Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

 

Ministru kabineta rīkojums Nr.830

Rīgā 2004.gada 29.oktobrī (prot. Nr.62 53.§)

Par valsts uzņēmuma "Latvijas Statistikas institūts" reorganizāciju un valsts aģentūras "Latvijas Statistikas institūts" izveidi

 

1. Saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 8.panta pirmo daļu uzsākt Ekonomikas ministrijas pārziņā esošā valsts uzņēmuma "Latvijas Statistikas institūts" (turpmāk - uzņēmums) reorganizāciju un izveidot valsts aģentūru "Latvijas Statistikas institūts" (turpmāk - aģentūra).

2. Aģentūras darbības mērķis ir sekmēt Latvijas tautsaimniecības attīstību, analizēt un prognozēt tās stāvokli un attīstības tendences, pētīt konjunktūru, kā arī veikt zinātniskus pētījumus statistikas jomā.

3. Aģentūra ir uzņēmuma funkciju, tiesību, saistību, mantas un finanšu līdzekļu pārņēmēja.

4. Aģentūrai kopīgi ar Ekonomikas ministriju līdz 2004.gada 1.novembrim izstrādāt aģentūras darbības un attīstības stratēģiju 2005.-2007.gadam un aģentūras darbības plānu 2005.gadam.

5. Ekonomikas ministrijai, sagatavojot priekšlikumus par grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2005.gadam", iekļaut budžeta pieprasījumā aģentūras ieņēmumus no maksas pakalpojumiem, kā arī citus pašu ieņēmumus un izdevumus atbilstoši budžeta izdevumu ekonomiskajai klasifikācijai.

6. Līdz likuma par grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2005.gadam" spēkā stāšanās dienai aģentūras darbība tiek finansēta, izmantojot Valsts kasē aģentūrai atvērto norēķinu kontu.

7. Pēc likuma par grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2005.gadam" spēkā stāšanās aģentūras darbība tiek finansēta, izmantojot Valsts kasē aģentūrai atvērto valsts budžeta izdevumu kontu.

8. Ar reorganizāciju saistītos izdevumus segt no uzņēmuma līdzekļiem.

Ministru prezidenta vietā - Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers

Ekonomikas ministrs J.Lujāns

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par valsts uzņēmuma "Latvijas Statistikas institūts" reorganizāciju un valsts aģentūras "Latvijas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 830Pieņemts: 29.10.2004.Stājas spēkā: 29.10.2004.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 173, 02.11.2004.
95798
29.10.2004
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"