Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr. 156

Rīgā 2004. gada 16. jūlijā (prot. Nr. 26, 4. p.)

Par ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 2003.gada 24.janvāra lēmumu Nr.18 apstiprināto "Elektroniskā veidā iesniedzamo statistisko pārskatu sagatavošanas un nosūtīšanas noteikumu" apstiprināšanu jaunā redakcijā

 

Pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6.panta 1.punktu, 7.panta 1.punktu un 17.panta 2.punktu, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolemj:

1. Apstiprināt "Elektroniskā veidā iesniedzamo statistisko pārskatu sagatavošanas un nosūtīšanas noteikumus" (pielikumā) jaunā redakcijā.

2. Atzīt par spēku zaudējušiem ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 2003.gada 24.janvāra lēmumu Nr.18 apstiprinātos "Elektroniskā veidā iesniedzamo statistisko pārskatu sagatavošanas un nosūtīšanas noteikumus".

3. Tirgus dalībniekiem, kas ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju ir noslēguši līgumu par statistisko pārskatu iesniegšanu elektroniskā veidā (saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 2003.gada 24.janvāra lēmumu Nr.18 apstiprinātajiem "Elektroniskā veidā iesniedzamo statistisko pārskatu sagatavošanas un nosūtīšanas noteikumiem"), "Informācijas šifrēšanas un elektroniskās parakstīšanas noteikumu" 2.5.punktā minētais līgums ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju jānoslēdz triju mēnešu laikā no šo noteikumu spēkā stāšanās dienas.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks J. Brazovskis

 

Elektroniskā veidā iesniedzamo statistisko pārskatu sagatavošanas un nosūtīšanas noteikumi

"Elektroniskā veidā iesniedzamo statistisko pārskatu sagatavošanas un nosūtīšanas noteikumi" (tālāk tekstā - noteikumi) nosaka Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (tālāk tekstā - Komisija) elektroniskā veidā iesniedzamo tirgus dalībnieku statistisko pārskatu formu sagatavošanas un nosūtīšanas kārtību.

Noteikumos noteikto kārtību lieto statistisko pārskatu formu sagatavošanai, ja attiecīgā pārskata sagatavošanas noteikumos nav noteikta cita kārtība.

Noteikumi ir saistoši Latvijas Republikā reģistrētām kredītiestādēm, apdrošinātājiem, privātajiem pensiju fondiem, apdrošināšanas starpniekiem, biržām, Latvijas Centrālajam depozitārijam, ieguldījumu brokeru sabiedrībām, ieguldījumu pārvaldes sabiedrībām un krājaizdevu sabiedrībām (tālāk tekstā - tirgus dalībnieki).

1. Pārskatu formas sagatavo Komisijas izveidotā un individuāli katram tirgus dalībniekam nosūtītā sagatavē, kas ir Microsoft Excel 97 fails ar pārskata formas datu šūnām, aprēķinu formulām un datu savstarpējās atbilstības pārbaudēm. Informācijas sagatavošanai izmanto fontu Times New Roman kodu tabulā MS cp1257. Pārskata formu sagatavo atbilstoši sagataves uzbūvei un tai pievienotajai instrukcijai, neietekmējot sagataves uzbūvi.

2. Pārskatu formas un to sagataves šifrē un elektroniski paraksta saskaņā ar Komisijas apstiprinātajiem "Informācijas šifrēšanas un elektroniskās parakstīšanas noteikumiem".

3. Šifrētās un elektroniski parakstītās pārskatu formas tirgus dalībnieks nosūta e-pasta ziņojumā kā pievienotos failus (attached file) uz Komisijas noteiktu e-pasta adresi. Nosūtot tirgus dalībniekam sagatavi, Komisija paziņo tirgus dalībniekam par e-pasta adresi, uz kuru sūtāmas pārskatu formas. Tirgus dalībnieks nosūtāmo e-pasta ziņojumu noformē šādā veidā:

3.1. e-pasta temata laukā (subject) norāda periodu, par kuru šīs pārskatu formas ir sagatavotas (piemēram, 2.cet2004 vai 05.2004). Gadījumā, ja pārskats ir labots un tiek sūtīts atkārtoti, papildus iekavās norāda vardu "labots";

3.2. e-pasta teksta laukā norāda visu sūtīto pārskatu formu UPDK kodus, ja pārskatam UPDK koda nav, tad norāda šī pārskata nosaukumu, kā arī tirgus dalībnieka nosaukumu un sūtītāja vārdu, uzvārdu un kontakttālruni.

4. Ja nav iespējams pārskata formu nosūtīt pa e-pastu, tad tirgus dalībnieks vienojas ar Komisiju par citu abpusēji pieņemamu veidu, kā nogādāt Komisijā elektronisko informāciju.

5. Ja iesniegtās pārskatu formas neatbilst noteikumu prasībām, tās tiek uzskatītas par kļūdainām un Komisija par to nekavējoties informē tirgus dalībnieku. Šādā gadījumā tirgus dalībnieks pārskatu formas sagatavo un iesniedz Komisijai atkārtoti. Gadījumā, ja izmaiņas veiktas pārskata formā, kas ir saistīta ar citu pārskata formu, tad tirgus dalībnieks atkārtoti sagatavo un iesniedz Komisijai visas pārskatu formas, kas ir saistītas ar laboto pārskata formu, un visas pārējās pārskatu formas, kas ir saistītas ar šīm saistītajām pārskatu formām. Par spēkā esošām tiek uzskatītas pēdējās iesniegtās pārskatu formas.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 2003.gada 24.janvāra lēmumu Nr.18 apstiprināto .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija Veids: lēmums Numurs: 156Pieņemts: 16.07.2004.Stājas spēkā: 16.07.2004.Zaudē spēku: 01.02.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 115, 22.07.2004.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
91439
16.07.2004
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"