Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Satiksmes ministrijas rīkojums Nr.208

Rīgā 2002. gada 6. novembrī

Par transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates (pielaides ceļu satiksmē) uzlīmi un par transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas uzlīmi

1. Saskaņā ar Ministru kabineta 1999.gada 19.janvāra noteikumu Nr.15 "Ceļu satiksmes noteikumi" 25.3. un 25.4.apakšpunktu un Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumu Nr.31 "Noteikumi par sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņas jomā" 23.punktu:

1.1. apstiprināt pievienotos transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates (pielaides ceļu satiksmē) un transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas 2004.gada uzlīmju paraugus (1.pielikums);

1.2. apstiprināt pievienoto transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates (pielaides ceļu satiksmē) 2004.gada uzlīmes parauga un pretviltošanas pazīmju aprakstu (2.pielikums);

1.3. apstiprināt pievienoto transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas 2004.gada uzlīmes parauga un pretviltošanas pazīmju aprakstu (3.pielikums).

2. Noteikt, ka šī rīkojuma 1.1.apakšpunktā minētās uzlīmes izsniedz bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība "Ceļu satiksmes drošības direkcija", sākot ar 2003.gada 1.janvāri.

Satiksmes ministrs A. Gorbunovs

 

1.pielikums

SAT.RIK208 COPY.GIF (48811 bytes)

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J.Kancēvičs

 

2.pielikums

2004. gada transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates (pielaides ceļu satiksmē) uzlīmes un tās pretviltošanas pazīmju apraksts

2004.gada transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates (pielaides ceļu satiksmē) uzlīme (tālāk tekstā - uzlīme) ir hologrāfiska metalizēta OPTOPROOF materiāla četrstūra formas loksne ar izmēriem 60x70 mm (H x W).

 

1. Uzlīmes grafiskais attēls:

Uzlīmes grafiskā attēla izmērs ir 40x50 mm (HxW). Grafisko attēlu pa vidu šķērso balta josla tās vidusdaļā ar izliekumu uz leju. Josla grafiskā attēla labajā pusē sašaurinās virzienā uz attēla augšējo malu. Attēla augšējās daļas labais stūris, kurš norobežots ar balto joslu, ir caurspīdīgā oranžā krāsā (PANTONE Orange 021). Attēla augšējā daļā iestrādāts gada skaitlis - 2004. Attēla apakšējā daļā iestrādāts logotips "CSDD" ar izceltu S burta izliekumu. Attēla augšējā un apakšējā daļa ir sarkanā (Pantone 485C) krāsā.

Vidusdaļā tiek iedrukāta mainīgā (individualizētā) informācija: transportlīdzekļa reģistrācijas numurs, transportlīdzekļa identifikācijas numura pēdējie seši simboli un datums, līdz kuram derīga tehniskās apskates uzlīme.

Mainīgā (individualizētā) informācija tiek tehnoloģiski drukāta spoguļrakstā uz akrilāta plēves iekšējās puses, ar ko pēc tam tiek pārklāta hologramma, tādējādi uzdrukāto informāciju aizsargājot pret viltošanu.

Tā hologrammas daļa, kuru neaizsargā akrilāta plēve, to noplēšot no automobiļa priekšējā stikla, neatgriezeniski tiek sabojāta, bet uzlīmes grafiskā daļa, to noplēšot, sadalās divās daļās - pie uzlīmes paliek akrilāta plēves daļa ar mainīgo (individualizēto) informāciju, bet pie automobiļa stikla - akrilāta plēve bez grafiskā attēla.

 

2. Uzlīmes hologrāfiskajā daļā ir iestrādāti šādi redzamie pretviltošanas elementi:

Hologrāfiskās daļas pamatu virzienā no augšējā kreisā stūra uz apakšējo labo stūri šķērso ovālas joslas, kuras veido telpisku attēlu uz uzlīmes vidu ("tuneļa efekts"). Josla sastāv no simboliem, kurus veido vārds LATVIJA un skaitlis 2004, simboliem samazinoties no ārējās joslas uz iekšējo joslu. Joslu vidū zem ģerboņa ir attēlotas ovālas līnijas virzienā no augšējās malas uz apakšējo malu. Apkārt joslām tādā pašā veidā izvietotas šauras līnijas.

