Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.520

Rīgā 2004.gada 1.jūnijā (prot. Nr.33 49.§)
Kārtība, kādā nosakāmi un atlīdzināmi zaudējumi, kas saistīti ar meliorācijas sistēmu bojāšanu, iznīcināšanu vai to izmantošanas tiesību ierobežošanu
Izdoti saskaņā ar Meliorācijas likuma 9.pantu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā nosakāmi un atlīdzināmi zaudējumi, kas saistīti ar meliorācijas sistēmu bojāšanu, iznīcināšanu vai to izmantošanas tiesību ierobežošanu (turpmāk — zaudējumi).

2. Persona, kura ar prettiesisku darbību vai bezdarbību izdarījusi vai pieļāvusi meliorācijas sistēmas bojāšanu (arī patvaļīgi ievadot saimnieciskajā darbībā pārveidotus un neattīrītus ūdeņus), iznīcināšanu vai tās izmantošanas tiesību ierobežošanu (turpmāk — zaudējumu izraisītājs), zaudējumus atlīdzina pilnā apmērā.

3. Zaudējumus nosaka, pamatojoties uz darbu apjoma un izmaksu aprēķiniem, kas nepieciešami, lai atjaunotu bojāto vai iznīcināto meliorācijas sistēmu iepriekšējā stāvoklī vai novērstu meliorācijas sistēmas izmantošanas tiesību ierobežošanu .

4. Lauku atbalsta dienests zaudējumus nosaka, pamatojoties uz vienu no šādiem dokumentiem:

4.1. iesniegumu par meliorācijas sistēmas bojāšanas, iznīcināšanas vai tās izmantošanas tiesību ierobežošanas dēļ radīto zaudējumu noteikšanu (1.pielikums) (turpmāk — iesniegums). Iesniegumu iesniedz persona, kura nodrošina attiecīgās meliorācijas sistēmas ekspluatāciju un uzturēšanu, vai tās pilnvarotā persona (turpmāk — iesniedzējs);

4.2. aktu par meliorācijas sistēmas bojāšanu, iznīcināšanu vai tās izmantošanas tiesību ierobežošanu. Aktu sastāda Lauku atbalsta dienesta reģionālās lauksaimniecības pārvaldes (turpmāk — reģionālā lauksaimniecības pārvalde) amatpersona.

5. Zaudējumu aprēķināšanai iesniedzējs var pieaicināt hidromelioratīvajā būvniecībā licencētu juridisko personu vai sertificētu fizisko personu. Pieaicināmo personu norāda iesniegumā.

6. Iesniedzējs iesniegumu iesniedz tajā reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē, kuras darbības teritorijā atrodas attiecīgā meliorācijas sistēma.

7. Lai aprēķinātu zaudējumus un noteiktu to atlīdzināšanas termiņu, reģionālā lauksaimniecības pārvalde izveido komisiju. Komisijas sastāvā iekļauj:

7.1. reģionālās lauksaimniecības pārvaldes pārstāvi;

7.2. šo noteikumu 5.punktā minēto personu, ja iesniedzējs iesniegumā tādu norādījis;

7.3. attiecīgās pašvaldības pārstāvi.

8. Lai aprēķinātu zaudējumus, komisija ir tiesīga pieaicināt iesniedzēju, attiecīgu ekspertu, kā arī zaudējumu izraisītāju. Ja zaudējumu izraisītājs neierodas, zaudējumus aprēķina bez viņa līdzdalības.

9. Desmit darbdienu laikā pēc šo noteikumu 4.1. vai 4.2.apakšpunktā minētā dokumenta saņemšanas komisija aprēķina zaudējumus un attiecīgā reģionālā lauksaimniecības pārvalde sastāda aktu par meliorācijas sistēmas bojāšanas, iznīcināšanas vai tās izmantošanas tiesību ierobežošanas dēļ radītajiem zaudējumiem (2.pielikums) (turpmāk — akts).

10. Aktā norāda aprēķinātos zaudējumus un nosaka termiņu, kādā atjaunojama bojātā vai iznīcinātā meliorācijas sistēma vai samaksājama attiecīgā zaudējumu summa.

11. Akta kopiju izsniedz vai nosūta pa pastu zaudējumu izraisītājam un iesniedzējam.

12. Zaudējumu izraisītājs aktā noteiktajā termiņā atlīdzina aprēķinātos zaudējumus, atjaunojot bojāto vai iznīcināto meliorācijas sistēmu iepriekšējā stāvoklī vai ieskaitot aprēķināto zaudējumu summu iesniedzēja norādītajā kontā.

13. Ja zaudējumu izraisītājs aktā noteiktajā termiņā neatlīdzina aprēķinātos zaudējumus, iesniedzējs normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā iesniedz tiesā prasību par zaudējumu piedzīšanu.

Ministru prezidents I.Emsis

Zemkopības ministrs M.Roze
1.pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 1.jūnija noteikumiem Nr.520

Zemkopības ministrs M.Roze
2.pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 1.jūnija noteikumiem Nr.520

Zemkopības ministrs M.Roze
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā nosakāmi un atlīdzināmi zaudējumi, kas saistīti ar meliorācijas sistēmu bojāšanu, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 520Pieņemts: 01.06.2004.Stājas spēkā: 05.06.2004.Zaudē spēku: 30.06.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 90, 04.06.2004.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
89526
05.06.2004
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"