Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

 

Ministru kabineta rīkojums Nr.592

Rīgā 2004.gada 31.augustā (prot. Nr.51 31.§)

Par bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Sporta medicīnas centrs" reorganizāciju un Sporta medicīnas valsts aģentūras izveidošanu

 

1. Saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 8.panta pirmo daļu ar 2004.gada 1.septembri uzsākt reorganizāciju bezpeļņas organizācijā valsts sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Sporta medicīnas centrs" (turpmāk - sabiedrība), kurā Veselības ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja, un līdz 2004.gada 31.oktobrim izveidot Sporta medicīnas valsts aģentūru (turpmāk - aģentūra).

2. Aģentūra ir sabiedrības tiesību, funkciju, saistību, mantas un finanšu līdzekļu pārņēmēja.

3. Aģentūra ir Veselības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kuras darbības galvenais mērķis ir:

3.1. nodrošināt iedzīvotāju (ieskaitot sportistus un bērnus ar paaugstinātu fizisko slodzi) fiziskās veselības aprūpi un koordinēt aprūpes pasākumus;

3.2. ieviest Antidopinga konvencijas noteikumus.

4. Aģentūrai ir šādas galvenās funkcijas:

4.1. sniegt valsts pārvaldes institūcijām informatīvu atbalstu iedzīvotāju fiziskās veselības aprūpes un sporta politikas īstenošanā;

4.2. sagatavot priekšlikumus normatīvo aktu pilnveidošanai sporta medicīnas un iedzīvotāju fiziskās veselības aprūpes jomā;

4.3. koordinēt sporta medicīnas stratēģijas īstenošanu;

4.4. apkopot un analizēt datus, kas saistīti ar iedzīvotāju (īpaši bērnu un pusaudžu) fizisko attīstību un sagatavotību;

4.5. īstenot veselības aprūpi un medicīnisko uzraudzību sportistiem un bērniem ar paaugstinātu fizisko slodzi, kā arī koordinēt veselības aprūpes un medicīniskās uzraudzības pasākumus;

4.6. veikt nepieciešamos pasākumus Antidopinga konvencijas noteikumu ieviešanai;

4.7. veikt dopinga kontroli;

4.8. izstrādāt un īstenot multidisciplināras programmas sporta medicīnas un iedzīvotāju fiziskās veselības aprūpes jomā.

5. Aģentūrai kopīgi ar Veselības ministriju līdz 2004.gada 1.oktobrim izstrādāt aģentūras vidēja termiņa darbības un attīstības stratēģiju.

6. Veselības ministrijai līdz 2004.gada 1.oktobrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā aģentūras nolikuma projektu.

7. Veselības ministrijai, sagatavojot priekšlikumus par grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2004.gadam", budžeta pieprasījumā iekļaut aģentūras ieņēmumus no maksas pakalpojumiem, kā arī citus pašu ieņēmumus un izdevumus atbilstoši budžeta izdevumu ekonomiskajai klasifikācijai.

8. Līdz likuma par grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2004.gadam" spēkā stāšanās dienai aģentūras darbība tiek finansēta, izmantojot Valsts kasē aģentūrai atvērto valsts budžeta izdevumu kontu un norēķinu kontu, kas paredzēts ieņēmumiem no maksas pakalpojumiem un citiem pašu ieņēmumiem.

9. Pēc likuma par grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2004.gadam" spēkā stāšanās aģentūras darbība tiek finansēta, izmantojot Valsts kasē aģentūrai atvērto valsts budžeta izdevumu kontu.

10. Atzīt par spēku zaudējušu Minis-tru kabineta 1999.gada 26.maija rīkojumu Nr.253 "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Sporta medicīnas centrs"" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 174./176.nr.).

Ministru prezidents I.Emsis

Veselības ministrs R.Muciņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Sporta medicīnas centrs" .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 592Pieņemts: 31.08.2004.Stājas spēkā: 31.08.2004.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 138, 01.09.2004.
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
93013
31.08.2004
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"