Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 11

Par mežrūpniecības produkcijas izvedmuitas pagaidu tarifa piemērošanas kārtību

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Apstiprināt pievienotos Mežrūpniecības produkcijas izvedmuitas pagaidu tarifa piemērošanas noteikumus. Šie noteikumi ir spēkā līdz Latvijas Republikas likuma par muitas nodokli pieņemšanai.

2. Noteikt, ka, eksportējot mežrūpniecības produkciju, ir jāsamaksā muita saskaņā ar pievienoto mežrūpniecības produkcijas izvedmuitas pagaidu tarifu. Ja muita nav samaksāta, no produkcijas eksportētāja (juridiskās vai fiziskās personas) tiek iekasēta naudas summa simtprocentīga eksportkravas vērtībā, rēķinot pēc pasaules tirgus cenām (konvertējama valūtā vai rubļos pēc Latvijas Bankas noteiktā kursa), un šī naudas summa jāiemaksā republikas budžetā.

3. Uzdot Finansu ministrijai kopīgi ar ieinteresētajam ministrijām līdz 1992. gada 30. janvārim noteikt kārtību, kādā jānoformē kokmateriālu eksporta kravu dokumentācija, un kārtību, kādā jāiekasē šī lēmuma 2. punktā minētā naudas summa, kā ari iesniegt priekšlikumus par robežstaciju priekšnieku un ostu kapteiņu atbildību par mežrūpniecības produkcijas izvešanu bez noteiktā kārtībā noformētiem dokumentiem.

4. Ārējās tirdzniecības ministrijai līdz 1992. gada 1. aprīlim izveidot Mežrūpniecības produkcijas eksportpārvaldi, kas risinātu ar mežrūpniecības produkcijas eksportēšanas, kvotēšanas, licencēšanas un tranzīta atļauju saņemšanu saistītos jautājumus, kā arī regulāri publicētu datus par mežrūpniecības produkcijas konjunktūru pasaules tirgū.

5. Apturēt uz laiku līdz Latvijas Republikas likuma par muitas nodokli pieņemšanai Latvijas Republikas Ministru Padomes 1991. gada 7. janvāra lēmuma Nr. 5 «Par produkcijas eksporta un importa licencēšanu Latvijas Republikā» un 1991. gada 29. aprīļa lēmuma Nr. 117 «Par valūtas fondu veidošanas pagaidkārtības principiem 1991. gadā» darbību attiecībā uz mežrūpniecības produkcijas eksportu.

6. Atcelt Latvijas Republikas Ministru Padomes 1991. gada 19. jūlija lēmumu Nr. 188 «Par vienotas kokmateriālu eksporta kārtības noteikšanu» (Ziņotājs, 1991, 40).

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas meža ministrs K. ŠĻAKOTA

Rīgā 1992. gada 13. janvārī

 

APSTIPRINĀTI
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 13. janvāra lēmumu Nr. 11

Mežrūpniecības produkcijas izvedmuitas pagaidu tarifa piemērošanas noteikumi

1. Mežrūpniecības produkcijas izvedmuitas pagaidu tarifa piemērošanas noteikumos paredzēta kārtība, kādā piemērojami izvedmuitas tarifi no Latvijas Republikas eksportējamajai mežrūpniecības produkcijai (precēm), ja Latvijas Republikas starptautiskajos nolīgumos nav paredzēta cita mežrūpniecības produkcijas izvešanas kārtība.

Šie noteikumi jāievēro visām fiziskajām un juridiskajām personām, kas eksportē mežrūpniecības produkciju (preces), arī uzņēmumiem un uzņēmējsabiedrībām (kopuzņēmumiem), kas izveidoti ar ārvalstu ieguldītāju līdzdalību, neatkarīgi no īpašuma formas un pakļautības.

2. Mežrūpniecības produkcijas (preču) saraksts un izvedmuitas pagaidu tarifs (konvertējamā valūtā rēķinot pēc pasaules tirgus cenām):

Nr. p.k. Mežrūpniecības produkcijas (preces) nosaukums Preces raksturojums un izmēri Izvedmuitas tarifs (procentos)
1 2 3 4
1. Dažāda sortimenta egles apaļkoki tievgaļa
caurmērs - sākot ar 6 cm
60
2. Pārējo koku sugu apaļkoki:    
2.1. ievas dimensijas apaļkoki tievgaļa
caurmērs -  līdz 14 cm;
garums - 3 m
10
virs 3 m 30
2.2. vidējās dimensijas apaļkoki tievgaļa
caurmērs - no 14 - 24 cm;
garums - sākot ar 2 m
40
2.3. resnās dimensijas apaļkoki tievgaļa caurmērs - virs 24 cm;
garums - virs 1,3 m
60
3. Preces no pārējiem mežmateriāliem un meža blakus izmantošanas produktiem saskaņā ar Meža ministrijas noteikto sarakstu 10
4. Koka tara un taras komplekti dēlīšu garums mazāks par 2 m 20
5. Zāģmateriāli: garums - sākot ar 2,1 m  
5.1. neapzāģēti   30
5.2. apzāģēti   15
5.3. apzāģēti, žāvēti   10
6. Kokskaidu un kokšķiedru plates   7
7. Saplāksnis un galdnieku plates   7
8. Mēbeles un sērkociņi   5
9. Pārējā mežrūpniecības produkcija   20

3. Mežrūpniecības produkcijas (preču) eksportētājam (juridiskai vai fiziskai personai) ne vēlāk kā dienu pirms kravas nosūtīšanas ir jābrīdina attiecīgais muitas postenis, norādot kravas saturu un daudzumu.

4. Muita par mežrūpniecības produkcijas (preču) eksportu ir jāmaksā konvertējamā valūtā, muitu var maksāt ari tās valsts valūtā, uz kuru produkcija (prece) tiek eksportēta, pārrēķinot valūtas kursu Latvijas Bankas noteiktajā kārtībā.

5. Mežrūpniecības produkcijas (preču) eksportētājam muitas postenī kravas apskates laikā jāuzrāda dokuments (ar bankas atzīmi) par izvedmuitas nomaksu attiecīgajā valūtā. Mežrūpniecības produkciju (preci) var transportēt pāri Latvijas Republikas robežai pēc tam, kad muitas dienests ir pārbaudījis izvedmuitas tarifa nomaksas dokumentus un izdarījis attiecīgu ierakstu kravas deklarācijā.

6. Ostās, dzelzceļa stacijās un citās lielākajās eksportkravu pārbaudes vietās mežrūpniecības produkcijas apskati veic Eksportkravu kontroles valsts inspekcija.

Pārējos muitas posteņos muitas posteņa darbiniekiem ir jāizsauc valsts meža dienesta darbinieki, kuri pārbauda mežrūpniecības produkcijas eksportkravu atbilstību kravu deklarācijām.

Valsts meža dienesta darbinieku sarakstu, kuri muitas posteņos veic eksportkravu kontroles pārbaudes, apstiprina Meža ministrija pēc saskaņošanas ar Finansu ministriju. Šo darbinieku darbu apmaksā Meža ministrija.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par mežrūpniecības produkcijas izvedmuitas pagaidu tarifa piemērošanas kārtību Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 11Pieņemts: 13.01.1992.Stājas spēkā: 13.01.1992.Zaudē spēku: 01.10.1992.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 10, 05.03.1992.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Citi saistītie dokumenti
72568
13.01.1992
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"