Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža

Uzņemšanas noteikumi Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā

APSTIPRINĀTS

ar Iekšlietu ministrijas 2003.gada 5.februāra rīkojumu Nr.127 Izdoti saskaņā ar Augstskolu likuma 46.pantu

1.Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža (turpmāk tekstā - Koledža) studijām klātienē uzņem Latvijas pilsoņus ar vidējo izglītību vecumā no 18 līdz 40 gadiem, kuri prot latviešu valodu un pēc savām personiskajām īpašībām, fiziskās sagatavotības, veselības stāvokļa atbilstoši Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likuma 28.pantam, ir piemēroti dienestam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (turpmāk tekstā - VUGD), ugunsdrošības un civilās aizsardzības tehniķa specialitātē. Mācību ilgums - 3 gadi.

2.Kandidātiem, kuri vēlas studēt klātienē, līdz 30.maijam Koledžā jāiesniedz:

2.1.iesniegums (VUGD darbinieka iesniegumam jābūt saskaņotam ar struktūrvienības vadītāju);

2.2.autobiogrāfija;

2.3.dokuments par iegūto vispārējo vidējo izglītību, kurā apgūti šādi priekšmeti ar vērtējumu ne mazāku kā 4 balles (gandrīz viduvēji): latviešu valodā un literatūrā, algebrā, ģeometrijā, svešvalodā, fizikā, ķīmijā, psiholoģijā, lietišķajā informātikā un sportā (atestāta vai diploma oriģināls ar sekmju lapu. Ja kandidāts vispārējo vidējo izglītību iegūs maijā vai jūnijā, dokumentu par vispārējo vidējo izglītību var iesniegt pēc izglītības iestādes absolvēšanas vai tieši Uzņemšanas komisijai, ierodoties uz iestājpārbaudījumiem);

2.4.izziņa par veselības stāvokli (veidlapa 86/u) ar norādi par asinsgrupu un Rh faktoru;

2.5.potēšanas pase ar obligātu norādi par vakcināciju pret difteriju, stinguma krampjiem un ērču encefalītu;

2.6.divas krāsu fotokartiņas (25 x 30 mm);

2.7.dokumenta kopija par obligāto militāro dienestu (ja ir nodienēts);

2.8. citi dokumenti, kas apliecina papildu izglītību (kvalifikācijas iegūšanu vai paaugstināšanu), ja kandidātam tie šķiet nozīmīgi.

3.Kandidātam, iesniedzot Koledžā dokumentus, jāuzrada pase, jāaizpilda VUGD darbinieku anketa, kā arī jāsaņem norīkojums uz Iekšlietu ministrijas Centrālo medicīniskās ekspertīzes komisiju.

4.Pēc dokumentu izskatīšanas Koledžas Uzņemšanas komisijā reflektanti saņem izsaukumu uz iestājpārbaudījumiem.

5.Ierodoties uz iestājpārbaudījumiem, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un jāiemaksā Koledžas kontā Ls 7 pieteikuma maksa studijām Koledžā.

6.Studijām reflektanti kārto šādus iestājpārbaudījumus:

6.1. fiziskā sagatavotība (normatīvi pielikumā):

6.1.1.sievietēm: 100 m skrējiens, 10 x 10 m atspoles skrējiens, roku saliekšana un iztaisnošana, 500 m kross, 50 m peldēšana;

6.1.2.vīriešiem: 100 m skrējiens, 10 x 10 m atspoles skrējiens, pievilkšanās pie stieņa, 3000 m kross, 100 m peldēšana.

Pārbaudījums tiek vērtēts: ieskaitīts, neieskaitīts. Vērtējuma tabulas tiek publicētas informācijā. Ja pēc medicīniskajiem kritērijiem noteiktajā laikā nav atļauts vai ieteicams kārtot šos iestājpārbaudījumus, Uzņemšanas komisija nosaka citu laiku pārbaudījuma kārtošanai.

6.2. matemātika (reflektantiem, kuri vispārējo vidējo izglītību ir ieguvuši pēc 2004.gada, iestājpārbaudījumā tiek ieskaitīts matemātikas centralizētā eksāmena vērtējums);

Eksāmens tiek vērtēts pēc 10 ballu sistēmas, pozitīvs vērtējums: 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 balles.

6.3. profesionālās atbilstības tests;

Tests tiek vērtēts pēc 10 ballu sistēmas, pozitīvs vērtējums - 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 balles.

6.4. noslēguma pārrunas ar Uzņemšanas komisiju. Pārrunās tiek vērtēta reflektanta atbilstība studijām Koledžā, ņemot vērā fiziskās sagatavotības pārbaudījuma rezultātus, kā arī latviešu valodas zināšanas un izvēlētās profesijas izpratne.

Vērtējums: pietiekamas zināšanas (7), gandrīz pietiekamas zināšanas (5), nepietiekamas zināšanas (3). Reflektanti ar nepietiekamām zināšanām netiek pielaisti konkursam.

