Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 105

Par ārējo ekonomisko sakaru līgumu noslēgšanas un denonsēšanas pagaidkārtību

 

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas Republikas starpvaldību un starpresoru līgumi ar ārvalstīm (izņemot PSRS un tās subjektus) par ārējiem ekonomiskajiem sakariem tirdzniecības, rūpniecības, lauksaimniecības, transporta, sakaru, zinātniski tehniskās sadarbības, kultūras, vides aizsardzības, izglītības, veselības aizsardzības un tiesību jomā (tālāk tekstā - «ārējo ekonomisko sakaru līgumi») tiek noslēgti:

1.1. Latvijas Republikas Ministru Padomes vārdā;

1.2. ministriju, komiteju un Latviias Republikas Ministru Padomes departamentu (tālāk tekstā - «Latvijas Republikas Ministru Padomes institūcijas») vārdā.

2. Latvijas Republikas Ministru Padome pieņem lēmumus par starpvaldību līgumu slēgšanas lietderību vai to denonsēšanu pēc Ārējo ekonomisko sakaru departamenta priekšlikuma, bet lēmumus par starpresoru līgumu slēgšanas lietderību vai to denonsēšanu - pēc Latvijas Republikas Ministru Padomes attiecīgās institūcijas priekšlikuma.

3. Starpvaldību līgumus sagatavo Ārējo ekonomisko sakaru departaments, saskaņojot līgumu noteikumus ar ieinteresētajām Latvijas Republikas Ministru Padomes institūcijām.

Starpresoru līgumus sagatavo Latvijas Republikas Ministru Padomes attiecīgās institūcijas, saskaņojot tos ar Ārējo ekonomisko sakaru departamentu.

4. Lēmumus par Latvijas Republikas Valdības vai atsevišķu Latvijas Republikas Ministru Padomes institūciju pievienošanos daudzpusējiem ārējo ekonomisko sakaru līgumiem vai iestāšanos starptautiskajās organizācijās pieņem Latvijas Republikas Ministru Padome pēc Ārējo ekonomisko sakaru departamenta vai Latvijas Republikas Ministru Padomes attiecīgās institūcijas priekšlikuma.

5. Starpvaldību līgumus paraksta Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs vai ar Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumu pilnvarots Valdības loceklis.

Starpresoru līgumus paraksta Latvijas Republikas Ministru Padomes attiecīgās institūcijas vadītājs vai persona, kas viņu aizvieto.

6. Ārējo ekonomisko sakaru līgumus, kuru spēkā stāšanās kārtība paredz to apstiprināšanu (pieņemšanu), apstiprina (pieņem) Latvijas Republikas Ministru Padome ar attiecīgu lēmumu.

7. Starpvaldību līgumu izpildi pārzina Ārējo ekonomisko sakaru departaments; starpresoru līgumu izpildi pārzina Latvijas Republikas Ministru Padomes attiecīgā institūcija.

Ja kāda no līgumslēdzējām pusēm pārkāpj līgumā paredzētos noteikumus, Ārējo ekonomisko sakaru departaments vai Latvijas Republikas Ministru Padomes attiecīgā institūcija iesniedz jautājumu par līgumā paredzēto noteikumu pārkāpšanu izskatīšanai Latvijas Republikas Ministru Padomē.

8. Ārējo ekonomisko sakaru līgumu uzskaiti veic Ārlietu ministrija pēc Ārējo ekonomisko sakaru departamenta iesniegtajiem datiem.

9. Starpvaldību līgumi, kuri stājušies spēkā, tiek publicēti laikrakstā «Diena» pēc Ārējo ekonomisko sakaru departamenta lēmuma, bet starpresoru līgumi - pēc attiecīgās Latvijas Republikas Ministru Padomes institūcijas lēmuma.

10. Latvijas Republikas Valdības un tās institūciju ārējo ekonomisko saimniecisko darbību veic šim nolūkam nodibinātas vai pilnvarotas institūcijas vai uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības).

11. Noteikt, ka Latvijas Republikas Valdības locekļi ir tiesīgi parakstīt līgumus ar ārvalstu uzņēmējiem (fiziskām un juridiskām personām), tikai saņemot ar Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumu noformētu pilnvaru.

12. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomes institūcijām līdz 1991. gada 15. maijam iesniegt Ārējo ekonomisko sakaru departamentam spēkā esošo ārējo ekonomisko sakaru līgumu norakstus.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMAN1S

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1991. gada 18. aprīlī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par ārējo ekonomisko sakaru līgumu noslēgšanas un denonsēšanas pagaidkārtību Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 105Pieņemts: 18.04.1991.Stājas spēkā: 18.04.1991.Zaudē spēku: 01.01.1993.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 29/30, 01.08.1991.; Diena, 86, 09.05.1991.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
67955
18.04.1991
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"