Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.6

(prot. Nr.10, 24.punkts) Jūrmalā 2003.gada 30.aprīlī

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 1999.gada 10.jūnija saistošajos noteikumos Nr.5 "Jūrmalas pilsētas teritorijas, dzīvojamo, sabiedrisko, ražošanas ēku un citu būvju uzturēšanas un sabiedriskās kārtības noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām" 43.pantu

Grozīt Jūrmalas pilsētas domes 1999.gada 10.jūnija saistošo noteikumu Nr.5 "Jūrmalas pilsētas teritorijas, dzīvojamo, sabiedrisko, ražošanas ēku un citu būvju uzturēšanas un sabiedriskās kārtības noteikumi" 3.1.1.punktu un izteikt to šādā redakcijā:

"3.1.1. izklaides un svētku pasākumu rīkošana, kas notiek publiskās vietās, un plānotais dalībnieku skaits ir virs 50 (piecdesmit) dalībniekiem - koncerti, izrādes, izstādes, diskotēkas, atpūtas vakari, dejas, sporta un citi pasākumi, izņemot:

- pasākums tiek rīkots slēgtās telpās un teritorijās;

- pasākumu rīko Jūrmalas pilsētas dome;

- tiek rīkota sapulce, gājiens vai pikets,

bez noteiktā kārtībā izsniegtas pašvaldības atļaujas un neievērojot noteikto kārtību (pielikums), naudas sods līdz 50 latiem".

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs D.Urbanovičs

 

Pielikums

Kārtība, kādā tiek rīkoti un notiek izklaides un svētku pasākumi publiskās vietās Jūrmalas pilsētā

1.nodaļa

PASĀKUMU RĪKOŠANAS PIETEIKUMA IESNIEGŠANAS KĀRTĪBA

1. Pasākuma rīkošanai nepieciešama pašvaldības atļauja. Lai saņemtu atļauju, pasākuma organizatoram Jūrmalas pilsētas domē jāiesniedz:

1.1.pasākuma rīkošanas pieteikums (veidlapa Nr.1);

1.2.īss pasākuma apraksts;

1.3.pasākuma organizatora dokumentu kopijas, uzrādot oriģinālu (fiziskai personai - pase, juridiskai personai - reģistrācijas apliecība un personas, kura iesniedz dokumentus, pase un apliecinājums, ka tai ir tiesības pārstāvēt attiecīgo juridisko personu);

1.4.aizpildīta saskaņojumu anketa (veidlapa Nr.2), ja pasākuma norise paredzēta pēc plkst.23.00.

2. Šīs kārtības 1.punktā noteiktie dokumenti (turpmāk tekstā - pieteikums) jāiesniedz ne vēlāk kā 21 (divdesmit vienu) darba dienu pirms attiecīgā pasākuma norises.

 

2.nodaļa

PIETEIKUMU IZSKATĪŠANAS UN ATĻAUJAS IZSNIEGŠANAS KĀRTĪBA

3.Pieteikumu izskata Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektors 7 (septiņu) darba dienu laikā.

4.Ja pieteikums iesniegts, neievērojot šīs kārtības 2.punktā noteiktos termiņus, izpilddirektors ir tiesīgs to neizskatīt.

5.Izpilddirektors papildus pieteikumam ir tiesīgs pieprasīt pasākuma organizatoram iesniegt ekspertu atzinumu par pasākuma norises vietā esošo būvju un iekārtu (gājēju tiltiņu, skatītāju paaugstinājuma konstrukciju, atrakciju iekārtu, peldošu ierīču u.c.) atbilstību drošības prasībām.

6.Par pieteikuma izskatīšanas laiku un vietu paziņo pasākuma organizatoram.

7.Pieteikuma izskatīšanā izpilddirektors var pieaicināt policijas un citu institūciju pārstāvjus (pilsētas dienestu darba grupu) un noteikt viņu pienākumus pasākuma norisē vai sagatavošanā.

8.Izpilddirektors pārbauda, vai pasākuma organizators ir ievērojis visas pašvaldības saistošajos noteikumos un likumdošanā minētās prasības, vai pasākums netraucēs pasākumus, par kuriem pieteikumi ir iesniegti iepriekš, neapdraudēs sabiedrisko drošību vai sabiedrisko kārtību, cilvēku dzīvību vai veselību, un pieņem lēmumu atļaut vai aizliegt pasākuma rīkošanu, vai atliek pieteikuma izskatīšanu (ne ilgāk par 5 (piecām) darba dienām) līdz norādīto trūkumu novēršanai.

9.Ja izpilddirektors uzskata, ka pasākums nevar notikt pieteikumā norādītajā laikā vai vietā, viņš var piedāvāt citu laiku un vietu. Ja organizators piekrīt piedāvātajam laikam un vietai, viņam izsniedz atļauju (veidlapa Nr.3) pasākuma rīkošanai. Ja organizators nepiekrīt piedāvātajam laikam un vietai, viņam izsniedz atteikumu pasākuma rīkošanai.

10.Plaša mēroga, nakts u.c. pasākumu gadījumos izpilddirektors ir tiesīgs nodot pieteikuma izskatīšanu Jūrmalas pilsētas domei attiecīga lēmuma pieņemšanai.

 

3.nodaļa

SABIEDRISKĀS DROŠĪBAS UN KĀRTĪBAS NOTEIKUMI PASĀKUMA ORGANIZĒŠANAS UN NORISES LAIKĀ

11.Pasākuma vietu organizators izvēlas un iekārto atbilstoši apmeklētāju skaitam, kā arī ievērojot higiēnas prasības, veterināros, ugunsdrošības, drošības tehnikas un citus drošības noteikumus.

12.Pasākumos pirotehniskos pakalpojumus sniedz likumā noteiktajā kārtībā licencēti uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības). Ja tiek sniegti vienreizēji pirotehniski pakalpojumi, to izmantošana pieļaujam tikai ar policijas iestādes atļauju.

13.Pasākuma organizatoram un vadītājam ir pienākums:

13.1.atrasties pasākuma vietā un laikā, to koordinējot un nodrošinot tā netraucētu un likumīgu norisi;

13.2.veikt nepieciešamos drošības pasākumus, tai skaitā iežogot bīstamās vietas, izlikt brīdinājuma un aizlieguma zīmes, organizēt kontroli, lai pasākumu neapmeklē personas ar šaujamieročiem, spridzekļiem, sprādzienu imitējošiem līdzekļiem, viegli uzliesmojošām un indīgām vielām, kā arī nodrošināt neatliekamās palīdzības dienesta klātbūtni;

13.3.izpildīt kārtības uzturētāju rīkojumus, kā arī valsts un pašvaldības amatpersonu norādījumus;

13.4.nodrošināt kārtību pasākuma norises laikā.

1J COPY.GIF (75976 bytes)

2J COPY.GIF (77168 bytes)

3J COPY.GIF (43297 bytes)

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 1999.gada 10.jūnija saistošajos noteikumos Nr.5 "Jūrmalas pilsētas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 6Pieņemts: 30.04.2003.Stājas spēkā: 28.05.2003.Zaudē spēku: 27.07.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 78, 27.05.2003.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
75292
28.05.2003
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"