7.Reflektanti, kuriem jau ir augstākā izglītība un kuru augstākās izglītības dokumentā ir vērtējums matemātikā, kārto iestājpārbaudījumus saskaņā ar 5.punkta 5.1., 5.3. un 5.4. apakšpunktu prasībām.

8. Pamatojoties uz iestājpārbaudījumu 5.2.; 5.3.; 5.4. vērtējumu un dokumenta par vispārējo vidējo izglītību vidējo atzīmi šādos mācību priekšmetos:latviešu valoda, latviešu literatūra, algebra, ģeometrija, svešvaloda, psiholoģija, lietišķā informātika, fizika, ķīmija un sports (ja kādā no šiem priekšmetiem nav vērtējuma dokumentā par vispārējo vidējo izglītību, priekšmets vērtējumā netiek iekļauts), kopējā summā tiek noteikts galējais reflektanta iestājpārbaudījuma rezultāts.

9. Iestājpārbaudījumu rezultāti tiek fiksēti eksaminācijas lapā. Uz pārbaudījumiem jāierodas noteiktā laikā un vietā. Iestājpārbaudījumu laiks tiek norādīts izsaukumā uz iestājpārbaudījumiem, bet vieta - iestājpārbaudījumu sarakstā. Nesavlaicīgi ieradušies netiek pielaisti pie pārbaudījumiem. Par rupju Koledžas iekšējās kārtības noteikumu vai sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpumu direktors reflektantu nepielaiž tālākiem pārbaudījumiem, bet iestājpārbaudījumus nokārtojušos - konkursam.

10.Ja reflektants apstrīd novērtējumu kādā no iestājpārbaudījumiem, viņam ir tiesības triju dienu laikā pēc iestājpārbaudījuma rezultātu paziņošanas iesniegt rakstisku apelāciju Uzņemšanas komisijai. Uzņemšanas komisija apelāciju izskata vienas darba dienas laikā no tās saņemšanas brīža, izlemjot jautājumu par novērtējuma atstāšanu bez izmaiņām, novērtējuma grozīšanu vai reflektanta atkārtotu eksaminēšanu. Koledžas noraidīto apelāciju reflektants var pārsūdzēt VUGD priekšniekam.

11.Ja ir sekmīgi nokārtoti iestājpārbaudījumi, ārpus konkursa studijām klātienē tiek reģistrēti reflektanti:

11.1.kuri dien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā;

11.2.kuri ir izdienējuši obligāto militāro dienestu, bet ne vēlāk kā 2 gadus pēc atvaļināšanas dienas.

12.Ja reflektantu skaits, kuriem ir tiesības reģistrēties studijām ārpus konkursa, pārsniedz ž no vietu skaita, šo reflektantu starpā notiek konkurss noteiktā secībā. Reflektantiem, kuriem nav tiesības reģistrēties studijām ārpus konkursa, tiek garantēta ž vietu skaita. Šajā konkursā vispārējā kārtībā piedalās arī tie reflektanti, kuri netika uzņemti studijām ārpus konkursa.

13.Uzņemšanas komisijai ir tiesības uzņemt studijām bez iestājpārbaudījumiem trīs reflektantus, kuri ir uzrādījuši izcilus sasniegumus sportā, dienestā VUGD un citās jomās, ja viņiem vidējā atzīme dokumentā par vispārējo vidējo izglītību šo noteikumu 7.punktā norādītajos priekšmetos nav zemāka par 7,5 ballēm.

14.Koledžā uzņem reflektantus:

14.1.kuri ir sekmīgi nokārtojuši iestājpārbaudījumus un izturējuši atlases konkursu;

14.2.kuru veselības stāvoklis atbilst dienestam Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs.

15.Pēc konkursa rezultātu paziņošanas pretendenti triju darba dienu laika reģistrējas studijām.

16.Studijām Koledžā reflektantus ieskaita ar Koledžas direktora rīkojumu.

17.Pretendenti, kuri noteiktajā kārtībā reģistrēti studijām, vienlaicīgi ar uzņemšanu Koledžā tiek pieņemti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā kadeta amatā un slēdz līgumu ar Koledžu par studijām un dienestu VUGD pēc Koledžas absolvēšanas vismaz uz pieciem gadiem.

Uzņemšanas noteikumi pieņemti 2003.gada 16.janvārī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas padomes sēdē (Koledžas 2003.gada 28.janvāra rīkojums Nr.16).

Ugunsdrošības un civilas aizsardzības koledžas direktors V.Jemeļjanovs

Saskaņots:

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas

dienesta priekšnieks (paraksts) A.Straume

2003.g. 5.februārī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Uzņemšanas noteikumi Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Iekšlietu ministrija Veids: rīkojums Numurs: 127Pieņemts: 05.02.2003.Stājas spēkā: 05.02.2003.Zaudē spēku: 06.04.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 67, 07.05.2003.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
74530
05.02.2003
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"