Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr. 18

(prot. Nr. 5, 3. p.) Rīgā 2003. gada 24. janvārī

Par "Elektroniskā veidā iesniedzamo statistisko pārskatu sagatavošanas un nosūtīšanas noteikumiem"

Lai noteiktu Finanšu un kapitāla tirgus komisijai elektroniskā veidā iesniedzamo tirgus dalībnieku statistisko pārskatu sagatavošanas vispārīgos principus un nodrošinātu elektroniskā veidā sagatavotas statistiskās informācijas saņemšanu un apstrādi, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolemj:

1. Apstiprināt "Elektroniskā veidā iesniedzamo statistisko pārskatu sagatavošanas un nosūtīšanas noteikumus" (pielikumā).

2. Noteikt, ka noteikumos minēto tipveida līgumu paraksta Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks J. Brazovskis vai Informācijas tehnoloģiju daļas vadītājs J. Treijs.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs U. Cērps

 

Elektroniskā veidā iesniedzamo statistisko pārskatu sagatavošanas un nosūtīšanas noteikumi

"Elektroniskā veidā iesniedzamo statistisko pārskatu sagatavošanas noteikumi" (tālāk tekstā - noteikumi) nosaka Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (tālāk tekstā - Komisijai) elektroniskā veidā iesniedzamo tirgus dalībnieku statistisko pārskatu sagatavošanas vispārīgos principus un datu formātus.

Noteikumi ir saistoši Latvijas Republikā reģistrētām kredītiestādēm, apdrošinātājiem, privātajiem pensiju fondiem, apdrošināšanas starpniekiem, biržām, Latvijas Centrālajam depozitārijam, brokeru sabiedrībām, ieguldījumu sabiedrībām un krājaizdevu sabiedrībām (tālāk tekstā - tirgus dalībnieki).

 

Noteikumos lietotie termini

1.1. Pārskats - tirgus dalībnieka statistiskais pārskats, kas iesniedzams Komisijai elektroniskā veidā.

1.2. Sagatave - attiecīgajam pārskatam sagatavots Microsoft Excel 97 fails, kurā ir ietverti pārskata dati, aprēķinu formulas un datu savstarpējās atbilstības pārbaudes.

 

2. Vispārīgā informācija

2.1. Lai iesniegtu Komisijai pārskatus atbilstoši šiem noteikumiem, tirgus dalībniekam Komisijas noteiktajā termiņā jānoslēdz līgums ar Komisiju (1. pielikums).

2.2. Katrs pārskats tiek sagatavots atsevišķā Komisijas izveidotā sagatavē. Informācijas sagatavošanai izmanto fontu Times New Roman kodu tabulā MS cp1257.

 

3. Pārskata struktūra

3.1. Katrs pārskats jānoformē atbilstoši attiecīgā pārskata sagatavošanas noteikumiem un jāsaglabā, izmantojot attiecīgajam pārskatam atbilstošo sagatavi.

3.2. Obligāti aizpildāmie lauki sagatavē ir īpaši izcelti.

3.3. Ja pārskata sagatavošanas laikā tiek pārkāpti pārskata datu savstarpējās atbilstības nosacījumi, attiecīgais sagataves lauks tiek īpaši izcelts un dati atbilstoši jākoriģē.

3.4. Ja iesniegtais pārskats neatbilst šo noteikumu un attiecīgā pārskata sagatavošanas noteikumu prasībām, tas tiek uzskatīts par kļūdainu un Komisija par to nekavējoties informē tirgus dalībnieku. Šādā gadījumā tirgus dalībniekam pārskats jāsagatavo un jāiesniedz Komisijai atkārtoti. Par spēkā esošo tiek uzskatīts pēdējais iesniegtais pārskats.

 

4. Pārskatu nosūtīšana un pieņemšana komisijā

4.1. Tirgus dalībnieks pārskatu sagatavo un iesniedz Komisijai saskaņā ar attiecīgā veida pārskata sagatavošanas noteikumos noteikto kārtību un termiņiem.

4.2. Sagatavoto pārskatu tirgus dalībnieks šifrē un elektroniski paraksta atbilstoši Komisijas "Informācijas šifrēšanas un elektroniskās parakstīšanas noteikumiem".

4.3. Šifrēto un elektroniski parakstīto pārskatu tirgus dalībnieks nosūta e-pasta ziņojumā kā pievienotu failu (attached file) uz Komisijas norādīto e-pasta adresi. E-pasta temata laukā (subject) jānorāda nosūtāmā pārskata nosaukums un periods, par kuru šis pārskats ir sagatavots. Teksta laukā jānorāda tirgus dalībnieka nosaukums, nosūtāmā pārskata nosaukums un periods, par kuru šis pārskats ir sagatavots.

4.4. Komisijas e-pasta serveris automātiski fiksē pārskata saņemšanas datumu un laiku un nosūta tirgus dalībniekam atbilstošu paziņojumu par pārskata saņemšanu.

4.5. Pārskatus Komisijā pieņem darba dienās no plkst. 9 līdz plkst. 17 (piektdienās un pirmssvētku dienās - līdz plkst. 16). Ja pārskats Komisijā tiek saņemts vēlāk, par tā saņemšanas datumu uzskata nākamās darba dienas datumu un par tā saņemšanas laiku - plkst. 9.

4.6. Ja tirgus dalībniekam no tā neatkarīgu iemeslu dēļ radušās tehniskas problēmas, kas var aizkavēt pārskata nosūtīšanu, Komisija ar šo tirgus dalībnieku var vienoties par citu informācijas pārraides veidu vai nosūtīšanas laiku.

4.7. Komisija, pieņemot pārskatu, pārbauda tā atbilstību attiecīgā veida pārskata sagatavošanas noteikumu un Komisijas "Informācijas šifrēšanas un elektroniskās parakstīšanas noteikumu" prasībām. Ja saņemtais pārskats neatbilst šīm prasībām, Komisijas pilnvarotā persona paziņo tirgus dalībnieka pilnvarotajai personai par pārskata pieņemšanas atteikumu, norādot noraidīšanas iemeslu, un abas pilnvarotās personas vienojas par atkārtotu pārskata nosūtīšanu.

1-1-18 COPY.GIF (142418 bytes)

1-2-18 COPY.GIF (41227 bytes)

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par "Elektroniskā veidā iesniedzamo statistisko pārskatu sagatavošanas un nosūtīšanas noteikumiem" Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija Veids: lēmums Numurs: 18Pieņemts: 24.01.2003.Stājas spēkā: 24.01.2003.Zaudē spēku: 16.07.2004.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 15, 29.01.2003.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
70707
24.01.2003
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"