Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr.647

Rīgā 2002.gada 7.novembrī (prot. Nr.48, 45.§)

Par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumu sadaļā "Zivsaimniecība"

1. Apstiprināt informatīvo ziņojumu "Par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumu sadaļā "Zivsaimniecība"".

2. Pamatojoties uz šī rīkojuma 1.punktā minēto ziņojumu, apstiprināt šādu papildinājumu Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālajai nostājai sadaļā "Zivsaimniecība":

"Latvija pieprasa papildināt Eiropas Padomes regulas Nr. 2406/96 (grozīta ar Eiropas Komisijas regulu Nr. 2495/2001/EC) 2.pielikumu ar šādu Baltijas reņģu (zvejotas un izkrautas uz dienvidiem no 59°30') izmēru kategoriju:

Zivju svars: no 0,01 līdz 0,036 kg/reņģe; zivju skaits 1 kg: no 28 līdz 100 gab."

3. Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu delegācijai patstāvīgi izstrādāt un iekļaut oficiālās nostājas papildinājumā sarunām nepieciešamo paskaidrojošo informāciju.

4. Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu vadītājam nodrošināt sarunu oficiālās nostājas papildinājuma tulkojumu angļu valodā un sarunu procedūrā noteiktajā kārtībā iesniegt to Eiropas Savienības sarunu delegācijai.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Ārlietu ministrs I.Bērziņš

 

Apstiprināts
ar Ministru kabineta
2002.gada 7.novembra
rīkojumu Nr.647

Informatīvais ziņojums "Par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumu sadaļā "Zivsaimniecība""

Pēc iestāšanās ES sarunu sadaļas "Zivsaimniecība" slēgšanas 2001. gada 26. oktobrī, turpinot darbu pie ES likumdošanas aktu ieviešanas, Valsts Zivsaimniecības pārvalde konstatēja, ka Eiropas Padomes regulas 2406/96/EC (grozīta ar Eiropas Komisijas regulu 2495/2001/EC), kas nosaka kopējos mārketinga standartus konkrētiem zivju produktiem, ieviešana Latvijā radīs problēmas Latvijas zivsaimniecības nozarei.

Minētā regula nosaka mārketinga standartus Baltijas reņģēm, un zivis, kuras neatbilst noteiktajiem marketinga standartiem, nevar tikt piedāvātas tirgū cilvēku patēriņam. Liela daļa nozvejoto reņģu, kuras Latvijai pieejamajos ūdeņos Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī zvejo Latvijas zvejnieki, neatbilst regulas noteiktajiem standartiem. Baltijas jūras ziemeļu daļā un Rīgas jūras līcī reņģes ir mazāka izmēra nekā noteikts regulā, kas saistīts ar atšķirīgiem dabiskajiem apstākļiem šajā teritorijā (jūras ūdens sāļumu, temperatūru un reņģu barošanās iespējām). Tādējādi pēc Latvijas iestāšanās ES rastos problēmas ar Latvijas kvotas ietvaros nozvejoto reņģu realizāciju, izejvielu nodrošināšanu pārstrādes rūpniecībai un tirgus regulēšanas intervences shēmas piemērošanu.

Lai atrisinātu Latvijai pieejamajos ūdeņos zvejoto reņģu neatbilstību ES noteiktajiem standartiem, nepieciešams papildināt Eiropas Padomes regulas 2406/96/EC (grozīta ar Eiropas Komisijas regulu 2495/2001/EC) 2. pielikumā minētās izmēru kategorijas attiecībā uz Baltijas reņģēm, kas zvejotas un izkrautas uz dienvidiem no 59°30'.

Sākotnēji bija plānots šo jautājumu risināt pēc Latvijas iestāšanās ES regulā paredzētajā kārtībā, taču konsultācijās ar Eiropas Savienības pusi ir noskaidrots, ka šī prasība varētu tikt apmierināta iestāšanās sarunās. Tādēļ Latvijai prasība jānoformulē oficiāli un jāiesniedz Iestāšanās konferencei iespējami drīzā laikā.

Ārlietu ministrs I.Bērziņš

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 647Pieņemts: 07.11.2002.Stājas spēkā: 07.11.2002.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 164, 12.11.2002.
68249
07.11.2002
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"