Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 271

Rīgā 2000.gada 15.augustā (prot. Nr. 37, 2.§)

Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību"

Izdoti Latvijas Republikas Satversmes 81.panta kārtībā

Izdarīt likumā "Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 11.nr.; 1996, 23.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.panta 3.punktu šādā redakcijā:

"3) nosacītā cena - Privatizācijas aģentūras, pašvaldības privatizācijas komisijas vai mantas novērtēšanas komisijas noteiktā valsts (pašvaldību) mantas sākotnējā realizācijas cena vai sākotnējā cena izsolē ar augšupejošu soli;".

2. Izteikt 1.panta 5.punktu šādā redakcijā:

"5) izsole ar augšupejošu soli - priekšlikums fiziskajai vai juridiskajai personai, kura par atklāti pārdodamo valsts (pašvaldību) mantu sola visaugstāko cenu, noslēgt minētās mantas pirkuma līgumu;".

3. Papildināt 1.pantu ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

"51) izsole ar lejupejošu soli - priekšlikums fiziskajai vai juridiskajai personai, kura par atklāti pārdodamo valsts (pašvaldību) mantu sola visaugstāko cenu, bet ne zemāku par slepeno cenu, noslēgt minētās mantas pirkuma līgumu;".

4. Papildināt 13.pantu ar šāda satura tekstu:

"Izsole var būt ar augšupejošu vai lejupejošu soli."

5. Izteikt 15. un 16.pantu šādā redakcijā:

"15.pants. Pirms izsoles ar lejupejošu soli sākšanas institūcija (amatpersona), kas apstiprinājusi izsoles komisijas sastāvu, nosaka slepeno cenu, par kuru lētāk mantu nevar pārdot. Slepenā cena glabājas slēgtā aploksnē.

16.pants. (1) Mantu nevar pārdot lētāk par tās nosacīto cenu vai slepeno cenu, ja tāda noteikta.

(2) Mantu vispirms piedāvā izsolē ar augšupejošu soli.

(3) Kustamajai mantai un nekustamajai mantai pēc pirmās nesekmīgās izsoles ar augšupejošu soli nosacīto cenu var pazemināt institūcija (amatpersona), kura apstiprina izsoles komisijas sastāvu (11.pants).

(4) Nekustamajai mantai pēc pirmās nesekmīgās izsoles ar augšupejošu soli nosacīto cenu drīkst pazemināt ne vairāk kā par 20 procentiem, bet pēc otrās nesekmīgās izsoles - ne vairāk kā par 60 procentiem no pirmajā izsolē noteiktās nosacītās cenas.

(5) Nekustamajai mantai pēc otrās nesekmīgās izsoles ar augšupejošu soli institūcija (amatpersona), kura apstiprinājusi izsoles komisijas sastāvu, var noteikt izsoli ar lejupejošu soli.

(6) Izsolē ar lejupejošu soli nekustamajai mantai noteiktā slepenā cena nevar būt zemāka par 60 procentiem no pirmajā izsolē ar augšupejošu soli noteiktās nosacītās cenas.

(7) Ja nekustamās mantas pēdējā izsole ar nosacītās cenas vai slepenās cenas pazeminājumu par 60 procentiem no pirmajā izsolē ar augšupejošu soli noteiktās nosacītās cenas ir bijusi nesekmīga, institūcija (amatpersona), kura apstiprinājusi izsoles komisijas sastāvu, ierosina noteikt jaunu nosacīto cenu vai citu atsavināšanas veidu šajā likumā noteiktajā kārtībā."

6. Izteikt 28.pantu šādā redakcijā:

"28.pants. (1) Ja izsole atzīta par nenotikušu, jārīko otra nekustamās mantas izsole ar augšupejošu soli. Ja otra izsole atzīta par nenotikušu, var tikt rīkota izsole ar lejupejošu soli. Pēc pirmās nesekmīgās izsoles var izvēlēties citu šajā likumā paredzēto kustamās mantas atsavināšanas veidu (3. un 7.pants).

(2) Ja nav apstiprināti izsoles rezultāti (30. un 31.pants):

1) rīko otru nekustamās mantas izsoli ar augšupejošu soli. Otrajā izsolē nekustamās mantas vai kustamās mantas nosacīto cenu institūcija (amatpersona), kura apstiprinājusi izsoles komisijas sastāvu, var pazemināt. Pēc pirmās nesekmīgās izsoles ar augšupejošu soli nekustamās mantas nosacīto cenu var pazemināt ne vairāk kā par 20 procentiem;

2) ja nav apstiprināti izsoles rezultāti otrajā nekustamās mantas izsolē ar augšupejošu soli, institūcija (amatpersona), kura apstiprinājusi izsoles komisijas sastāvu, var noteikt izsoli ar lejupejošu soli, turklāt mantai noteiktā slepenā cena nevar būt zemāka par 60 procentiem no pirmajā izsolē ar augšupejošu soli noteiktās nosacītās cenas;

3) jārīko cita kustamās mantas izsole, ja pirmajā izsolē ir nosolīta summa, kas pārsniedz nosacīto cenu kopā ar izsoles izdevumiem. Citā gadījumā var izvēlēties citu kustamās mantas atsavināšanas veidu (3. un 7.pants)."

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Finansu ministrs G.BĒRZIŅŠ

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību" Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 271Pieņemts: 15.08.2000.Stājas spēkā: 19.08.2000.Zaudē spēku: 20.12.2000.Tēma: PašvaldībasPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 292/295, 18.08.2000.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
9848
19.08.2000
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"