Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.981

Rīgā 2004.gada 30.novembrī (prot. Nr.68 17.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 9.janvāra noteikumos Nr.13 "Latvijas pilsonības zaudēšanas un atjaunošanas dokumentēšanas kārtība"
Izdoti saskaņā ar Pilsonības likuma 26.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 9.janvāra noteikumos Nr.13 "Latvijas pilsonības zaudēšanas un atjaunošanas dokumentēšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 7.nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot 3.punktā vārdus "atbilstoši dzīvesvietai".

2. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Persona var iesniegt šo noteikumu 5.punktā minēto iesniegumu tikai ar bērna otra vecāka piekrišanu, izņemot gadījumu, ja otrs bērna vecāks ir miris, viņam ir atņemtas aizgādības tiesības, viņš ir rīcībnespējīgs, bērna dzimšanas aktā nav ieraksta par bērna tēvu vai ieraksts izdarīts pēc mātes norādījuma."

3. Svītrot 8.punktā vārdus "pasi vai citu Latvijas Republikā atzītu".

4. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Ja nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti, personai izsniedz nodaļas (daļas) vadītāja lēmumu par iesnieguma izskatīšanas izbeigšanu. Minēto lēmumu mēneša laikā var apstrīdēt pārvaldes priekšniekam."

5. Izteikt 14., 15. un 16.punktu šādā redakcijā:

"14. Šo noteikumu 12. un 13.punktā minēto iestāžu pienākums ir 15 dienu laikā sniegt atbildi uz pārvaldes pieprasījumu, bet, ja ir nepieciešama papildu pārbaude, — mēneša laikā.

15. Pamatojoties uz personas lietā esošo dokumentu pārbaudi, ne vēlāk kā mēneša laikā pēc personas iesnieguma saņemšanas pārvaldes priekšnieks pieņem attiecīgu lēmumu:

15.1. par personas atzīšanu par Latvijas pilsonību zaudējušu, ja persona atsakās no tās;

15.2. par atteikumu atzīt personu par Latvijas pilsonību zaudējušu, ja persona nav izpildījusi obligātā valsts militārā dienesta pienākumu vai citas saistības pret Latvijas Republiku.

16. Ja ir nepieciešama papildu pārbaude, pārvaldes priekšnieks ir tiesīgs pagarināt iesnieguma izskatīšanas termiņu uz laiku, kas nepārsniedz četrus mēnešus no iesnieguma saņemšanas dienas, par to paziņojot personai."

6. Izteikt 20.punktu šādā redakcijā:

"20. Lēmumu par atteikumu atzīt personu par Latvijas pilsonību zaudējušu var apstrīdēt Tieslietu ministrijā, bet Tieslietu ministrijas lēmumu var pārsūdzēt administratīvajā tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā termiņā."

7. Svītrot 31.punktā vārdus "atbilstoši dzīvesvietai".

8. Izteikt 35.punktu šādā redakcijā:

"35. Persona var iesniegt šo noteikumu 33.punktā minēto iesniegumu tikai ar bērna otra vecāka piekrišanu, izņemot gadījumu, ja otrs bērna vecāks ir miris, viņam ir atņemtas aizgādības tiesības, viņš ir rīcībnespējīgs, bērna dzimšanas aktā nav ieraksta par bērna tēvu vai ieraksts izdarīts pēc mātes norādījuma."

9. Svītrot 36., 37. un 38.punktā vārdus "pasi vai citu Latvijas Republikā atzītu".

10. Izteikt 41., 42. un 43.punktu šādā redakcijā:

"41. Ja nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti, personai izsniedz nodaļas (daļas) vadītāja lēmumu par iesnieguma izskatīšanas izbeigšanu. Minēto lēmumu mēneša laikā var apstrīdēt pārvaldes priekšniekam.

42. Pārvalde izskata iesniegumu ne vēlāk kā mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas. Ja ir nepieciešama papildu pārbaude, pārvaldes priekšnieks ir tiesīgs pagarināt iesnieguma izskatīšanas termiņu uz laiku, kas nepārsniedz četrus mēnešus no iesnieguma saņemšanas dienas, par to paziņojot personai.

43. Pēc iesnieguma izskatīšanas tiek pieņemts viens no šādiem lēmumiem:

43.1. par Latvijas pilsonības atjaunošanu (Ministru kabineta rīkojums);

43.2. par atteikumu atjaunot Latvijas pilsonību, ja lietā esošie dokumenti neapstiprina personas tiesības atjaunot Latvijas pilsonību (pārvaldes priekšnieka rīkojums)."

11. Izteikt 46.punktu šādā redakcijā:

"46. Lēmumu par atteikumu atjaunot Latvijas pilsonību persona var apstrīdēt Tieslietu ministrijā, bet Tieslietu ministrijas lēmumu var pārsūdzēt administratīvajā tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā termiņā."

Ministru prezidents I.Emsis

Tieslietu ministre V.Muižniece
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 9.janvāra noteikumos Nr.13 "Latvijas pilsonības zaudēšanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 981Pieņemts: 30.11.2004.Stājas spēkā: 04.12.2004.Zaudē spēku: 11.06.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 192, 03.12.2004.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
97387
04.12.2004
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"