Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 

Ministru kabineta instrukcija Nr.10

Rīgā 2003.gada 11.novembrī (prot. Nr.59, 35.§)

Instrukcija par informācijas apriti starptautiskas krīzes (konflikta) un katastrofas gadījumā un starptautisku krīzes vadības mācību (vingrinājumu) laikā

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 15.panta pirmās daļas 2.punktu

1. Instrukcija nosaka kārtību, kādā Latvijas valsts pārvaldes iestādes savstarpēji nodod un saņem informāciju starptautiskas krīzes (konflikta) un katastrofas gadījumā un starptautisku krīzes vadības mācību (vingrinājumu) laikā.

2. Informācija šīs instrukcijas izpratnē ir Latvijas Republikas, Eiropas Savienības, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (turpmāk - NATO) vai citu starptautisku institūciju izplatīta informācija (tai skaitā klasificēta), kas saistīta ar starptautiskas krīzes (konflikta) situāciju vai katastrofu, tās pārvarēšanai paredzētām darbībām (plānotām un īstenotām), starptautisku krīzes vadības mācību (vingrinājumu) plānošanu un to norises koordināciju.

3. Valsts pārvaldes iestādes, kuras pastāvīgi uztur sakarus ar starptautiskajām institūcijām, atbilstoši kompetencei izvērtē no starptautiskām organizācijām vai ārvalstīm saņemto informāciju un, ja nepieciešams, nodrošina informācijas nodošanu par attiecīgo nozari atbildīgajām valsts pārvaldes iestādēm.

4. Par nozari atbildīgā valsts pārvaldes iestāde informē Krīzes kontroles centru, ja:

4.1. starptautiska institūcija vai ārvalsts sniegusi informāciju par krīzes (konflikta) situāciju vai katastrofu, kas rada draudus Latvijas nacionālās drošības interesēm;

4.2. starptautiska institūcija vai ārvalsts lūgusi palīdzību krīzes (konflikta) situācijas vai katastrofas pārvarēšanai un līdzdalība tajā atbilst Latvijas starptautiskajām saistībām un ārpolitiskajām interesēm;

4.3. starptautiskas vai ārvalstī notiekošas krīzes (konflikta) vai katastrofas dēļ nepieciešams veikt neatliekamus pasākumus Latvijas jurisdikcijā esošu personu likumisko tiesību un interešu aizsardzībai vai sniegt palīdzību rezidences valstij saskaņā ar vienošanos par starptautisko sadarbību vai humānu apsvērumu dēļ.

5. Ja starptautiskās palīdzības sniegšanas procedūra noteikta starpvalstu līgumos un attiecīgā valsts pārvaldes iestāde ir pilnvarota lemt par palīdzības sniegšanu, tā informē Krīzes kontroles centru par plānotajām vai veiktajām darbībām.

6. Krīzes kontroles centrs, saņemot informāciju par starptautisku krīzes (konflikta) situāciju vai katastrofu, informē Ministru prezidentu.

7. Valsts pārvaldes iestādes informāciju par Eiropas Savienības un/vai NATO organizētām krīzes vadības mācībām (vingrinājumiem) nodod Krīzes kontroles centram. Krīzes kontroles centrs to izplata krīzes vadības mācībās (vingrinājumos) iesaistītajām institūcijām.

8. Eiropas Savienības un/vai NATO krīzes vadības mācību (vingrinājumu) laikā valsts pārvaldes iestādes nosūta Krīzes kontroles centram informāciju, kas paredzēta iesniegšanai Eiropas Savienībā un/vai NATO. Krīzes kontroles centrs minēto informāciju nodod Latvijas pārstāvniecībām Eiropas Savienībā un/vai NATO.

9. Starptautiskas krīzes (konflikta) un katastrofas gadījumā un starptautisku krīzes vadības mācību (vingrinājumu) laikā klasificētās informācijas aprite notiek saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kuri regulē darbības ar valsts noslēpumu un citu ierobežotas pieejamības informāciju.

Ministru prezidents E.Repše

Aizsardzības ministra vietā - zemkopības ministrs M.Roze

Redakcijas piebilde: instrukcija stājas spēkā ar 2003.gada 28.novembri.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Instrukcija par informācijas apriti starptautiskas krīzes (konflikta) un katastrofas gadījumā un .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: instrukcija Numurs: 10Pieņemts: 11.11.2003.Stājas spēkā: 28.11.2003.Zaudē spēku: 01.07.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 167, 27.11.2003.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
81467
28.11.2003
86
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"