Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2006. gada 5. decembra noteikumus Nr. 986 "Noteikumi par dzīvesvietas deklarācijas un deklarācijas iesnieguma veidlapām un deklarācijā sniegto ziņu pārbaudes kārtību".

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.174

Rīgā 2003.gada 15.aprīlī (prot. Nr.21, 21.§)

Dzīvesvietas deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtība, kā arī deklarācijā sniegto ziņu pārbaudes kārtība

Izdoti saskaņā ar Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 8.panta sesto daļu

1. Noteikumi nosaka personas dzīvesvietas deklarācijas veidlapas (turpmāk - deklarācija) aizpildīšanas un iesniegšanas kārtību, deklarācijā sniegto ziņu pārbaudes kārtību, kā arī deklarācijas paraugu un dzīvesvietas deklarēšanas faktu apliecinošā dokumenta paraugu.

2. Dzīvesvietas deklarētājs, viņa likumiskais pārstāvis vai persona, kuru dzīvesvietas deklarētājs vai viņa likumiskais pārstāvis rakstiski pilnvarojis (turpmāk - persona), pilsētas, novada vai pagasta pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē (turpmāk - iestāde), kuras darbības teritorijā atrodas attiecīgā dzīvesvieta, uzrāda savu pasi vai citu Latvijas Republikā derīgu personu apliecinošu dokumentu (pilnvarotā persona papildus uzrāda notariāli apstiprinātu pilnvaru) un iesniedz deklarāciju (1.pielikums).

3. Ja persona dzīvesvietas deklarācijā norādītajā adresē deklarē arī savu nepilngadīgo bērnu dzīvesvietu, tā aizpilda deklarācijas pielikumu "Ziņas par nepilngadīgajiem bērniem" (2.pielikums).

4. Ja persona vēlas norādīt papildu adresi (adreses), tā aizpilda deklarācijas pielikumu "Ziņas par papildu adresēm" (3.pielikums).

5. Deklarācija aizpildāma skaidri un salasāmi.

6. Deklarācijā sniegto ziņu patiesumu persona apliecina ar parakstu.

7. Ja, nemainot dzīvesvietu, dzīvesvietas deklarētājs vēlas deklarēt jaunu papildu adresi (adreses) vai mainīt ziņas par iepriekš deklarācijā norādīto papildu adresi (adresēm), persona iesniedz jaunu deklarāciju.

8. Saņemot deklarāciju, iestāde pārbauda personas identitāti pēc pases vai cita Latvijas Republikā derīga personu apliecinoša dokumenta un, ja nepieciešams, pārliecinās par pārstāvja pilnvarojumu vai tiesībām darboties nepilngadīgas vai rīcībnespējīgas personas vārdā.

9. Pēc deklarācijas saņemšanas iestāde pārbauda:

9.1. deklarācijas atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām;

9.2. deklarācijā norādīto ziņu atbilstību personas uzrādītajiem dokumentiem;

9.3. deklarācijā norādīto ziņu atbilstību Iedzīvotāju reģistrā un Valsts adrešu reģistrā (turpmāk - Adrešu reģistrs) iekļautajai informācijai:

9.3.1. personas reģistrāciju Iedzīvotāju reģistrā;

9.3.2. ziņu esamību par iepriekšējo deklarēto dzīvesvietu Iedzīvotāju reģistrā;

9.3.3. adreses esamību Adrešu reģistrā.

10. Ja, pārbaudot deklarācijā norādītās ziņas, iestāde konstatē neatbilstību šo noteikumu 9.punktā minētajām prasībām, personu uzaicina labot, papildināt vai precizēt deklarācijā iekļautās ziņas.

11. Ja persona nenovērš deklarācijā sniegto ziņu neatbilstību šo noteikumu 9.punktā minētajām prasībām, iestāde pieņem motivētu lēmumu par atteikumu reģistrēt deklarēto dzīvesvietu.

12. Ja, pārbaudot deklarācijā norādītās ziņas, iestāde konstatē neprecizitātes Iedzīvotāju reģistrā vai Adrešu reģistrā iekļautajā informācijā, tā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā aktualizē ziņas Iedzīvotāju reģistrā un iesniedz nepieciešamos dokumentus ziņu aktualizācijai Adrešu reģistrā.

13. Pēc deklarācijā iekļauto ziņu pārbaudes iestāde aktualizē Iedzīvotāju reģistrā ziņas par dzīvesvietas deklarētāja un tās deklarācijā minēto nepilngadīgo bērnu dzīvesvietu, kā arī papildu adresi (adresēm) un izsniedz personai izziņu, kas apliecina dzīvesvietas deklarēšanas faktu (4.pielikums). Pēc personas pieprasījuma viņai par katru deklarācijā minēto nepilngadīgo bērnu izsniedz atsevišķu dzīvesvietas deklarēšanas izziņu.

14. Noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 1.jūliju.

Ministru prezidenta vietā - Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers

Iekšlietu ministrs M.Gulbis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 1.jūliju.

 

 

1-1-174 COPY.GIF (83642 bytes)

1-2-174 COPY.GIF (78742 bytes)

2-174 COPY.GIF (114914 bytes)

3-174 COPY.GIF (98613 bytes)

4-174 COPY.GIF (88226 bytes)

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Dzīvesvietas deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtība, kā arī deklarācijā sniegto .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 174Pieņemts: 15.04.2003.Stājas spēkā: 01.07.2003.Zaudē spēku: 27.04.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 60, 17.04.2003.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
73949
01.07.2003
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"