Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 589

Rīgā 2002.gada 27.decembrī (prot. Nr.60, 15.§)

Noteikumi par valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrību padomes un valdes locekļu skaitu, padomes un valdes locekļa atlīdzību, valsts vai pašvaldību kapitāla daļu turētāja pārstāvja un atbildīgā darbinieka atlīdzību

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām"
.panta piekto daļu, 13.panta trešo daļu, 14.panta sesto daļu, 15.panta ceturto daļu,
61.panta pirmo un trešo daļu, 89.panta pirmo daļu, 92.pantu un 96.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrības (turpmāk - kapitālsabiedrība) padomes un valdes locekļu skaitu, padomes un valdes locekļa atlīdzību, valsts vai pašvaldību kapitāla daļu turētāja pārstāvja un atbildīgā darbinieka atlīdzību atbilstoši kapitālsabiedrības lielumu raksturojošajiem kritērijiem.

2. Lai noteiktu kapitālsabiedrības padomes un valdes locekļu skaitu, padomes un valdes locekļa mēneša atlīdzību, kā arī valsts vai pašvaldību kapitāla daļu turētāja pārstāvja un atbildīgā darbinieka mēneša atlīdzību, kapitālsabiedrības iedala četrās grupās (pielikums):

2.1. maza;

2.2. vidēja;

2.3. liela;

2.4. īpaši liela.

3. Kapitālsabiedrības lielumu raksturojošie kritēriji ir šādi:

3.1. vidējais darbinieku skaits. To nosaka, saskaitot kapitālsabiedrībā uz darba līguma pamata strādājošos darbiniekus pārskata gada katra mēneša pēdējā datumā un summu dalot ar mēnešu skaitu pārskata gadā (turpmāk - vidējais darbinieku skaits);

3.2. bilances kopsumma;

3.3. neto apgrozījums pēc pēdējā apstiprinātā gada pārskata, atskaitot valsts budžeta dotāciju (turpmāk - neto apgrozījums).

4. Izvērtējot vidējo darbinieku skaitu un finanšu rādītājus (bilances kopsummu un neto apgrozījumu), kapitālsabiedrību iedala attiecīgajā grupā:

4.1. pēc vidējā darbinieku skaita, ja vismaz viens no finanšu rādītājiem ir vienā grupā ar vidējo darbinieku skaitu;

4.2. pēc vidējā darbinieku skaita, ja abi finanšu rādītāji ir augstākā grupā attiecībā pret vidējo darbinieku skaitu;

4.3. pēc vidējā darbinieku skaita, ja viens no finanšu rādītājiem ir zemākā grupā, bet otrs - augstākā grupā attiecībā pret vidējo darbinieku skaitu;

4.4. pēc lielākā finanšu rādītāja, ja abi finanšu rādītāji ir zemākā grupā attiecībā pret vidējo darbinieku skaitu.

5. Kapitālsabiedrības padomes un valdes locekļu skaitu nosaka saskaņā ar šo noteikumu pielikumu.

6. Kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētājam nosaka vienotu mēneša atlīdzību par darbu valdē un amata pienākumu izpildi kapitālsabiedrībā - saskaņā ar šo noteikumu pielikumu.

7. Kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētāja vietniekam nosaka vienotu mēneša atlīdzību par darbu valdē un amata pienākumu izpildi kapitālsabiedrībā - līdz 90 % apmēram no valdes priekšsēdētāja mēneša atlīdzības.

8. Kapitālsabiedrības valdes loceklim nosaka vienotu mēneša atlīdzību par darbu valdē un amata pienākumu izpildi kapitālsabiedrībā - līdz 80 % apmēram no valdes priekšsēdētāja mēneša atlīdzības.

9. Kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un valdes locekļa mēneša atlīdzības apmēru pārskata reizi gadā pēc gada pārskata apstiprināšanas, ņemot vērā kapitālsabiedrības darbības efektivitāti salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

10. Kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieks un valdes loceklis var saņemt prēmiju, ja ir bijusi peļņa (ieņēmumu pārsniegums pār izdevumiem) un nav nodokļu parādu valsts budžetam. Prēmiju izmaksā reizi gadā pēc gada pārskata apstiprināšanas, un tā nedrīkst pārsniegt attiecīgi kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un valdes locekļa triju mēnešu atlīdzības apmēru.

11. Kapitālsabiedrības padomes priekšsēdētāja mēneša atlīdzību nosaka līdz 20 % apmēram no valdes priekšsēdētāja mēneša atlīdzības, bet ne mazāku par minimālo mēneša darba algu.

12. Kapitālsabiedrības padomes priekšsēdētāja vietnieka un padomes locekļa mēneša atlīdzību nosaka līdz 15 % apmēram no valdes priekšsēdētāja mēneša atlīdzības, bet ne mazāku par minimālo mēneša darba algu.

13. Kapitālsabiedrības padomes priekšsēdētājs, padomes priekšsēdētāja vietnieks un padomes loceklis netiek prēmēts.

14. Kapitālsabiedrības padomes priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un padomes locekļa mēneša atlīdzības apmēru pārskata reizi gadā pēc gada pārskata apstiprināšanas, ņemot vērā kapitālsabiedrības darbības efektivitāti salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

15. Mēneša atlīdzību valsts vai pašvaldību kapitāla daļu turētāja pārstāvim nosaka ministrs, Ministru kabinets vai dome (padome) saskaņā ar šo noteikumu pielikumu. Ja viena institūcija vai pašvaldība ir valsts vai pašvaldības kapitāla daļas turētāja vairākās kapitālsabiedrībās, mēneša atlīdzības kopējo apmēru nosaka, summējot par katru kapitālsabiedrību noteikto mēneša atlīdzību. Ja mēneša atlīdzības kopējais apmērs pārsniedz 1000 latu, katras kapitālsabiedrības maksājamās mēneša atlīdzības konkrēto apmēru nosaka proporcionāli tās iedalījumam grupā un ņemot vērā nosacījumu, ka mēneša atlīdzības kopējais apmērs nedrīkst pārsniegt 1000 latu. Kapitāla daļu turētāja pārstāvis netiek prēmēts.

16. Mēneša atlīdzību atbildīgajam darbiniekam nosaka kapitāla daļu turētāja pārstāvis saskaņā ar šo noteikumu pielikumu. Atbildīgais darbinieks netiek prēmēts.

17. Mēneša atlīdzību valsts vai pašvaldību kapitāla daļu turētāja pārstāvim un atbildīgajam darbiniekam kapitālsabiedrība reizi mēnesī ieskaita kapitāla daļu turētāja pārstāvja un atbildīgā darbinieka norādītajā bankas kontā.

18. Valsts vai pašvaldību statūtsabiedrībās un privātajās statūtsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu valsts vai pašvaldību kapitāla daļu turētāja pārstāvja un atbildīgā darbinieka mēneša atlīdzības noteikšanai piemēro šo noteikumu 15., 16. un 17.punktā minētos nosacījumus.

19. Noteikumi piemērojami ar 2003.gada 1.janvāri.

Ministru prezidents E.Repše

Finanšu ministrs V.Dombrovskis

 

PIEL.NOT.589 COPY.GIF (57412 bytes)

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrību padomes un valdes locekļu skaitu, padomes .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 589Pieņemts: 27.12.2002.Stājas spēkā: 04.01.2003.Zaudē spēku: 20.12.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 1, 03.01.2003.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
69907
04.01.2003
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"