Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.83

Rīgā 2003.gada 18.februārī (prot. Nr.10, 14.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra noteikumos Nr.465 "Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
4.panta otro, ceturto un septīto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra noteikumos Nr.465 "Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2000, 473./476.nr.; 2001, 154.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 4.panta otro, ceturto un septīto daļu".

2. Izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

"1.  Noteikumi nosaka vienotu pilsētu (arī novadu pilsētu) zemes (turpmāk - zeme) kadastrālās vērtēšanas kārtību un zemes vērtēšanas procesa organizāciju."

3. Izteikt 11.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.7. sagatavo kadastrāli vērtējamo zemes vienību sarakstu par katras pilsētas (novada) domes teritorijā esošajām ar nekustamā īpašuma nodokli apliekamajām zemes vienībām;".

4. Izteikt 14., 15. un 16.punktu šādā redakcijā:

"14. Lai veiktu zemes kadastrālo vērtēšanu, Valsts zemes dienests apzina un analizē nekustamo īpašumu pirkuma cenas, nomas maksas un citu ar nekustamā īpašuma tirgu saistīto informāciju, kā arī veido un uztur nekustamā īpašuma tirgus datu bāzi. Lai izveidotu vai aktualizētu nekustamā īpašuma tirgus datu bāzi, zemesgrāmatu nodaļas ne retāk kā reizi mēnesī sniedz Valsts zemes dienesta attiecīgajām teritoriālajām nodaļām šādu informāciju:

14.1. par pirkuma līgumiem:

14.1.1. nekustamā īpašuma apzīmējums kadastrā;

14.1.2. nekustamā īpašuma agrākais un tagadējais īpašnieks;

14.1.3. darījuma objekta sastāvs;

14.1.4. darījuma cena latos;

14.1.5. darījuma datums;

14.2. par nomas līgumiem:

14.2.1. nekustamā īpašuma apzīmējums kadastrā;

14.2.2. nomas objekta sastāvs;

14.2.3. nomas maksa mēnesī vai gadā latos;

14.2.4. nomas līguma datums;

14.2.5. nomas ilgums mēnešos vai gados.

15. Personas, kas pēc šo noteikumu stāšanās spēkā ir veikušas darījumus ar nekustamajiem īpašumiem un nav šos darījumus nostiprinājušas zemesgrāmatā, reģistrējoties attiecīgās pilsētas (novada) domē kā nekustamā īpašuma nodokļa maksātājas, aizpilda nekustamā īpašuma īpašnieka vai tiesiskā valdītāja paziņojumu (pielikums) un iesniedz to attiecīgās pilsētas (novada) domē.

16. Pilsētas (novada) dome šo noteikumu 15.punktā minētos paziņojumus ne retāk kā reizi ceturksnī iesniedz attiecīgajā Valsts zemes dienesta teritoriālajā nodaļā."

5. Izteikt 32., 33., 34. un 35.punktu šādā redakcijā:

"32. Zemes vērtību zonējumu izstrādi līdz kārtējā taksācijas perioda 1.septembrim ierosina:

32.1. pilsētas (novada) dome šo noteikumu 30.1., 30.2. un 30.3.apakšpunktā noteiktajos gadījumos, informējot par to Valsts zemes dienestu;

32.2. Valsts zemes dienests šo noteikumu 30.4.apakšpunktā noteiktajā gadījumā, informējot par to attiecīgās pilsētas (novada) domi.

33. Valsts zemes dienesta izstrādātie zemes vērtību zonējuma projekti (turpmāk - zonējumu projekts) iesniedzami izskatīšanai attiecīgo pilsētu (novadu) domēm un nododami sabiedriskajai apspriešanai. Zonējuma projekta sabiedrisko apspriešanu organizē un tās kārtību nosaka ar pilsētas (novada) domes lēmumu.

34. Sabiedriskās apspriešanas laiks nedrīkst būt īsāks par trim nedēļām. Personu priekšlikumus un atsauksmes apkopo un izskata attiecīgās pilsētas (novada) domes un Valsts zemes dienesta pārstāvju izveidota kopīga darba grupa, kas apkopotos sabiedriskās apspriešanas rezultātus, darba grupas priekšlikumus par tiem un prognozējamām nekustamā īpašuma nodokļa apmēra izmaiņām iesniedz izskatīšanai pilsētas (novada) domē. Pēc zonējuma projekta izskatīšanas pilsētas (novada) dome pieņem lēmumu par zonējuma saskaņošanu.

35. Ja pēc zonējuma projekta izskatīšanas pilsētas (novada) dome noraida zonējuma saskaņošanu, tā informē par to Valsts zemes dienestu, norādot:

35.1.  argumentētos priekšlikumus, kas nav ņemti vērā zonējuma izstrādes gaitā:

35.1.1.  zonējuma projekta neatbilstība spēkā esošajiem tiesību aktiem vai teritoriju plānojumiem;

35.1.2.  zemes bāzes vērtību neatbilstība dokumentēti pamatotai nekustamo īpašumu tirgus informācijai zonējuma projekta izskatīšanas laikā;

35.2. zonējuma projekta atkārtotas sabiedriskās apspriešanas termiņus."

6. Izteikt 37. un 38.punktu šādā redakcijā:

"37. Zonējuma projekts sastāv no zemes vērtību zonējumu kartes, zonu zemes bāzes vērtību tabulas, zonējuma apraksta un zemes kadastrālo vērtību kopsummas izmaiņu prognozes.

38. Pēc saskaņošanas pilsētas (novada) domē Valsts zemes dienests sagatavo zemes vērtību zonējumu divos eksemplāros un tos apstiprina, norādot zemes vērtību zonējuma spēkā stāšanās datumu. Ja zonējums izstrādāts un apstiprināts ne vēlāk kā līdz nākamā taksācijas perioda 15.maijam, tas stājas spēkā ar aiznākamā taksācijas perioda 1.janvāri. Viens apstiprinātā zemes vērtību zonējuma eksemplārs nododams attiecīgajai pašvaldībai, otrs - Valsts zemes dienestam."

7. Izteikt 41.punktu šādā redakcijā:

"41. Kopējo kadastrālās vērtības korekcijas koeficientu noteikšanai Valsts zemes dienests izmanto šo noteikumu 40.1., 40.2. un 40.3.apakšpunktā minētās sakarības, kas izteiktas atsevišķu korekcijas koeficientu veidā. Atsevišķus korekcijas koeficientus konkrētām pilsētām aprēķina un apstiprina Valsts zemes dienests līdz pirmstaksācijas gada 15.maijam, un par to informē attiecīgo pašvaldību."

8. Izteikt 45.punktu šādā redakcijā:

"45. Šo noteikumu 44.punktā minēto atzinumu persona iesniedz attiecīgās pilsētas (novada) domē. Dome pieņem lēmumu par to, uz cik lielu zemes vienību platību ir attiecināma nelabvēlīgo faktoru iedarbība un kādā termiņā ir likvidējamas šīs iedarbības sekas. Pilsētas (novada) dome 10 dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par to informē attiecīgo Valsts zemes dienesta reģionālo nodaļu."

Ministru prezidents E.Repše

Tieslietu ministrs A.Aksenoks

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 21.februāri.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra noteikumos Nr.465 "Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 83Pieņemts: 18.02.2003.Stājas spēkā: 21.02.2003.Zaudē spēku: 01.05.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 28, 20.02.2003.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
71671
21.02.2003
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"