Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 41

Par mērķpielikumu alkoholisko dzērienu, alus un tabakas izstrādājumu mazumtirdzniecības cenām

Sakarā ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1990. gada 19. jūnija lēmumu «Par ārpusbudžeta sociālās palīdzības fonda izveidošanu» Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Uzdot Ekonomikas ministrijai:

1.1. aprēķināt noteiktās summās mērķpielikumu alkoholisko dzērienu, alus un tabakas izstrādājumu mazumtirdzniecības cenām, ņemot vērā, ka 30 procentu apmērā mērķpielikums pie mazumtirdzniecības cenām tiek izdarīts visiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem, arī vīnam un šampanietim, ieskaitot importētos, kā arī pēc barterdarījumiem saņemtos, bet 100 procentu apmērā - pie mazumtirdzniecības cenām visu veidu alum un tabakas izstrādājumiem.

Mērķpielikums neattiecas uz ārpusrepublikas piegādēm un rūpnieciskai pārstrādei nododamo produkciju;

1.2. organizēt alkoholisko dzērienu, alus un tabakas izstrādājumu atlikumu pārcenošanu pēc stāvokļa uz 1990. gada 1. jūliju.

2. Tirdzniecības ministrijai, Latvijas Patērētāju biedrību savienībai un tās vairumrealizācijas bāzēm, Pārtikas preču vairumtirdzniecības bāzei, Baltijas dzelzceļa Tirdzniecības pārvaldei, Baltijas kara apgabala Tirdzniecības pārvaldei, Jūras kuģniecības Tirdzniecības pārvaldei, rūpniecības uzņēmumiem, kolhoziem, lauksaimniecības uzņēmumiem, kooperatīviem un citām organizācijām, kuras ražo un realizē vai tikai realizē minētās preces Latvijas Republikas teritorijā, organizēt alkoholisko dzērienu, alus un tabakas izstrādājumu atlikumu uzskaiti un pārcenošanu atbilstoši PSRS Finansu ministrijas un PSRS Valsts cenu komitejas 1986. gada 5. maija instrukcijai Nr. 75 «Par preču materiālo vērtību pārcenošanu sakarā ar mazumtirdzniecības cenu izmaiņām un par norēķiniem pēc pārcenošanas rezultātiem».

Aprēķinātā summa ieskaitāma republikas budžeta ieņēmumos.

3. Tirdzniecības ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju un Finansu ministriju līdz 1990. gada 1. jūlijam izstrādāt vispārējos norādījumus par alkoholisko dzērienu, alus un tabakas izstrādājumu mazumtirdzniecības cenu mērķpielikuma uzskaiti tirdzniecības organizācijās.

4. Noteikt, ka alkoholisko dzērienu, alus un tabakas izstrādājumu mazumtirdzniecības cenu mērķpielikuma summas tiek ieskaitītas ārpusbudžeta sociālās palīdzības fonda kontā pēc katra apmaksājamā rēķina, kurā tās uzrādītas atsevišķā rindā. Maksājumus izdara rūpniecības uzņēmumi, kolhozi, lauksaimniecības uzņēmumi, kooperatīvi, Tirdzniecības ministrijas un Latvijas Patērētāju biedrību savienības uzņēmumi un organizācijas, Baltijas dzelzceļa Tirdzniecības pārvalde, Baltijas kara apgabala Tirdzniecības pārvalde, Jūras kuģniecības Tirdzniecības pārvalde un citas organizācijas, kuras ražo un realizē vai tikai realizē minētās preces Latvijas Republikas teritorijā.

5. Uzņēmumi vai organizācijas, kuras ir alkoholisko dzērienu, alus un tabakas izstrādājumu mazumtirdzniecības cenu mērķpielikuma summu maksātāji ārpusbudžeta sociālās palīdzības fondā, patstāvīgi nosaka šīs mērķpielikuma summas jaunās produkcijas cenām.

Ja atsevišķi uzņēmumi vai organizācijas decentralizēti iegādājas ārpus republikas teritorijas alkoholiskos dzērienus vai tabakas izstrādājumus un realizē tos Latvijas Republikā, mazumtirdzniecības cenu mērķpielikuma summu tie patstāvīgi nosaka un ieskaita ārpusbudžeta sociālās palīdzības fondā.

Cenu mērķpielikuma summa jānosaka, ievērojot šī lēmuma 1.1. apakšpunktā norādītos mazumtirdzniecības cenu mērķpielikuma līmeņus.

6. Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos realizējamā alus un alkoholisko dzērienu uzcenojumus aprēķina no šo preču cenrāžos norādītajām mazumtirdzniecības cenām ar mērķpielikumu pie tām.

7. Tirdzniecības un vairumrealizācijas atlaides aprēķina no spēkā esošajos cenrāžos norādītajām cenām bez mērķpielikuma pie tām.

8. Noteikt par ārpusbudžeta sociālās palīdzības fonda turētāju Sociālās nodrošināšanas ministriju un uzdot tai atvērt speciālu fonda kontu alkoholisko dzērienu, alus un tabakas izstrādājumu cenu mērķpielikuma summu ieskaitīšanai tajā.

9. Ekonomikas ministrijai, izstrādājot produkcijas un pakalpojumu ievešanas un izvešanas kontroles kārtību atbilstoši Latvijas Republikas Ministru Padomes 1990. gada 29. jūnija lēmumam Nr. 40, paredzēt arī to, kā notiks kontrole pār alkoholisko dzērienu, alus un tabakas izstrādājumu ievešanu republikā.

10. Latvijas Republikas Valsts finansu inspekcijai nodrošināt kontroli pār alkoholisko dzērienu, alus un tabakas izstrādājumu atlikumu pārcenošanu pēc stāvokļa uz 1990. gada 1. jūliju, kā arī par minētā mazumtirdzniecības cenu mērķpielikuma pilnīgu un savlaicīgu pārskaitīšanu ārpusbudžeta sociālās palīdzības fondā.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1990. gada 29. jūnijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par mērķpielikumu alkoholisko dzērienu, alus un tabakas izstrādājumu mazumtirdzniecības cenām Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 41Pieņemts: 29.06.1990.Stājas spēkā: 29.06.1990.Zaudē spēku: 16.04.1991.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 35, 30.08.1990.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
76121
29.06.1990
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"