Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 199

Par preču ievedmuitas pagaidu tarifiem un muitas noteikumiem iebraukšanai un izbraukšanai no Latvijas Republikas

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Apstiprināt pievienotos Preču ievedmuitas pagaidu tarifus.

2. Noteikt, ka līdz laikam, kad tiks pieņemts likums par muitas nodokli, fiziskajām un juridiskajām personām, kuras Latvijas Republikas muitas teritorijā ieved ar akcīzes nodokli apliekamās preces un citus priekšmetus, ir jāmaksā ievedmuita saskaņā ar Preču ievedmuitas pagaidu tarifiem. Ja ievedmuita nav samaksāta, minētās preces un citi priekšmeti pāri Latvijas Republikas muitas robežai netiek laisti.

3. Noteikt, ka ievedmuitu, kas iekasēta saskaņā ar pagaidu tarifiem, Latvijas Republikas muitas iestādes Finansu ministrijas Muitas departamenta noteiktajā kārtībā vai Latvijas bankas iestādes ieskaita valsts budžetā (Budžeta klasifikācija, 8. nodaļa, 1. paragrāfs, simbols 42).

4. Uzdot Finansu ministrijas Muitas departamenta atbildīgajām amatpersonām saskaņā ar Muitas kodeksa 9. pantu veikt kontroli Latvijas Republikas uzņēmumu un organizāciju, kā arī speciālo un atklāto ekonomisko zonu teritorijās vai telpās, kurās tiek uzglabātas preces un citi priekšmeti, uz kuriem attiecas ievedmuitas pagaidu tarifi, un, ja nepieciešams, piemērot sankcijas Muitas kodeksā noteiktajā kārtībā.

5. Apstiprināt pievienotos Muitas noteikumus iebraukšanai Latvijas Republikā.

6. Apstiprināt pievienotos Muitas noteikumus izbraukšanai no Latvijas Republikas.

7. Atcelt Finansu ministrijas un Ārējās tirdzniecības ministrijas 1992. gada 20. aprīļa pavēli «Par ievedmuitas pagaidu tarifu noteikšanu pārtikas spirtam, degvīnam un degvīna izstrādājumiem».

8. Šis lēmums stājas spēkā ar 1992. gada 1. jūniju.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas finansu ministrs E. ŠILIŅŠ

Rīgā 1992. gada 28. maijā

 

APSTIPRINĀTI
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 28. maija lēmumu Nr. 199

 

Preču ievedmuitas pagaidu tarifi

Nr.p.k.  Ar akcīzes nodokli apliekamās preces un citi priekšmeti  Mērvienība Ievedmuita
1. Alkoholiskie dzērieni ar spirta saturu: līdz 20° litrs 10% no kopējās attiecīgo preču vērtības
  no 20° līdz 40°  litrs 20% no kopējās attiecīgo preču vērtības
  virs 40° litrs 30% no kopējās attiecīgo preču vērtības
2. Spirts valsts monopola vajadzībām litrs 3% no kopējās vērtības
3. Autotransporta līdzekļi (vieglās automašīnas, mikroautobusi, kravas automašīnas, autobusi), kuri izlaisti no rūpnīcas:  pēdējo 2 gadu laikā gab. 5000 rubļu
  iepriekšējos gados  gab. 10 000 rubļu
4. Cigaretes paciņa (20 cigaretes) 15% no kopējās attiecīgo preču vērtības
5. Pārtikas produkti, kuru analogus ražo Latvijas Republikā   kilograms litrs 15% no kopējās attiecīgo preču vērtības

Piezīmes. 1. Juridiskās personas, kas nopirkušas Ievedmuitas pagaidu tarifu 1. un 2. punktā minētās preces par valūtu, ievedmuitu maksā valūtā.

2. Ievedmuitu var samaksāt rubļos vai ārzemju konvertējamā valūtā pēc Latvijas Bankas noteiktā valūtas maiņas kursa.

3. Ar ievedmuitu neapliek ievedamos alkoholiskos dzērienus līdz l litram un cigaretes līdz 200 gab. uz cilvēku.

 

APSTIPRINĀTI
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 28. maija lēmumu Nr. 199

MUITAS NOTEIKUMI
iebraukšanai Latvijas Republikā

1. Iebraucot Latvijas Republikā, fiziskajām vai juridiskajām personām ir tiesības pārvietot pāri Latvijas Republikas muitas robežai jebkuras preces un citus priekšmetus, par kuriem ir samaksāta ievedmuita saskaņa ar noteiktajiem preču ievedmuitas pagaidu tarifiem, izņemot tos, kuru ievešana Latvijas Republikā un izvešana no Latvijas Republikas ir aizliegta vai ierobežota, kā arī tos, kuru tranzīts Latvijas Republikas teritorijā ir aizliegts.

