0 |
-rīsu milti |
- |
1 |
0 |
|||||
1102 |
90 |
-pārējie: |
||||||||||
1102 |
90 |
10 |
0 |
--miežu milti |
- |
75 |
50 |
|||||
1102 |
90 |
30 |
0 |
--auzu milti |
- |
75 |
50 |
|||||
1102 |
90 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
75 |
50 |
|||||
1103 |
Graudu putraimi, milti un granulas: |
|||||||||||
-putraimi un milti: |
||||||||||||
1103 |
11 |
--kviešu: |
||||||||||
1103 |
11 |
10 |
0 |
---no cietajiem kviešiem |
- |
75 |
50 |
|||||
1103 |
11 |
90 |
0 |
---no mīkstajiem un plēkšņu kviešiem |
- |
75 |
50 |
|||||
1103 |
12 |
00 |
0 |
--auzu |
- |
75 |
50 |
|||||
1103 |
13 |
--kukurūzas: |
||||||||||
1103 |
13 |
10 |
0 |
---ar tauku saturu ne vairāk kā 1,5% |
- |
1 |
0 |
|||||
1103 |
13 |
90 |
0 |
---pārējie |
- |
1 |
0 |
|||||
1103 |
14 |
00 |
0 |
--rīsu |
- |
1 |
0 |
|||||
1103 |
19 |
--pārējo graudaugu: |
||||||||||
1103 |
19 |
10 |
0 |
---rudzu |
- |
75 |
50 |
|||||
1103 |
19 |
30 |
0 |
---miežu |
- |
75 |
50 |
|||||
1103 |
19 |
90 |
0 |
---pārējie |
- |
75 |
50 |
|||||
-granulas: |
||||||||||||
1103 |
21 |
00 |
0 |
--kviešu |
- |
75 |
50 |
|||||
1103 |
29 |
--pārējo graudaugu: |
||||||||||
1103 |
29 |
10 |
0 |
---rudzu |
- |
75 |
50 |
|||||
1103 |
29 |
20 |
0 |
---miežu |
- |
75 |
50 |
|||||
1103 |
29 |
30 |
0 |
---auzu |
- |
75 |
50 |
|||||
1103 |
29 |
40 |
0 |
---kukurūzas |
- |
1 |
0 |
|||||
1103 |
29 |
50 |
0 |
---rīsu |
- |
1 |
0 |
|||||
1103 |
29 |
90 |
0 |
---pārējie |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
Graudi, kas apstrādāti citādā veidā (piemēram, izkulti, sasmalcināti, saspiesti, slīpēti un pulēti vai drupināti), izņemot rīsus, kas minēti 1006. preču pozīcijā; veseli graudu dīgļi, sasmalcināti, pārslu veidā vai samalti: |
|||||||||||
-sasmalcināti graudi vai graudi pārslu veidā: |
||||||||||||
1104 |
11 |
--miežu: |
||||||||||
1104 |
11 |
10 |
0 |
---sasmalcināti |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
11 |
90 |
0 |
---saspiesti |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
12 |
--auzu: |
||||||||||
1104 |
12 |
10 |
0 |
---sasmalcināti |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
12 |
90 |
0 |
---saspiesti |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
19 |
--pārējo graudaugu: |
||||||||||
1104 |
19 |
10 |
0 |
---kviešu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
19 |
30 |
0 |
---rudzu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
19 |
50 |
0 |
---kukurūzas |
- |
1 |
0 |
|||||
---pārējie: |
||||||||||||
1104 |
19 |
91 |
0 |
----saspiesti rīsi |
- |
1 |
0 |
|||||
1104 |
19 |
99 |
0 |
----pārējie |
- |
75 |
50 |
|||||
-graudi, kas apstrādāti citādā veidā (piemēram, ar atdalītu sēklapvalku, sasmalcināti, pulēti vai drupināti): |
||||||||||||
1104 |
21 |
--miežu: |
||||||||||
1104 |
21 |
10 |
0 |
---ar atdalītu sēklapvalku |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
21 |
30 |
0 |
---ar atdalītu sēklapvalku un pulēti vai drupināti ("Gruetze" vai "grutten") |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
21 |
50 |
0 |
---sasmalcināti |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
21 |
90 |
0 |
---bez pārstrādes, izņemot drupināšanu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
21 |
99 |
0 |
---pārējie |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
22 |
--auzu: |
||||||||||
1104 |
22 |
20 |
0 |
---ar atdalītu sēklapvalku |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
22 |
30 |
0 |
---ar atdalītu sēklapvalku un pulēti vai drupināti ("Gruetze" vai "grutten") |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
22 |
50 |
0 |
---sasmalcināti |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
22 |
90 |
0 |
---bez pārstrādes, izņemot drupināšanu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
22 |
98 |
0 |
