Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.527

Rīgā 2000.gada 20.jūlijā

Par grozījumiem VID 17.04.2000. rīkojumā Nr.269

Izdarīt VID ģenerāldirektora 2000.gada 17.aprīļa rīkojumā Nr.269 "Par muitas deklarāciju iesniegšanu elektroniskā veidā" šādus grozījumus.

1. Papildināt rīkojumu ar jaunu 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Saskaņā ar Ministru kabineta 1999.gada 22.jūnija noteikumu Nr.222 "Preču deklarēšanas kārtība" 53.punktu deklarētāja atbildība iestājas ar brīdi, kad viņa elektroniski nosūtītajai deklarācijai muitas datorsistēmā ir piešķirts reģistrācijas numurs. Iesniegto ziņu atbilstības pārbaudi pavaddokumentiem un precēm muitas iestādē muitas amatpersonas veic pēc šī rīkojuma 1., 2. vai 3.punktā minēto parakstīto deklarācijas izdruku iesniegšanas un preču pieteikšanas muitas iestādē. Gadījumos, kad preces jānogādā līdz muitas iestādei, kurā ir reģistrēta elektroniski nosūtīta muitas deklarācija, preču pārvadājumu kontroli veic saskaņā ar kārtību, kāda paredzēta Ministru kabineta 1995.gada 5.septembra noteikumos Nr.268 "Noteikumi par preču pavadzīmes-rēķina lietošanas un noformēšanas kārtību". Līdz turpmākajam VID ģenerāldirektora rīkojumam muitas deklarācija ar reģistrācijas numuru, bet bez muitas iestādes atzīmēm par preču izlaišanu (muitas iestādes zīmogs) preču pārvadājuma laikā nav uzskatāma par dokumentāru apliecinājumu muitas formalitāšu nokārtošanai."

2. Papildināt rīkojumu ar jaunu 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Pēc deklarācijas reģistrēšanas muitas datorsistēmā saskaņā ar Muitas likuma 137.pantu ir atļauts pieņemt deklarētāju iesniegumus par labojumiem muitas deklarācijā un izdarīt tos deklarācijas elektroniskajos datos tikai līdz Muitas likuma 137.pantā minēto darbību izpildei. Labojumi nedrīkst būt tādi, kas atļauj reģistrēto muitas deklarāciju attiecināt uz citām precēm. Ja muitas amatpersona elektroniski iesniegtajā deklarācijā konstatē ziņu neatbilstību ar parakstu apstiprinātajai deklarācijas papīra izdrukai, deklarētājam vai viņa pilnvarotam pārstāvim pieprasa aizpildīt un iesniegt muitas iestādē ar VID ģenerāldirektora 1999.gada 2.jūnija rīkojumu Nr.321 apstiprināto veidlapu AV 04 "Pieprasījumu un labojumu paziņojums". Ja muitas amatpersona, veicot muitas kontroles pasākumus, konstatē preču vai to pavaddokumentos norādītās informācijas neatbilstību deklarācijā uzrādītajai informācijai, tā pieņem lēmumu par turpmāko pasākumu veikšanu saskaņā ar Muitas likuma 12.pantu."

3. Uzskatīt līdzšinējo 5. un 6.punktu attiecīgi par 7. un 8.punktu.

4. Rīkojumu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

5. Rīkojums stājas spēkā nākošajā dienā pēc publicēšanas.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors A.Sončiks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem VID 17.04.2000. rīkojumā Nr.269 Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests Veids: rīkojums Numurs: 527Pieņemts: 20.07.2000.Stājas spēkā: 26.07.2000.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 269, 25.07.2000.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Citi saistītie dokumenti
9255
26.07.2000
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"