2. Šķērsojot Latvijas Republikas teritoriju tranzītbraucienā, muitas iestādē obligāti ir jādeklarē līdzvedamās mantas. Šī muitas deklarācija, izbraucot no Latvijas Republikas, ir pamats deklarēto mantu izvešanai. Muitas deklarācija ir derīga 5 diennaktis.

3. Latvijas Republikā aizliegts ievest, kā arī pārvietot tranzītsatiksmē:

3.1. jebkura veida kaujas ieročus, to detaļas, munīciju, sprāgstvielas un citus analogus izstrādājumus, kā arī speciālos ķīmiskos līdzekļus un ierīces to lietošanai;

3.2. narkotiskās un psihotropās vielas, kā arī ierīces to lietošanai, izņemot asaru gāzes pistoles un baloniņus;

3.3. jebkurus pornogrāfiska rakstura materiālus;

3.4. preces, priekšmetus un citas vērtības, kuru ievešana aizliegta ar Latvijas Republikas likumiem un Latvijas Republikas Valdības lēmumiem.

Šajā punktā minētās preces, priekšmetus un citas vērtības drīkst izvest, ja saņemta attiecīga Latvijas Republikas Ministru Padomes atļauja.

 

APSTIPRINĀTI
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 28. maija lēmumu Nr. 199

MUITAS NOTEIKUMI
izbraukšanai no Latvijas Republikas

1. Izbraucot no Latvijas Republikas, fiziskajām vai juridiskajām personām ir tiesības izvest pārtikas produktus, preces un citus priekšmetus par kopējo summu, kas uz vienu personu nepārsniedz republikā noteikto minimālās darba algas apmēru, kurš reizināts ar koeficientu 10. Ja kopējā summa pārsniedz noteikto, jāsamaksā izvedmuita saskaņā ar noteiktajiem preču izvedmuitas pagaidu tarifiem.

Šo preču skaitā neietilpst personīgajai lietošanai nepieciešamie priekšmeti.

Plaša patēriņa preces, kā arī kultūras, mākslas vai tautas daiļamata mākslas priekšmetus, kuri iegādāti Latvijas Republikā par ārvalstu valūtu, atļauts izvest neierobežotā daudzumā, uzrādot čekus par samaksu valūtā.

2. No Latvijas Republikas aizliegts izvest preces un priekšmetus, kas minēti Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 28. maija lēmuma Nr. 198 «Par preču izvedmuitas pagaidu tarifiem» 6. punktā.

3. Priekšmetus, kuriem ir kultūras, mākslas vai vēsturiska vērtība, no Latvijas Republikas drīkst izvest Kultūras ministrijas noteiktajā kārtībā. Noteikt, ka maksa par ekspertīzi priekšmetiem, kuriem ir kultūras, mākslas un vēsturiska vērtība, jāiemaksā Kultūras ministrijas noteiktajā kārtībā.

4. Personām, kuras izbrauc no Latvijas Republikas uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs, atļauts izvest:

4.1. viņām piederošās mantas, mēbeles un citu kustamo īpašumu, bet ne vairāk par 3 vienībām vai komplektiem no katra nosaukuma priekšmetiem, un vienu individuālās lietošanas autotransporta līdzekli.

Ja izvedamo priekšmetu daudzums pārsniedz izvešanai atļauto, jāsamaksā izvedmuita saskaņā ar noteiktajiem preču izvedmuitas pagaidu tarifiem;

4.2. piecus dārgmetālu vai dārgakmeņu izstrādājumus uz katru ģimenes locekli, kas sasniedzis 16 gadu vecumu.

5. Preču un citu priekšmetu izvešana uz ārvalstīm Latvijas Republikas oficiālo amatpersonu vajadzībām ārvalstu apmeklējumu laikā, Latvijas pārstāvniecībām un vēstniecībām ārvalstīs, kā arī tūrisma, sporta, kultūras pasākumiem un citiem analogiem mērķiem jāsaskaņo attiecīgi ar Ārējās tirdzniecības ministriju, Ārlietu ministriju, Jūras lietu ministriju, Kultūras ministriju, Lauksaimniecības ministriju vai Finansu ministrijas Muitas departamentu.

6. Atļaujas nomedīto dzīvnieku kažokādu un trofeju izvešanai ārpus Latvijas Republikas izsniedz valsts mežniecība. Šajās atļaujās jābūt norādei par to, ka iekasēta maksa par izvedamo trofeju.

7. Šie noteikumi neattiecas uz precēm un priekšmetiem, kuri ievesti Latvijas Republikā tranzītbraucienā vai tiek izvesti, vai ievesti uz laiku, ja par to muitas iestādēs ir iesniegtas attiecīgi noformētas deklarācijas.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par preču ievedmuitas pagaidu tarifiem un muitas noteikumiem iebraukšanai un izbraukšanai no Latvijas .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 199Pieņemts: 28.05.1992.Stājas spēkā: 01.06.1992.Zaudē spēku: 08.02.1995.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 35/36, 10.09.1992.; Diena, 100, 02.06.1992.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
74867
01.06.1992
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"