Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 126

Par kārtību, kādā aprēķināmi no autoratlīdzības izslēdzamie izdevumi, ja šo atlīdzību apliek ar nodokļiem

 

Lai izpildītu Latvijas Republikas likumu «Par iedzīvotāju ienākuma nodokli» un Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1990. gada 12. decembra lēmuma «Par Latvijas Republikas likuma «Par iedzīvotāju ienākuma nodokli» spēkā stāšanās kārtību» 5.2. apakšpunktu, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Noteikt, ka, aprēķinot ar nodokļiem apliekamo ienākumu literatūras un mākslas darbu, zinātnisko atklājumu, izgudrojumu un rūpniecības paraugu autoriem, kā arī citām personām, kuras saskaņā ar autortiesību likumdošanu saņem autoratlīdzību, no saņemtajām autoratlīdzības summām izslēdz tos dokumentāli pierādītos izdevumus, kuri nepieciešami autora darbu radīšanai, pirmizdošanai vai citādai radīto darbu (atklājuma, izgudrojuma, rūpniecības parauga) pirmizmantošanai. Šajos izdevumos ietilpst materiālās izmaksas, amortizācijas atskaitījumi pilnīgai ražošanas pamatfondu atjaunošanai, īre un nomas maksa, izdevumi darba samaksai personām, ar kurām noslēgti līgumi par viņu darba izmantošanu, mantas apdrošināšanas maksājumi, procentu maksa par bankas īstermiņa kredītu, izņemot procentu maksu par nokavētiem un pagarinātiem maksājumiem, kā arī izdevumi ražošanas pamatfondu visa veida remontam un autora personiski nomaksātā sociālā nodokļa summa.

Ja minētos izdevumus nevar dokumentāli pierādīt vai tie pierādāmi nepilnīgi, tos aprēķina, ievērojot šī lēmuma pielikumā norādītos normatīvus.

Izdevumiem, kas noteikti pēc minētajiem normatīviem, papildus tiek ņemta vērā autora personiski nomaksātā un dokumentāli pierādītā sociālā nodokļa summa.

2. Noteikt, ka gadījumos, ja zinātniskie, literatūras vai mākslas darbi tiek radīti pēc uzņēmumu, iestāžu, organizāciju un pilsoņu pasūtījumiem, kā arī ja tiek izmantots atklājums, izgudrojums un rūpniecības paraugs, autoru izdevumus, kas saistīti ar šo darbu, atklājumu, izgudrojumu un rūpniecības paraugu radīšanu, jāatlīdzina pasūtītājam, piemērojot kārtību, kāda paredzēta šī lēmuma pirmajā punktā. Šajos gadījumos, nosakot ar nodokli apliekamo ienākumu, minētos izdevumus no saņemamās autora atlīdzības neizslēdz.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMAN1S

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1991. gada 2. maijā

Pielikums
Latvijas Republikas Ministru
Padomes 1991. gada 2. maija lēmumam Nr. 126

Izdevumu normatīvi, kas jāņem vērā, apliekot ar nodokļiem zinātnisko, literatūras un mākslas darbu, atklājumu, izgudrojumu un rūpniecības paraugu autoru atlīdzību

Darbības veids Procentos no aprēķinātās autoru atlīdzības
Literatūras darbu radīšana 15
Māksliniecisku grafiku un fotodarbu radīšana iespiešanai 30
Arhitektūras darbu radīšana 20
Skulptūru, monumentāli dekoratīvās glezniecības, dekoratīvi lietišķās un noformētājas mākslas, stājglezniecības, teātra dekorāciju mākslas un dažādas tehnikas grafikas darbu radīšana 40
Dizaina projektu radīšana 20
Mūzikas darbu radīšana un publicēšana:

skatuves darbi (operas, baleti, operetes u. c.) kamerdarbi, simfoniskie, vokāli simfoniskie un kora darbi, darbi pūtējorķestrim

40

Citi mūzikas darbi

25
Citu zinātnisko, literatūras un mākslas darbu radīšana 15
Atklājumu, izgudrojumu un rūpniecības paraugu radīšana 30
(no atlīdzības summas, kas saņemta par izmantošanu pirmajos divos gados)

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kārtību, kādā aprēķināmi no autoratlīdzības izslēdzamie izdevumi, ja šo atlīdzību apliek .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 126Pieņemts: 02.05.1991.Stājas spēkā: 02.05.1991.Zaudē spēku: 21.10.2000.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 33/34, 29.08.1991.; Diena, 96, 23.05.1991.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
68684
02.05.1991
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"