Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par PSRS Bruņoto Spēku pilnīgu izvešanu no Latvijas Republikas

 

Pamatojoties uz 1990. gada 4. maija deklarāciju «Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu» un 1991. gada 21. augusta konstitucionālo likumu «Par Latvijas Republikas valstisko statusu», uzskatot, ka neatkarīgas valsts statuss nav savienojams ar citas valsts bruņoto spēku atrašanos Latvijas Republikas teritorijā, novērtējot PSRS Bruņoto Spēku atrašanos Latvijas Republikas teritorijā par vienu no pēdējām 1939. gada 23. augusta Molotova-Ribentropa noziedzīgā pakta seku paliekām Eiropā, Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Pieprasīt Padomju Savienībai, lai tā pilnīgi izved no Latvijas Republikas teritorijas PSRS sauszemes karaspēka, jūras kara flotes, gaisa karaspēku, raķešu karaspēku un visu citu ieroču šķiru daļas.

2. PSRS Bruņoto Spēku izvešanas termiņi un kārtība, kā arī mantiskie un ieroču jautājumi saskaņojami ar Latvijas Republiku.

3. Griezties pie Amerikas Savienoto Valstu, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes un Francijas Republikas valdībām ar lūgumu atbalstīt Latvijas Republikas prasību par PSRS Bruņoto Spēku pilnīgu izvešanu no Latvijas Republikas teritorijas.

4. Aicināt Apvienoto Nāciju Organizācijas dalībvalstis atbalstīt Latvijas Republikas taisnīgo prasību par PSRS Bruņoto Spēku pilnīgu izvešanu no Latvijas Republikas teritorijas.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1991. gada 29. augustā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par PSRS Bruņoto Spēku pilnīgu izvešanu no Latvijas Republikas Izdevējs: Augstākā Padome Veids: lēmums Pieņemts: 29.08.1991.Stājas spēkā: 17.09.1991.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 35/36, 12.09.1991.; Diena, 178, 13.09.1991.
Saistītie dokumenti
  • Skaidrojumi
68780
17.09.1991
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"