Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.28

Rīgā 2005.gada 11.janvārī (prot. Nr.3 6.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 9.janvāra noteikumos Nr.14 "Cilvēku pārvietošanai paredzēto eskalatoru un konveijeru tehniskās uzraudzības noteikumi"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību" 3.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 9.janvāra noteikumos Nr.14 "Cilvēku pārvietošanai paredzēto eskalatoru un konveijeru tehniskās uzraudzības noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 7.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Ekonomikas ministrija sadarbībā ar attiecīgo standartu tehnisko komiteju iesaka sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts" saistībā ar šiem noteikumiem izstrādāto, adaptējamo un piemērojamo standartu sarakstu."

2. Svītrot 6.punktā vārdus "Valsts bezpeļņas".

3. Papildināt noteikumus ar 6.1 un 6.2 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Cilvēku pārvietošanai paredzēto eskalatoru un konveijeru tehniskās pārbaudes ir tiesīga veikt akreditēta institūcija, par kuru Ekonomikas ministrija ir publicējusi paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" (turpmāk — inspicēšanas institūcija), ja:

6.1 1. Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs ir novērtējis inspicēšanas institūciju un apliecinājis tās atbilstību standartā LVS EN 45004 "Galvenie kritēriji dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju" noteiktajiem kompetences kritērijiem un šo noteikumu prasībām;

6.1 2. inspicēšanas institūcija ir apdrošinājusi savu civiltiesisko atbildību tādā apjomā, lai segtu iespējamās kļūdas vai nepatiesa atzinuma dēļ radušos zaudējumus, kas sadarbībā ar institūcijas izvēlēto apdrošinātāju aprēķināti institūcijas darbības jomas risku novērtējumā.

6.2 Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs novērtē un regulāri pārbauda inspicēšanas institūcijas atbilstību šo noteikumu 6.punktā minētajām prasībām."

4. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Eskalatoru apkalpo personāls, kas apmācīts un instruēts saskaņā ar normatīvajiem aktiem par darba aizsardzības prasībām, lietojot darba aprīkojumu, un apmācību darba aizsardzības jautājumos."

5. Izteikt 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Katram eskalatoram nepieciešama pase valsts valodā. Pasi konkrētajam eskalatoram saskaņā ar šo noteikumu pielikumā noteikto pases paraugu aizpilda eskalatora valdītājs, kurš uzsāk iekārtas lietošanu Latvijā, norādot viņa kompetencē esošās ziņas, kas attiecas uz konkrēto eskalatoru."

6. Izteikt 10.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.1. norīko eskalatora apkalpošanai pietiekamu skaitu personāla, kas apmācīts un instruēts saskaņā ar normatīvajiem aktiem par darba aizsardzības prasībām, lietojot darba aprīkojumu, un apmācību darba aizsardzības jautājumos, ņemot vērā eskalatora konstrukciju un lietošanas apstākļus;".

7. Svītrot 11.punktā vārdus "atestēts un saņēmis attiecīgu apliecību".

8. Izteikt 12.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.3. ja eskalatoru apkalpojošais personāls nav apmācīts un instruēts saskaņā ar normatīvajiem aktiem par darba aizsardzības prasībām, lietojot darba aprīkojumu, un apmācību darba aizsardzības jautājumos."

9. Svītrot 14.punktu.

10. Aizstāt 20.punkta pirmajā un otrajā teikumā vārdus "pilnvarotā inspicēšanas institūcija" ar vārdiem "inspicēšanas institūcija".

11. Izteikt 23.punktu šādā redakcijā:

"23. Eskalatora remontdarbus, kas saistīti ar metināšanu, veic personas, kas atbilst normatīvajos aktos par metālmateriālu metinātāju un defektoskopistu profesionālās kvalifikācijas sertifikāciju reglamentētajā sfērā noteiktajām prasībām."

12. Svītrot pielikumā vārdus "Ražotāja preču zīme (logo)".

13. Svītrot pielikuma 17.punktā šādu tekstu:

"Ražotājs vai uzstādītājs

(paraksts un tā atšifrējums)

Z.v."

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministrs A.K.Kariņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 9.janvāra noteikumos Nr.14 "Cilvēku pārvietošanai paredzēto .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 28Pieņemts: 11.01.2005.Stājas spēkā: 15.01.2005.Zaudē spēku: 23.07.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 8, 14.01.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Latvijas standarti
99493
15.01.2005
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"