---pārējie |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
23 |
--kukurūzas: |
||||||||||
1104 |
23 |
10 |
0 |
---ar atdalītu sēklapvalku, pulēti vai nepulēti, drupināti vai nedrupināti |
- |
1 |
0 |
|||||
1104 |
23 |
30 |
0 |
---sasmalcināti |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
23 |
90 |
0 |
---bez pārstrādes, izņemot drupināšanu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
23 |
99 |
0 |
---pārējie |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
29 |
--pārējo graudaugu: |
||||||||||
---ar atdalītu sēklapvalku, pulēti vai nepulēti, drupināti vai nedrupināti: |
||||||||||||
1104 |
29 |
11 |
0 |
----kviešu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
29 |
15 |
0 |
----rudzu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
29 |
19 |
0 |
----pārējie |
- |
75 |
50 |
|||||
---sasmalcināti: |
||||||||||||
1104 |
29 |
31 |
0 |
----kviešu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
29 |
35 |
0 |
----rudzu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
29 |
39 |
0 |
----pārējie |
- |
75 |
50 |
|||||
---bez pārstrādes, izņemot drupināšanu: |
||||||||||||
1104 |
29 |
51 |
0 |
----kviešu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
29 |
55 |
0 |
----rudzu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
29 |
59 |
0 |
----pārējie |
- |
75 |
50 |
|||||
---pārējie: |
||||||||||||
1104 |
29 |
81 |
0 |
----kviešu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
29 |
85 |
0 |
----rudzu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
29 |
89 |
0 |
----pārējie |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
30 |
-graudaugu dīgļi, veseli, sasmalcināti, pārslu veidā vai samalti |
||||||||||
1104 |
30 |
10 |
0 |
--kviešu |
- |
75 |
50 |
|||||
1104 |
30 |
90 |
0 |
--citu graudaugu |
- |
75 |
50 |
|||||
1105 |
Kartupeļu milti, rupja maluma milti, pulveri, pārslas, granulas un zirnīši: |
|||||||||||
1105 |
10 |
00 |
0 |
-milti, rupja maluma milti un pulveri |
- |
75 |
50 |
|||||
1105 |
20 |
00 |
0 |
-pārslas, granulas un zirnīši |
- |
75 |
50 |
|||||
1106 |
Milti, rupja maluma milti un pulveri no pākšaugu dārzeņiem, kas minēti 0713. preču pozīcijā, no sāgo palmas serdes vai no sakņaugiem vai bumbuļaugiem, kas minēti 0714. preču pozīcijā, vai no produktiem, kas minēti 8.grupā: |
|||||||||||
1106 |
10 |
00 |
0 |
-no žāvētiem pākšaugu dārzeņiem, kas minēti 0713. preču pozīcijā |
- |
75 |
50 |
|||||
1106 |
20 |
-no sāgo palmas serdes vai sakņaugiem un bumbuļaugiem, kas minēti 0714. preču pozīcijā: |
||||||||||
1106 |
20 |
10 |
0 |
--denaturēti |
- |
75 |
50 |
|||||
1106 |
20 |
90 |
0 |
--pārējie |
75 |
50 |
||||||
1106 |
30 |
-no produktiem, kas minēti 8.grupā: |
||||||||||
1106 |
30 |
10 |
0 |
--no banāniem |
- |
75 |
50 |
|||||
1106 |
30 |
90 |
0 |
--pārējie |
- |
75 |
50 |
|||||
1107 |
Iesals, negrauzdēts vai grauzdēts: |
|||||||||||
1107 |
10 |
-negrauzdēts: |
||||||||||
--no kviešiem: |
||||||||||||
1107 |
10 |
11 |
0 |
---miltu veidā |
- |
1 |
0 |
|||||
1107 |
10 |
19 |
0 |
---pārējais |
- |
1 |
0 |
|||||
--pārējais: |
||||||||||||
1107 |
10 |
91 |
0 |
---miltu veidā |
- |
1 |
0 |
|||||
1107 |
10 |
99 |
0 |
---pārējais |
- |
1 |
0 |
|||||
1107 |
20 |
00 |
0 |
-grauzdēts |
- |
1 |
0 |
|||||
1108 |
Ciete; inulīns: |
|||||||||||
-ciete: |
||||||||||||
1108 |
11 |
00 |
0 |
--kviešu ciete |
- |
20 |
15 |
|||||
1108 |
12 |
00 |
0 |
--kukurūzas ciete |
- |
1 |
0 |
|||||
1108 |
13 |
00 |
0 |
--kartupeļu ciete |
- |
20 |
15 |
|||||
1108 |
14 |
00 |
0 |
--maniokas ciete |
- |
20 |
15 |
|||||
1108 |
19 |
--pārējā ciete: |
||||||||||
1108 |
19 |
10 |
0 |
---rīsu ciete |
- |
20 |
15 |
|||||
1108 |
19 |
90 |
0 |
---pārējā |
- |
20 |
15 |
|||||
1108 |
20 |
00 |
0 |
-inulīns |
- |
20 |
15 |
|||||
1109 |
00 |
00 |
0 |
Izžāvēts vai neizžāvēts kviešu lipeklis |
- |
1 |
0 |