Uzlīmes vidū ar nelielu nobīdi uz leju ar izmēriem 15 x 21 mm (H x W) ir mirgojošs hologrāfisks Latvijas ģerboņa attēls. Apkārt laukuma, kurā ir Latvijas ģerbonis, iekšējai malai ir mikroteksts ar valsts koda LV simboliem. Apkārt Latvijas ģerboņa kontūrām ir 50 mikrometru līnija.

Uzlīmes hologrāfiskā daļa ir izveidota žirogrammas veidā ar piecu pozīciju mirgojošu krāsu efektu, krāsai mainoties atkarībā no gaismas laušanas leņķa.

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J.Kancēvičs

 

3.pielikums

2004.gada sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas uzlīmes un tās pretviltošanas pazīmju apraksts

2004.gada sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas uzlīme (turpmāk - uzlīme) ir hologrāfiska metalizēta OPTOPROOF materiāla četrstūra formas loksne ar izmēriem 60 x 45 mm (H x W).

 

1. Uzlīmes grafiskais attēls:

Uzlīmes grafiskā attēla izmērs ir 50x35 mm (HxW). Grafisko attēlu pa vidu šķērso ar izliekumu pret attēla kreiso malu balta josla, kura attēla kreisajā pusē sašaurinās virzienā uz augšējo malu. Attēla augšējā daļā labais stūris, kurš norobežots ar balto joslu, ir sarkanā krāsā (Pantone 485C), un tajā ir iestrādāts gada skaitlis - 2004. Attēla augšējās daļas kreisais stūris un apakšējā daļa ir caurspīdīgā oranžā krāsā (Pantone Orange 021). Attēla apakšējās daļas labajā stūrī ir iestrādāts logotips "CSDD" ar izceltu S burta izliekumu.

Vidusdaļā tiek iedrukāta mainīgā (individualizētā) informācija: transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurs, polises numurs, polises darbības termiņa beigu un sākuma datums.

Mainīgā (individualizētā) informācija tiek tehnoloģiski drukāta spoguļrakstā uz akrilāta plēves iekšējās puses, ar ko pēc tam tiek pārklāta hologramma, līdz ar to aizsargājot uzdrukāto informāciju tādā veidā, ka, šo pārklājumu noplēšot, neatgriezeniski tiek sabojāta uzlīmes virsējā kārta.

 

2. Uzlīmes hologrāfiskajā daļā ir iestrādāti šādi redzamie pretviltošanas elementi:

Hologrāfiskās daļas pamatu virzienā no augšējā labā stūra uz apakšējo kreiso stūri šķērso ovālas joslas, kuras veido telpisku attēlu uz uzlīmes vidu ("tuneļa efekts"). Josla sastāv no simboliem, kurus veido vārds LATVIJA un skaitlis 2004, simboliem samazinoties no ārējās joslas uz iekšējo joslu. Apkārt joslām tādā pašā veidā izvietotas šauras līnijas. Joslu vidū attēlotas taisnas līnijas, kuras veido vārds LATVIJA un skaitlis - 2004.

Uzlīmes hologrāfiskā daļa izveidota žirogrammas veidā ar piecu pozīciju mirgojošu krāsu efektu, krāsai mainoties atkarībā no gaismas laušanas leņķa.

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J.Kancēvičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates (pielaides ceļu satiksmē) uzlīmi un par transportlīdzekļu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Satiksmes ministrija Veids: rīkojums Numurs: 208Pieņemts: 06.11.2002.Stājas spēkā: 06.11.2002.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 169, 20.11.2002.
68553
06.11.2002
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"